❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Us apunteu a fer un bon paper?

Som Sastres Paperers i fem paper a mà per a les belles arts. També organitzem activitats per a difondre aquest ofici artesanal i col·laborem amb diversos centres de persones amb altres capacitats perquè volem compartir el que anem aprenent.

Sastres Paperers

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
118
Aportacions
6.495€
De 5.715€
Aporta al projecte
Veure projecte en English i Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

OBJECTIU ASSOLIT!!

Gràcies a la vostra generositat hem aconseguit arribar a l'objectiu marcat en un temps rècord! Podrem pagar els 2/3 restants de la petita pila holandesa amb tranquil·litat i concentrats a fer bon paper, que és el que més ens agrada. Això, no té preu.

GRÀCIES.

Però, la campanya continua i... INTENTAREM ARRIBAR ALS 7500€!

Perquè creiem que amb una mica més de recursos podrem arribar més lluny, encara. Perquè tenim pressa per millorar. Volem fer moltes coses i s'acosta Nadal ;-)

Amb la vostra ajuda què més podrem fer?

1. Pagar la gent que ha treballat gratis pel nostre projecte. Com són la Laura Otalora, que ens ha editat el vídeo, la Claire Robinson, que ens ha traduït els textos a l'anglès i la Delphine Labedan, que ens ha cedit la il·lustració.

2. Construir noves formes (el motllo amb què fem els papers). També en volem construir de petitones i maques pels tallers amb mainada.

3. Comprar una trituradora manual pels tallers de paper reciclat que fem a les escoles.

4. I també, un amperímetre per la màquina gran. Ens permetria afinar més amb el refí de la polpa de paper.

...I tant si ens passem com si no de l'objectiu, sabeu què més volem fer?

Ens heu demostrat que la vostra generositat és il·limitada i per tant, això pot passar. Doncs el que faríem és col·laborar amb altres projectes de micro-mecenatge, per compartir la sort que hem tingut!

Per cert, hi ha NOVES RECOMPENSES i també, UN PREMI per la gent que faci la segona aportació.

BON VIATGE, AMICS,

Toni, Mamen i Jordi. Sastres Paperers


Sastres Paperers, sc és una petita empresa de creació recent però amb més de 30 anys d'experiència a les arrels. El nostre és un projecte amb vocació cultural i social i es fonamenta en aquests tres pilars:

  1. La producció de paper artesanal de qualitat per al mercat de les belles arts amb la marca Aquari Paper

  2. Fer difusió de l’ofici amb l'organització d’activitats per a escoles, cursos i tallers per a grups i la recepció de visites al nostre molí.

  3. La formació en l’ofici de persones amb discapacitat mitjançant la col·laboració amb diversos centres especialitzats de la província com la Fundació Autisme Mas Casadevall amb qui es col·labora, assessora i es fa formació d'educadors des de fa més de 25 anys.

Sastres Paperers gestiona (en conveni amb el Consell Comarcal del Pla de l'Estany) el Molí de la Farga, situat en un edifici públic que té més de 300 anys d'història.

Per què hem vingut a Verkami?

Nosaltres obtenim la polpa per a fer el paper a partir de fibres naturals d'origen vegetal. Són plantes de creixement anual tipus cotó, lli, cànem, etc. Utilitzem un tipus de molí anomenat pila holandesa que transforma aquestes fibres en la polpa paperera amb la qual formem els nostres papers. Actualment disposem d'una pila holandesa de gran capacitat (300 litres), adequada per a fer grans produccions però no per a l'experimentació ni per a petites comandes.

Amb les vostres aportacions podrem pagar el 70% del cost d'adquisició d'una petita pila holandesa de laboratori. El 30% restant ja l'hem avançat en concepte de prepagament. La seva mida reduïda ens permetrà experimentar amb les fibres papereres i amb altres matèries per millorar tant la qualitat com la diversitat del paper que fem al molí.

Per altra banda, enriquirà substancialment el contingut de les activitats per a la difusió de l'ofici perquè podrem preparar petites mostres de polpa de diferents fibres i fer-ne de personalitzades per a cada grup. És ideal per explicar les característiques tecnològiques d'un molí paperer als escolars i ens permetrà desplaçar-la als centres escolars o a les fires d'artesania en què participem.

Qui som Sastres Paperers, sc?

Toni Sardà (1958): Mestre artesà paperer. Responsable d'Aquari Paper (1983-2013), l'empresa origen del nostre projecte, de la qual ens n'hem quedat el nom com a marca dels nostres papers. Valent lluitador contra una malaltia de les que ens posen a prova a nosaltres mateixos i a qui ens envolta. Quan sembla que no hi sigui: una idea, una imatge, alguna cosa que es pot fer amb el paper està prenent forma!

Captador d'instants i imatges amb què fa poesies.

Jordi Torrent (1976): Artesà paperer. Apassionat capità d'aquest vaixell i, encara que a vegades provoca alguna tempesta, té ben clar el rumb i ens hi va portant amb empenta i saber fer. Va treballar a l'antiga empresa d'en Toni els darrers 6 anys. És el “manetes” oficial i el guardià de l'ordre i neteja del molí.

El que no vol dir parlant ho fa cantant i tocant la guitarra en un grup de rock.

Mamen Cagigós (1969): Psicòloga Social.Educadora en l'artesania i coordinadora d'activitats. Sap seduir els nens i les nenes que passen pel molí amb el seu somriure i els desperta les ganes d'aprendre i jugar amb el paper. És la peça de l'equip que cal perquè encaixi el trencaclosques.

Mare de dues nenes que la mantenen en forma mentalment i física.

Les nostres fibres s'entrellacen amb la passió pel paper, pels oficis i per la cultura que ens ha fet com som, amb l'amor pels reptes i ... ho volem explicar a tothom!

Ens falten hores, ens sobra sentit de l'humor i tenim el punt just de bogeria que cal per engegar un projecte com aquest. Hi voleu participar?

I per què hi hauria de col·laborar?

Nosaltres hem pensat en aquests perquès. Si en tens d'altres, fes-nos-ho saber, ens encanten les aportacions!

-Perquè contribueixes a que l'artesania del paper segueixi viva i possibilites la difusió d'un ofici que representa un testimoni viu de la tradició industrial manufacturera de la nostra comarca.

-Perquè fas cultura. L'art és una de les moltes manifestacions de la cultura. Artistes d'arreu del món s'expressen utilitzant els papers que fem nosaltres. La tradició i els oficis també són manifestacions culturals.

-Perquè volem millorar com a empresa i la teva aportació ens hi ajudarà, tant en la qualitat i diversitat del paper Aquari com en les activitats que oferim per donar continuïtat a aquest ofici a les noves generacions i a qualsevol persona que s'hi interessi.

-Perquè donaràs suport a la col·laboració que fem amb els centres amb persones amb altres capacitats.

-Perquè ajudes a minimitzar l'impacte mediambiental. Nosaltres fem paper amb cotó i altres fibres vegetals (lli, abacà, espart....) i no afegim càrregues en cap moment de l'elaboració. Per a fer el nostre paper, no cal tallar arbres o fer costosos processos de blanqueig de les fibres.

Sobre les recompenses

Hi ha un ampli ventall de recompenses que hem pensat per a particulars, grups, empreses, associacions o escoles. Les començarem a entregar tant aviat com tinguem la pila amb nosaltres. Algunes de les recompenses caldrà pactar-les amb cada un/a dels mecenes.

Il·lustració de la recompensa. (25 €) Obra de Delphine Labedan

+ Info

Web Molí de la Farga
Facebook Molí de la Farga
Facebook Aquari Paper
"Aquí la tierra", reportatge de TV1 sobre la nostra feina
"Els últims artesans", reportatge de TV3 a l'antic molí Aquari
Taller que ha fet la pila holandesa

Gràcies a la Claire Robinson pel cop de mà tant necessari amb la versió en anglès!!

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

2 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Sastres Paperers

    Sastres Paperers
    Autor/a

    más de 8 años

    Hi Jette, I think that is correct. There are already two contributions of 70 euros in your name. It's alright?

    Shortly we will contact you for rewards. All our thanks for your support !!

  • reinert

    reinert

    más de 8 años

    My payments from PayPal were stopped, but I still want to give my support (2x 70€). How can I do this... just click on "Pledge 70€" again or?

    BR/Jette

#12 / EL NOU REPTE

ARRIBAR ALS 7500€!

Perquè creiem que amb una mica més de recursos podrem arribar més lluny, encara. Perquè tenim pressa per millorar. Volem fer moltes coses i s'acosta Nadal ;-)

A la pàgina del projecte us expliquem què farem si reunim aquests diners de més.

Si us plau, continueu ajudant-nos un parell de setmanes més: feu difusió de la vostra col·laboració amb els vostres amics i amigues que hi puguin estar interessats (mestres, artistes, amants dels oficis, etc.). Si arriba a molta gent, ho podem aconseguir!

Per cert, hi ha NOVES RECOMPENSES i també UN PREMI per a la gent que faci la segona aportació.

A la vostra disposició,

Toni, Mamen i Jordi. Sastres Paperers

#09 / I ARA, QUÈ?

Doncs volem aprofitar els dies que encara resten per finalitzar la campanya amb una ampliació de l'objectiu. Creiem que amb una mica més de recursos podrem fer coses importants per millorar el funcionament del molí i també per agrair el suport que rebem.

Hi haurà noves recompenses i també un premi per a la gent que vulgui fer la 2a aportació. Properament us ho explicarem!

#08 / FALTEN 20 DIES I JA HEM ARRIBAT A L'OBJECTIU!!

Amics i amigues,

Quan encara falta la meitat del temps per acabar la campanya (dura 40 dies), ja hem arribat a l'objectiu que ens vam proposar. Això no ens ho havíem imaginat ni en el somni més optimista.

Amb la vostra generositat ens heu fet molts regals, molts més que només una quantitat de diners. Ens heu regalat tranquil·litat per pagar 2/3 d'una màquina que ja havíem comprat i que sense la vostra ajuda, ens hauria costat molt. Ens heu regalat confiança vers el nostre projecte i vers nosaltres mateixos. Ens heu regalat il·lusió per fer una feina en què són tan importants les mans com el cor que les mou. I moltes més coses. També ens heu fet un repte: estar a l'alçada del vostre gest i demostrar-vos que ha valgut la pena l'esforç que heu fet.

Gràcies, és la paraula que tant en Toni (que cada dia es troba millor), com la Mamen i jo mateix, en Jordi, tenim a la boca cada vegada que parlem de vosaltres. De tot cor.

#07 / 2a setmana de campanya

Demà passat, dilluns 9 de novembre, farà només 2 setmanes que vam començar la campanya i ja estem a punt d'arribar a l'objectiu que ens havíem proposat. Ni les expectatives més optimistes eren tan positives. Nosaltres vam procurar preparar-ho bé, però el mèrit és tot vostre. Gràcies a tothom, els que heu fet aportacions, els que heu compartit l'enllaç i els que, simplement, ens heu dit que aquest projecte val la pena.

Aquest viatge durarà encara unes setmanes més i volem omplir-lo de sentit i de sentiments. Ens acompanyeu un tros més?

Toni, Mamen i Jordi, Sastres Paperers

#06 / I xiulant, xiulant hem arribat als 3000!!

Portem 7 dies de campanya i hem arribat als 3000€. Haurem de dosificar les paraules d'agraïment per no quedar-nos sense, que encara ens queda un bon tros!!

No sabem encara si arribarem a bon port o no, però el camí val molt la pena,

gràcies per compartir aquest viatge amb nosaltres!!

#04 / Bon dia !!,

Bon dia !!,

avui fa just una setmana que vam començar aquesta campanya de micro-mecenatge en què estem submergits.

En aquests primers 7 dies, ja hem superat els 2.000 € en col·laboracions !!!.

Gràcies a tots els nostres mecenes de nou !!!.

Gràcies .... Stephane, Etienne, Alex, Christine, Maria, CJM, Merce, Meritxell, Marc, Ramon, Patro, Maria, Josep, Ester, Joan, Marga, Gemma, Rosa, Merilynn, Delphine, Àngels, Mª Rosa, Georgina, Toni, Tonia, Àngels, Maria Rosa i altres, que de moment, no sabem els seus noms.

La campanya segueix, i us convidem a passar, a entrar a visitar la pàgina d'aquest projecte de micro-mecenatge, on trobareu tota la informació i "els perquès" pels que creiem que val la pena col·laborar.

També trobareu totes la "recompenses" que sigui quina sigui l'aportació, rebreu.

Vinga, fem entre tots i totes que aquesta segona setmana en què entrem sigui millor que la primera!!!

Bona setmana,

Jordi, Mamen i Toni

Sastres Paperers

#03 / Diumenge

Avui és diumenge ... descansem.

Ha estat una setmana intensa, de molta feina. Encara que ens hem quedat bé, tranquils, contents, gairebé feliços .....

Dilluns seguirem amb el nostre treball en el molí i fent difusió d'aquesta campanya de microcromecenage que estem compartint amb vosaltres aquests dies i amb la il·lusió que dóna fer-vos-en partíceps.

Així que dilluns ens tornem a veure !!!

Que passeu un bon dia !!!

Jordi, Mamen i Toni

#02 / !!!!!!!!!!!!!

Durant les primeres 24 hores de campanya, ja hem rebut més de 900,00 €.

Anem per bon camí però això no ha de parar! És molt important que us animeu i participeu!! Moltes gràcies a tots els nostres mecenes !!

Jordi, Mamen i Toni

Sastres Paperers

Durante las primeras 24 horas de campaña, ya hemos recibido más de 900,00 €.

Vamos por buen camino pero esto no debe parar! Es muy importante que os animeis y participéis!! Muchas gracias a todos nuestros mecenas!!!

Jordi, Mamen y Toni

Sastres paperers

During the first 24 hours of the campaign, we have received more than € 900.00.

We are on track but this should not stop !!! It is very important that you feel encouraged and you participate !!! Thank you very much to all our sponsors !!

Jordi, Toni and Mamen

Sastres Paperers

#01 / PRIMER DIA

Primer dia de la campanya de micromecenatge que hem posat en marxa Sastres Paperers per l'adquisició d'un molí i ja hem tingut l'agradable sorpresa de les primeres 3 aportacions!!!!.En total 225,00 €!!!

Gràcies, Stephane de Bèlgica, Ettiene de Ceret, Àlex de Barcelona.

First day crowdfunding campaign which we have launched for the acquisition of a mill, and we have had the pleasant surprise of the first 3 contributions!!!! .

In total € 225.00 !!!

Thanks, Stephane Belgium, Etienne Ceret, Alex de Barcelona.

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies