❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

La Floresta enCanta

És un retrat musical de La Floresta Pearson i el Casal. El baixista Steve de Swardt localitza músics que hi van tocar als 70, quan el local era un refugi d'artistes hipies, un petit Zeleste dos, per a fer-hi un concert, juntament amb músics actuals florestans. Revifem el Casal!

Mont Carvajal

Un projecte de

Categoria

0
segons
119
Aportacions
3.805€
De 3.500€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

De què va?

“La Floresta enCanta”serà un documental musical sobre un lloc meravellós, La Floresta Pearson, que girarà al voltant d’un edifici emblemàtic, el Casal i d'un músic extraordinari, l’Steve de Swardt. Vol ser una petita història musical de La Floresta i del Casal, epicentre de la moguda cultural dels 70-80 i lloc de trobada dels “laietans florestans”.

Hi veureu com l’Steve ens ajuda a organitzar un concert amb 14 grups florestans i « specials starring » històrics. L’objectiu és reivindicar més activitat per un local preciós, el Casal o Casino, que viu ara en un sí però no… Sí, perquè està obert després d’anys de tancament i abandonament. No, perquè no és com la majoria desitjava i pot donar molt més de si.

Una mica d’història i un concertàs

El Casal les ha vistes de tots colors des que el president Lluís Companys el va inaugurar. Ha vist burgesos barcelonins jugant-s’hi fortunes, balls de gala amb vestits llargs, làmpades i vitralls elegantíssims, billars de caoba, sessions de cinema, hippies autogestionant-lo, dibuixants i editors undergrounds de La Cúpula i El Víbora, però també destrosses, anys de tancament i decadència i, sobretot, sobretot, ha escoltat música, molta molta música!

Perquè al Casal hi han tocat l’Orquestra La Floresta, l’Orquestra Mirasol, l’Orquestra Encantada, l’Orquestra Plateria, Johny Cobro, La Propiedad es un Robo, Spessa Salsa, en Sisa, en Gato Pérez, l’Oriol Tramvia, la Maria del Mar Bonet, el Toti Soler, el Raimundo Amador, la Nico, l’Steve, el Javier Mas…i molts d’altres.

Concert La Floresta enCanta, Casal, 11 d'octubre 2014. Foto: Jordi Villalta

A La Floresta hi ha molts músics per metre quadrat. Els més veterans hi van tocar fa molts i molts anys, però els més joves no ho havien fet mai, tot i que ja fa cinc anys que torna a funcionar, i s’en morien de ganes. Tots n’estan enamorats.

A l’octubre passat, 53 músics de 14 grups van tocar 14 hores al Casal, com no es feia des de fa més de 30 anys. L’Steve de Swardt Blues Trio, el Pau Riba, l’Oriol Tramvia, Sun Street Blues, Setsfree, Comando Molekulon, Dani Pulmón, Exta-T Rastes, Horizonte Flamenco, G de Gato, Gina & Guillem, Pere Codó, Facundo i Konfusió van protagonitzar una jornada màgica, de retrobaments i bona música.

Concert La Floresta enCanta, Casal, 11 de octubre 2014. Foto: Jordi Toset

Qui som?

Som un grup de persones, veïns de La Floresta o d'esperit florestà, vinculades al periodisme i a l'audiovisual. Tenim moltes ganes de fer aquest documental perquè ens agrada el barri, el Casal, la música i els "pearsons" que hi surten.

Com ho farem?

Amb cançons i imatges del concert La Floresta enCanta, celebrat al Casal a l'octubre passat.

Amb entrevistes a protagonistes dels 70-80 i actuals reconstruirem el passat, ens plantarem al present i ens imaginarem que en el futur de “la ciudad sin ley”, el Casal tornarà a ser un lloc de trobada i inspiració.

I a partir d’algunes d’aquestes entrevistes també ens preguntem com es gestionen els equipaments municipals? Es pot tornar a l’autogestió? Un local sense bar és un bon punt de trobada?

A qui va destinat?

Som conscients que aquest documental interesserà sobretot als florestans. Però també aspirem a fer-lo atractiu per a tots aquells que els agradi la natura, el pop, la rumba, el rock, la salsa, el rock, el jazz, els melòmans en general, vaja, i que tinguin curiositat i/o nostàlgia per saber quatre coses d’aquest pol d’atracció d’artistes i d’un tarannà llibertari que connectava amb els laietans de Zeleste. O sigui, a totes les bones pearsons!

Concert La Floresta enCanta, Casal,11 d'octubre del 2014. Foto: Jordi Toset

Per què necessitem la teva ajuda?

Ja fa mesos que enregistrem entrevistes i actuacions i vam gravar també gran part del concert. Ara hem començat a muntar. Necessitem la teva ajuda per donar sortida a la vintena d’entrevistes i donar forma a aquest documental musical.

A què dedicarem els diners?

Si ens ajudeu a recollir aquests diners, els dedicarem bàsicament, a pagar tota la postproducció d'imatge i so, els DVDs del documental, el material que farem per oferir-vos i tenir un detall per al nostre protagonista-guia, el gran Steve. No són ni de bon tros, els diners que cobririen tota la despesa feta, sinó una petita part, mínima, creieu-me.

Com que a Verkami és tot o res, és a dir, sinó arribem a la quantitat destijada, hem de plegar veles, et demanem la teva col•laboració perquè tot aquest material i vivències no quedin al calaix.

Calendari de producció

Durant els mesos d'abril i maig muntarem. Al juny-juliol donarem les recompenses. I farem una festa presentació del documental, a finals de juny o principis de juliol. La data, la concretarem més endavant.

Les recompenses s'entregaran el dia de la festa de presentació del documental. Per als que no hi puguin assistir, s'establiran punts de recollida a la Floresta i a Barcelona. Per la despesa que suposa, només en casos molt concrets mirarem d'enviar les recompenses per correu.

Sobre les recompenses

La postal antiga que oferim serà tipus aquesta

La samarreta que oferim porta el dibuix dels 4 porcs senglars Beatles florestans. Serà en negre. L'ha dissenyat el Nando Caballero, vegetarià, locutor de ràdio, cantautor i editor fonogràfic. Ho ha fet a partir del cartell que la il•lustradora Cristina Picazo va fer en motiu del concert La Floresta enCanta, celebrat al Casal el passat 11 d'octubre:

L'Steve de Swardt us signa i regala un CD d'una actuació en directe al Jamboree de Barcelona. Només per a deu persones!

Dani Pulmón Beatbox, ofereix fer cançons personalitzades. Per fer-ho se li haurà de fer arribar el títol que voleu que porti la cançó. A partir d'aquí, ell crearà per a tú. Quin luxe!

Foto: Guillem Ramisa, Yves Dimant i Dani Pulmón

Aquest són el Comando Molekulón en acció... veieu-los assajant mentre preneu una copa de cava

Concert La Floresta enCanta, Casal,11 de octubre 2014. Foto: Isa Coroto

Aquest és el grup Konfusió i us convida a veure com enregistren una maqueta al seu estudi. Hi haureu d'anar en parelles, per qüestions d'espai

Foto: Cugat.cat

Dibuixos del Baxter

Un d'aquests dibuixos de Toni Ricart, conegut com Baxter, pot ser teu!

Serà mida 21 x 29,70 cm i en color

Paper estucat mate-Symbol FreeLife Satin de 250 Grs.

Tarruell

C/Dipòsit

C/Diputació

Estació

El cartell de la Picazo

Cartell de la il•lustradora Cristina Picazo, fet en motiu del concert La Floresta enCanta, primera edició, celebrat l'11 d'octubre del 2014 al Casal.

Serà mida 21 x 29,70 cm i en color

Paper estucat mate-Symbol FreeLife Satin de 250 Grs.

+ Info

Facebook
Facebook Mont Carvajal
Twitter Mont Carvajal

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

5 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Mont Carvajal

    Mont Carvajal
    Autor/a

    más de 8 años

    Hola, Carles!

    sí, sí, n'hem fet dvds. Envia'm un mail a [email protected] i concretem l'entrega, si vols.

    Gràcies!

  • Carles

    Carles

    más de 8 años

    Hola.

    Estic molt interessant en aconseguir aquest documental però malauradament he fet tard i la campanya ja està tancada. Volia preguntar-vos si penseu editar-lo en DVD o si puc fer-vos una aportació econòmica a pilota passada per aconseguir-lo.

  • piti

    piti

    casi 9 años

    Hola, Ferran. No si te'n recordes de mi. Sóc el Piti, que vivia sota vostre, a l'Avda. Tarruell. La Susana, aleshores la meva parella, encara viu a La Floresta. Una abraçada.

  • Mont Carvajal

    Mont Carvajal
    Autor/a

    casi 9 años

    Hola, Ferran!

    ¡Qué ilusión, este mensaje! Si, si, conocemos Quintín Cabrera, claro! Steve, Santa Salas, Neil y muchos otros protagonistas nos han hablado mucho de él y le tienen muy, muy presente. Muchas gracias por tu interés. Continúa conectado y te tendremos al día de las novedades. ¡Un abrazo!

  • Ferran Cabrera

    Ferran Cabrera

    casi 9 años

    Soy florestano exiliado en La Coruña y estoy muy interesado en vuestro proyecto.

    Mi padre era Quintín Cabrera. Cantautor uruguayo muy arraigado a la Floresta durante muchos años.

    Tiene alguna canción dedicada a la floresta. Steve toco con el

    Salud

#02 / SIIII, HO HEM ACONSEGUIT!

Benvolgut/da mecenes!

Ho hem aconseguit! Hem acabat el Verkami amb èxit i ens hem passat i tot! Us vull agair de tot cor el vostre suport, econòmic i anímic!

A alguns us he anat enviant mails individualment, a d'altres no he tingut temps o ho he fet i no els heu rebut, segons he comprovat després. Us ho dic ara a tots, moltes, moltes gràcies! Ha estat un procés emocionant, he passat nervis, he conegut persones, veïns i amics nous, he après un munt de coses i tot plegat ha acabat amb èxit.

Totes i cadascuna de les vostres aportacions són molt importants i valuoses i les aprecio molt!

Aviat us contactaré per demanar-vos alguna dada i informar-vos del dia i lloc on farem la presentació del documental, que serà a l'estiu.

Si mentrestant, us voleu posar en contacte amb mi, podeu fer-ho a [email protected]

A reveure i reiterar-vos l'agraïment, també, en nom de tot l'equip tècnic!

Una abraçada!

Mont

#01 / ENTREVISTA A TVSTC

Hola, benvolgut/da mecenes!

T'informo que avui, dimecres 1 d'abril s'emet a Televisió de Sant Cugat una entrevista que m'han fet com a directora del documental "La Floresta enCanta".

Els horaris d'emissió son 19.18h i 21.15h. L'entrevista s'emetrà també demà dijous durant tot el dia (no sé horaris). També la pots seguir per internet.

Aprofito per a saludar-te i agrair-te el teu suport!

Atentament

Mont
.............................................

Hola, estimado/a mecenas!

Te informo que hoy, miércoles 2 de abril, se emite en Televisió de Sant Cugat una entrevista que me han hecho como directora del documental "La Floresta enCanta".

Los horarios de emisión son a las 19.18 y a las 21.15h. Se emitirá también mañana jueves, durante el día (no sé horarios). La puedes ver en internet.

Aprovecho para saludarte y agradecerte tu apoyo.

Atentamente

Mont

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies