❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Memòria dels Cognoms Catalans, Valencians i Balears

Un llibre únic que recull les dades històriques més rellevants d'aquells cognoms que són els nostres i els vostres. Com a novetat, només anem a recollir aquells cognoms que sol·licitin els nostres mecenes, deixant constància per escrit de les persones que han possibilitat la inclusió d'aquests.

-

Un projecte de

-

Categoria

0
segons
6
Aportacions
780€
De 14.700€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Un llibre únic i excepcional en el que vosaltres, els mecenes d’aquest projecte extraordinari, determinareu el contingut del llibre, deixant constància pública i per escrit de les persones que han possibilitat la inclusió en l'obra de cada cognom.

Des de la primera aportació, obtindràs el dret a decidir, com a mínim, un dels cognoms que formaran Memòria dels cognoms catalans, valencians i balears.

Una iniciativa única

Després de gairebé 20 anys dedicats a atendre a través de diferents mitjans la demanda d’informació sobre l’origen, història i heràldica de les famílies, hem vist confirmada la nostra creença inicial en l’extraordinari valor que per a la major part de nosaltres té el conèixer els nostres orígens, saber d’on venim, qui abans que nosaltres van usar els nostres cognoms, de quins fets van ser protagonistes. Es tracta, en definitiva, de reconèixer la nostra identitat en la identitat d’aquells que ens van antecedir en la nostra família, en el nostre país, en la nostra història.

És per això que, recolzant-nos en l’enorme quantitat d’informació recopilada en tots aquests anys i en el demostrat amor que sentim per la nostra història, volem oferir un llibre únic que reculli les dades més rellevants sobre aquells cognoms que són els nostres i els vostres, els de tots aquells que caminem junts i vivim compartint els avatars del present i la incertesa del futur.

A diferència d’altres obres ja publicades, en el nostre llibre (que serà el vostre), només anem a recollir aquells cognoms que sol·licitin els nostres mecenes, és a dir, cognoms que volem i voleu que segueixin “vius”, cognoms pels quals cadascun de nosaltres sent un profund amor nascut de l’amor als nostres pares, als nostres avis, als nostres besavis…

Converteix-te en mecenes de la Història

Volem que sigueu vosaltres, els mecenes d’aquest projecte extraordinari, els que digueu quin ha de ser el contingut del llibre, que participeu amb nosaltres en l’elecció d’aquells cognoms que han d’entrar en aquest llibre i, sobretot, volem que quedi reflectit del vostre interès personal deixant constància publica i per escrit dels noms dels mecenes que han fet possible la inclusió en el llibre de cadascun dels cognoms.

Cada cognom es presenta en forma de làmina, ocupant una pàgina sencera del llibre, impresa a tot color, recollint les dades més rellevants trobades: actual distribució geogràfica, origen, significat, dades històriques més rellevants i Heràldica (si la té).

Exemple de pàgina interior:

No es tracta de l’estudi d’una família concreta portadora del cognom estudiat, sinó d’un estudi genèric del mateix, remuntant-nos a la seva història més antiga, doncs sabut és que del vell tronc originari van sortir les branques actuals.

Paral·lelament, i també amb les vostres aportacions, estem desenvolupant la web: www.elsnostrescognoms.com, en la qual es podrà consultar, de forma totalment gratuïta, l’origen i història dels cognoms Catalans, Valencians i Balears. La base de dades permanent, estarà formada per aquells cognoms que formin part de Memòria dels Cognoms, Catalans, Valencians i Balears i de la mateixa manera que en el llibre, quedarà constància pública i per escrit dels mecenes que han possibilitat la inclusió de cada cognom.

Nosaltres publiquem, Tu decideixes

Memòria dels Cognoms Catalans, Valencians i Balears no serà, no podrà ser per la seva pròpia gènesi, un llibre com els altres. Serà el resultat de la voluntat dels seus patrocinadors, de tots vosaltres, mitjançant el micromecenatge (crowdfunding), serà un llibre en el qual cadascun dels seus mecenes veurà reflectida una part de si mateix i de la seva família. Volem, per tant, que sigui un llibre d’una gran qualitat, presentat en una edició cuidada, limitada, numerada i ex libris, i amb detalls que faran d’ell una petita joia en la nostra memòria i a la nostra biblioteca.

Les aportacions aniran destinades a aconseguir aquest objectiu. En un primer moment, i a l'espera del vostre acolliment, l'edició estarà limitada a 400 exemplars, numerats i amb aproximadament 520 pàgines cadascun, grandària A-4*, de les quals 500 aprox. seran destinades a recollir els cognoms (un per pàgina), i les restants a Presentació, Índex, Bibliografia i Crèdits.

Per tant, només podrem donar cabuda, inicialment, a uns 500 cognoms aproximadament. No obstant això, si l'objectiu marcat s'aconseguís, ampliaríem el numero de pàgines per donar cabuda a la totalitat dels cognoms que ens sol·liciteu.

En la primera de la seves pàgines, el llibre portarà la seva numeració única i un segell especial per a l’edició amb la llegenda “ex libris”, on el propietari podrà posar el seu nom o el de la seva família.

Feedback i Aportacions

Des de la primera aportació obtindràs el dret a decidir, com a mínim, un dels cognoms que formaran Memòria dels Cognoms Catalans, Valencians i Balears, a més d'un exemplar de l'obra i del diploma que t'acreditarà com a mecenes d'aquesta.

El cognom o cognoms que incloguis poden ser els teus, els de familiars, amics …

Sigui com sigui el teu nom o el de la teva família quedaran registrats com els mecenes que van possibilitar la publicació d'aquests cognoms.

Sense oblidar que tots ells formaran part de la base de dades permanent i gratuïta de www.elsnostrescognoms.com

En funció de les aportacions també rebràs la làmina o làmines impreses en color i format A4 (21x29,7cm) dels cognoms que sol·licitis incloure en el llibre.

Finalment, també oferim un pack per a institucions, agrupacions, organitzacions i empreses.

Calendari previst

Una vegada obtinguda el finançament calculem entre un i dos mesos per a la documentació i maquetació del llibre i un mes per a la seva impressió.

Un total d'entre dos i tres mesos.

+ Info

Aquest projecte comença amb Memòria dels Cognoms Catalans, Valencians i Balears, per seguir després, si recolzeu el nostre treball, amb títols com Memòria dels Cognoms Bascos, Navarresos, De La Rioja i Aragonesos, Memòria dels Cognoms Gallecs, Asturians i Càntabres, Memòria dels Cognoms Canaris, etc.

Sigui com sigui, si has arribat fins aquí, gràcies pel teu temps i el teu interès.

Preguntes freqüents
www.elsnostrescognoms.com
Diari de Girona parla de nosaltres
Regió7 parla de nosaltres
Facebook
Institut d´Història i Heràldica Familiar

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

4 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • -

    -
    Autor/a

    más de 9 años

    Bon dia Sara!!,

    Clar que sí, ens pots sol·licitar el cognom que vulguis. Fins i tot si el que ens demanes ja està sol·licitat, ho pots demanar de nou. En aquest cas tots dos sol·licitants apareixereu com a mecenes d'aquest cognom.

    Salutacions i gràcies per el teu interès!!

  • Sara

    Sara

    más de 9 años

    Bon dia!! En el cas de què el cognom pel qual pregunte ja estiga sol·licitat, tinc dret a demanar-ne un altre? Moltes gràcies!!

  • -

    -
    Autor/a

    más de 9 años

    Hola,

    En resposta a la teva pregunta, et confirmem que pràcticament en tots els casos podem trobar informació històrica en relació a qualsevol cognom, no així en el cas dels escuts d'armes doncs d'alguns llinatges, o no ha quedat constància d'aquestes, o mai les van tenir. En aquest cas les representaríem com a "armes no documentades". Al següent enllaç trobaràs el llistat complet de cognoms dels quals sí tenim o podem trobar informació:

    http://www.heraldicafamiliar.com/recursos/llistat.pdf

    Si ho prefereixes també ens pots escriure a [email protected] i et confirmarem si podem documentar o no els cognoms que desitges. D'altra banda recorda que pots demanar-nos qualsevol cognom, pertanyin o no a la teva família.

    Salutacions i gràcies per el teu interès!!

  • stuttgona

    stuttgona

    más de 9 años

    Hola,

    En les recompenses que inclouen els 2 cognoms, què passa si no es "trobés" un dels cognoms?

    Gràcies

#03 / Haurem d'esperar

Com ja sabreu,no hem aconseguit el mínim sol·licitat per poder desenvolupar "Memòria dels cognoms catalans, valencians i balears", per la qual cosa haurem d'esperar i treballar en altres direccions per poder culminar aquest interessant projecte.

Sigui com sigui GRÀCIES. Moltes gràcies a tots aquells que van veure en el nostre (vostre) projecte una idea interessant i digna de ser recolzada.

Una abraçada a tots!!

#01 / Hola Món!!

Ja ho tenim aquí. El projecte que avui us presentem és el resultat de diversos mesos de treball (i el que ens queda) d'un petit "gran" grup de persones, plenes d'il·lusió i ganes de tenir entre les seves mans Memòria dels cognoms catalans, valencians i balears. Esperem que el nostre projecte deixi de ser només nostre i es converteixi en el VOSTRE projecte, el projecte de tots i de totes.

Salutacions i endavant!!

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies