❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Projecte Diània: Oli d'Oliva Verge Extra.

Des de Projecte Diània volem realitzar, embotellar i distribuir Oli d'Oliva Verge Extra de varietat autòctona Blanqueta. El primer pas d'aquest projecte té per objectiu potenciar productes ecològics, de proximitat, fets amb sentiments, culturalment arrelats a la terra i amb un component social.

Projecte Diània

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
229
Aportacions
6.633€
De 6.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en English i Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

PERQUÈ PROJECTE DIÀNIA?

El Projecte Diània és un projecte ambiciós que vol revertir directament sobre la societat. Venim d'unes terres valencianes agràries, Beniarrés (El comtat), on el minifundi és exclusiu, on el paisatge natural de la zona degenera i prolifera l'abandó de les terres, la destrucció dels marges de pedra seca i els incendis forestals.

Tot aquest deteriorament ve donat, en gran part, perquè la gent que viu en aquestes terres ja no trau un benefici econòmic per continuar mantenint aquest patrimoni natural i paisatgístic que els seus avantpassats han creat amb molt d'esforç.

No volem ser espectadors passius de com uns pobles perden vitalitat i perden la seua gent i paisatge sinó que ens volem vius i volem contribuir amb el nostre esforç a què aquestes zones rurals no moren.

EL NOSTRE OLI

Des de Projecte Diània volem revertir aquesta tendència, per açò des de fa uns anys, produïm oli d'oliva verge extra de varietat local "blanqueta" elaborat mitjançant mètodes d' agricultura ecològica La recol•lecció es realitza en el punt òptim de maduració de l'oliva i el mateix dia és portada a l'almàssera on és premsada en fred. En cap cas filtrem el suc, perquè així aconseguim que no perda cap de les seves qualitats aromàtiques i gustatives.

L’oli resultant és un oli verge extra, verd, net i amb una aroma intensa amb un lleuger to a herba acabada de segar. En gust notem una amargor que li dona cos i unes tonalitats de picant que li ofereixen personalitat.

MOLT MÈS QUE OLI

De manera que anem avançant el la producció i venda de l'oli volem recuperar bancals abandonats de la muntanya, re-construir els marges de pedra seca que han caigut per la innacció i el descuit. També tenim previst replantar els voltants d'aquests bancals muntanyencs amb arbres i arbustos autòctons per afavorir així la biodiversitat i la col•locació d'eixams d' abelles per ajudar a la pol•linització.

A mesura que avance aquest projecte volem que aquesta pràctica s’estenga amb l'objectiu que puguem gaudir d’una muntanya viva, amb diversitat i cuidada.

És un treball dur però val molt la pena!

QUI SOM

Som Mario i Gabri, dos germans que des de ben menuts hem anat a treballar al camp en el cultiu de l'olivar amb el nostre pare durant els caps de setmana i vacances. Sempre de manera voluntariosa però professional i apostant per varietats autòctones.

Des de sempre hem tingut inquietuds socials i l’ecologia ha sigut una preocupació que hem tingut molt present. A poc a poc anem formant-nos en aquest món de l'Oli d'Oliva Extra Verge i hem realitzat diferents cursos de sobre el cultiu de l'olivera mitjançant tècniques d'agricultura ecològica i sobre cates d'oli d'oliva verge extra.

A QUÈ DESTINAREM ELS DINERS

En una primera fase, volem invertir en la reforma i posada a punt d'un petit local on poder embotellar amb unes mesures sanitàries adequades. Aquesta reforma està valorada en 3800 euros. Després necessitem uns contenidors d'acer inoxidable que tenen un preu de 1000 euros i finalment, les botelles i etiquetatge que serien uns 1200 euros. Si sumem totes aquestes despeses necessitaríem un total de 6000 euros

SOBRE LES RECOMPENSES

Per la realització de les recompenses em comptat amb la ajuda impagable d'Almudena Canet Gil una gran amiga, nascuda a Llutxent que ens a disenyat el logotip de les ampolles i ens realitzarà les diferents aquarel.les de les recompenses.

Almudena, des de ben menuda és una apassionada de les arts plàstiques. En el 2003 es va llicenciar en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València. Va cursar l' últim any de carrera a Firenze (Itàlia) en l'especialitat de Gravat i Dibuix. En l'any 2004 va fer els cursos de Doctorat també en l'especialitat de gravat.

CALENDARI PREVIST

Començaríem comprant els tancs d'acer inoxidable i l'adequació del local i calculem que entre maig-juny podriem estar lliurant les recompenses.

XARXES SOCIALS I BLOC

Facebook
Bloc
Twitter

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

54 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • guille_chan

    guille_chan

    más de 8 años

    Bon dia, pel que veig molta de la gent ja ha rebut la seva recompensa, i jo encara no... Em podeu ajudar?

  • Projecte Diània

    Projecte Diània
    Autor/a

    más de 8 años

    Didac, tranquil, t'en enviem de nou una botella i una llauna per que pugues reomplir-la. Salut!

  • didacbotella

    didacbotella

    más de 8 años

    Hola, de nou! Sóc en Didac i m'agradaria saber com puc resoldre la dissort d'haver rebut la recompensa trencada. Us vaig deixar un missatge fa tres dies però no s'ha publicat. Tinc justificant de la incidència de Correus. A qui m'he d'adreça?

  • didacbotella

    didacbotella

    más de 8 años

    Sóc en Didac i ahir va arribar la caixa...plena d'oli! La botella de vidre s'ha trencat i tot està empastifat d'oli. A més a més, el bidó de metall està abonyegat. He fet una foto al justificant de correus i a l'empastrada. Què faig? A qui reclame?

  • Projecte Diània

    Projecte Diània
    Autor/a

    más de 8 años

    Bona vesprada, deuries tornar a passar a recollir-la. Si tens cap problema escru-me a [email protected]

  • jordicastells

    jordicastells

    más de 8 años

    Enhorabona per aconseguir-ho! Em vau enviar un correu perquè recollís la recompensa a Barcelona però, malauradament, el dia que la vaig anar a recollir no la tenien disponible. És possible recollir-la d'alguna altra manera? Gràcies i endavant!

  • Projecte Diània

    Projecte Diània
    Autor/a

    más de 8 años

    Perfecte, ja t'he vist! Este diumenge he quedat en gent de Castalla, Majo i Irene, els ho done a elles que m'han dit que el coneixen ;)

  • Andrea

    Andrea

    más de 8 años

    Hola! No sabia si contestar via email... aixi que conteste per aci. Vaig aportar 12 euros... Continue a l'estranger. Torne per Nadal, pero pot ser si repartiu o algu va cap a Beniarres li dic que m'arreplegue l'oli. Gracies!

  • Projecte Diània

    Projecte Diània
    Autor/a

    más de 8 años

    Moltés gràcies, estem molts contents de que t'agrade. Ara el telefone. Salut!

  • salibmi

    salibmi

    más de 8 años

    Gràcies! H-II he rebut la llauna i estava espectacular... L'ampolla decorada la rebré més endavant??? Una abraçada, i conteu amb mi per futures iniciatives...

#06 / Ja tenim quasi totes les aquarel·les!

Estimats mecenes, ja tenim quasi enllestides les aquarel·les que la companya Almu Canet ens esta preparant amb tanta cura.

La aquarel·la és una imatge panoràmica del poble de Beniarrés desde un dels nostres camps amb el Benicadell de fons.

Esperem que vos agraden tant com a nosaltres.

#05 / Data del Dinar // Fecha del almuerzo // Lunch date

Ja tenim data del dinar, serà el dissabte 27 de juny. Tots els mecenes que tingau esta opció aneu reservant la data a les vostres agendes. Anirem informant.

Ya tenemos la fecha del almuerzo serà el sabado 27 de junio. Todos los mecenas que tengais esta opción , reservad esta fecha em vuestras agendas. Iremos informando.

The lunch date will be Saturday, 27th June. All patrons that have this option, book this date. We'll inform!

#04 / Objectiu aconseguit // Objetivo conseguido // Goal achieved

Gràcies a tothom, hem aconseguit el nostre oblectiu a Verkami. En breu rebreu notícies nostres!

Grácias a todo el mundo, hemos conseguido nuestro objetivo en Verkami. En breve recibireis notícias nuestras.

Thanks to everyone, we achieved our goal in Verkami. You shall receive our news shortly.

#03 / Ens visita David Valls, director de “Què ens passa, valencians?”

L’altre dia vam tindre el plaer de rebre la visita del documentalista David Valls.

David Valls que ha realitzat alguns projectes a Verkami com nosaltres ha pogut realitzar dos dels seus documentals com “Són bojos aquests catalans?” i “Què vos passa, valencians?”

David, que casualment s’encontrava per la comarca del Comtat en una roda de presentacions dels seus documentals, va aprofitar per xarrar amb nosaltres sobre que és el Projecte Diània.

Vam tindre l'oportunitat de gaudir de la gastronomia típica d’aquesta terra amb unes “bajoques farcides” (Ací a la pebrera, pebrot, pimentó, pebre… li diguem “bajoca”), tastar el nostre Oli d’Oliva Verge Extra i gaudir d’una amable sobretaula.

#01 / Notícia que ens han fet els amics de Diània TV

El ‘Projecte Diània’ planteja la revalorització de l’entorn i la producció d’oli d’oliva autòcton.

https://vimeo.com/116485565

S’enceta el “Projecte Diània”, un projecte que naix a Beniarrés i planteja la revalorització dels pobles de la comarca del Comtat davant de l’abandó massiu de la seua població. Mitjançant aquesta iniciativa es produirà una varietat autòctona d’oli d’oliva verge amb moltíssima qualitat i personalitat.

El Projecte Diània naix amb l’objectiu de revertir l’abandó massiu de la població dels municipis del Comtat, dotant d’activitat i vitalitat el paisatge i les zones rurals pròpies, ben vàlides per “llaurar-se un futur digne”. Així, es posa en marxa la producció de l’oli “Diània”, una varietat local d’oli d’oliva verge extra elaborat a través de l’agricultura ecològica.

Tot i que la… seguir llegint

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies