❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Guspira

Guspira és un joc de taula àgil, divertit i per a tota la família inspirat en els correfocs. Et posaràs a la pell d'una colla de diables amb l'objectiu de guanyar el màxim de correfocaires. Però vigila! A la ronda final figures com el Drac o la Víbria poden canviar-ho tot! T’hi atreveixes??

Equip Guspira

Un projecte de

Creat a

0
segons
242
Aportacions
8.254€
De 5.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en English i Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Objectiu final - ACONSEGUIT!!

Després d'aconseguir el dau de fusta i les cartes resum, anem a per l'últim objectiu! Si arribem a la quantitat de 7.000€ podrem tenir Guspira amb una caixa de qualitat superior. Estem treballant en el prototip que pots veure a continuació.

Més objectius! - ACONSEGUIT!!

La campanya no s'atura i entrem als últims dies amb un nou repte, arribar als 6.500€. Si ho aconseguim, inclourem 4 cartes resum de les habilitats de les Figures Especials per tenir-les a mà i poder-les consultar en tot moment.

Nou objectiu! - ACONSEGUIT!!

Encarem la recta final de la campanya amb un nou objectiu! Aquesta és una simulació del dau que inclourà el joc si arribem a la quantitat de 6.000€. No perdis l'oportunitat d'aconseguir el joc amb els avantatges exclusius per als mecenes!

>>>>

Què és Guspira?

Guspira és un joc de taula divertit, àgil i apte per a tots els públics, que està inspirat en el món del foc, els diables, les bèsties i tot el que envolta un correfoc, una de les festes populars més vistoses i espectaculars que existeixen en la cultura catalana. Entre les cartes que formen part del joc hi trobem elements tan característics d’aquesta celebració com són el Drac, la Víbria, la Guita, els Diables o els Tabalers, sense oblidar els Correfocaires, els valents que salten i ballen sota el foc.

L’objectiu principal de cada jugador és aconseguir el màxim de Correfocaires utilitzant les cartes de Pirotècnia que té a la seva mà. Però no sempre serà tan fàcil com sembla, el dau també hi tindrà el seu paper...

A part de la seva vessant lúdica, Guspira també busca convertir-se en una eina de promoció de la cultura catalana i de les festes populars. Les cartes mostren els elements més característics d’aquesta celebració i no inclouen text per poder arribar a qualsevol indret del planeta.

Dades bàsiques de Guspira

  • Les partides tenen una durada aproximada de 30'.
  • A partir de 8 anys.
  • De 2 a 4 jugadors
  • Instruccions en català, castellà i anglès, sense text a les cartes.

Contingut del joc

El joc consta de 150 cartes, un dau personalitzat Guspira i un llibret d'instruccions grapat a tot color i en 3 idiomes (català, castellà i anglès).

Les cartes, fabricades a tot color, estan distribuïdes de la següent manera:

  • 74 cartes de Pirotècnia:

    32 cartes de Carretilla
    22 cartes de Canyardo
    15 cartes de Traca
    5 cartes de Botafoc

  • 36 cartes de Correfocaire:

    6 cartes d’1 punt
    10 cartes de 2 punts
    11 cartes de 3 punts
    6 cartes de 4 punts
    2 cartes de 5 punts
    1 carta de 6 punts

  • 5 cartes de Figura Especial:

    1 carta de Ceptrot
    1 carta de Drac
    1 carta de Guita
    1 carta de Tabaler
    1 carta de Víbria

  • 20 cartes de Diable:

    5 diables liles
    5 diables negres
    5 diables verds
    5 diables vermells

  • 14 cartes de Carrer:

    1 carta Plaça Inicial
    1 carta Plaça Final
    4 cartes de Cruïlla
    4 cartes d’Intersecció
    4 cartes de Recta

  • 1 carta de Boc

El dau personalitzat Guspira inicialment serà de plàstic amb adhesius. Tot i això, si aconseguim arribar a la fita dels 6.000€, canviarem el dau de plàstic amb adhesius per un dau de fusta amb les imatges gravades a làser.

Com es juga a Guspira?

L'objectiu del joc és aconseguir el màxim de correfocaires possible al final de la partida. A continuacó t'expliquem el funcionament a través dels diferents elements que trobaràs al joc:

El Boc és la representació de l'amo i senyor de l'infern. Aquesta carta canvia de jugador al final de cada ronda i serveix per indicar qui comença el torn.

Les cartes de carrer són les que mostren el recorregut per on s'està duent a terme el correfoc. Cada vegada que un jugador destapa una carta de carrer, l'ha de connectar en l'últim carrer col·locat, simulant així el pas del correfoc pel municipi.

En les cartes de carrer s'hi indica la quantitat de correfocaires que hi ha a cada tram, i per tant, les cartes de correfocaire que entraran en joc.

Les cartes de correfocaire són les cartes que els jugadors han d'aconseguir durant les diferents rondes per tal de guanyar el joc. Cada carta de correfocaire té un valor (puntuació) i un cost (pirotècnia).

Sobre les cartes de diable, cada jugador hi col·loca la pirotècnia que fa servir per aconseguir les cartes de correfocaire. Per norma general, cada diable pot tenir una sola carta de pirotècnia.

Les cartes de pirotècnia serveixen per aconseguir els correfocaires. Cada jugador tindrà 6 cartes d'aquest tipus a la mà i que haurà de fer servir hàbilment per poder sumar punts.

Les cartes de figura especial inclouen el Ceptrot, el Drac, la Víbria, el Tabaler i la Guita. Aquestes cartes s'han de guanyar durant la partida com en el cas dels correfocaires, però a més de sumar punts al final del joc, cadascuna té una habilitat única que es pot fer servir a la ronda final.

Dau Guspira

El dau sempre té l'última paraula a l'hora d'aconseguir els correfocaires, aportant un toc d'atzar i emoció al joc. Un cop el jugador ha triat quin dels correfocaires vol guanyar, ha de fer una tirada de dau per veure si l'aconsegueix o bé, si alguna cosa no ha sortit com s'esperava...

Si ho preferiu, també us podeu fer una idea del funcionament del joc veient el següent vídeo realitzat per 5mpj.

A què destinarem les vostres aportacions

L'import que volem aconseguir, es destinarà íntegrament a recolzar el cost de fabricació del joc.

Sobre les recompenses

  • 4€ - DIPLOMA
    > Si ets mecenes d'aquesta recompensa, t'enviarem per email el Diploma Guspira del mecenes dissenyat expressament per a l'ocasió, on hi destacarem el teu nom i cognoms. A més, farem menció del teu nom i cognoms, a l'apartat "Agraïments" de la pàgina web del joc.

  • 17€ - AMICS I CONEGUTS

    Farem entrega en mà del joc Guspira als nostres familiars, amics i coneguts que col·laborin amb aquesta recompensa. La nostra intenció és fer una festa per fer entrega del joc als més propers, per agraïr la teva col·laboració i on podràs recollir-lo personalment (data i lloc per definir). A més, farem menció del teu nom i cognoms, a l'apartat "Agraïments" de la pàgina web del joc.

  • 19€ - PER ALS MÉS RÀPIDS

    Si ets un dels 20 mecenes més ràpids, t'enviem a casa el joc Guspira i el mocador de correfoc 100% cotó amb disseny Guspira (Península i Balears). A més, farem menció del teu nom i cognoms a l'apartat "Agraïments" de la pàgina web del joc.

Simulació del mocador Guspira:

  • 20€ - AMICS I CONEGUTS (+ MOCADOR)

    Farem entrega en mà del joc Guspira i del mocador de correfoc 100% cotó amb disseny Guspira als nostres familiars, amics i coneguts que col·laborin amb aquesta recompensa. La nostra intenció és fer una festa per fer l’entrega als més propers, per agraïr la teva col·laboració i on podràs recollir-lo personalment (data i lloc per definir). A més, farem menció del teu nom i cognoms, a l'apartat "Agraïments" de la pàgina web del joc.

  • 20€ - EL TEU JOC A CASA!

    T'enviem el teu joc Guspira a domicili (Península i Balears). A més, farem menció del teu nom i cognoms, a l'apartat "Agraïments" de la pàgina web del joc.

  • 23€ - PACK CORREFOCAIRE

    Aquest Pack està pensat per a amants i participants habituals dels correfocs. Està format pel joc Guspira i el mocador de correfoc 100% cotó, amb disseny Guspira, que t'enviarem a domicili (Península i Balears). A més, farem menció del teu nom i cognoms a l'apartat "Agraïments" de la pàgina web del joc.

  • 25€ - PER ALS QUE VIVIU LLUNY

    T'enviem el teu joc Guspira a domicili (vàlid per Canàries i Europa). A més, farem menció del teu nom i cognoms a l'apartat "Agraïments" de la pàgina web del joc.

  • 44€ - PACK PARELLA DE CORREFOCAIRES

    Si vols compartir el joc amb el teu company o companya de correfoc, t'enviem a domicili 2 jocs Guspira i 2 mocadors de correfoc 100% cotó amb disseny Guspira (Península i Balears). A més, farem menció del teu nom i cognoms a l'apartat "Agraïments" de la pàgina web del joc.

  • 72€ - PACK DE GRUP

    Si el que vols és regalar jocs als teus amics o familiars o voleu estalviar en despeses d'enviament, aquest és el teu pack! T'enviem 4 jocs Guspira a domicili (Península i Balears). A més, farem menció del teu nom i cognoms a l'apartat "Agraïments" de la pàgina web del joc.

  • 170€ - PACK BOTIGA

    Volem que el joc Guspira arribi al màxim de públic possible i sabem que tu ho pots fer possible! Si tens una botiga i creus que el joc pot tenir sortida entre els teus clients, aquest és el teu Pack. T'enviem a la botiga 12 jocs Guspira (Península i Balears) i nosaltres venim a fer la demostració del joc! Actualment només tenim disponibilitat per moure'ns per Catalunya, però si vols que vinguem a la teva botiga i aquesta es troba situada en una altra regió, no dubtis en contactar amb nosaltres. A més, farem menció de la teva botiga a l'apartat "Agraïments" de la pàgina web del joc i com a punt de venda. El preu inclou l'IVA.

  • 300€ - PACK ENTITATS CULTURALS

    Si formes part d'una entitat cultural relacionada amb el món del foc i/o amb els jocs de taula, no busquis més! Us enviem a la seu social 15 jocs i 15 mocadors de correfoc 100% cotó amb disseny Guspira, perquè us repartiu entre els membres de l'entitat (Península i Balears). A més, farem menció de la vostra entitat a l'apartat "Agraïments" de la pàgina web del joc, incloent-hi el vostre logotip!

  • 500€ - SOCI D'HONOR

    Per als que tenen molts amics, entitats grans, empreses o simplement per als que no en tenen prou amb les recompenses anteriors, hem preparat el Pack Soci d'Honor. T'enviem 20 jocs i 20 mocadors de correfoc 100% cotó amb disseny Guspira a domicili (Península i Balears). També vindrem a fer una demostració del joc a on tu ens diguis! Actualment només tenim disponibilitat per moure'ns per Catalunya, però si vols que vinguem a la teva localitat i aquesta es troba situada en una altra regió, no dubtis en contactar amb nosaltres. A més, farem menció de la teva entitat/empresa/persona a l'apartat "Agraïments especials" de la pàgina web del joc (incloent-hi el logotip en cas d'empreses/entitats culturals) i al llibret d'instruccions de totes les còpies impreses.

Objectius addicionals

Hem preparat una llista d'objectius addicionals que, en cas que assolim i passem amb èxit l'objectiu inicial de la campanya, poden ajudar a millorar alguns aspectes del joc:

  • Si arribem a 6.000€: el dau serà de fusta i gravat a làser

  • Si arribem a 6.500€: carta resum d'habilitats especials

  • Si arribem a 7.000€: la caixa serà de cartró de tipus tapa i fons

Calendari previst

El joc està gairebé acabat de manera que, una vegada finalitzada amb èxit la campanya, es podrà començar d'immediat la fabricació. Així, les recompenses podran estar disponibles a principis de Gener, just per a l'arribada dels Reis d'Orient.

Qui som?

Els impulsors d’aquest projecte som tres joves de Manresa, el David, la Núria i el Jordi, grans aficionats als jocs de taula i també a la cultura del foc. Guspira és el resultat d’unir aquestes dues passions amb moltes dosis d’il·lusió, empenta i treball. Han sigut molts mesos de feina i amb l'il·lustrador Xavier Cáliz hem donat forma a aquest projecte que ara ha arribat a la fase decisiva i ens cal la teva ajuda. Tu pots fer que Guspira es converteixi en una realitat!!!

Per a més informació

El podcast sobre jocs de taula Reservoir Jocs dedica un espai a Guspira. Pots escoltar l'entrevista que ens va fer Miquel Jornet a partir del minut 43 i mig.

Podeu trobar més informació sobre el joc i les últimes novetats clicant a qualsevol de les següents icones:

Pàgina web: http://www.guspirajoc.com/

Xarxes socials:

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

7 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Antonio ML

    Antonio ML

    más de 9 años

    Hola! Volia preguntar-vos què tal va la producció del joc. Aprofito per desitjar-vos un Bon Nadal.

  • xivisara

    xivisara

    más de 9 años

    Participe en el proyecto, pero no os habéis puesto aun en contacto y quería saber si el juego finalmente estará para reyes?

  • Equip Guspira

    Equip Guspira
    Autor/a

    más de 9 años

    Moltes gràcies Pinxo!! En resposta a la teva pregunta, si, el joc es podrà trobar a algunes botigues i també a la nostra web. Un cop hagi acabat la campanya, publicarem a la web de Guspira (www.guspirajoc.com) els punts de venda on podràs trobar-lo.

  • Pinxo

    Pinxo

    más de 9 años

    Bon dia i moltes felicitats!! Ja he participat al Verkami però oldria saber si es podrà trobar el joc a les botigues. Moltes gracies!!!

  • Equip Guspira

    Equip Guspira
    Autor/a

    más de 9 años

    Hola Pancho! Gracias por tu felicitación. Por el momento estamos completamente centrados en Guspira, pero más adelante quién sabe... ;) Si quieres ver todos los medios en los que ha salido el juego puedes dirigirte a nuestra página web www.guspirajoc.com y a '¿Qué dicen del juego?'. Allí encontrarás noticias, vídeos e incluso algún archivo de audio. Un saludo!

  • Pancho Gamez

    Pancho Gamez

    más de 9 años

    Felicidades por su proyecto! ¿Piensan en el futuro sacar otras "festividades" relacionadas a los fuegos pirotécnicos?

    ¿En que medios han mostrado el juego? blogs, ferias, etc.

    Otra pregunta

  • Marta Teixidor

    Marta Teixidor

    más de 9 años

    És una consulta d'autor a autor. No se si em podríeu ajudar, dons com vosaltres tinc un projecte de joc. Tinc dubtes sobre els passos a seguir en referència al registre. Quins passos heu seguit i si ho heu fet abans de presentar-ho en werkami.

#07 / Moltes gràcies!! / ¡¡Muchas gracias!! / Thank you very much!!

Volem donar-vos les gràcies a tots i totes els que heu cregut en Guspira. A falta de 2 dies del final de la campanya, hem arribat a l'últim dels objectius que ens havíem marcat i és per això que creiem que ha estat tot un èxit. No podem estar més contents ja que tindrem Guspira tal com l'havíem imaginat. Tenim clar que sense vosaltres Guspira no hagués estat possible. En aquests moments estem treballant en la fabricació del joc perquè arribi el més aviat possible. Us mantindrem informats.

Una vegada més, moltíssimes gràcies a tots i totes!!!


Queremos daros las gracias a todos y todas los que habéis creído en Guspira. A falta de 2 días del fin de la campaña, hemos llegado al último de los objetivos que nos habíamos marcado y es por eso que creemos que ha sido un éxito. No podemos estar más contentos ya que tendremos Guspira tal como lo… seguir llegint

#06 / Objectiu final / Objetivo final / Final goal

Després d'aconseguir el dau de fusta i les cartes resum, anem a per l'últim objectiu! Si arribem a la quantitat de 7.000€ podrem tenir Guspira amb una caixa de qualitat superior. Estem treballant en el prototip que pots veure a continuació.


Después de conseguir el dado de madera y las cartas resumen, ¡vamos a por el último objetivo! Si llegamos a la cantidad de 7.000€ podremos tener Guspira con una caja de calidad superior. Estamos trabajando en el prototipo que puedes ver a continuación.


After reaching the wooden dice and the summary cards milestones, we are moving to the last goal! If we reach the amount of 7.000€ we will have Guspira with a high quality box. We are working on the prototype, which can be seen on the following picture.

#05 / Més objectius / Más objetivos / More goals

Gràcies a tots vosaltres hem aconseguit una nova fita i ja tenim el dau de fusta gravat a làser! La campanya no s'atura i entrem als últims dies amb un nou repte, arribar als 6.500€. Si ho aconseguim, inclourem 4 cartes resum de les habilitats de les Figures Especials per tenir-les a mà i poder-les consultar en tot moment.

Gracias a todos vosotros hemos conseguido un nuevo hito y ya tenemos el dado de madera grabado a láser! La campaña no se detiene y entramos en los últimos días con un nuevo reto, llegar a los 6.500€. Si lo conseguimos, incluiremos 4 cartas resumen con las habilidades de las Figuras Especiales para tenerlas a mano y poder consultarlas en todo momento.

Thanks to all of you we have reached a new milestone and we already have the laser engraved wooden dice! The campaign is still open and for the last days we fix a new goal, to reach the amount of 6.500€. If we get it, we will include 4 summary cards of the abilities of the Special Figures to consult them in any moment.

#04 / Últims dies / Últimos días / Last days

Ja podem dir que Guspira serà una realitat. Moltes gràcies a tots i totes els que heu cregut en el projecte i heu fet possible que aquest tiri endavant.

Però això no s'ha acabat! Seguim amb la campanya i ens marquem com a nou objectiu arribar als 6.000€ per poder incloure el dau de fusta gravat a làser. Ho aconseguirem??

Ya podemos decir que Guspira será una realidad. Muchas gracias a todos y todas los que habéis creído en el proyecto y habéis hecho posible que éste salga adelante. ¡Pero esto no ha terminado! Seguimos con la campaña y nos marcamos como nuevo objetivo llegar a los 6.000€ para poder incluír el dado de madera grabado a láser. ¿¿Lo conseguiremos??

We can already say that Guspira is going to be a reality. Thank you very much to everybody who has believed in the project and has made it real. But this has not finished yet! We continue with the campaign and we want to reach the amount of 6.000€ in order to include a laser engraved wooden dice. Will we reach it??

>>>>

#03 / Nova entrevista! / ¡Nueva entrevista! / New interview!

Hem afegit l’entrevista que ens va fer Miquel Jornet per al podcast sobre jocs de taula “Reservoir Jocs” que ell mateix dirigeix. Pots trobar l’entrevista on hi dedica un espai a Guspira en l’apartat “Per a més informació”, a partir del minut 43 i mig.

Hemos añadido la entrevista que nos hizo Miquel Jornet para el podcast sobre juegos de mesa “Reservoir Jocs” que él mismo dirige. Puedes encontrar la entrevista donde dedica un espacio a Guspira en el apartado “Para más información”, a partir del minuto 43 y medio (sólo en catalán).

We have added the interview by Miquel Jornet for “Reservoir jocs”, a podcast about board games and directed by him. You can find the interview which pays attention to Guspira in the section “More information”, from the minute 43 and a half (only in Catalan).

#02 / Nou vídeo! / ¡Nuevo video! / New video!

Acabem d'afegir un vídeo a l'apartat "Com es juga a Guspira?" on, amb l'ajuda de l'Stephane de 5mpj, expliquem el funcionament general del joc. Si tens ganes de saber les regles bàsiques o simplement vols passar una bona estona veient com l'Stephane i el David juguen una divertida partida, no te'l pots perdre!

Acabamos de añadir un video al apartado "¿Cómo se juega a Guspira?" donde, con la ayuda de Stephane de 5mpj, explicamos el funcionamiento general del juego. Si te apetece conocer las reglas básicas o simplemente quieres pasar un buen rato viendo cómo Stephane y David juegan una divertida partida, ¡no te lo puedes perder!

We have just added a video to the section "How to play Guspira?" where, thanks to Stephan's help, we explain the game rules. If you would like to know the basic plays or if you only want to have fun watching how Stephane and David play a funny game, you cannot miss it!

#01 / Ampliem el pack botiga! / ¡Ampliamos el pack tienda!

Creiem que les botigues són un element clau per poder fer realitat el projecte i aconseguir que Guspira arribi al màxim de gent. És per això que hem ampliat la quantitat de jocs d'aquest pack destinat als establiments, mantenint el preu per fer-lo més atractiu. Ara oferim 12 jocs a 170 euros (IVA inclòs). A més, amb aquest pack, venim a fer la presentació del joc a la botiga i incloem el logotip a la web de Guspira com a punt de venda.

Creemos que las tiendas son un elemento clave para poder hacer realidad el proyecto y conseguir que Guspira llegue al máximo de gente. Es por eso que hemos ampliado la cantidad de juegos de este pack destinado a los establecimientos, manteniendo el precio para hacerlo más atractivo. Ahora ofrecemos 12 juegos a 170 euros (IVA incluido). Además, con este pack, venimos a hacer la presentación del juego a la tienda e incluímos el logotipo en la web de Guspira como punto de venta.

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies