❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Glosadors

GLOSAR: l'art d'improvisar versos cantant. Una tradició ancestral que reneix amb força als països catalans del s.XXI. Un seguit de personatges originals, amb humor i plens d'energia, ens descobreixen un món creatiu on la cultura tradicional i la crítica social s'escampen sense fre.

0
segundos
218
Aportaciones
6.690€
De 6.320€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

La Glosa o cançó improvisada és la dinàmica d’improvisar un text sobre una determinada melodia amb una mètrica i rima concreta. Aquesta pràctica és ben comuna a la nostra cultura popular. I més enllà de la capacitat de rimar i bastir amb mètrica correcta les peces, la seva força recau en l’enginy del glosador i el seu poder de comunicació. Ens permet transmetre sentiments, festejar, provocar, denunciar, fer burla, i fins i tot crítica en qualsevol context.

La cançó improvisada havia desaparegut en molts indrets del nostre país, tot i que en altres s’ha conservat amb menor o major força: els glosadors de les Illes, les rondalles de les Terres de l’ Ebre, els cantadors del País Valencià, entre altres, en són exemples. Les corrandes —amb les seves diverses tonades; els garrotins, les jotes, les nyacres, el cant d’ estil o les gloses— són diferents variants del gènere.

Al Principat, aquest fenomen ha viscut un procés de recuperació i dinamització gràcies a l’associació de foment del glosat Cor de Carxofa (entre d’altres), que durant els últims 10 anys ha treballat per la difusió d’aquesta activitat al llarg del territori, fins i tot duent a terme una escola d’estiu de glosa. Aquest procés ha permès que arribi als currículums d’escoles i instituts, convertint-se en una potent eina educativa.

El documental Glosadors ens apropa a la cançó improvisada des de la seva vessant més lúdica i popular, mentre ens mostra el procés d’aprenentatge en un grup d’adolescents. Descobrirem els seus orígens, la seva funció, les reaccions que provoca, els avantatges de la seva pràctica, els llocs on es desenvolupa o el perquè s’està convertint en un fenomen que creix any rere any.

Seguiu-nos a facebook

Per a més informació sobre la glosa consulteu:

Associació Cor de Carxofa
Escola d’Estiu de Glosa

Projecte Corrandescola

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS

Si aconseguim els 6.320€ les vostres aportacions seran destinades a cobrir les despeses indispensables per fer el documental: personal tècnic i artístic, lloguer d’una sala a la Casa Orlandai, despeses de viatges i d'intendència i enviaments, 5% de verkami, les comissions bancaries (eviteu el pagament amb Paypal si és possible) i el 21% d'IVA que no podrem recuperar.

Si ho superem i aconseguim 9.680€, ens permetria ampliar el contingut pedagògic del documental. Organitzarem més tallers de glosa als adolescents participants i podríem fer un seguiment del seu aprenentatge més enllà de l'aula.

CALENDARI

Començarem a treballar-hi a finals d'abril fins al juliol. La postproducció serà de l'agost a l'octubre. A finals d'octubre o principis de novembre ja estarà acabat.

Un cop assolit el Verkami, durant el desembre es podrà fer la descàrrega del documental i farem els enviaments del DVD's de les recompenses. Les glosades personalitzades i tallers els anirem concretant un cop acabat el micromecenatge.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Jaume Fargas i Roser Texidó

    Jaume Fargas i Roser Texidó
    Autor/a

    más de 9 años

    Hola!

    moltes gràcies Ariadna (?),

    doncs si vols participar endevant. Si un cas et dono el meu mail directe per on et passaria un número de compte per fer l'ingrés, i de pas em dones les teves dades…

    [email protected]

    no t'equivoquis que texidó va sense "i" davant "x".

    Espero doncs el teu correu, una abraçada

    Roser

  • elfildariadna

    elfildariadna

    más de 9 años

    Hola,

    seria possible ser mecenes post verkami? En el seu dia no podia permetre-m'ho econòmicament però ara he trobat feina :) i m'agradaria participar-hi. Vaig veure el documental ahir a La Violeta i em va encantar! Moltes felicitats!

  • Jaume Fargas i Roser Texidó

    Jaume Fargas i Roser Texidó
    Autor/a

    más de 9 años

    Bon dia!

    Podeu trucar a 637202141

    Roser

  • Josep COntreras

    Josep COntreras

    casi 10 años

    M'agradaria saber el vostre telefon, per fer-vos una consulta directe. Us queden 24 hore sper tencar plaç, i crec que farem l'aortació que us falta. Moltes sgràcies

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies