El 26 de junio... ¡ Estrenamos nueva web !
×

Descripción del proyecto

EN CATALÀ, JUGUES? LA WEB DELS JOCS I JOGUINES EN CATALÀ

QUI SOM?
La Plataforma per la Llengua és una organització no governamental que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social. Treballem als diferents territoris de parla catalana i des d'una perspectiva transversal en l'àmbit socioeconòmic i audiovisual, en l'acollida lingüística als nouvinguts, en les universitats i en l'educació, a les administracions, en les joguines i a les empreses, entre d'altres àmbits d'actuació.

LA COMISSIÓ DE JOGUINES
El 2004 es crea una comissió que treballi l’àmbit del joc i la joguina en català. Ens mou el fet de tenir clar la necessitat i el dret que tenen els infants de Catalunya, independentment del seu origen, a divertir-se, jugar i aprendre en la llengua del país on viuen.

A través del joc els infants es relacionen i coneixen tot allò que els envolta. En el joc la llengua és el vehicle que ens porta a conèixer el medi social del país on vivim. També des d’un punt de vista educatiu, considerem tant important la llengua en què es desenvolupa el joc com els valors i coneixements que s’hi transmeten. Per això creiem que el fet de poder jugar en català és una eina d’acollida per als nouvinguts.

Tot i que en els darrers anys el mercat del joc en català ha millorat, es fa difícil trobar en la nostra llengua instruccions de jocs de sobretaula, joguines que parlen i videojocs, entre d’altres.

QUÈ VOLEM FER?
Per aquesta raó en volem fer difusió mitjançant una pàgina web on la mainada, els pares, els educadors i els botiguers puguin trobar totes les joguines que incorporen al català i es troben al mercat.

Aquesta pàgina web incorporaria la informació següent:

 • Descripció de la joguina
 • Preu orientatiu de venda al públic
 • Imatge (facilitada pel fabricant)
 • Com incorpora el català (embolcall, instruccions, etc.)
 • Fabricant (per a facilitar al botiguer poder tenir joguines en català)
 • Llistat de botigues que disposen de joguines en català
 • Cercador de joguines per franges d’edat i per tipus de joguina

Trobareu més informació sobre la tasca que estem fent des de la comissió de joguines a: Plataforma LLengua

Amb Verkami esperem poder recollir els 3.000 euros que ens calen per a poder tirar endavant aquest projecte abans d’acabar l’any per tal que els nostres infants puguin jugar en català.

 

Comparte el proyecto con tus amigos

Publica el widget del proyecto
Selecciona el tipo de widget que más encaja con tu web. ¡Es solo copiar y pegar!


Preguntas y respuestas(5)

 • Felicitats per haver aconseguit la fita. En el seu dia vaig aportar 20 euros, dèieu que enviaríeu un cd i una motxilla. No he rebut res. Tampoc ho vaig fer pels regals, però mira, em feia il·lusió.

  hecha por Carmina Ferré

  Hola Carmina,

  Tan aviat com vam tancar el Verkami vam enviar un correu a cadascun dels mecenes preguntant si la recompensa la passarieu a recollir per les nostres oficines o si us l'haviem d'enviar. Alguns van diu que ho passarien a recollir, d'altres que ho enviessim per correu i ens donaven l'adreça, d'altres van renunciar a la recompensa i d'altres no van contestar.

  En tot cas m'hauries de dir si ho vindràs a recollir per les nostres oficines o si t'ho hem d'enviar. Si vols m'ho pots respondre directament al correu joguines@plataforma-llengua.cat.

  Salutacions, Isabel

 • Simplement volia felicitar-vos per haver arribat a l'objectiu. Bona feina!!!

  hecha por Josep-Anton Fernàndez

  Moltes gràcies a tu, Josep Anton, i a totes les persones que amb les seves aportacions faran possible que aquest projecte sigui una realitat.

 • Amics: al retorn d'una llarga estada a l'estranger a veure la filla i els net, m'he trobat aquesta proposta que tinc intenció de col.laborar, ara be per mes que he buscat no he sabut trobar el numero de compte on fer l'aportació.

  hecha por joaquim camps i cardona

  Bona tarda Joaquim,

  perdona el retard en contestar el teu missatge. Per tal de fer l'aportació econòmica només has de seguir les pautes que et marca la pàgina web de Verkami.

  A l'esquerra hi ha detallades les aportacions amb les recompenses, clicant allà t'aniran sortint les passes a seguir. Primerament t'hauràs de registrar.

  Si tens qualsevol dubte en el moment de fer-ho, només ens has de trucar i ho anem fent parlant telefònicament.

  El telèfon de contacte es 93 321 18 03 i el meu nom Isabel.

  Moltes gràcies pel teu suport.

  Molt cordialment,

 • Felicitats per la idea; ens serà molt útil a molts pares i mares (i tiets i tietes). Però em dol que tan sols parleu dels infants de Catalunya, ja que som molts els que vivim arreu dels PPCC, on sovint és més complicat trobar-hi joguines en català.

  hecha por carlusjove

  Tens raó, el nostre neguit va adreçat a tots els nens i les nenes de l'àmbit lingüístic. Pretenem que en aquesta pàgina web hi apareguin totes les joguines que inclouen el català, les botigues que tenen jocs i joguines en català i els fabricants.

  Moltes gràcies pel teu suport i perdona el retard en contestar-te.

  Molt cordialment,

 • Des de fa anys vaig començar a escriure un petit llibre sobre la meva experiencia a dins d´una camera esteril degut a una leucemia i amb van fer un trasplantament de moll d´ós ara ja fa 28 anys l´estic acabant . M´agradaria saber com puc publicar-lo

  hecha por Jordi Vidal Bernades

  Benvolgut Jordi Vidal,

  En primer lloc, disculpa el retard en respondre't. La teva experiència personal és forta i intensa, i segur que el fet d'escriure'n un llibre pot ajudar a altres persones. Com a Plataforma per la Llengua, però, no crec que et puguem ajudar gaire, ja que nosaltres només publiquem guies i material nostre. Podries proposar el teu projecte a Verkami matiex o bé presentar el llibre, quan estigui fet, a alguna editorial.

  Que tinguis molta sort!

  Àrea de Jocs i joguines

Si quieres saber más pregúntale al autor

En català, jugues?<br/>Fem la web!

Conseguidos3.025€
de3.000€
100% conseguidos Conseguido!
Pel dret que tenen els infants de Catalunya, a divertir-se, jugar i aprendre en la llengua del país on viuen, volem fer una pàgina web on la mainada, els pares, els educadors i els botiguers puguin trobar totes les joguines que incorporen el català i es troben al mercat.
Creado en: Barcelona

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 31 de Octubre de 2011.

 
 • Aportando 5€
  17 Mecenas

  Sortir als agraïments a la pàgina web.

 • Aportando 10€
  19 Mecenas

  Sortir als agraïments a la pàgina web + Regal del CD Detotarrel

 • Aportando 20€
  50 Mecenas

  Sortir als agraïments a la pàgina web + Regal del CD Detotarrel + Motxilla "en català, jugues?"

 • Aportando 50€
  13 Mecenas

  Sortir als agraïments a la pàgina web + Regal del CD Detotarrel + Motxilla "en català, jugues?" + Encaix de fusta

 • Aportando 100€
  8 Mecenas

  Sortir als agraïments a la pàgina web + Regal del CD Detotarrel + Motxilla "en català, jugues?" + Encaix de fusta + Gorra + Samarreta de l'entitat

 • Aportando 300€
  1 Mecenas

  Sortir als agraïments a la pàgina web + Regal del CD Detotarrel + Motxilla "en català, jugues?" + Encaix de fusta + Gorra + Boc & roll per a portar el teu entrepà de manera ecològica + Samarreta de l'entitat + Litografia d'Antoni Tàpies signada a la planxa (edició de 500 exemplars - http://bit.ly/vk_recompenses)

 • Aportando 500€
  0 Mecenas

  Sortir als agraïments a la pàgina web + Regal del CD Detotarrel + Boc & roll per a portar el teu entrepà de manera ecològica + Litografia d’en Perejaume numerada i signada a mà pel propi artista (edició limitada de 60 exemplars - http://bit.ly/vk_recompenses).

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 31 de Octubre de 2011.

 

Blog del proyecto (1)

1 actualizaciones más verlas todas

Autor/a del proyecto

Foto de Comissió de joguines, Plataforma per la Llengua
Comissió de joguines, Plataforma per la Llengua
La Plataforma per la Llengua és una organització no governamental que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social. Treballem als diferents territoris de parla catalana i des d'una perspe... Leer más
Comissió de joguines, Plataforma per la Llengua tiene 0 proyectos más en verkami. Puedes encontrar más información en http://www.plataforma-llengua.cat/