El 26 de junio... ¡ Estrenamos nueva web !
×
4 entradas en el blog Llibre i documental
de l'Acampadatrs
Este es el blog de Llibre i documental
de l'Acampadatrs
. Aquí puedes seguir sus actualizaciones y comentarlas.

L'obra d'art col·lectiva: 'Les pedres' de Roser López

Entre les recompenses de les aportacions superiors a 50€ hi ha uns pedres cosides a mà per persones de l'acampad i brodades per l'artista egarenca Roser López.

Aquestes pedres van formar part de l’exposició “Les pedres” de l’artista egarenca Roser López Monsó amb la col·laboració de les persones que els dies 3 i 5 de juny eren al Raval de Montserrat. Es tracta de pedres embolicades i cosides amb pedaços de llençols blancs per diferents persones i que posteriorment Roser López va brodar.

Les pedres tenen una simbologia especial per molts egarencs, ja que en una manifestació el 27 d’octubre del 1967, els manifestants van servir-se de les pedres de la via de tren per defensarse de les forces de l’ordre franquistes. Amb aquesta obra, l’artista genera la metàfora de la força col·lectiva a partir de l’acció individual; “rescatar una experiència històrica des de l’experiència íntima, particular i anònima”.

Sobre l’artista:
ROSER LÓPEZ MONSÒ
Terrassa (Barcelona), 1973. Museòloga, llicenciada en Ciències de la Informació (UAB), Màster en museologia i Gestió de museus (UB), Postgrau en Museografia Didàctica (UB), Màster en Investigació Etnogràfica (UAB). Conservadora del Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa. Des de 1999 es dedica a la museologia i des de 2003, treballa en el camp del patrimoni tèxtil. A més de col·laborar en diverses publicacions sobre patrimoni, ha publicat narrativa i poesia. Els seus camins de recerca creativa se centren en: els treballs tèxtils tradicionalment considerats femenins; labors, tècniques, objectes; el brodat; la construcció documental: memòria i experiència; l’objecte quotidià; text, paraula i poesia.

0 comentarios en esta entrada
  • No hay comentarios
Añade un comentario