In order to interact successfully and get the best performance from our website, we recommend upgrading your browser to a more recent version or using another browser such as Chrome or Firefox.

Discover the 10 most exciting projects of 2018!

L'Or dels valencians

L'Or dels valencians és una exposició pedagògica que pretén donar a conéixer la pèrdua sistemàtica i injusta dels recursos econòmics als que tenim dret els valencians com a ciutadans espanyols. Un espoli que el govern central ens ha "aplicat" durant la democràcia i que els valencians hem de conèixer

Crida pel finançament

A project of

Created in

0
seconds
86
Patron
2.610€
From 2.400€
Contribute to the project

L'objectiu d'aquest projecte és finançar la realització, edició i impressió dels panells d'una exposició que intente explicar de la forma més senzilla i gràfica possible el greuge que els valencians paguem des de fa anys per culpa d'un sistema de finançament profundament injust.

L'EXPOSICIÓ
Les dades s'intentaran exposar des d'un punt de vista neutre que permeta arribar sense prejudicis a la major quantitat de població possible per tal de donar a conèixer una situació perjudicial per als valencians i que pocs coneixen. Així, evitem fer ús de símbols o termes que automàticament suposen que una part dels valencians puguen entendre com a aliens (per exemple, no usem ni País Valencià ni Comunitat Valenciana).

Utilitzem molt poc de text, molt de gràfic, amb comparacions gràfiques que obliguen a reflexionar i traure conclusions davant la contundència de les dades que mostrem. Incidim especialment en un tracte injust que, en molts casos, beneficia a territoris més rics que, no només no són espoliats, sinó que també reben diners de l'estat incomplint l'equilibri que clarament indica la Constitució.

L'exposició serà itinerant entre les associacions, ajuntaments, instituts, entitats culturals... interessades, amb prioritat per als mecenes.

MOTIVACIÓ
Creiem que, sense llevar importància als nombrosos casos de corrupció i a les inversions molt qüestionables on els polítics valencians s'han deixat els nostres diners, hi ha una quantitat de diners molt important que, injustament i incomplint la Constitució, és recaptada des de Madrid als valencians i ja mai torna.

Aquest espoli continuat i mantingut durant més de tres dècades resulta gravíssim, no només pel subdesenvolupament a què ens condemna, sinó que és més greu ara, quan serveis bàsics per als valencians desapareixen i són evitables fàcilment si s'hagués aplicat la llei. A més a més, amb el mecanisme del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), des del govern ens estan prestant els nostres propis diners i cobrant interessos per ells, cosa que fa que la situació encara siga més indignant.

A QUÈ DESTINAREM ELS DINERS
Els diners aniran a pagar una empresa de disseny per a que maquete el contingut que hem preparat i el deixe presentable i atractiu. També servirà per a pagar la impressió dels panells en un material especial i durader, especial per a exposicions. La idea és que l'exposició rode pel territori valencià per a que es difonga el més possible aquesta injustícia.

Els valencians necessitem que aquest tema no continue sent un gran desconegut. Per això, et demanem que contribuïsques a fer realitat aquesta exposició, però a més a més, et demanem que difongues aquesta injustícia humiliant i desconeguda que, si fóra més coneguda, ens permetria exigir un necessari pacte fiscal com el que demanava el mateix president dels empresaris valencians.

CALENDARI
Tenim previst inaugurar l'exposició el 25 d'abril de 2013. La ronda de finançament la mantindrem oberta fins el dia 22 d'abril. A partir de la setmana del 6 de maig, l'exposició anirà rondant per les diferents organitzacions interessades que hagen col·laborat.

RECOMPENSES
A partir de la finalització del Verkami, al 22 d'abril, iniciarem el procés d'enviament de les recompenses.

En el cas de les recompenses amb dret a exposar els panells, ens posarem en contacte per a comunicar un sistema per a reservar la setmana desitjada. Per a les xerrades de presentació, ens posarem en contacte directament amb els mecenes...

SEGUEIX-NOS
El projecte a Facebook

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

14 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Crida pel finançament

  Crida pel finançament
  Author

  almost 6 years

  Sí. Es poden fer aportacions sense cap problema fins el dimarts que ve a les 14.30. El que anem a fer és imprimir un panell provisional amb les aportacions fins aquest mateix matí. El panell definitiu amb tots els aportadors (amb les mateixes característiques que la resta de panells) el farem quan el Verkami acabe...

 • Fundació Nexe

  Fundació Nexe

  about 6 years

  Encara es poden fer aportacions? Apareixerà el nom dels mecenes tot i que ja estiga inaugurada l'exposició en el moment de fer l'aportació?

 • Crida pel finançament

  Crida pel finançament
  Author

  about 6 years

  Tens raó... però, no és massa llarg per a un títol?

  Si visites l'exposició comprovaràs que als panells ho diem correctament, exactament com suggereixes. Quan es dissenya s'han de resoldre compromisos i aquest era un. Esperem haver pres la decisió correcta. ;-)

 • Irene

  Irene

  about 6 years

  No hauria de dir-se "L'or dels valencians i valencianes"?

 • Crida pel finançament

  Crida pel finançament
  Author

  about 6 years

  Hola. L'objecte de la exposició és que "rode" pel territori valencià quant més millor. La idea del Verkami és obtindre suficients fons per finançar el disseny i impressió d'almenys un joc de panells, ja que l'associació tota sola no pot. Les recompenses suposen un dret prioritari d'exposició per als mecenes, tenint la opció de triar la setmana/es en que es vol gaudir d'aquesta. Això no vol dir que sols vaja a aquelles institucions que hagen actuat de mecenes. Tot el contrari, quantes més institucions s'interessen millor. Una vegada els mecenes hagen marcat el calendari, estudiarem cas per cas la resta de peticions sempre amb l'objectiu que l'exposició arribe a tots el pobles que la vulguen acollir. En el cas d'Ajuntaments menuts i associacions sense ànim de lucre ens adaptarem a la seua situació. A nosaltres els que ens interessa és que circule la idea, no els diners. Si es demana una aportació és per poder fer l'exposició i si hi ha més diners, més exposicions similars...
  Salut, Vicent.

 • vicent

  vicent

  about 6 years

  M'agradaria saber si els pobles més menuts tindrien la possibilitat de tindre algun dia eixa exposició. Donada les característiques econòmiques, en cas de no fer cap aportació per part d'un Ajuntament(municipi menor d1000h), seria possible tindre-la?

 • Crida pel finançament

  Crida pel finançament
  Author

  about 6 years

  No tenim prevista una edició en castellà. El pressupost és per una única edició en valencià. Gràcies per la teua pregunta

 • Genis

  Genis

  about 6 years

  Serà, com a mínim, en castellà per ésser accessible a tots els valencians (i la resta de l'estat)? Gràcies

 • Crida pel finançament

  Crida pel finançament
  Author

  about 6 years

  Hola Rafel. El suggeriment que ens fas també ens l'havien fet arribar altres persones per altres vies.
  Heu de tindre en compte que les imatges que ací apareixen són molt prèvies al disseny final. Són un parell de muntatges (amb el temps just) per fer conèixer el projecte gràcies a les eines d'Internet.
  Efectivament és més lògic que no apareguen les divisions provincials dins del territori valencià. I així ho comunicarem als dissenyadors en la següent reunió de coordinació.
  Afegir que també tenim constància de que hi ha hagut queixes per d'utilització de les taronges, ja que no són un conreu de tot el territori. També ho tindrem en compte per al disseny final.
  Busquem una exposició que tots els valencians puguen reconèixer com a seua.

 • Rafel

  Rafel

  about 6 years

  La idea és bona. Però que el PV aparega dividit en les "tres provínsias levantinas" ja en la propaganda dels "nostres" fa pudor. Ja sé que tot funciona de manera provinciana, però si no comencem a canviar nosaltres, no canviarà ningú.
  Salut
  Rafe

5€
6 backers

Aparició del teu nom en la web de la exposició.

10€
39 backers

Aparició del teu nom en la web de la exposició i aparició en l'últim panell de la exposició (mida "S") + Rebràs un llibret amb els panells i un resum de la exposició.

20€
22 backers

Aparició del teu nom en la web de la exposició i aparició en l'últim panell de la exposició (mida "M") + Rebràs un llibret amb els panells + Un resum de la exposició.

50€
7 backers

Aparició del teu nom en la web de la exposició i aparició en l'últim panell de la exposició (mida "L") + Rebràs un llibret amb els panells + Un resum de la exposició.

100€
10 backers

Dret d'exposar els panells que conformen la exposició durant una setmana + Aparició del nom en la web i en l'últim panell (XL) + Rebràs un llibret amb els panells + Un resum de la exposició + Rebràs un CD de versions de la Muixeranga.

200€
2 backers

Dret d'exposar els panells que conformen la exposició durant dos setmanes + Aparició del nom en la web i en l'últim panell (XXL) + Dret a xerrada sobre el tema de la exposició per part dels impulsors + Rebràs un llibret amb els panells + Un resum de la exposició + Rebràs un CD de versions de la Muixeranga.

500€
1 left (of 1)

Dret d'exposar els panells que conformen la exposició durant dos setmanes + Aparició del nom en la web i en l'últim panell en lloc destacat sobre la resta com a major mecenes + Xerrada-presentació del projecte per part dels impulsors del projecte + Visita guiada per la exposició + Rebràs un llibret amb els panells + Un resum de la exposició + Rebràs un CD de versions de la Muixeranga.

Cookies help us to offer our services. Continuing to browse entails acceptance of their use.