El 26 de junio... ¡ Estrenamos nueva web !
×

Descripción del proyecto

“**JO, VILANA PERLES, marquès de Rialp**” Fill d’OLIANA (LLEIDA) és la biografia del català amb més poder que mai a tingut Catalunya. Darrer Protonotari de la Corona d’Aragó, poder exercit durant la nostra Guerra de Successió, manegant els fils de l’alta política, els contrajocs diplomàtics, gestió de la guerra, la intendència, el llenguatge xifrat, consells de guerra, batalles d’Almansa, de Saragossa, de Brihuega, Prats de Rei... l’economia de guerra, com ara.

“**JO, VILANA PERLES, marquès de Rialp**” va prendre jurament, en català, a l’Arxiduc Carles, ja Carles III, qui va jurar acatament dels nostres furs i Constitucions. També els de Valencia i Saragossa. Va estar qui va glossar les nostres darreres “Constitucions, capítols i actes de corts 1705-1706”, signant, article per article, el nostre text constitucional que ara, hauríem de recuperar per actualitzar-lo. Les Constitucions de “VILANA PERLES” traspuen modernitat i apunten ja el lliure mercat, circulació lliure de persones i mercaderies, com un avenç a la que és ara l’UE.

“**JO, VILANA PERLES, marquès de Rialp**”, lluny de textos novel·lats que poc aporten, ofereix als lectors en general, a historiadors i a tot català que s’apreciï, l’oportunitat de conèixer els budells -molts no escrits, altres desconeguts -de la nostra Guerra de Successió, fets i documents del que realment va succeir abans, durant i desprès de 1714. NEGOCIACIONS SECRETES, prèvies a la capitulació. Consigna: RESISTIR (per a què). Propostes de REPUBLICA CATALANA. Relaciò amb Jordi de Hessen, Petersboroug, Starhemberg, Berwick, Casanova, Villarroel, Dalmases, Marques de Rubi, compte Felip Ferran i tants d’altres patriotes, tots relacionats amb Vilana Perles. La veritat sobre actuacions i traïcions que ens portaren a la derrota. Catalunya fou un dany col·lateral, per traïcions amigues.

“**JO, VILANA PERLES, marquès de Rialp**” analitza en profunditat l’agost i setembre de 1714 amb tots els seus protagonistes, traïdors uns, opacs altres, veritables herois la majoria. Per què la capitulaciò tardana?. “VILANA PERLES” no s’atura aquí, des de Viena, furga, ajuda exiliats, col·labora en la modernització d’Europa en base a l’esperit i modernitat de les nostres Constitucions Catalanes que el segueixen arreu. Amb fons del "bolsillo secreto" es va finançar: L’Hospital dels Espanyols, la Biblioteca Nacional, ambdós a Viena, fons per ajudar els exiliats. i per a la construcció de La Nova Barcelona, a Zerenjanin, un projecte engrescador, modern, encara avui aprofitable, fracassat emperò, en raó a la Quarta Guerra Turca. En tot o en part, tot és obra de VILANA PERLES.

“**JO, VILANA PERLES, marquès de Rialp**” és l’organitzador de les converses de Paris (1715-1718) i del Tractat de Viena (1725) que es quan, en realitat, finalitza la Guerra de Successió. Incita diferents propostes de República Catalana que ara vindiquem. Llavors no va poder ser, ara sí. En tenim les bases. Acabarem el projecte. “VILANA PERLES” no vol que cap de les filles del Borbó emparenti amb els Àustries. La diplomàcia secreta amb Ripperda, enviat per Felip V a Viena, amb tots els ambaixadors estrangers especulant interessos de mercat. “VILANA PERLES” no pogué impedir que, definitivament, Catalunya perdés allò que ara volem recuperar. Les llibertats. El dret a decidir. La Catalunya independent. Sí, en la biogràfia, s’estudia també les critiques al nostre marquès de Rialp i comte del Sacre Roma Imperi. No fórem poques. S’expliquen.


Ramon Frederic de Vilana Perles i Camarasa, com a marquès del Rialp.
Il·lustració de Francesc Riart
.

Aquesta biografia és la que mai ningú ha volgut escriure, sigui per estar dispersa l’obra de “VILANA PERLES” en arxius de tota Europa, on jo he anat a buscar els més de mil documents que emparen el text biogràfic, o be sigui perquè la seva tasca està nomes esbossada, a pinzellades, per mes de 60 autors nacionals i estrangers que calia llegir, com he fet, inclòs les notes a peu de pàgina. La biografia és un compendi de detalls, accions i documents que amb tanta objectivitat com he pogut –vista la conjuntura política actual en que Catalunya torna a patir extorsions de tota mena- . El relat segueix un ordre cronològic a l’hora que global, en aquella Europa de llavors que no està tant allunyada de l’actual.

OBJECTIU D’AQUESTA CAMPANYA
“Jo, VILANA PERLES, marqués de Rialp” és una biografia oportuna. Surt ara, quan molts dels postulats de “VILANA PERLES” son vigents, aprofitables i cerquem, com cerquem també nosaltres, la plenitud de CATALUNYA que retrobarem amb l’ESTAT PROPI que aconseguirem en aquest 2014 llarg, 730 dies, que ja hem encetat. Però, cura, l’adversari és el mateix. Si no actuem ràpid, no hi serem a temps. “A la INDEPENDÈNCIA, pel DRET” per aquell DRET del que parlen les nostres velles Constitucions “ diu: És el DRET, i la raó de ser de la llei, no pas la llei (CE)” la que empara el nostre DRET a decidir.

Amb el mecenatge, cobrirem les despeses d’edició i farem un text més acurat, amb inclusió de documents cabdals i fotografies de llocs on els fets succeïren, amb alguna sorpresa, procurant també, si la campanya té la acceptació que espero de tots els catalans i estrangers que s'han interessat per l'obra, incorporar en el text noves tècniques de reproducció per tal de que els lectors i estudiosos, coneguin molts més documents dels que, una edició clàssica permetria.

Pel cas de que superem les previsions de la campanya de micromecenatge, aquests diners es destinaran , primerament a millorar el text i campanya de divulgació, però també a finançar mes cerques vist que, des de la finalització del text acabat el juny 2012, a data d’avui, he localitzat molts més documents que complementaran la magna obra de LO VILANA, biografia que tot català, biblioteca, centre cultural i universitari, tot afeccionat a la historia i amant del nostre país, hauria de tenir per conèixer, de veritat, la nostra història.

RESPOSTES SENSE PREGUNTES
1. Acabada la campanya de micromecenatge amb èxit, 40 dies, procedirem, al mateix temps o desprès, a la edició del text i els patrocinadors seran els primers en rebre el text en les condicions indicades en el projecte.
2. El llibre no es podrà vendre fins finalitzar la campanya. El WEB: www.vilanaperles.cat està llest, amb blogs i possibilitat de comandes posteriors del text. Evidentment, és podrà adquirir també en llibreries . Previsió de publicació, no més enllà del juny 2013.
3. Els mecenes rebran els textos abans de que l’edició es vengui en llibreries.
4. No està previst, de moment, que es publiqui per E-book.

Molt agraït pel vostre suport.

Sebastià Sardiné i Torrentallé, advocat.
Nat a Oliana. Investigador històric, autor de la biografia.

 

Comparte el proyecto con tus amigos

Publica el widget del proyecto
Selecciona el tipo de widget que más encaja con tu web. ¡Es solo copiar y pegar!


Preguntas y respuestas(4)

 • Sóc nova aquí i no arribo a entendre com m'ha d'arribar el llibre a casa si no s'em demana en cap moment la meva adreça.

  hecha por Maria

  Maria. Jo tampoc. No he enviat cap llibre a ningú, desconec -fins ara - la identitat dels aportants/col.laboradors al meu projecte. Segur que et confons.El meu llibre és JO, VILANA PERLES, marquès de Rialp i, encara, no ha estat impres. Pel que fa a la meva novel.la "Sa Majestt el President de la República" jo no n'he enviat cap a ningú.Tinc curiositat per coneixer que és el que has rebut. Contesta a vilanaperles@vilnaperles.cat Salut.

 • La pregunta és si podem contribuïr en el projecte a canvi de la impressió del llibre. Som una petita empresa d'Arts Gràfiques que ens dediquem als llibres de curta i mitja tirada. Moltes grácies

  hecha por Josep Berenguer

  Tinc ja la editorial contractada des de fa temps . Si col.labores en aquest projecte, envia'm la vostra adreça a vilanaperles@vilanaperles.cat i a lo millor et faig fer un pressupost per altra feina prou important... Gràcies.

 • Trob que és un projecte molt interessant... però car. Espero que ho aconseguiu. Ara també hi ha una plataforma per a projectes patriòtics. Potser entre totes dues...

  hecha por Paula

  Verkami m'ha tractat molt be i ajudat molt. Ignorava altres plataformes. 25€ per un text que tindra més de 600 planes, amb ports pagats fins a casa i amb els alicients indicats no es car. Gràcies de totes maneres.

 • Nou mil euros són força més diners dels demanats per l'edició d'altres llibres que s'han finançat via Verkami. Per quina raó en demaneu tants?

  hecha por xcaballe

  La resposta s'indica en el propi proyecte, pero contesto igualment. El pressupost editorial de l'obra puja molt més. Reproducció de fotografies en color, de documents, pagament de royalties a arxius estrangers per reproduccio dels seus documents, pagament a corrector editorial (+ -1/3 del projecte), qualitat de la obra... la resta que manca fins el pressupost total es inversió de la editorial i meva, portant jo en 5 anys de cerca per arxius de tota Europa molts de diners invertits que no s'apliquen al micromecenatge. No es un relat ni un conte, és una obra biogràfica dùns 600 pàgines, amb peus de pagina, annexes, innovacions.. El projecte, si l'agconseguim, (confio que m'agudi) no ho financia tot ni de bon troç. Jo haure de comprar els llibres que llavors enviare a cada mecenes, a ports pagats, com pot veure, 25€ per un text com aquest a ports pagats pot comportar en algun cas, perdre diners, pero necessitem el compromis seu, d'avançada, per tirar o no la edicio endavant. Si no aconseguim els 9000€ tot perilla. Gràcies

Si quieres saber más pregúntale al autor

JO, VILANA PERLES, marquès de Rialp - 1714 Guerra Successió

JO, VILANA PERLES, marquès de Rialp - 1714 Guerra Successió

Conseguidos9.600€
de9.000€
100% conseguidos Conseguido!
Edició de la biografia històrica del darrer Protonotari de la Corona d'Aragó. Màxima autoritat política, exceptuant el rei; RAMON VILANA PERLES i Camarasa (Oliana 1663 –Viena 1741). El català amb més poder que mai ha tingut Catalunya.
Edició de la biografia històrica del darrer Protonotari de la Corona d'Aragó. Màxima autoritat política, exceptuant el rei; RAMON VILANA PERLES i Camarasa (Oliana 1663 –Viena 1741). El català amb més poder que mai ha tingut Catalunya.
Creado en: Arenys de Mar

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 10 de Abril de 2013.

 
 • Aportando 25€
  96 Mecenas

  Rebràs 1 llibre a casa, dedicat per l'autor + El teu nom a la secció d'agraïments + Còpia d'una carta manuscrita de la Emperadriu Elisabeth Cristina d'Austria a Vilana Perles".

 • Aportando 50€
  36 Mecenas

  Rebràs 2 llibres a casa, dedicats per l'autor, un el pots regalar!! + El teu nom a la secció d'agraïments + Còpia d'una carta manuscrita de la Emperadriu Elisabeth Cristina d'Austria a Vilana Perles".

 • Aportando 100€
  11 Mecenas

  Rebràs 3 llibres a casa dedicats per l'autor + El teu nom a la secció d'agraïments, + Una copia d'un document del Vilana (cada doc. diferent) + Un exemplar de la novel·la del mateix autor "SA MAJESTAT, EL PRESIDENT DE LA REPÚBLICA" intrigues, traïcions, pit i cuixa... serà el nadó reial el nou president de la República?.

 • Aportando 300€
  1 Mecenas

  Rebràs 10 llibres a casa dedicats per l'autor + El teu nom a la secció d'agraïments + Una copia per llibre d'un document de Vilana, tots diferents + Un exemplar de la novel·la del mateix autor "SA MAJESTAT, EL PRESIDENT DE LA REPÚBLICA" intrigues, traïcions, pit i cuixa... serà el nadó reial el nou president de la República?.

 • Aportando 1.000€
  4 Mecenas

  Rebràs 20 llibres a casa dedicats per l'autor + Aparèixer, si el faciliteu, amb l'anagrama teu o de l'empresa com a mecenes en cada llibre + Una copia diferent d'un document Vilana + Un exemplar de la novel·la del mateix autor "SA MAJESTAT, EL PRESIDENT DE LA REPÚBLICA" intrigues, traïcions, pit i cuixa... serà el nadó reial el nou president de la República?.

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 10 de Abril de 2013.

 

Blog del proyecto (7)

7 actualizaciones más verlas todas

Autor/a del proyecto

Foto de ESTCAT
ESTCAT
Advocat, empresari, investigador històric. Biograf de RAMON F. DE VILANA PERLES I CAMARASA, marquès de Rialp. Autor de: MUR DE LA MEMORIA HISTÒRICA D'OLIANA i de la novel.la: SA MAJESTAT, el president de la Repúb... Leer más
ESTCAT tiene 0 proyectos más en verkami. Puedes encontrar más información en http://www.vilanaperles.cat