❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Llet fresca pasteuritzada en ampolla de vidre

De QUALITAT, de PROXIMITAT i de respecte a la TERRA. I amb importants valors socials per al territori i la nostra pagesia. No cal bullir-la

Mercè

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
29
Aportaciones
1.470€
De 6.520€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Qui sóc

Em dic Mercè Masjuan Matheu, l’emprenedora de tot aquest projecte ja fet realitat.

Sóc de Marata, el poble més petit del municipi de les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental) i a casa som ramaders de vaques de llet, empresa que porta el meu germà Jaume.

Mercè Masjuan amb l
Mercè Masjuan amb l'ampolla encara plena!

L’abril del 2020, en ple confinament i vivint a Cardedeu, em va sorgir la idea de vendre llet de vaca fresca pasteuritzada, mentre pensava com podia ajudar el sector ramader perquè tingués uns preus justos i que alhora també em sentís realitzada contribuint-hi.

Què pretén aquest projecte

Aquest projecte no només pretén oferir al consumidor un aliment fonamental de QUALITAT, de PROXIMITAT i de respecte a la TERRA, sinó que també té un component social molt important: pretén contribuir a l’equilibri territorial, a una pagesia familiar (no industrial), al manteniment i cura del paisatge, a la preservació del patrimoni agrari..., i això també passa perquè els vaquers de llet rebin un preu just. Amb pagesos, tenim aliments!!! I també un territori equilibrat, cuidat...

La granja amb les diferents parts. I sí, nosaltres tenim un robot munyidor; el camp i la ramaderia està ple de tecnologia.
La granja amb les diferents parts. I sí, nosaltres tenim un robot munyidor; el camp i la ramaderia està ple de tecnologia.

Un altre objectiu fonamental i bàsic és al no malbaratament de l'aliment i és per això que la llet fresca pasteuritzada només se serveix per encàrrec, (som lleters, no formatgers que poden destinar-la a elaborar derivats làctics).

L'encàrrec de la llet es pot fer de dues maneres: comprar-la directament a la web i escollir l'establiment adherit on voleu recollir-la, o encarregar-la directament, previ pagament, a l'establiment adherit.

La posada en marxa d'aquest projecte també generarà negoci als establiments alimentaris i altres parts de la cadena alimentària.

Quin tipus de llet

La llet més consumida és la llet sencera. Per tant, començo només oferint llet fresca pasteuritzada sencera, amb totes les propietats de la llet. Només té dos tractaments, la pasteurització i l'homogeneïtzació, és a dir, desfà la nata, de manera que queda ben líquida sense cap grumoll; pasteurització i homogeneïtzació van de la mà. Aquests tractaments, més l'embotallament, es faran en una formatgeria de Sant Antoni de Vilamajor.

La llet fresca té una data de caducitat de 8 dies des del seu envasat. Es recomana que, un cop oberta l’ampolla, el consum ha de ser de 2-3 dies com a màxim.

Què m'aporta la llet

A sota, unes preguntes que formen part de l'entrevista al metge, que trobareu a la web (ara en construcció):

"Recomaneu la presa de la llet al llarg de tota la vida? Per què? A l’etapa de creixement, la llet aporta proteïnes importants per a la formació dels teixits i energia en forma de sucres i greixos. En aquesta etapa de creixement també és important el fet que aporti calci per la formació òssia, i vitamines per al desenvolupament global. Més endavant la llet segueix sent important per tractar-se d’una font privilegiada de calci i vitamines."

"Hi ha algun altre aliment tan altament nutritiu com la llet que la pugui substituir? No. La llet és un dels o l’aliment més complet."

"La piràmide alimentària que s’utilitza al nostre país recomana de dos a tres gots diaris de llet", diu el metge.

Avui en dia, sembla que, per modes, es vulgui oblidar aquest aliment que ens ha fet créixer com a espècie humana. Però bé, això ja són figues d'un altre paner.

Per què ampolla de vidre

Doncs, perquè hem de tendir a reduir els plàstics pel bé de la nostra estimada Terra. A més, com diu a l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària: "El vidre d’ús alimentari és un material que ofereix unes condicions òptimes respecte a migracions i facilitat de neteja i desinfecció. També ofereix una inèrcia tèrmica que facilita mantenir la temperatura, com pot ser en el seu trasllat a casa i/o en breus espais de temps". Al web www.lletdedebo.cat es publicarà l'entrevista.

Per contribuir al medi ambient –per això el meu lema també diu: respecte a la Terra–, agraeixo el retorn de les ampolles de vidre al punt de recollida de la llet. Per consciència.

La marca Llet de debò

Un nom clar i ben explícit. A la web www.lletdedebo.cat, ara en construcció, hi trobareu una entrevista a un metge sobre l'extraordinari aliment que és la llet, una visió antropològica de la llet, un article del daltabaix de les granges lleteres (Catalunya i l'Estat són deficitaris de llet), receptes de cuina amb llet, és clar! I noves (?) alternatives per beure-la :-), etc.

A què destinarem les vostres aportacions

Les vostres aportacions van fonamentalment per al lloguer d'una furgoneta frigorífica per fer el repartiment de la llet i, una part, és clar, per a les vostres recompenses.

Una part de les vostres aportacions també aniran per a la compra de les etiquetes biodegradables de les ampolles de vidre, pensat per reutilitzar-les un cop esterilitzades.

Calendari previst

Està previst posar en marxa aquest projecte durant el darrer trimestre d'aquest any. Primer començo servint a les botigues, forns de pa, bars... que ja se m'han interessat en el projecte i que són bàsicament del Vallès Oriental i Maresme. Transportaré la llet amb caixes isotèrmiques per mantenir la cadena del fred.

Les recompenses estan previstes que les pugueu rebre durant aquest darrer trimestre però per a més seguretat –també depenc de l'empresa que m'ha d'enviar les tasses i les bosses neveres isotèrmiques personalitzades–, entre gener i febrer del 2022.

Les recompenses

La tassa d
La tassa d'Austràlia, la de Taiwan, la de la mare, el got del pare (ja buit), la d'Erill la Vall, la de l'ex. L'ex?!? ohhh. Bromes a part, aviat la tassa de Llet de debò :-)

Les recompenses són ampolles de llet fresca sencera, tasses i bosses nevera isotèrmiques personalitzades amb el nom de la marca i logo o frase de la capçalera. Segons la vostra aportació, rebreu més o menys quantitat d'un o d'altre.

La bossa nevera isotèrmica que s
La bossa nevera isotèrmica que s'entregarà serà amb les línies blaves, com la de la foto, o vermella. Quan hi portis les ampolles de vidre de Llet de debò, entre ampolla i ampolla hi hauràs de posar un drap, perquè no té separadors interiors i poden fer massa clinc-clinc; un desavantatge per a les ampolles de vidre però un avantatge perquè hi podràs portar de tot: gelats, calamars, botifarres...

Moltes gràcies per haver-me llegit!

I si t'engresca el projecte, moltes gràcies per haver-me col·laborat també! Molt agraïda! :-)

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Mercè

    Mercè
    Autor/a

    más de 2 años

    Moltes gràcies Teresa! Així ho faig! Crec molt en el projecte i en la seva viabilitat!

  • M. Teresa Serra

    M. Teresa Serra

    más de 2 años

    MOLTA FORÇA !!!!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies