❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Sobiranies: una proposta contra el capitalisme

Sobiranies és una aposta. Sobiranies és un punt d'inflexió. Sobiranies és una eina per destruir i sobretot per construir. Sobiranies és posar la vida al centre.

Espai Fàbrica

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
378
Aportaciones
10.285€
De 6.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

GRÀCIES A TOTES HEM ACONSEGUIT EL NOSTRE PRIMER OBJECTIU!

Ens ajudes a aconseguir el segon?

Noves recompenses i sobretot, una gran novetat en els continguts: ja tenim pròleg!

Comptarem amb la col·laboració de Costas Lapavitsas. Lapavitsas (1961, Tessalònica) és professor d'economia a l'Escola d'Estudis Orientals i Africans de la Universitat de Londres, i va ser membre del Parlament grec amb Syriza a les eleccions de 2015. Posteriorment abandonà el partit. Forma part d'Unitat Popular des de l'agost de 2015.


Què és Sobiranies?

Sobiranies és una aposta. Sobiranies és un punt d'inflexió. Sobiranies és una eina per destruir i sobretot per construir. Sobiranies és posar la vida al centre.

Quina proposta fa Sobiranies?

Nascut d'un grup de persones participants del Seminari d’Economia Crítica Taifa i de sectors afins, Sobiranies fa una proposta trencadora, amb una clara voluntat de guanyar sobirania en el procés de transformació social anticapitalista.

Estem vivint diàriament en un sistema que es reinventa a cada segon per perpetuar-se. Amb un capital obligat a destinar tota la riquesa social a la seva pròpia reproducció, podria semblar que només tenim dues alternatives: complir les restriccions que imposa la gestió del capital (pagament del deute, control dèficit, privatitzacions...) o una mera gestió progressista de la misèria (transparència, fiscalitat progressiva...).

Davant la impossibilitat de reconstruir un nou pacte social redistributiu, us proposem anar més enllà de l'estret marc que ens deixaria aquesta disjuntiva amb una reflexió profunda sobre la qüestió de la producció i les Sobiranies de les persones. La «matriu de les alternatives» establerta com a brúixola pel Seminari d'Economia Crítica Taifa centrada en cinc criteris que ens permetin avaluar el progrés cap a la construcció d'una realitat postcapitalista, ens servirà per valorar en cada àmbit de Sobirania proposada, i veure'n el seu potencial emancipador.

En la lluita per la independència i la sobirania política ens cal fiançar cadascun dels àmbits concrets on es desenvolupa la reproducció de la vida. Aquesta lluita des d’allò concret la concebem com un procés que ens ha de servir per avançar en la consolidació del subjecte de canvi conscient de quins són els desafiaments i les potencialitat que suposa disputar-li l'hegemonia social i econòmica al capital en el marc de l'Europa de l'Euro. Sobiranies doncs, no només és una estratègia de fons, sinó que pretén carregar de contingut el procés cap d’emancipació nacional i social, per tal de posar la vida al centre.

En aquest sentit i per tal d’anar incorporant a la nostra pràctica quotidiana i avançar cap aquesta transformació, s’aborden 6 sobiranies concretes, que permeten aterrar, contrastar i visualitzar la matriu de transformació. 6 sobiranies que permeten encetar una acció, i que representen només, la potencialitat de la proposta.

Sobiranies

Al llibre hem abordat unes quantes Sobiranies concretes. 6 exemples des d'on començar-ne a imaginar molts més. Anirem a poc a poc, desvetllant un petit tastet de les sobiranies. Aneu revisant el Verkami, i les xarxes socials!

Qui ha fet Sobiranies?

El projecte de Sobiranies, és fruit del treball i les converses incansables de moltes persones, que durant més de tres anys han estat dedicades i compromeses en la voluntat d’encetar un debat, ric, rigorós i radical, per tal de construir una alternativa real.

Què ens cal per a fer-ho possible

Les aportacions econòmiques ens permetran costejar la producció del llibre, inclosa la correcció, maquetació, impressió seguint els principis de l'ecoedició, així com l'enviament. La repro­ducció del llibre com en la primera edició, sota Llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada o cc-by-nc-sa.

Per tal de poder materialitzar la proposta, ens caldrà, en un primer moment:

600 € - Comissions i impostos
500 € - Recompenses
4900 € - Producció, correcció i 1000 exemplars
500 € - Disseny

Sobre les recompenses

Aquest any, a banda de facilitar al màxim les combinatòries per totes aquelles qui vulgueu llegir, regalar o intercanviar projectes anteriors de l'EspaiFàbrica, hem inclòs una bossa de tela per començar a moure les Sobiranies.

Calendari previst

El llibre ja està escrit i corregit, en aquests moments es troba en fase de maquetació i disseny, esperem poder tenir el llibre físic a finals de març!

Enviaments i presentació

Enguany hem decidit apostar al màxim per les recollides, i en aquest sentit un cop arribades al nostre objectiu, ens posarem en contacte amb vosaltres per conèixer d'on sou. Així establirem punts de recollida en funció del nombre de persones i les zones. A banda, farem una gran presentació inicial, i esperem que algunes més per facilitar-vos la recollida.

+ Info

EspaiFàbrica
@EspaiFàbrica
EspaiFàbrica

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Espai Fàbrica

    Espai Fàbrica
    Autor/a

    7 años

    Gràcies Vanessa! <3

    Doncs com que estem preparant un nou objectiu, tindrem en compte els vostres desitjos! Estigueu atentes!

  • Vanesa Freixa

    Vanesa Freixa

    7 años

    Hola sobiranistes! una cosa, podríeu ampliar les recompenses del llibre més bossa???? és que la bossa és molt bonica - i el libre també ;P - i així faria l'aportació encara més contenta. Una abraçada i felicitats!!!

#04 / Comencem les presentacions!

Bon tarda mecenes!

Us volem agrair un cop més la vostra col·laboració per aconseguir fer realitat el Sobiranies: una proposta contra el capitalisme. Sense el vostre suport, sense la vostra difusió i sense les vostres aportacions no hauria estat possible assolir els 10.285 € que finalment hem ajuntat col·lectivament.

Aquesta setmana hem començat a fer les primeres gestions per imprimir el llibre, finalment gràcies a totes les vostres aportacions podem iniciar l'edició dels llibres que aviat tindrem acabada.

I amb el llibre ja editat, arribaran les primeres presentacions: una a Barcelona el divendres 21 d’abril al Centre Cultural la Farinera del Clot i una a València el dijous 25 d’abril a l'Aula Capitular del Museu del Carme.

Us animem a assistir a les presentacions que realitzarem acompanyades de les autores del llibre i on podreu recollir les vostres recompenses. No cal que ens confirmeu que hi anireu per recollir-les, nosaltres us hi estarem esperant.

leer más

#02 / Nou objectiu! Més recompenses i pròleg!

Amigues!

ho hem aconseguit, gràcies a totes!

Però malgrat haver assolit el primer objectiu, no ens volem quedar aquí: produirem més llibres, i més recompenses, així podrem arribar més enllà.

A més comptem amb una altra novetat! Ja tenim pròleg! Comptarem amb la col·laboració de Costas Lapavitsas. Lapavitsas (1961, Tessalònica) és professor d'economia a l'Escola d'Estudis Orientals i Africans de la Universitat de Londres, i va ser triat com a membre del Parlament grec amb Syriza en les eleccions de gener el general de 2015, que abandonà posteriorment. És membre d'Unitat Popular des de l'agost de 2015.

#01 / Primera setmana: objectiu assolit!

Gràcies a totes vosaltres, en tot just una setmana, hem assolit l'objectiu inicial que ens haviem marcat!

Ara estem ja pensant en fer un pas més, amb més llibres i més recompenses...però sobretot amb sorpreses!

Estigueu atentes!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies