❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

ALAI es alegría

Foto libro que recoge 25 postales con textos sobre los 11 años de convivencia con ALAI. Una podenca adoptada, toda una vida compartida.

Ferran Cerdans Serra

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
79
Aportaciones
2.559€
De 2.500€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en Català y English

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Un perro adoptado puede tener una vida de postal como Alai, una vida que vivirá pero que también te va a regalar. Adoptar una perra es rescatar más de una vida: la que vive, la que te regala, la que compartís… y puede que la tuya propia.

Diseño definitivo, versión básica.
Diseño definitivo, versión básica.

El foto libro ALAI muestra una relación en libertad con una podenca adoptada, e intenta concienciar sobre la vida que tienen por delante los perros rescatados.

Se trata de un conjunto de 25 postales recogidas en un collar. Este diseño, único y rompedor, ha sido el marco mental del proyecto desde el año 2008.

Versión del foto libro con placa gravada láser en aluminio.
Versión del foto libro con placa gravada láser en aluminio.

Desde que la adopté, hace once años, he ido fotografiando Alai con este diseño de libro en mente. De estos miles de fotos, he elegido las postales más representativas de diferentes etapas de la vida (juventud, madurez, vejez ...).

En los textos que acompañan cada imagen, intento mostrar todo lo que he aprendido compartiendo la vida con esta perra alegre, apasionada y juguetona.

Los textos breves de las postales están en catalán, pero obtendréis con el libro un folleto con todas las traducciones al español y a otros idiomas.

En el reverso de cada postal hay un pequeño texto, todos diferentes (en catalán)
En el reverso de cada postal hay un pequeño texto, todos diferentes (en catalán)

Como los textos han terminado desbordando el formato de postales, he diseñado un libro encuadernado a mano, complementario, con el texto completo. Hecho a mano por el autor, incluye un tubo identificador para los datos personales. El libro está en catalán, pero si hay demanda lo traduciré al español.

El libro artesano con el texto completo y tubo identificador para los datos personales.
El libro artesano con el texto completo y tubo identificador para los datos personales.

Mi filosofía, en cuanto a la fotografía, consiste en mostrar el Alai tal como es, sin posturas artificiales ni forzadas, sin coreografías orquestadas, sin filtros ni postprocesado de imagen y, sobre todo, sin humanizarla.

Recompensa póster ALAI.
Recompensa póster ALAI.

Mediante los textos, intento mostrar todo lo que he aprendido en nuestra relación simbiótica, con aspectos personales o más generales.

La idea es concienciar sobre la vida que permitimos vivir y también la que ganamos cuando adoptamos un perro.

Cuaderno original manuscrito, en el que he ido escribiendo el libro ALAI
Cuaderno original manuscrito, en el que he ido escribiendo el libro ALAI

El sello artesano

Diseñé el pictograma de Alai pensando en ella pero también en cualquier otro podenco o perro de caza (o no) adoptado. En algunas recompensas podrá conseguir este sello artesano, hecho a mano por mí mismo.

Sello pictograma ALAI, hecho a mano por el autor.
Sello pictograma ALAI, hecho a mano por el autor.

Foto libro básico con el sello artesano.
Foto libro básico con el sello artesano.

Acuarelas arte original

Las acuarelas de las recompensas son aguadas originales, en papel de gran calidad, de la acuarelista Eva Elias, especializada en retratos de gatos y otros animales. Colaboradora habitual del “Jardinet dels gats (BCN)”, ha dado estas obras al proyecto ALAI.

Todas las acuarelas de Eva Elias van acompañadas de la recompensa ALAI LUXE: Foto libro ALAI con placa grabada, Libro impreso artesano y Póster.

Acuarelas disponibles

Acuarela n. 5

Retrato original de Alai, Eva Elias, n. 5; 28 × 20 cm.
Retrato original de Alai, Eva Elias, n. 5; 28 × 20 cm.

Acuarela n. 6

Retrato original de Alai, Eva Elias n. 6; 30 × 23 cm.
Retrato original de Alai, Eva Elias n. 6; 30 × 23 cm.

OFERTES ÚNIQUES EXCLUSIVES PER ACONSEGUIR L'OBJECTIU. AQUAREL·LES OBRA ORIGINAL VALORADES ENTRE 65 i 80€

Aquarel·la n. 10 - 40€!

Retrat de l
Retrat de l'Alai, obra original de l'aquarel·lista Eva Elias, n. 10, 31 × 22,5 cm.

Aquarel·la n. 11 - 35€!

Retrat de l’Alai, obra original de l
Retrat de l’Alai, obra original de l'aquarel·lista Eva Elias,n. 11, 31 × 24 cm.

Retorno social

Una parte de los beneficios se darán a la sociedad protectora ** Refugi aixopluc** de Manresa, de la que salió el Alai en 2007, en agradecimiento y apoyo a su labor.

El diseño del foto libro es registrado, pero lo pondré a disposición de todas las asociaciones que me lo pidan para hacer campañas con sus perros, plantillas digitales incluidas.

Podréis contar, pues, con mi colaboración a la hora de elaborar y llevar a cabo campañas de financiación con este diseño de postales de vuestros perros y gatos en adopción.

Redes sociales

Instagram @alaipodenca - @llibresartesans - @fcerdans - @acuareva - @aixoplucmanresa

Facebook Llibres Artesans - Ferran Cerdans Serra - Refugi Aixopluc

Temporalización

Cuando llegemos a ¾ partes de la financiación adelantaré la impresión de las postales y de todas las recompensas. El Verkami termina el 22 de noviembre. La entrega se hará en una exposición efímera antes de Navidad, para que podáis hacer vuestros regalos, en Santpedor (Barcelona).

Retrato de Alai del autor.
Retrato de Alai del autor.

Preguntas frecuentes

  • ¿Se puede comprar en una tienda?

    El libro ALAI, en sus diversas variantes, solo se puede comprar aquí. De hecho, si no logramos el objetivo, no podemos comprarlo en ningún lado porque nunca existirá. Por este motivo necesitamos conseguir la financiación y hacerlo realidad. Vuestras aportaciones lo hacen posible. Muchas gracias! Ferran & Alai.

  • No tengo tarjeta, puedo pagar en efectivo?

    La opción preferida es tarjeta o Paypal pero sí, se pueden hacer aportaciones en efectivo. De hecho, ya hay unas cuantas. No obstante, para hacer aportaciones en metálico tendremos que quedar para recibir el dinero en mano. También se podría hacer por transferencia. Si deseas hacer aportaciones, seguro que encontramos la manera. Gracias!

  • Llegará a tiempo para regalo de Navidad?

    Uno de los compromisos de este proyecto es tener todas las recompensas a tiempo antes de Navidad. He avanzado y planificado todo el proyecto para hacerlo posible. Tanto si deseas regalar ALAI para hacer "cagar el tió", Navidad, Año Nuevo o por Reyes, mi compromiso es que lo habrás recibido.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

#09 / ALAI AL DIA! Accions dutes a terme i descompte en agraïment.

Hola!

Ara fa tres mesos, gràcies a les vostres aportacions, als ànims, a la donació de les cintes ALAI per part de SAFISA, a la donació d’aquarel·les de l’Eva Elias @acuareva i a altres col·laboracions, vam aconseguir l’objectiu del projecte ALAI. A més d’agrair-vos-ho, us voldria posar al dia de les accions que he dut a terme des de llavors, així com de les que tinc previstes.

Primer de tot, el més important: a finals d’any es va fer efectiva la donació de 200 € al Refugi Aixopluc, on vaig adoptar l’Alai, per tancar el cercle de l’agraïment per tot allò que m’ha donat tots aquests anys. Segur que els gossos i gats que hi són aixoplugats us ho han agraït aquest hivern.

A més, a partir d’ara, totes les protectores o refugis que vulguin usar el disseny del foto llibre de postals, per a una campanya de finançament, tindran el meu suport en disseny gràfic i assessorament. Un exemple molt interessant seria fer un leer más

#08 / Exposició i entrega de recompenses aquest dissabte!

Postal 20
Postal 20

Bon dia!

Primer de tot, per a qui encara no li hagin arribat, MOLTÍSSIMES GRÀCIES PER FER POSSIBLE AQUEST PROJECTE! Us estaré sempre agraït.

L’exposició i entrega de recompenses del Verkami ALAI serà aquest dissabte 14, de 8 a 9 del vespre, a LA NAU (Travessera Sant Francesc d'Assís, 4, Santpedor). Veniu a l’hora que us vagi millor dins d'aquest horari.

Exposarem la majoria de recompenses, incloses algunes aquarel·les originals donades per l'artista Eva Elias.

L’exposició i entrega és oberta a tothom, podeu venir amb qui vulgueu. Si no vau tenir temps de participar en el Verkami, podeu venir igualment i adquirir el foto llibre ALAI. També hi haurà una selecció dels Llibres Artesans per a tothom que vulgui aprofitar l’avinentesa per comprar altres llibres únics de regal.

Moltes gràcies per tot, una vegada més!

Ferran & Alai

Postal 24
Postal 24

#07 / ÚLTIMES 46 HORES, ÚLTIMES OFERTES!

Ara sí que som al final de tot d’aquest Verkami. Estic molt content per la resposta obtinguda i molt agraït per totes les aportacions.

Per acabar d'assolir l’objectiu i fer realitat el llibre ALAI, he publicat dos retrats nous, donació també de l’aquarel·lista Eva Elias, obra original sobre paper, a meitat de preu.

Retrat de l
Retrat de l'Alai, obra original de l'aquarel·lista Eva Elias, n. 10, 31 × 22,5 cm.

Retrat de l’Alai, obra original de l
Retrat de l’Alai, obra original de l'aquarel·lista Eva Elias,n. 11, 31 × 24 cm.

leer más

#06 / OFERTES ÚNIQUES, ÚLTIMES 72 HORES!

Per tal d’assolir l’objectiu i fer realitat el llibre ALAI, estem publicant algunes ofertes exclusives per a aquestes últimes 72 hores. Es tracta d’obra de l’aquarel·lista Eva Elias, retrats de l’Alai art original sobre paper d'aquarel·la. Obres úniques que mai més es trobaran a aquests preus.

Retrat original de l’Alai de l
Retrat original de l’Alai de l'aquarel·lista Eva Elias, n. 8; 30 × 20 cm.

Retrat original de l’Alai de l
Retrat original de l’Alai de l'aquarel·lista Eva Elias, n. 9; 31 × 17,5 cm.

leer más

#05 / Fragments del llibre complet ALAI

Hem entrat en la recta final, a partir d'ara totes les aportacions són decisives! Per amenitzar aquests últims dies, i per mostrar-vos una mica la filosofia i l'estil dels texts, us deixo alguns fragments del llibre complet, que he anat publicant a la revista d'autor Un Mar Degota, i imatges de les postals. Espero que us agradin, podeu fer comentaris, moltes gràcies!

Alai al camp d
Alai al camp d'atraccions

ALAI ÉS ALEGRIA

Un despertar dolç

*Irrupció de l'Alai a l'habitació a les 6.15: "Com és que no sortim?".

Explica-li, a l'Alai, això del canvi d'hora!*

Em desperta suaument amb el morro humit. Uns tocs lleugers, compassats, esperant una reacció per tornar-hi només quan certifica que segueixo… leer más

#04 / Disseny definitiu!

Estic molt content amb el resultat definitiu dels dos models de cintes que fan de collar, la part simbòlica del foto llibre. Un sistema d’enquadernació alternatiu, únic i original, en el que el collar amb el nom ALAI agrupa les 25 postals amb texts sobre allò que hem après conjuntament des que la vaig adoptar (o des que l’Alai em va rescatar a mi).

Foto llibre ALAI bàsic, cinta groc taronja
Foto llibre ALAI bàsic, cinta groc taronja

D’altra banda, aquesta setmana serà crucial per a l’èxit del projecte. Hem arribat gairebé a la meitat del finançament necessari i, si seguim així, ho aconseguirem, però si teniu pensat fer aportacions, per petites que siguin, quan abans ho feu més possibilitats tindrem d’assolir d’objectiu. Una aportació ara pot ser l'empenta decisòria!

Cinta arc iris amb placa gravada a làser
Cinta arc iris amb placa gravada a làser

Moltes gràcies!

Ferran & Alai

#03 / Doble i triple ALAI!

Parlant amb diverses persones m’han fet adonar d’una necessitat en què no havia caigut: la possibilitat d’adquirir un llibre per a la biblioteca particular i un altre per regalar.

Ben mirat, és un foto llibre que es presta molt a ser **un bon regal: original, únic, sensible, bonic, exclusiu, amb contingut… **un gran regal per a persones que estimen la fotografia, la literatura hiperbreu, els gossos i/o els animals en general.

Incorporo, per tant, dues noves recompenses, ideals per a qui vulgui regalar l’Alai per Nadal, Cap d’any o per Reis:

  • ALAI Doble: pel preu de dos ALAI Bàsic, us surt l’entrega a domicili gratis. Un per a vosaltres i l’altre per regalar.

ALAI BÀSIC x 2, regal d
ALAI BÀSIC x 2, regal d'èxit segur!

  • ALAI Triple, amb placa: tres exemplars del recull de postals bàsic però, atenció, amb la placa gravada ALAIleer más

#02 / Nova recompensa d'entrada: ALAI BÀSIC només recollida

ALAI BÀSIC A RECOLLIR (Sense enviament a domicili ni entrega en mà)
ALAI BÀSIC A RECOLLIR (Sense enviament a domicili ni entrega en mà)

Hola a tothom!

He afegit una nova recompensa: el foto llibre ALAI BÀSIC però sense enviament a domicili ni entrega en mà. Qui aporti aquest nivell, doncs, haurà de venir a recollir la recompensa a la festa d’exposició efímera i entrega de recompenses a Santpedor.

Si per alguna raó no pot venir, llavors contactarem per entregar-lo amb enviament a domicili o entrega en mà, afegint les despeses.

Amb aquest nou nivell baixem una mica el mínim d’aportació per facilitar que totes les persones que s’hi han entusiasmat (que sou moltes!) però que no passen pel millor moment econòmic, puguin ajudar també a fer-ho possible.

D’altra banda, queden força dies encara però, si podeu avançar les vostres aportacions, donaríeu una gran empenta al projecte.

Moltes gràcies a tothom pels ànims, les abraçades, el compliments, els aplaudiments, les celebracions, les aportacions i la difusió rebudes.

Salut i visca l'Alai!

Ferran

#01 / Les primeres 24 hores i dues noves aquarel·les

Retrat original a l
Retrat original a l'aquarel·la de l'Eva Elias n. 5

Han passat les primeres 24 hores del projecte i la veritat és que estic content, sobretot tenint en compte en quin dia va anar a espetegar l’inici de campanya. Tot indica que ens seguirem veient als carrers durant els 39 dies que falten i més enllà però, al mateix temps, hem de seguir lluitant amb projectes culturals i artístics com aquest. La cultura, la literatura, l’artesania… són resistència.

Si seguim a aquest ritme, ho aconseguirem, tot i que com un Verkami és una cursa de llarga distància i tot just hem fet la sortida. Tota difusió del projecte pot ser la clau per assolir-lo amb èxit i serà molt benvinguda.

leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies