❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

"Escaldàrium, la festa entre el Cel i l'Infern"

“Escaldàrium, la festa entre el Cel i l'Infern” és un projecte de documental d'uns 50 minuts de durada sobre l'espectacle piromusical que explica l'origen mític de l'aigua termal a Caldes de Montbui (Vallès Oriental).

Sergi Moreno

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
95
Aportaciones
3.200€
De 3.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Què és l' Escaldàrium? Un correfoc? Un corre-aigua? Un espectacle teatral? Un concert de rock? Res i tot a la vegada.

Cada segon cap de setmana de juliol Caldes de Montbui celebra l' Escaldàrium, una original festa tradicional que fusiona foc, aigua i música en directe. Un espectacle creat i dirigit pel Ball de Diables que explica l'origen de l'aigua termal (el seu element identitari principal) a través d'una llegenda.

La llegenda conta que una vegada Cel i Infern van lliurar una batalla a mort a la plaça de la vila. El Cel feia ploure aigua. L'Infern arremetia amb foc. Després de moltes ràfegues d'uns i altres, tots dos colossos es van adonar que ningú podia guanyar. No va haver-hi vencedor... però res tornaria a ser el mateix. De les despulles de la batalla en va sortir una aigua estranya, que cremava com la lava, però que guaria divinament. L'aigua termal. Una aigua amb foc a dins.

L' Escaldàrium és una festa espectacular. Pura adrenalina. És també la festa més identitària de Caldes. El documental es proposa retratar tot això acostant l'espectador a la disbauxa de la festa, però també endintsant-se en la seva bellesa musical i plasticitat visual.

A què destinarem les vostres aportacions

El documental està produït per VOTV, la televisió comarcal del Vallès Oriental. Aquest mitjà avala el projecte, però per portar-lo a terme tal i com va ser concebut, necessitem altres vies de finançament.

El projecte, actualment en fase de postproducció, es podrà dur a terme amb les aportacions que recollim durant la campanya. Dins de les tasques de post-producció s'hi inclou el muntatge d'imatge, de so, l'etalonatge (un procés molt usual de correcció de color de les imatges), el grafisme, les locucions, l'edició del devedé i la tirada de les còpies. Considerem que per acabar-lo necessitem entre 3000 i 4000 euros. També s'està treballant amb altres patrocinadors privats de la comarca a qui el projecte pogués interessar.

El documental serà exhibit per VOTV just abans de l'edició de la festa d'enguany i també es podrà veure a la xarxa de televisions locals (XIPTV). Aquest compromís fa que el projecte tingui una vida més llarga que la de simplement arribar a casa de cada mecenes.

Sobre les recompenses

Les recompenses que oferim formen part de l'àmbit de promoció de la festa. Són de tres tipus. El primer, l'edició del propi documental. El segon, els productes de marxandatge de la festa (samarreta, cd de la música original). El tercer, està centrat en els beneficis del termalisme, com la possibilitat de gaudir dels banys al Balneari Broquetas o les visites al museu Thermalia, per descobrir la història termal de Caldes.

CD

Samarreta

Calendari previst

Tal i com hem explicat abans, el projecte es troba actualment en la seva fase final. Els autors del projecte plantegem estrenar la pel·lícula just abans de l'edició de l' Escaldàrium d'enguany, per aprofitar l'impacte de la festa. La campanya es posarà en marxa durant el mes de juny, al mateix temps que s'estarà fent la post-producció. Passat l'estiu, a partir de setembre-octubre es començaran a organitzar les recompenses a les aportacions dels mecenes.

+ Info

Facebook Escaldàrium, la festa entre el Cel i l'Infern
Facebook Ball de Diables de Caldes de Montbui
Facebook de l'Escaldàrium
Web de l'Escaldàrium
Quim Dasquens, fotògraf

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

5 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • isaac conejos puig

    isaac conejos puig

    más de 8 años

    a mi encara no m'ha arribat el correu per comfirmar el carrer ni la forma per rebre el documental del cd del'Escaldarium. que es el que passa?

  • Isaac Conejos Puig

    Isaac Conejos Puig

    más de 8 años

    Quan arribara el correu per rebré el cd de l'escaldarium?

  • Sergi Moreno

    Sergi Moreno
    Autor/a

    más de 8 años

    Hola Isaac. Les recompenses pel dvd es començaran a tramitar entre el setembre i l'octubre. Serà en aquest moment que ens posarem en contacte amb vosaltres per tal que ens digueu quina és la millor manera per rebre-les. gràcies.

    pd: el teu nom ja ha estat afegit als crèdits en l'edició final del documental.

  • Isaac Conejos Puig

    Isaac Conejos Puig

    más de 8 años

    quan de temps he d'esperar per rebre el correu per posar les dades per rebre el DVD del documental de l'esaldarium?

    gracies espero la teva resposta pacienment

  • isaac conejos puig

    isaac conejos puig

    casi 9 años

    hola com es que no surt el meu nom al video?

#01 / Nova recompensa: passi privat on line!

Hola a tothom

Aquest post és per informar-vos a tots que hem afegit una nova recompensa d'un passi privat on line del documental al preu de 10 euros. Això vol dir que els que hagueu aportat una quantitat superior també tindreu accés a aquesta recompensa de manera automàtica. Es tracta d'anar redimensionant el projecte per fer-lo més atractiu i accessible. Disculpeu les molèsties que això hagi pogut causar.

Sergi

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies