Para poder interactuar correctamente y obtener el mejor funcionamiento posible de nuestro sitio web, te recomendamos que actualices tu navegador a una versión más reciente o utilices otro como Chrome o Firefox.

Tió Ruc

Us presentem el Tió Ruc, fruït de la relació entre un Ruc Català i el Tió de la Muntanya. Feu del vostre Nadal una ocasió especial, única i tradicionalment catalana amb el Tió Ruc. Descobriu el secret que guarda al seu interior i gaudiu-lo amb tota la família a partir del 10 de desembre!

Rafel Llevat

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
12
Mecenas
580€
De 2.600€
Aporta al proyecto

El Tió Ruc de Nadal

Us presentem el Tió Ruc, fruït de la relació entre un Ruc Català i el Tió de la Muntanya. Feu del vostre Nadal una ocasió especial, única i tradicionalment catalana amb el Tió Ruc. Descobriu el secret que guarda al seu interior i gaudiu-lo amb tota la família.

El tió és el símbol més representatiu de les tradicions de Nadal a Catalunya. En el seus orígens el tió no era altra cosa que el tronc que cremava a la llar de foc. I aquest tronc mentre cremava portava a la llar l’escalfor i la llum, l'escalfor i la llum que combaten l’hivern que ja ha començat.

Avui és, ja lluny dels simbolismes de la festa del solstici d’hivern, una forma més de mantenir la il·lusió dels més petits per la màgia del Nadal, un moment per intercanviar obsequis entre els grans, una festa que és sobretot el moment de trobada amb la família o els amics.

Fer cagar el tió és molt més que donar garrotades a un tronc, és sobretot un ritual on no hi pot faltar el Pare Nostre del Tió, aquelles cançons i cantarelles que formen part de la tradició oral de Catalunya i que cal conèixer però sobretot conservar. Cadascú té la seva però totes són nostres.

D’altra banda, i des de ja fa un temps, el ruc ha aparegut amb força dintre del nou costumari català. Escollit com un símbol de catalanitat representa el caràcter tossut i treballador dels catalans, enfront d’altres que volen representar orgull de raça. I a més a més, resulta simpàtic i entendridor.

"El Tió Ruc enllaça el millor de dues tradicions molt nostres: el Tió de Nadal i la del Ruc Català"

Origen

"Tot va començar un Nadal de fa 37 anys (1977) a El Morell, el meu pare va arreplegar unes caixes de fusta i va construir el que per a nosaltres seria el nostre Tió; el tió que vam gaudir i que ens va transmetre la il·lusió, la sorpresa, els regals… Aquests records, les cançons i la família formen part de les nostres arrels.
Gaudiu com nosaltres de moments inoblidables que us omplin de felicitat, d’il·lusió i us arrelin a la vida, a la nostra cultura i a la nostra terra amb el Tió Ruc."

Com per casualitat, el tió de la nostra família (Llevat Montserrat), que ara s’ha tornat un Tió Ruc, enllaça el millor de dues tradicions molt nostres: el Tió de Nadal i la del Ruc Català. La força i l’encant d’una tradició centenària amb la humilitat i la simpatia de la figura del ruc català.

Gaudiu-lo i sobretot feu-lo gaudir a la vostra canalla!

Valors del Tió Ruc

Família
El Tió Ruc ajuda a mantenir els llaços familiars i a crear moments i records inoblidables.

Cultura
Gràcies a les nostres tradicions la nostra cultura es transmet entre generacions.

Il·lusió
Els nens viuen moments d’il·lusió i felicitat al voltant dels seus.

Diversió
Cantant les cançons del Tió de Nadal de ben segur us ho passareu molt bé.

Català
El Tió Ruc parla la nostra llengua i transmet les nostres tradicions.
Pràctic i simple.
Pensat per estar a totes les llars i desar en qualsevol espai o armari.

Disseny amb seny
Disseny simple i amb el mínim de materials. El Tió Ruc es monta en un parell de minuts, sense cap eina i es transforma en una caixa que et permet desar-lo i transportar-lo molt còmodament.
Producte amb certificació fitosanitària I.P.P.C. / H.T.

Eco Lògic
Hem construït el Tió Ruc amb materials naturals i utilitzant energies renovables en la seva fabricació.
Energia utilitzada 100 % renovable. (Solar fotovoltaica)

Reciclable
El 100% dels seus components són reciclables, per complir el seu cicle vital i tornar a la natura el que és seu.
Fusta de pi al natural. Procedent de plantació controlada.

Personalitzable
Pinta’l, decora’l, posa-hi enganxines, barnissa’l, fes-te’l teu.
Deixa que la imaginació faci la seva part i aporti la vostra màgia personal.

Sobre les recompenses


(Tió Ruc retallable) "Omple de Tió Rucs el teu Nadal".

Avantatges especials de la Campanya a Verkami

 • Edició limitada i numerada

 • Llibre recull de cançons del Tió

 • Tió Ruc retallable per posar tions per tot arreu

 • Tió Ruc amb manteta màgica

 • Imatges úniques del Tió Ruc vist per les nostres contrades


5 € Fotografia dedicada en Jpg + Agraïment
Enviament per mail d’una foto amb dedicatòria d’agraïment de part del Tió Ruc.
Moltes gràcies!


10 € Fotografia dedicada en Jpg + Llibret Pdf Cançons de Tió
Rebràs la foto amb dedicatòria del Tió Ruc. També et farem arribar un llibret (en format pdf) amb un recull de cançons de tió d’arreu del país: trobeu la que més farà cagar el tió de casa vostra!!!


25 € Participació en la Rifa d’un Tió Ruc + Retallable en Pdf del Tió Ruc + Llibret Pdf Cançons del Tió + Fons de pantalla
Et farem arribar per mail d’un arxiu PDF amb un retallable del Tió Ruc. Munteu-lo amb la canalla, us ho passareu bé!! També us enviarem, de part del Tió Ruc, un llibret (en format pdf) amb un recull de cançons de tió d’arreu del país. I per si en teniu poc, us enviarem uns fons de pantalla per decorar el vostre ordinador. A més participaràs en la rifa d’un Tió Ruc. Molta sort!!


40 € Reconeixement com a padrí + retallable en pdf del Tió Ruc + llibret pdf cançons de tió + participació en la rifa d’un tió ruc
A la teva adreça de e-mail hi enviarem un arxiu PDF amb un retallable del Tió Ruc i també un llibret (en format pdf) amb un recull de cançons de tió d’arreu del país. Aneu cantant mentre munteu la maqueta amb els vostres xiquets i xiquetes.
La teva aportació la veuràs reconeguda en el lloc web de Tió Ruc figurant-hi com a padrí del projecte.
I si tens sort t’enduràs un Tió Ruc a la rifa.


65 € 1 Tió Ruc (que vindrà a casa teva) + llibret pdf cançons de tió
Adquiriràs un Tió Ruc que a més vindrà solet a casa vostra - recordeu que és màgic.. També us portarà el llibret (en format pdf) amb un recull de cançons de tió d’arreu del país, per que cada cagada del vostre Tió Ruc sigui diferent i divertida.


80 € 1 Tió Ruc (Que vindrà a casa teva) + La seva manteta + Llibret Pdf Cançons De Tió + Certificat nominal
De la muntanya baixarà un Tió Ruc cap a casa vostra. Per si de cas ja durà una manta per si fa massa fred. No se n’ oblidarà del llibret (en format pdf) amb un recull de cançons de tió d’arreu del país, per que cada cagada del Tió Ruc sigui diferent. Adjuntem un certificat amb el teu nom i número de propietat d'aquesta primera edició limitada.
Gaudiu en família de la tradició de fer cagar el tió!!!


100 € 1 Tió Ruc (Que vindrà a casa teva) + Alforja Senyera + La seva manteta + Llibret Pdf Cançons de Tió + Reconeixement com a Padrí
Obriu casa vostra al Tó Ruc que bé de ben lluny. De fet no en passarà massa amb la manta que duu, però no trigueu molt a fer-lo entrar. Mireu bé que us dugui un llibret (en format pdf) amb el recull de cançons de tió d’arreu del país: a cada cagada una cançó diferent per fer-ho més divertit. Vesteix el Tió Ruc amb l'Alforja Senyera per fer país que inclourem. Adjuntem un certificat amb el teu nom i número de propietat d'aquesta primera edició limitada.
Ah!, Recorda que la teva aportació la veuràs reconeguda en el lloc web de Tió Ruc figurant-hi com a padrí del projecte.


200 € La Primera Cagada Dolça + 1 Tió Ruc (Que vindrà a casa teva) + Alforja Senyera + La seva Manteta + Llibret Pdf Cançons De Tió
Xino xano arribarà un Tió Ruc a la vostra llar. Aquest exemplar va poquet a poquet doncs duu la panxa ben plena. També portarà una manta -té por d’agafar un refredat. Recordeu-li allò del llibret (en format pdf) amb el recull de cançons de tió d’arreu del país. I a més a més, com que estarà ben tip podreu fer la primera cagada així que passi per la porta. No faltarà una Barretina per posar al cap del Tió Ruc. El nom de la vostra família apareixerà al lloc web com a padrins del projecte.


500 € El primer tió ruc que baixi de la muntanya
El primer Tió Ruc serà vostre!! Així que baixi de la muntanya, vindrà a casa vostra amb un certificat que certament és el primer. Com no podia ser d’altra manera durà una manta ben calentona i un llibret (en format pdf) amb un recull de cançons de tió d’arreu del país: canta la que més t’agradi!!
El nom de la vostra família apareixerà al lloc destacat en el nostre web com a padrins del projecte.

Característiques i utilització del Tió Ruc


Plegable
El Tió Ruc es plega en menys de dos minuts sense cap eina i es pot desar a l'armari de casa ben desadet fins el proper any.

Transportable
Gràcies a la seva ansa es molt fàcil i còmode transportar-lo a qualsevol lloc tant muntat com desmuntat.

Construcció
El Tió Ruc no és una joguina i per tant no està dissenyat i construït per què nens i nenes hi pugin a sobre.

Fet en fusta
Està construït totalment en fusta. Per tant, tingueu en compte que es poden presentar imperfeccions que són produïdes pel seu procés de fabricació manual i son totalment normals.

*Les imatges no tenen valor contractual.
*El model i estampat de les mantes pot variar en funció de les existencies.

A què destinarem les vostres aportacions

A posar en marxa la fabricació del Tió Ruc i tota la seva infraestructura, embalatges, manteniment web, recompenses ... i a millorar la qualitat i acabats del Tió Ruc per poder fer que aquest projecte creixí i moltes llars catalanes puguin disposar del seu Tió Ruc.

Calendari previst

Com que es tracta d'un article propi de les dates de Nadal, la data de lliurament de les unitats de Tió Ruc serà a partir del 10 de desembre.

+ Info

Web del Tió Ruc
Facebook del Tió Ruc
Twitter del Tió Ruc

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

3 comentarios

Si ya eres mecenas, iniciar sesión para comentar.

 • Laia Tor

  Laia Tor

  más de 4 años

  Hola, voldria saber quan pesa? Visc a Sao Paulo i no se si es possible enviar lo... Gracies.

 • Rafel Llevat

  Rafel Llevat
  Autor/a

  más de 4 años

  Hola Àngels! Pots veure les mides a l'apartat "Característiques i utilització del Tió Ruc" que hi ha a la part d'abaix al final del projecte de Verkami amb una imatge amb les mides tant muntat com plegat.

 • Angels

  Angels

  más de 4 años

  Ponts dir- me les mides?. Gracies

5€
0 mecenas

Email amb una foto dedicada del Tió Ruc amb el nostre agraïment.

10€
1 mecenas

Llibret en pdf amb un recull de cançons de tió d’arreu del país.
+ Foto amb dedicatòria del Tió Ruc.

25€
3 mecenas

Tió Ruc retallable en format Pdf per tenir la teva maqueta.
+ Llibret en format pdf amb un recull de cançons de tió d’arreu del país.
+ Fons de pantalla
+ Participar en la rifa d’un Tió Ruc.

40€
1 mecenas

Reconeixement com a Padrí al web del Tió Ruc.
+ Participar en la rifa d’un Tió Ruc.
+ Tió Ruc retallable en format Pdf per tenir la teva maqueta.
+ Llibret en format pdf amb un recull de cançons del Tió.

65€
7 mecenas

1 Tió Ruc amb transport inclòs.
+ Llibret en format pdf amb un recull de cançons de tió d’arreu del país.

80€
0 mecenas

1 Tió Ruc amb transport inclòs.
+ Manteta
+ Llibret pdf recull de cançons del Tió
+ Certificat número de Tió Ruc del primer lot de fabricació

100€
0 mecenas

Reconeixement com a Padrí destacat al web del Tió Ruc.
+ 1 Tió Ruc amb transport inclòs
+ Alforja Senyera
+ Manteta
+ Llibret pdf recull de cançons del Tió
+ Certificat número de Tió Ruc del primer lot de fabricació

200€
0 mecenas

1a Cagada dolça (Lot de productes)
+ 1 Tió Ruc amb transport inclòs
+ Reconeixement com a Padrí destacat
+ Barretina
+ Alforja Senyera
+ Manteta
+ Llibret pdf recull de cançons del Tió

500€
Quedan 1 (de 1)

El primer Tió Ruc que baixi de la muntanya.
+ Certificat del primer Tió Ruc fabricat i numerat amb el número 1.
+ Reconeixement com a Padrí Honorífic.

Las cookies nos ayudan a ofrecer nuestros servicios. Al continuar navegando aceptas su uso.