❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Aquells que dormen amb les pedres

El Mateu i la Gal·la entenen que tot a la vida té un final estant a la masia de la seva àvia, on troben una bomba de la Guerra Civil.

bancals.curtmetratge

A project of

Category

Created in

0
seconds
123
Pledges
4.028€
From 4.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project because you simply want to help make it happen:

AQUELLS QUE DORMEN AMB LES PEDRES és la història de la relació entre una àvia, l'Engràcia (85), i els seus dos néts petits, el Mateu i la Gal•la. L'Engràcia, que fins ara ha viscut sola a la masia, està començant a acceptar i pensar la vellesa com el final de la vida. El Mateu (8) i a Gal·la (9), per primer cop, entenen que res al món és etern i que tot té un final. Tal com que el present, sempre acaba sent el passat.

El curtmetratge sorgeix de la necessitat que, com a grup, tenim de parlar de la memòria, el pas del temps i, en conseqüència, de la mort. La família i llar que retratem tenen una història molt vinculada al passat històric i la pèrdua, havent refugiat als maquis durant els anys de la postguerra. La motxilla generacional és una qüestió que marca a cada persona de la família i amb la qual han d’aprendre a viure. La primera vegada que el Mateu i la Gal·la s’enfronten a aquest fet és ara que la seva àvia s’està fent gran i que, tots junts, troben una bomba de la Guerra Civil al bosc.

Ens interessa explorar aquests temes des de la perspectiva infantil perquè ens permet endinsar-nos en una dimensió en què el que és real no és tan fàcil d’identificar o definir, on les normes no estan encara establides. Es tracta d’un exercici, llavors, en què nosaltres mateixos com a creadors estem redefinint o redescobrint constantment el significat d’aquestes qüestions, tal com ho vam fer quan teníem l’edat de la Gal·la i el Mateu.

Per poder donar vida a la masia de l'àvia i aquest univers que en Mateu i la Gal·la exploraran et necessitem més que mai. És per això que et volem explicar com, col·laborant amb el projecte, podràs obtenir certes recompenses, dissenyades per nosaltres i amb la participació especial de @velarde_capslock

Per tal que puguis col·laborar de la millor manera possible, nosaltres ens adaptem a tu: comptem amb un rang força ampli d'aportacions, que van des dels 7€ als 200€.

Dins d'aquest rang comptem amb diferents tipus de recompenses: des d'aparèixer als crèdits com a mecenes, obtenir l'enllaç de visionat del curtmetratge o accedir al making of del rodatge. Fins a poder tenir una totebag, wallpapers, tasses i samarretes personalitzades del curtmetratge, així com sessions fotogràfiques o reels corporatius.

Exemple de com seran part de les recompenses.
Exemple de com seran part de les recompenses.

Som la Mar, l’Oliver, l’Andrea i en Pol, quatre estudiants de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra. Ara mateix, estem realitzant el nostre Treball Final de Grau: el curtmetratge AQUELLS QUE DORMEN AMB LES PEDRES. Ens trobem en plena fase d’assajos i preparació per rodar el projecte i necessitem la teva ajuda. A continuació t’expliquem un xic més qui és cadascú:

D
D'esquerra a dreta: Andrea Ismail, Oliver Salvador, Pol Alvaro i Mar Olave.

Mar Olave (directora) @marolave

Va néixer a Santa Coloma de Gramenet el 2001, on des de molt jove ha rodat nombroses peces audiovisuals. Actualment, estudia el quart curs del grau de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, on està portant a terme el seu Treball Final de Grau, el curtmetratge AQUELLS QUE DORMEN AMB LES PEDRES.

Ha escrit, muntat i dirigit diversos projectes de ficció, entre els quals destaquen DÉJAME LLORAR (2022) i EL XIUXIUEIG (2022) –mostrat a la categoria de Joves Talents del Reetena Film Festival–. També ha dirigit curtmetratges documentals, com MAMÁ, MAMÁ (2021), i ha sigut directora de fotografia de OTRA VEZ (Oliver Salvador, 2023), WOW! (Pol Álvaro, 2023) i del documental INSUBMISSIÓ (Aina Martínez, 2022).

Amant des de petita del cinema, la literatura i la resta de formes d’art, els seus principals referents són les directores de cinema Lucrecia Martel i Agnès Varda, entre molts altres.

Oliver Salvador (director) @oliverr_sroca

Va néixer a Barcelona el 2001 i actualment viu a Tiana. Està cursant l’últim any de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra.

Des de petit ha estat gravant coses i explicant les seves històries, fins arribar a compartir-les a través de YouTube.

Ha participat en diversos curtmetratges com ajudant de producció, com per exemple TE’N RECORDES (2021) o DÉJAME LLORAR (2022). També ha exercit de guionista i script en el curtmetratge EL XIUXIUEIG (2022), el qual va estar projectat en el Festival Reetena (categoria de Joves Talents). Pel seu compte, va escriure, produir i dirigir el seu propi curtmetratge titulat OTRA VEZ (2022).

Encara que és un amant del cinema de superherois, té com a referent la filmografia del cineasta Richard Linklater, de qui va prendre gran inspiració després de visionar la seva trilogia de Before.

Andrea Ismail (directora de fotografia) @andreaiismail

Va néixer a Santa Coloma de Gramenet l’any 2001. Interessada en la fotografia des de petita, es troba finalitzant els estudis en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i dirigint la fotografia de diversos curtmetratges, entre ells, AQUELLS QUE DORMEN AMB LES PEDRES, el seu Treball Fi de Grau.

Ha participat en diferents projectes, en els quals destaca la seva feina com a operadora de càmera al documental MÁS ALLÁ DE LA CARPA (2022) i al curtmetratge EL XIUXIUEIG (2022). També la podem trobar dirigint la fotografia de la minisèrie DELIRI, actualment en postproducció.

Pol Álvaro (director de producció) @pol_alvaro

Neix a Palafrugell el 2001. Estudiant de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, on està realitzant el Treball Final de Grau des del departament de producció, el curtmetratge AQUELLS QUE DORMEN AMB LES PEDRES.

Des de petit sempre ha tingut inclinació cap al món audiovisual per aquesta capacitat que dona d’explicar històries pròpies, i de manera més o menys fantàstica, arribar a l’espectador de mil maneres diferents.

Ha realitzat diversos curtmetratges, tant de de ficció com de documental, entre els quals destaquen WOW (2022, en fase final de postproducció) i INTERSECTION (2022) –produït per Bonart Cultural, amb estrena prevista als cinemes Truffaut de Girona–.

També ha estat fent pràctiques, de setembre 2022 a gener 2023, a la productora audiovisual Goroka Contents S.L. com auxiliar de producció, realització i postproducció en el programa Página Dos (La 2). A més, també va estar en pràctiques a l’empresa de màrqueting Zip Zap Social, com auxiliar de realització i postproducció.

Núria Aidelman: Graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra, on exerceix com a professora de fotografia. Codirectora del projecte Cinema en Curs, un dels objectius dels quals és portar el cinema a les aules de secundària. A més, és programadora de cinema al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona des de l’any 2003, juntament amb el seu company docent Gonzalo de Lucas. Ocasionalment, col·labora en articles acadèmics en publicacions com Letras de cine, Transversal, suplement Culturas, etcètera. L’any 2005 realitza el migmetratge Lai, juntament amb Gonzalo de Lucas.

Chema García Ibarra: Graduat en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat d'Alacant. Autor d’obres com El ataque de los robots de Nebulosa-5, Misterio o la seva òpera prima El Espíritu Sagrado. Obres que l’han portat a estar seleccionat per diferents festivals prestigiosos, com a Cannes, Sundance, Berlin o Locarno, així com estar preseleccionat amb el seu primer curtmetratge pels Goya i els Oscar.

Neus Ballús: Graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, on feu també el màster en Documental de Creació. Directora i guionista, juga constantment amb els límits entre la realitat i la ficció. Des del seu primer llargmetratge, La Plaga, sortit del campus de talent de la Berlinale, ha continuat profunditzant en el sector amb obres com El viatge de la Marta o Sis dies corrents. Obres que han obtingut reconeixement amb l’obtenció de diferents premis nacionals, alhora que poder estrenar en festivals tan potents com el de Locarno o Berlin.

Carles Marques Marcet: Graduat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. Assisteix en seminaris europeus de la mà d’autors com A.Kiarostami o V.Erice, alhora que en campus de festivals com la Berlinale. Després d’uns anys als Estats Units, on realitza el màster en direcció cinematogràfica a la UCLA, retorna a Catalunya amb obres, tan reconegudes nacionalment com 10.000 km, Tierra Firme, Els dies que vindran o el documental sobre la vida de Guillem Agulló.

Artur Tort: Graduat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. Col·labora sovint, des del departament de fotografia i muntatge, amb el cineasta català Albert Serra. Han realitzat obres com Liberté, Roi Soleil, *La mort de Louis XIV *- totes elles reconegudes nacionalment i internacionalment -, o la recent *Pacifiction *- amb la qual ha obtingut el premi Cèsar a la millor fotografia -, entre altres.

Aitor Martos: Graduat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra, on exerceix com a professor associat. Actual director de producció, reconegut per la seva participació en projectes com Entre dos aguas, La propera pell - ambdós reconeguts nacionalment en diferents ocasions -, entre molts altres.

Cada recompensa, independentment de la quantitat, és necessària per fer possible aquest projecte. És així que, perquè puguis veure amb més detall on anirà la teva aportació, t’adjuntem un gràfic que et mostrarà les despeses previstes que tindrà el curtmetratge:

AQUELLS QUE DORMEN AMB LES PEDRES es troba en plena fase de preproducció (finançament, guió, càsting, assajos), per tal d’encarar la següent fase el mes de Maig, el rodatge. Un rodatge que es durà a terme entre el 8 i 14 de Maig. És així com s’endinsarà en la darrera fase, la postproducció, fins el mes de juny i així entregar un primer muntatge a la universitat. Finalment, durant els mesos de juliol i agost s’entrarà en la fase final de correcció de color i mescles de so, per tal de tancar el projecte a finals d’estiu, així com entregar les respectives recompenses.

Si t’ha quedat algun dubte sobre com poder fer les aportacions, o tens ganes de conèixer més a fons el projecte, segueix-nos a @aquellsquedormen per estar informada de tot el procés de treball que durem a terme els següents mesos.

No tinguis cap mena de dubte en escriure'ns, via Instagram o via e-mail a [email protected], i t’aclarirem qualsevol dubte que et pugui sorgir.

Moltes gràcies per arribar fins aquí! ;)

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

14 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Aida

    Aida

    11 months

    A topee

  • Arnau Aizpitarte

    Arnau Aizpitarte

    11 months

    Ànims ànims ànims ❤️

  • MariayEsther

    MariayEsther

    11 months

    Salut i Amor!🩵

  • Montse Oliva Campasol

    Montse Oliva Campasol

    11 months

    Molt d'èxit en aquest projecte!!!

  • Natalia

    Natalia

    11 months

    Molta sort Pol i equip!! Natàlia i Joan

  • Luchilu_12

    Luchilu_12

    11 months

    Que xulu aquest projecte!!! Molta suport!!!

  • Luchilu_12

    Luchilu_12

    11 months

    Que xulu aquest projecte!!! Molta suport!!!

  • PERE ALVARO RUIZ

    PERE ALVARO RUIZ

    12 months

    Perque els que dormen a les pedres dormin amb matalàs de plomes!. Sort i bona feina!

  • André Velarde Capocchi

    André Velarde Capocchi

    12 months

    Representando a los panas de Santako que han ayudado con el proyecto (feat. Niko)

  • Pinksofi

    Pinksofi

    12 months

    Mucha suerte!! :)

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy