❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Millor la llengua

Recordes de la teva primera vegada? Col·labora en aquest curtmetratge sobre educació sexual per a adolescents. Dir "no" és sexy!

Amor y Lujo

A project of

Category

Created in

0
seconds
137
Pledges
11.655€
From 10.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project because you simply want to help make it happen:

Dos preadoslecents queden per internet per tenir sexe. Creuen que el seu moment ha arribat, però descobriran que encara són molt joves.

Millor la llengua és una història que parla de la identitat de dues persones que, mitjançant el sexe, pretenen saber qui són. Una història d'estiu que reivindica la infantesa i el consentiment.

És un curtmetratge escrit i dirigit per l'actriu Mar Pawlowsky i produït per Amor y Lujo. Compta amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturars (ICEC) i va guanyar el premi Acció Curts al millor projecte Dones Visuals 2020 i el premi Emergente! postproducció Elamedia a la Setmana del curt de Madrid.

En Roc té 13 anys i encara no ho ha fet amb una noia. Amb un noi sí, però no es va sentir bé. Amb el pànic de tornar a viure una mala experiència sexual, queda per internet amb la Sara (14), que té molta pressa a estrenar-se. Tots dos arriben a una fàbrica derruïda on “ho faran”. En Roc comença a tocar-la tal com ella el marca, però a la Sara no li agrada i li diu. Això sembla que desembocarà en un conflicte, però tot el contrari. Parlar els fa sentir còmodes, lliures i sense pressions; llestos per fer el que realment volen: jugar i menjar llaminadures.

ITINERARI DEL PROJECTE

El projecte va guanyar el premi Acció Curts de Dones Visuals (l'associació de dones cineastes catalanes). Va ser llavors quan va entrar la productora Amor y Lujo, la qual va quedar fascinada per la necessitat d'aquest projecte avui dia i, sobretot, per la directora. Després de mesos treballant en el projecte, aquest va aconseguir l'ajuda de l'ICEC i va guanyar el premi de postproducció d’EMERGENTE! el fòrum de coproducció de la Setmana del curtmetratge de Madrid. Això ens va donar l'impuls necessari per començar el càsting i la seva preproducció.

Si som sinceres, la majoria de persones explicarem que la nostra primera experiència sexual no va ser bona. Al contrari. Per aquesta raó, m'encantaria que aquest curt servís per llançar una mica de llum a la memòria de totes aquelles persones que han oblidat la seva primera vegada. I també una mica de llum en els somnis de totes aquelles que encara no ho han fet: el sexe és i ha de ser bonic, només depèn de tots.

També m'agradaria explicar aquesta història per recordar-me, i recordar als espectadors, que hi ha un moment per a cada cosa a la vida. I que anar de pressa amb el sexe és anar després lent amb l’autoestima. I jo vull un món on la gent es vulgui i es valori molt.

També vull que els adults que vegin la nostra pel·lícula tinguin ganes de fer l'amor, estimar-se i parlar. D'expressar-se. De divertir-se. De viure. Però sobretot vull que aquesta història arribi a la gent jove, molt jove. Que vegin que està bé dir que no. Que està bé dir que sí. Que és divertit tenir cura de l'altre i també, i sobretot, tenir cura d'una mateixa.

Mar Pawlowsky

Graduada en Interpretació de Text a l'Institut del Teatre (2010-2015), des del 2013 també és sòcia fundadora de la companyia de teatre EL EJE. Aquesta empresa li ha permès continuar desenvolupant la seva vena creativa i creadora. A més, funcionen com a productora, acompanyant en tots els processos de creació als autors. Ha escrit i dirigit peces de teatre, a més del que serà el seu primer curtmetratge: “Millor la llengua”. Aquest projecte neix dins del context del seu continu aprenentatge dins de la indústria audiovisual: des de la conducció de furgonetes a treballar com a ajudant de direcció en videoclips (Sidonie), curtmetratges (ESCAC) i en fashion films per a Glamour Spain, entre d'altres.

Va interpretar el personatge de Violeta a la pel·lícula guanyadora del Premi del Públic Gaudí 2021 “Les dues nits d'ahir”. Actualment, està dirigint un projecte de teatre per a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i ha rodat "Cucut", la nova sèrie de TV3 i Massa d'Or Produccions, entre altres projectes.

Comptem amb dos dels intèrprets més prometedors del panorama nacional. Tots dos són coneixedors del projecte i ja han assajat amb la directora.

Pel personatge de SARA comptem amb Laia Artigas, coneguda pel seu paper a Estiu 1993 de Carla Simón. En ROC serà interpretat per Jaume Solà, cara coneguda pel seu paper a la sèrie de televisió de TV3 Com si fos ahir.

Amor y Lujo neix a finals del 2016 a Barcelona. Després de dedicar-se extensament a la publicitat i els serveis de producció, decideixen ampliar el departament de desenvolupament i apostar fortament per projectes propis de ficció i documental.

Van estar representades al Rotterdam Lab 2019, com a productora emergent nominada per Catalan Films. Gràcies a tot aquest moviment, van desenvolupar una forta xarxa de contactes per al futur. El seu curtmetratge “Las Infantas” va ser estrenat al Toronto Film Festival i va guanyar el premi “La noche del corto Español” a la SEMINCI. Són també productores de “PASSION”, segon llargmetratge de Maja Borg (coproduït amb Mantaray Films) i estrenat a CPH:DOX i al Festival de Sevilla; i creadores juntament amb Fidelio Films de la sèrie de televisió “Picadero”, coproduida amb Zeta Studios, projecte seleccionat a Series Mania Forum i Berlinale Coproduction Market. Amor y Lujo forma part de xarxes professionals com EAVE, Berlinale Talents, Rotterdam Lab i el Torino Film Lab.

Ens comprometem amb projectes amb narratives úniques i inclusives, sovint amb una aproximació internacional. Dones, LGBTQI+, nous imaginaris eròtics i els gèneres cinematogràfics revisitats i actualitzats es troben entre els interessos de la productora.

FB: @amorylujostudio | TW: @amorylujos | IG: @amorylujo_studio

El projecte està en fase de preproducció, necessitem tancar el pressupost per poder rodar en les millors condicions possibles durant el mes de setembre. Un cop rodat, entrarem a sala d'edició i postproducció durant els mesos vinents.

L'objectiu és distribuir el curtmetratge a festivals de cinema tant internacionals com nacionals durant el 2023. Però també en circuits educatius i culturals, on ja comptem amb el suport i l'interès de diferents associacions.

Verkami és una plataforma de micromecenatge, on es poden fer donacions a un projecte a canvi d'unes recompenses.

Per fer-ho, abans que res has d'anar a “Aporta al projecte”, registrar-te a la plataforma si no ho has fet mai, i seguidament escollir l'opció de donació que es vulgui.

Finalment, cal introduir les dades del mètode de pagament (Targeta o Bizum) i ja està!

La quantitat monetària no es descomptarà del vostre compte fins que el projecte no aconsegueixi l’objectiu. Si no s’arriba a la suma total desitjada, no es cobrarà res.

Us preguntareu a què es destinen els diners de les aportacions. Volem que el curtmetratge tingui la millor factura possible, per això destinarem el 80% del que s’obtingui al Verkami al rodatge. Tant equips tècnics (càmera, lents, materials d'il·luminació) com altres artístics (vestuari, art, ambientació...). Una de les recompenses que oferim és el making of on es pot observar tot el treball previ al rodatge, i al rodatge, que fan els diferents departaments.

Les aportacions restants aniran destinades a la promoció del curtmetratge. No volem que es quedi en un calaix abandonat, volem un pòster bonic i un tràiler xulo que desperti l'interès de tothom.

A què es destinen les aportacions?
A què es destinen les aportacions?

Oferim diversos tipus de recompenses, tot depèn de la quantitat de diners que vulguis/pots aportar. Tota ajuda és enormement agraïda.

D'una banda, tenim els materials relacionats directament amb el curtmetratge. Des de l'enllaç al curt quan s'estreni nacionalment, el making of per conèixer què implica un rodatge cinematogràfic, el guió, les imatges del rodatge… tot perquè pugueu veure els processos que suposa la realització d'aquest projecte. A més, comptem amb una totebag dissenyada per Olga Capdevilla a la recompensa de 35€.

Si la teva aportació és més alta, t'oferim agrair-t'ho en persona i que puguis venir al passi que farem amb tot l'equip, però també poder aparèixer als crèdits inicials o fins i tot aparèixer al cartell del curt. Així tothom podrà veure el supermecenes que has estat i com n’estem d’agraïdes.

Per altra banda, tenim recompenses relacionades amb el projecte. Com que es tracta d'educació sexual, volem oferir als nostres mecenes tallers relacionats amb aquestes temàtiques. Et proposem des de xerrades del congrés organitzat per Menstruita, fins a un taller amb la consultora d'intimitat i sexòloga Marta Pujol, entre d'altres. Tot relacionat amb l’educació sexual per preadolescents, orientats a conèixer el seu món i com parlar-ne, explicar-los i educar-los perquè tinguin una sexualitat positiva, consentida i sense complexos. L'educació és la base per formar adults cultes i segurs.

Per això comptem amb la Lola Clavo per a un taller de dues hores de durada sobre la coordinació d'intimitat. Està enfocat tant com per a actors i actrius o per a directors i directores que vulguin aprendre com rodar aquest tipus d'escenes des d'una perspectiva de gènere i respectant la intimitat dels intèrprets. També per a equips de producció que vulguin saber més sobre com plantejar rodatges d'escenes sexuals.

Finalment, oferim una recompensa per a les associacions i/o organitzacions que vulguin projectar el curtmetratge i tenir una xerrada amb la directora per conèixer de primera mà el procés de rodar escenes íntimes, el plantejament, la preparació i la importància de la màgia del cinema per generar la sensació d’una relació íntima i natural entre dos intèrprets davant d’un equip de professionals que fan possible el rodatge.

TOTEBAG il·lustrada per Olga Capdevila

Olga Capdevila (Malla, 1986) és il·lustradora i directora creativa. Graduada en Art i Disseny, i també en il·lustració, treballa en àmbits diversos (Editorial, Publicitat, Premsa, Tèxtil, Animació...) Des de 2012 combina els projectes com a freelance amb els projectes propis, que apareixen per satisfer la seva bibliomania i la voluntat de transversalitat. Dels seus projectes destaquen algunes de les campanyes per a l'Ajuntament de Barcelona i els treballs per a clients com Filmin, Netflix, New Yorker, Estrella Damm, Sant Miquel, El País o La Vanguardia. Des de 2012 ha publicat diversos llibres (Blackie Books, A Buen Paso, Fulgencio Pimentel, Combel, Comanegra...) i guanyat premis, com el Premi Nacional al llibre millor editat 2017, Premi Junceda 2017, o el Grand Laus 2020, pel projecte Benvinguda Màgia. Actualment viu a Barcelona on ha desenvolupat, juntament amb altres creatius, el projecte BLOC Multistudio.

Compagina la seva feina com a freelance amb la docència universitària.
www.olgacapdevila.com | Instagram : @olgacapdevila

Taller: La Sexualitat Adolescent Avui per MARTA PUJOL

Marta Pujol és educadora afectiu-sexual i especialista en la correcció i producció de continguts de sexualitat.

El mètode educatiu es basa en dinàmiques participatives creades particularment al voltant dels diferents temes de la sexualitat i l'afectivitat per donar eines amb pensament crític per a diferents públics amb una base en formació integral i amb perspectiva de gènere.

El seu coneixement especialitzat en l'educació sexual i afectiva, la sexualitat en si mateixa i en igualtat, li han permès haver-se especialitzat i haver format part en diferents processos de correcció i creació en diferents produccions com a guions, idees o consultories com a assessora d´intimitat. www.sexualitat.cat

Guió de contingut:

1 - Entenent la sexualitat adolescent avui: La pornografia, l'hipersexualització, les xarxes socials.

2 - Realitats: Números, estadístiques i realitats.

3 - Recursos i accions que podem fer.

4 - Col·loqui.

Masterclass: Rodatges amb intimitat per LOLA CLAVO.

Lola Clavo (Barcelona 1983) és cineasta i coordinadora d'intimitat. El seu treball es mou en les fronteres del documental i la ficció, i té un fort component social i de qüestionament dels rols de gènere, la representació del cos, la feminitat i la sexualitat. És graduada en direcció per ESCAC i MA a Goldsmiths University of London. Clavo va fundar el 2012, juntament amb l'artista Mariana Echeverri, el col·lectiu artístic Exotica Loom, sota el qual elaboren projectes de curadoria, tallers i producció de cinema experimental en relació amb conceptes associats amb la sexualitat. També és cofundadora de RED ICIE - Red Internacional de Coordinación de Intimidad para el Espectáculo. Com a CI treballa tant per a plataformes com Netflix com per a produccions independents, i realitza tasques d'assessoria i docència en relació amb els retrats de la intimitat a l'ESCAC, AADPC, La Casa del Cine i altres. És la primera coordinadora d'intimitat de Catalunya.

Xerrades Educació Sexual MENSTRUITA

Menstruita és un projecte d'educació menstrual, sexual, emocional i feminista, creat per Cristina Torrón. Col·laborem amb diferents expertes en sexualitat amb les que hem creat una col·lecció de llibres infantils referents al sector i organitzem trobades virtuals cada any, a les quals assisteixen milers de persones a nivell internacional.

Al setembre de 2020 vam estrenar la nostra col·lecció de llibres amb el títol La regla mola, si sabes cómo funciona escrit per Anna Salvia, il·lustrat per Cristina Torrón i editat per Montena. A partir de llavors, i amb més de 50.000 llibres venuts, hem seguit treballant en els següents títols: Tu cuerpo mola, aprende a descubrirlo (Marta Torrón) i *El semen mola, pero necesitas saber cómo funciona *(Anna Salvia).

Actualment, la col·lecció es distribueix a Espanya i a editorials d'altres països com Polònia, Mèxic, Uruguai i, properament, la Xina.

També fem trobades virtuals. Compartir informació, crear comunitat, vibrar totes juntes durant uns dies... Això són les nostres trobades! Fins ara n’hem organitzat 4: Menstruita Power 1, Climaterio: la segona adolescència, Menstruita Power 2 i Menstruita Power 3.

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

11 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Gemma Blasco

    Gemma Blasco

    over 1 year

    molta merda!!

  • Mireia Prim

    Mireia Prim

    over 1 year

    Felicitats boniques!! Bonics!! Gràcies per la vostra aportació al món! ❤️

  • Magda Domingo Vila

    Magda Domingo Vila

    over 1 year

    Que necessari són iniciatives com aquestes, en moments on "tot" es mercaderia

  • Mar

    Mar

    over 1 year

    A nom de MIHAIL PAWLOWSKY GLAHN

  • Rat Msrtins

    Rat Msrtins

    over 1 year

    L'enhorabona pel projecte i sempre endavant Mar.

  • n.munne

    n.munne

    over 1 year

    Visca!

  • arianavanx@gmail.com

    [email protected]

    over 1 year

    Me encanta 😊

  • Lara

    Lara

    over 1 year

    Gracias

  • Tere

    Tere

    over 1 year

    Que tinguis sort!

  • Guillermo Esteban

    Guillermo Esteban

    over 1 year

    Qué ganas de verlo!

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy