2015 — VERKAMI: 5 anys fent història del crowdfunding
×
Projecte en CatalàCastellano

Descripció del projecte

LA PLATJA LLARGA, PATRIMONI DE TOTS
La Platja Llarga de Tarragona i el seu entorn, és un patrimoni natural que s'ha vist amenaçat diverses vegades en els darrers anys. Pensem que el més probable és que torni a passar si les generacions futures no reflexionen sobre la necessitat de protegir aquest paratge tan especial.

Per això és important educar en la cura del medi, fer que siguem conscients de la singularitat d'aquest espai, que l'estimem, el respectem i que no ens el deixem prendre mai.

La Platja Llarga és una pel·lícula documental sobre la lluita ciutadana que es va dur a terme per defensar aquest entorn únic i privilegiat que tenim a la nostra ciutat, Tarragona. Explicarem la història i morfologia de la platja, així com l'alt valor ecològic, arqueològic i humà que té. Però, sobretot, volem que aquest treball es converteixi en una eina per transmetre a tothom com tenir-ne cura per tal de preservar-la per molt anys més.

Podeu seguir-nos al Blog
i al Facebook de La Platja Llarga

COL·LABORA, PARTICIPA, TU ETS PART DE LA PLATJA LLARGA
El documental també vol parlar de la gent que s'estima la platja i que la gaudeix dia a dia. Volem fer un retrat de la nostra gent, de la nostra ciutat i de tots aquells que la respecten. Explica'ns la teva història personal i quina és la relació que tens amb la Platja Llarga. Seleccionarem els personatges que representin millor l'esperit dels tarragonins i tarragonines i de tots aquells que són conscients de la responsabilitat que suposa tenir aquest fràgil entorn tan a tocar de la ciutat.

Escriu-nos a: laplatjallarga@gmail.com

ELS FETS: COMENÇA LA LLUITA
L’octubre de l’any 2005 es van fer públics els pressupostos del Ministeri de Medi Ambient que preveien la construcció d’un passeig marítim i altres equipaments com ara pàrkings i accessos a la platja Llarga, un espai natural que es conserva parcialment verge, únic al litoral de Tarragona.

Això va provocar inmediatament la movilització d’una part de la gent de Tarragona i voltants i d’entitats ecologistes que van formar una plataforma de protesta, la Plataforma Salvem la Platja Llarga, per tal de pressionar les administracions i així preservar aquest espai natural.
(Aquí teniu l'enllaç a la web de la Plataforma.)

Des de 2005 fins a finals de 2012, la plataforma va dur a terme nombroses accions reivindicatives: creació d’una pàgina web, reunions amb l’Ajuntament, cadenes humanes, recollides de firmes i al·legacions al Parlament Europeu amb la intenció de fer modificar el projecte per fer-lo més respectuós amb el medi ambient.

El 3 d’octubre de 2009 el Ministeri va fer públic que renunciava al projecte inicial de passeig marítim per a encarregar-ne un de nou.

Actualment tot ha quedat aturat i sembla que L'Ajuntament està fent els primers passos per preservar la platja. És per això que la Plataforma Salvem la Platja Llarga es vol reconvertir i passarà a ser una plataforma de persones que tindran cura dels hàbitats naturals de la platja i el seu entorn.

PERSONATGES PRINCIPALS: LA LOLA I LA PLATJA
La Lola Paniagua Valle va fer néixer la Plataforma Salvem la Platja LLarga. Sense ella tot això no hagués estat possible, i tothom qui la coneix entén que l'esforç desinteressat que ha fet i que fa és immens. D'aquesta manera, la Lola coprotagonitzarà el documental junt amb la mateixa platja, un espai de gairebé tres quilòmetres de llarg que també té moltes històries amagades.

ON ANIRAN LES VOSTRES APORTACIONS?

Destinarem els diners a llogar el material necessari per a la producció del documental i per a cobrir totes les despeses que se'n derivin. També ens serviran per a l'edició del DVD del documental i els cartells. A més, tots els mecenes esteu convidats a la festa de presentació de La Platja Llarga, que es farà el setembre de 2013*.

 • (Aquell dia repartirem els DVDs i cartells. Si algun mecenes no pogués venir a recollir la seva recompensa, ja li fariem arribar d'alguna manera, entre tots trobariem cosins estiuejant a la Seu d'Urgell o companys de feina anant al teatre a Madrid. Però costejar les despeses d'enviament a tots els mecenes ens suposaria un sobrecost que no podem assumir…)

CALENDARI
Abril: campanya a Verkami i preproducció
Maig/Juny: Rodatge
Juliol/Agost: Muntatge
Setembre: Estrena del documental.

COL·LABORACIONS ESPECIALS
El documental compta amb la participació de La Família Produccions, un grup d'artistes tarragonins que s'uneix per col·laborar en projectes culturals com aquest que avui ens ocupa i que també es farà càrrec de la festa de presentació del documental a la ciutat de Tarragona. Els músics Ivan Pascual i David Carnicer són els components de La Família Produccions que han enregistrat el tema principal del tràiler del documental.

Volem agrair especialment a la Noemí Martín i al David Márquez el fantàstic vol en avioneta que va permetre captar les espectaculars imatges aèrees de Tarragona (gràcies Aitor pel teleobjectiu!). I al Guillermo Ruiz per la passejada a bord del seu veler Montserrat. Com podeu veure, tenim la platja fotografiada des de tots els angles possibles. Agraïments també per a tots els amics i família que estan donant suport incondicional a aquest projecte. Moltes gràcies.

 

Comparteix el projecte amb els teus amics

Publica el widget del projecte
Selecciona el widget que millor encaixi a la teva pàgina web. Només has de copiar i enganxar!


Preguntes i respostes(3)

 • Bon dia, tenim una previsió de quan serà l'estrena?

  feta per Ignasi Company

  Hola Ignasi i hola mecenes!!!!

  En resposta als que m'esteu preguntant per l'estrena del documental, us he de dir que ja estem de ple en la fase de rodatge. Esperem tenir fetes totes les gravacions aquest mes de novembre. El procés s'ha endarrerit una mica més encara perquè la investigació ha donat els seus fruits i ha fet que el guió patís unes quantes variacions, que espero que us interessaran molt.

  Us demano disculpes de nou, i us agraeixo moltíssim l'interès que mostreu en veure'l, m'anima molt i, com que espero no decebre-us, estic intentant fer una feina el més ben feta possible. Com que ara ja estem en la fase de producció pròpiament dita, podré anar ajustant els terminis i us podré anar informant amb més freqüència de la marxa del procés.

  Moltes gràcies per la paciència!!!

 • Conozco muy bien esa playa. He veraneado y veranearé muchos años (incluido este 2013). Una pena que de un tema como este quede fuera tanta gente por estar escrito en catalán... paradójico especialmente cuando se supone q se busca repercusión.Saludos.

  feta per Carlos

  Carlos, tienes toda la razón.

  Debido a los escasos medios con que trabajamos, no habíamos hecho una versión en castellano, pero tal y como apuntas, este tema merecería llegar a mucha más gente. Ya puedes ver la versión del proyecto traducida, y esperamos poder colgar el trailer subtitulado en un par de días.

  Muchas gracias por tu comentario, y te animamos a seguir contándonos qué es lo que más te gusta de la Platja Llarga!!

 • Esteu a favor o en contra d'un passeig marítim a la platja llarga que permeti passejar-hi d'una punta a l'altra a peu, fent jogging, en bicicleta o espitjant un cotxet de nens, per exemple?

  feta per Joaquim

  Estem a favor de protegir la Platja Llarga i els seus valors naturals. Creiem que és un bé escàs que s'ha de preservar. Evidentment, tothom n'ha de poder gaudir, però també entenem que precisament aquesta és la característica principal de la Platja Llarga, que és gairebé verge.

  Des de la Plataforma Salvem La Platja Llarga es van fer propostes alternatives a un passeig marítim molt més respectuoses amb el medi. Aquestes actuacions, enfocades a recuperar i cuidar la flora i la fauna de la platja, també pretenien ordenar-ne els accessos. Defensen que un cotxet per a nens o una bicicleta poden passar per la vora del mar on es crea un passeig natural allà on la sorra està més dura.

  Aquest documental no es vol posicionar ni a favor ni en contra. Simplement es vol fer una exposició dels fets. Tothom hi té molt a dir i aquesta és una bona eina per a fer-ho. És molt bo que es facin preguntes com aquestes perquè també veiem essencial que es crei diàleg, que els tarragonins i tarragonines poguem opinar sobre què volem per a la nostra ciutat i que no només es prenguin decisions unilateralment per part dels polítics.

  Moltes gràcies pel teu comentari!

Si en vols saber més Fes la teva pregunta

La Platja Llarga

La Platja Llarga

Aconseguits 4.305€
de 3.500€
100% aconseguit Conseguido!
8 anys de lluita, 7 cadenes humanes, 2'7 km de platja, 135.000 habitants: Tarragona i el seu últim tram de costa verge. El documental La Platja Llarga té la voluntat d'explicar la història d'aquest entorn excepcional i de la seva gent. Ajuda'ns a fer-ho possible!
8 años de lucha, 7 cadenas humanas, 2'7 Km de playa, 135.000 habitantes: Tarragona y su único tramo de costa virgen. El documental "La Platja Llarga" tiene la voluntad de contar la historia de este lugar excepcional y de su gente. Ayúdanos a hacerlo posible!
Creat a: Tarragona

Gràcies! Aquesta campanya de crowdfunding va acabar el 26 de Maig de 2013.

 
 • Aportant 10€
  51 Mecenes

  El teu nom als crèdits finals de la pel·lícula + Descàrrega HD

 • Aportant 25€
  31 Mecenes

  El teu nom als crèdits finals de la pel·lícula + Descàrrega HD + DVD del documental.
  (*A recollir el dia de l'estrena*)

 • Aportant 35€
  12 Mecenes

  El teu nom als crèdits finals de la pel·lícula + Descàrrega HD + DVD del documental + Cartell.
  (*A recollir el dia de l'estrena*)

 • Aportant 50€
  19 Mecenes

  El teu nom als crèdits finals de la pel·lícula + Descàrrega HD + 2 DVDs del documental (per a que el regalis a qui vulguis) + Cartell.
  (*A recollir el dia de l'estrena*)

 • Aportant 100€
  6 Mecenes

  El teu nom als crèdits finals de la pel·lícula + Descàrrega HD + 2 DVDs del documental (per a que el regalis a qui vulguis) + Cartell gran personalitzat.
  (*A recollir el dia de l'estrena*)

 • Aportant 150€
  7 Mecenes

  PER A ENTITATS I EMPRESES
  El teu logotip als crèdits finals de la pel·lícula com a col·laborador + Descàrrega HD + 2 DVDs del documental + Cartell gran personalitzat.

Gràcies! Aquesta campanya de crowdfunding va acabar el 26 de Maig de 2013.

 

Blog del projecte (22)

22 actualitzacions més veure-les totes

Autor/a del projecte

Foto de Ariadna Costa
Ariadna Costa
Ariadna Costa (Tarragona, 1981) és Llicenciada en Comunicació Audiovisual. Va començar la seva carrera com a realitzadora a Més Tv, la televisió local de Tarragona. Des de llavors no ha parat de treballar tan en proje... segueix llegint
Ariadna Costa té 1 projectes més a Verkami. Pots trobar més informació a http://www.ariadnacosta.com