2015 — VERKAMI: 5 anys fent història del crowdfunding
×
Projecte en CatalàCastellano

Descripció del projecte

Edició d'un llibre sobre la Cuina Catalana de 14 cuiners prestigiosos de Catalunya, que presenten les seves propostes per fer a casa.

Prologat per Ferran Adrià, és la producció més ambiciosa feta fins ara sobre la Cuina Catalana actual, amb 400 pàgines,168 receptes i més de 1.000 fotos úniques.

Edicions en Català i en Castellà.

PVP: 65 euros IVA inclòs.

LA IDEA
Un recorregut per la Nova Cuina Catalana en funció de la temporalitat -- primavera, estiu, tardor i hivern-- de la mà de 14 xefs destacats, que ens mostren, a través de 4 menús cadascun, el grans trets de la nova manera de cuinar a Catalunya.

Unes noves maneres que no són altra cosa que un aggiornamento del riquíssim receptari del nostre país.

Aquest és un llibre, de receptes de cuina dels grans cuiners del país per fer a casa.

Els cuiners autors són: Joan i Jordi Roca, Carme Ruscalleda i Raül Balam, Xavier Pellicer, Quim Hernández, Paco Pérez, Ramon Freixa, Carles Abellán, Joan Bosch, Nandu Jubany, Oriol Rovira, Ada Parellada, Fina Puigdevall i Pere Planagumà, Jaume Subirós i Carles Gaig.

Cadascun d’aquests xefs representa una forma original i diferent de representar la renovació de la cuina catalana i ho expressarà en quatre menús, un per cada temporada -primavera estiu, tardor i hivern- de tres plats cadascun –*un entrant, un plat principal i unes postres* —.

Al mateix temps tindrem un receptari complet de 168 receptes, amb plats i postres, que representin el millor de la cuina catalana actual, vist a través dels nostres millors xefs d’avui. Per cert, considerats per la crítica internacional capdavanters en el món de la gastronomia contemporània.

El xefs han estat escollits preferentment per la seva fidelitat a un territori, ja que aquest llibre privilegia la cuina de proximitat. Hem intentat que estiguin representats tots els terrers i tots el tipus de cuina: marinera, caça, horta, arrossos...

La nostra intenció és apropar tot aquest talent al públic general, a través d’un llibre amè i pràctic de receptes, de trucs, d’idees que podran realitzar a casa. Volem que la nova cuina catalana arribi a les llars.


Arròs sec d’espardenyes amb brou d’escamarlans de Nandu Jubany

CARACTERÍSTIQUES DE L'OBRA:
Estem parlant d’un llibre il·lustrat i a color, amb fotos bodegons de totes les receptes i pas a pas de les elaboracions. A prop de 400 pàgines a tot color. Una edició molt curosa i especial amb una sobrecoberta desplegable i impresa que representarà els continguts del llibre en un cop d’ull, per receptes, autors, productes i temporada. El concepte del llibre és molt innovador, pel tipus de paper utilitzat (que fa el llibre molt lleuger i atractiu) i el disseny dels continguts, que busca la complicitat del públic més jove.

Pretenem apropar el receptari de sempre renovat per adaptar-lo als temps. Els destinataris han de ser totes aquelles persones que estiguin interessades per un repertori actualitzat de cuina catalana, de la mà de cuiners reconeguts, amb una decantació moderna i assequible per que pugui ser posat en pràctica per qualsevol cuiner aficionat amb unes bases mínimes.

COM ES PORTA A TERME
El projecte CUINA CATALANA es va iniciar al gener de 2012, hi estan implicats els 14 autors esmentats, cuiners de primera línia que representen diferents formes d’entendre la cuina però amb el comú denominador de que formen la cultura gastronòmica catalana.

El llibre ja està acabat i preparat per entrar a impremta.


Trinxat de col i patata amb ou ferrat i botifarra de perol d'Oriol Rovira, Els Casals

L’EQUIP EDITORIAL
Fotografia: Ha realitzat les sessions fotogràfiques el Carles Allende. És un dels millors fotògrafs gastronòmics de l’actualitat. Aquest fet reporta un important valor afegit al llibre.

Disseny: Xavier Corretjé. Un dels dissenyador més prestigiosos amb una experiència notable en la creació de llibres gastronòmics de gran complexitat i renom.

Texts: Les introduccions a les temporades i els perfils del autors a càrrec de Paco Marfull, editor de la col·lecció de llibres gastronòmics de la desapareguda Montagud Editores S.A. i del prestigiós Quadern d’alta gastronomia Apicius, de la qual en va ser el creador i el director durant molts anys.
La revisió i adaptació de les receptes a càrrec de Montse Roig, editora i cuinera, que ha vetllat per que les receptes dels cuiners siguin assequibles al públic aficionat i es puguin fer a casa. La Montse Roig ha cuinat moltes d’aquestes receptes per assegurar-ne el resultat a casa i garantir-ne la correcta formulació.
La correcció dels texts, tan en el original en català com en la traducció al castellà, ha estat a càrrec de Àngels Polo, reconeguda especialista en la traducció i correcció de continguts gastronòmics.

Compaginació: a càrrec del mateix dissenyador Xavier Corretjé que garantirà l’execució en un llibre que té una evident complexitat.

El projecte s'ha produït a base d’un treball de coordinació del equip editorial amb els autors, provocant desplaçament als restaurants respectius per fer-ne les sessions fotogràfiques –un total de 28 sessions— generant més de 15.000 fotos de les quals apareixen més de 1.000 al llibre i una comunicació continua de l’equip de redacció per tal de preparar curosament les 168 receptes que conté l'obra.


Garotes, jonc marí i sotabosc de Paco Pérez, restaurant Miramar

OBJECTIU DEL PROJECTE
La nostra finalitat és dur a terme un projecte de qualitat que reflecteixi la actual situació de la cuina catalana.

El nostre país ha estat capdavanter en aquesta disciplina i la cuina a casa nostra ha fet un salt de gegant, sense oblidar l’important bagatge de la nostra tradició. Aquest llibre vol deixar constància històrica del moment, ara que les idees han quallat i reposat. Que els cuiners han fet una síntesi incorporant les noves idees al important patrimoni gastronòmic tradicional.

Hem de tenir en compte que els nostres cuiners estan consagrats arreu, no solament en el camp de la cuina i la gastronomia, sinó per la seva col·laboració en l’àmbit cultural i científic. Alguns dels autors del llibre, com ara Joan Roca o Nandu Jubany, col·laboren amb universitats del prestigi de Harvard, implicats en projectes de innovació i creativitat.


Escalivada amb sardina fumada de Carles Abellán, Comerç24

La cuina catalana és potser en aquests moments la millor del món. De la mà de Ferran Adrià, que signa el pròleg del llibre i del altres 14 cuiners autors de l’obra, formen un equip que figura als primers llocs de les classificacions internacionals dels millors restaurants i lideren projectes d’alta gastronomia a Japó, Alemanya, Hong Kong i tants altres països. El seu prestigi i cultiu de la excel•lència és tal que les joves promeses professionals del sector venen de tot el món per formar-se aquí en els seus establiments.

Sabem que l’alimentació i la dieta de qualitat és un valor essencial per a les noves generacions.

La nostra passió es la gastronomia i l'edició de llibres. Volem transmetre aquesta
part tan important del nostre patrimoni.

PERQUÈ DEMANEM LA VOSTRA COL·LABORACIÓ
El nostre projecte és car, tant per les nombroses persones que intervénen com per la pròpia dificultat i complexitat del llibre, que requereix abocar-hi un numero important d’hores de treball i de recursos.
El llibre ha despertat una gran passió entre tots els qui hi participem. Us convidem a participar-hi i compartir el nostre entusiasme. Segur que entre tots podrem tirar-ho endavant!


Delírium Trèmens d'Ada Parellada, Semproniana

Aquesta és una obra única, que només s’ha pogut fer amb l’entusiasme de gent entregada. Necessitem l’ajuda de persones com tu que entenen que un projecte cultural com aquest no és rentable, però sí necessari. Sense patrocini, tindria un preu dissuasiu pel públic general i més en aquets moments tan difícils. La nostra idea és que aquest llibre pugui arribar a un públic més ampli, que la raó econòmica no sigui un impediment perquè un nombre important de lectors interessats pugui adquirir-lo. Ajuda'ns a aconseguir-ho! Amb tu segur que ho farem possible!

PVP: 65 euros IVA inclòs.

Data de sortida prevista del Llibre: 30 de setembre de 2013.

 

Comparteix el projecte amb els teus amics

Publica el widget del projecte
Selecciona el widget que millor encaixi a la teva pàgina web. Només has de copiar i enganxar!


Preguntes i respostes(21)

 • Hola Paco! Sos el Paco que viajó por AFS a Cleveland en 1973/74? Hace mucho que busco contactarme pero no he sabido cómo. Néstor Boffelli (Argentina)

  feta per nestor boffelli

  Hola Néstor, Sí, soy el mismo. Si quieres contactarme, puedes hacerlo en el correo: p.marfull@infima-edit.es. Un saludo, Paco

 • Hola, voldria saber si hem de confirmar assistència a la presentación del llibre. Gràcies (nosaltres no hi faltarem!)

  feta per Irene Alonso

  Hola Irene, Sí, tots els que vulgeu venir us demanem que envieu confirmació d'assitència al email info@infima-edit.es Moltes gràcies.

 • FELICITATSSSSS

  feta per JOAN I MIREIA

  Gràcies a vosaltres, Joan i Mireia!!!

 • He fet una aportació però m'agradaria que al llibre aparagués el nom de la meva mare, que d'aquí poc farà anys i penso que serà un gran regal. És possible que aparegui el seu nom enlloc del meu?

  feta per Claudi

  Hola Claudi, cap problema. Pot apareixer el nom de la teva mare. En el seu moment us ho demanaré. Salutacions, Paco Marfull

 • PACO...QUAN MARXEM A CUBA?!?!?! JA,JA,JA!!!

  feta per Carles Allende

  Ja tinc els bitllets!!!

 • Parece que no vamos mal...animo!!! Si se diera la tragedia de no llegar...tenéis pensado alguna idea? Solución? Algo para que salga el libro de otra manera? Seria una pena que nos quedemos sin esta oportunidad...(o que no nos enteremos de ello)

  feta per Javier

  Hola Javier, No vamos mal, aunque hemos perdido el trepidante empuje inicial. Es normal; nuestro objetivo es ambicioso y los tiempos son difíciles para muchos. Pero el camino para llegar hasta aquí ha sido duro y difícil. Hemos puesto mucho tesón y estamos determinados a que este libro vea la luz. Por lo tanto, buscaremos una solución y daremos con ella. No nos quedaremos sin esta oportunidad, ya lo verás. Muchas gracias por tu apoyo. Vuestra actitud mantiene nuestros ánimos muy altos y nuestra voluntad muy firme. Paco Marfull

 • Buen libro, dan ganas de tenerlo la verdad; pero el concepto de crowdfunding no es impulsar a creadores independientes y sin recursos para poder llevar a cabo sus proyectos? Entiendo que tienes una editorial... Entiendo que ya

  feta per Corven

  Hola Corven, Sí, es un buen libro. Muchas personas han puesto mucha pasión y energía para hacerlo. Esta obra es el primer proyecto de la recién nacida ínfima/edit. Un nuevo sello editorial con vocación de dedicarse a la gastronomía. Es, por lo tanto, una pequeña editorial independiente. Una edición como la de este libro requiere una notable inversión y sería imposible sin recurrir al patrocinio, que supone aproximadamente un tercio de los recursos necesarios para realizar el proyecto. Los pequeños emprendedores, en la grave situación actual, tenemos mucha dificultad para encontrar crédito bancario o subvenciones de las administraciones públicas. Creo que es legítimo recurrir a esta fórmula nueva y original del micropatrocinio: pequeños mecenas que apoyan nuestro proyecto a cambio de una contrapartida. Unas contrapartidas, por otra parte, que entendemos son muy razonables pues, por ejemplo, puedes obtener el libro por 45 euros cuando valdrá 65 euros en las librerías y además figurar como patrocinador del mismo. Un cordial saludo, Paco Marfull

 • Una pregunta: visc a l'estranger. Si faig una aportació, puc delegar la invitació a la festa de presentació a una altra persona? A mi segurament em resultarà difícil d'assistir-hi. En tot cas, s'hi pot assistir en parella?

  feta per Òscar

  Hola Òscar, No hi ha cap problema per que deleguis la invitació a la festa de presentació a una altre persona, que hauria de vindre en el teu nom. També es pot assistir en parella... per fer-ho més divertit! Salutacions, Paco Marfull

 • com ho tinc que fer si vull col.laborar amb més de 80 e però menys de 500?

  feta per Griselda Tarradas (Sra. Allende)

  Hola Griselda, Una formula que veig que han utilitzat altres es fer més d’una aportació al teu nom, fins que arribis al import desitjat. D’aquesta manera obtindràs més d’un llibre que et permetrà fer un regal interessant a persones estimades. Salutacions, Paco

 • Hola! Quisiera regalar el libro a varias personas. Para que aparezcan sus nombres, ¿tendria que crear varias cuentas con sus nombres o existe otra solucion? Gracias!!

  feta per maber

  Hola Maber, Sí. Deberías crear una cuenta con su nombre para cada una de las personas a las que quieras regalar el libro. Esto en el caso de que desees que aparezcan sus nombres como patrocinadores en el cuadro de honor del libro. Un saludo, Paco Marfull

 • Buenos dias! Me gustaria tener tan bueno livro pero necesito saber se pueden enviarme a Brasil cuando estuver listo. Muchas gracias!

  feta per Fernando

  Estimado Fernando, No hay inconveniente para que adquieras el libro en cualquiera de las fórmulas de patrocinio que ofrecemos y te lo enviemos a Brasil. Deberemos cobrarte los gastos de envío hasta allí. saludos, Paco Marfull

 • la col.laboració mínima de 45€ dóna dret a un exemplar o bé per tenir-lo se n'han de pagar 65?

  feta per Imma Rosell

  Hola Inma, La primera contrapartida pels mecenes es de 45 euros, que et dona dret a obtenir el llibre a més de la invitació a la festa i constar com a patrocinador al llibre. Per tant, si es vol veure així, pots adquirir ara per 45 euros, un llibre que un cop al mercat costarà 65 euros. Salutacions, Paco Marfull

 • Perquè he de contribuir a subvencionar la promoció de 14 professionals de tan prestigi i, cal suposar, d'economia prou sanejada? De quina manera ells contribueixin al projecte?

  feta per enric arquimbau hervàs

  Hola Enric, Aquesta obra no té per objectiu la promoció del cuiners implicats. Nosaltres els vàrem escollir per representar la cuina catalana actual en aquest llibre. Tots els cuiners varen acceptar generosament la participació, a pesar de la sobrecarrega de feina que això representava per a ells. Et puc assegurar, desprès de molt anys de feina com editor dins del món de la cuina, que aquesta gent treballa molt durament, sacrificant tota la seva vida a aquesta feina i traient hores de on no hi son. Han aconseguit el seu prestigi a pols i ningú els hi ha regalat rés. El seu interès en aquest llibre és purament simbòlic, ja que entre els 14 autors, es repartiran el 10% dels drets d’autor. Ja veus el que toca per a cadascun. T’asseguro que si patrocines aquest projecte no és per què ningú es faci ric. Aquest és un llibre cultural, fet amb passió per gent desinteressada, que difícilment pot tenir rendabilitat. Sense un sistema de subvenció o patrocini seria suïcida treure’l al mercat. Així de clar. I més en els moments actuals. Salutacions, Paco Marfull

 • Buenas tardes, soy Josep Berenguer de artes gráficas INOM,S.A. Mi propuesta de colaboración es imprimir su libro con un sustancial descuento sobre el pressupuesto Sí estan interesados les dejo telefono i mail: 610 40 36 72, josep@inomsa.com Gracias

  feta per Josep Berenguer

  Hola Josep, Tenemos ya comprometida la edición de este libro con otro impresor. Muchas gracias por su propuesta, que tendremos en cuenta para posteriores proyectos. Un cordial saludo, Paco Marfull

 • enhorabuena por la idea¡¡¡ el colaborar dará opción a elegir la edición -en cuanto a idioma- supongo, no? gracias

  feta per javier álvarez

  Buenos días Javier, Efectivamente, preguntaremos a todos nuestros mecenas cual de las dos ediciones --catalán o castellano-- desean recibir. Me alegra que te guste la idea: creemos que puede ser una solución para sacar adelante proyectos que de otra manera nunca verían la luz. Un cordial saludo, Paco

 • Crec que hi hauria d'haver una versió en anglès dirigida a difondre aquesta aventura tant ben estructurada i preparada a l'estranger. Si no ens quedem només amb els de casa i no ens venem fora...

  feta per Mateu

  Benvolgut Mateu, Estic totalment d'acord. de fet, hi estem treballant per aconsseguir vendre una coedició en anglès i altres llengues. Malauradament, els editors estrangers amb el que hem contactat tenen por de com aniria una edició d’aquestes característiques en el seu mercat. Per desgracia, continua pesant molt el tòpic de que el nostre país és el país de les tapes... Potser les nostres institucions culturals haurien de fer un esforç per difondre aquesta nostre cultura gastronòmica arreu del món. El turisme gastronòmic ja és una de les principals motivacions dels estrangers que ens visiten. Salutacions, Paco

 • Com sabeu el nom que ha de constar en els crèdits com a patrocinador ?

  feta per Núria MB

  Hola Núria, A través del "desk" que ens proporciona Verkami, tenim informació del nom de cada mecenes i de la seva apotació. salutacions, Paco

 • Que tinguis sort.he fet una petita aportacio en el meu nom i de mireia

  Benvolguts Joan i Mireia, Moltes gràcies per la vostra aportació i els vostres desitjos de que aquest projecte es pugui dur a terme. Creuem els dits!! Salutacions, Paco

 • Amb interès de disposar del llibre i de col.laborar a la seva viabilitat puc avençar l'import de la compra?

  feta per Jaume Auleda i Galbany

  Hola jaume, D’això es tracte: la teva aportació representa com a mínim l’adquisició del llibre. A un preu molt raonable, ja que el seu PVP és de 65 euros y la aportació mínima es de 45 euros. Verkami et retindrà el import. Però només ho pagaràs si la campanya assoleix el seu objectiu. Moltes gràcies pel teu interès. Salutacions, Paco Marfull

 • primero felicitarles por tan linda propuesta (el libro es bello) y tan buen proyecto! La pregunta es respecto a su distribuición, ya que me encuenro viviendo en Berlín. Si hago la aportación, se me puede enviar el libro a Berlín? Saludos

  feta per Christian von Plate

  Hola Christian, Muchas gracias por tus palabras de apoyo. Si, es verdad, el libro se ha hecho con una dosis enorme de ilusión. En cuanto a tu pregunta, decirte que sólo te cobraríamos el diferencial de gastos de envío respecto a lo que cuesta un envío nacional. preguntaré el precio y te lo diré. Un saludo, Paco

 • el libro está en castellano o en catalán?

  feta per acuarela

  Se publica en dos ediciones separadas: una en castellano y otra en catalán.

Si en vols saber més Fes la teva pregunta

Interpretant la cuina catalana

Interpretando la cocina catalana

Aconseguits 30.290€
de 30.000€
100% aconseguit Conseguido!
Edició d'un llibre sobre la Cuina Catalana de 14 cuiners prestigiosos de Catalunya, que presenten les seves propostes per fer a casa. Prologat per Ferran Adrià, és la producció més ambiciosa feta fins ara sobre la Cuina Catalana actual, amb 400 pàgines,168 receptes i més de 1.000 fotos úniques.
Un libro sobre la Cocina Catalana de 14 cocineros prestigiosos de Cataluña, que presentan sus propuestas para hacer en casa. Prologado por Ferran Adrià, es la producción más ambiciosa realizada hasta ahora sobre la Cocina Catalana actual, con 400 páginas, 168 recetas y más de 1.000 fotos únicas.
Creat a: Barcelona

Gràcies! Aquesta campanya de crowdfunding va acabar el 5 de Juny de 2013.

 
 • Aportant 45€
  198 Mecenes

  1 exemplar del llibre (el seu PVP serà de 65 euros)
  + Invitació a la festa presentació del llibre amb els autors
  + Figurar als crèdits del llibre com a patrocinador.

 • Aportant 60€
  27 Mecenes

  1 exemplar del llibre (el seu PVP serà de 65 euros)

  + Invitació a la festa de presentació del llibre amb els autors
  + Pòster dels menús continguts a l'obra
  + Figurar als crèdits del llibre com a patrocinador.

 • Aportant 80€
  17 Mecenes

  1 exemplar del llibre
  + Invitació a la festa presentació del llibre amb els autors
  + Poster dels menús continguts a l'obra
  + Figurar als crèdits del llibre com a patrocinador
  + Foto artística DIN A3 signada pel autor.

 • Aportant 85€
  38 Mecenes

  PACK 2 LLIBRES
  2 exemplars del llibre
  + Invitació a la festa presentació del llibre amb els autors
  + Figurar als crèdits del llibre com a patrocinador (el teu i el de la persona a qui el vulguis regalar).

 • Aportant 170€
  11 Mecenes

  PACK 4 LLIBRES
  4 exemplars del llibre
  + Invitació a la festa presentació del llibre amb els autors
  + Figurar als crèdits del llibre com a patrocinador (el teu i el de les persones a qui els vulguis regalar)

 • Aportant 500€
  RECOMPENSES ESGOTADES

  Un menú degustació al CELLER DE CAN ROCA: un dinar amb 10 mecenes i el equip editor del llibre
  + 1 exemplar del llibre signat pels autors
  + Invitació a la festa presentació del llibre amb els cuiners autors
  + Figurar als crèdits del llibre com a patrocinador.

 • Aportant 500€
  QUEDEN 9 RECOMPENSES (DE 10)

  Un menú degustació al SANT PAU de CARME RUSCALLEDA: un dinar amb 10 mecenes i el equip editor del llibre a base
  + 1 exemplar del llibre signat pels autors
  + Invitació a la festa presentació del llibre amb els cuiners autors
  + Figurar als crèdits del llibre com a patrocinador.

 • Aportant 500€
  QUEDEN 10 RECOMPENSES (DE 10)

  Un menú degustació de JOAN BOSCH a CAN BOSCH de Cambrils: un dinar amb 10 mecenes i el equip editor del llibre
  + 1 exemplar del llibre signat pels autors
  + Invitació a la festa presentació del llibre amb els cuiners autors
  + Figurar als crèdits del llibre com a patrocinador.

 • Aportant 500€
  QUEDEN 10 RECOMPENSES (DE 10)

  Un menú degustación en CAN JUBANY de NANDU JUBANY: una comida con 10 mecenas y el equipo editor del libro + obsequio del libro firmado por los autores + invitación a la fiesta presentación del libro con los cocineros autores + figurar en los créditos del libro como patrocinador.

 • Aportant 975€
  8 Mecenes

  PACK 25 LLIBRES
  25 exemplars del llibre
  + Invitació a la festa presentació del llibre amb els autors
  + Figurar als crèdits del llibre com a patrocinador principal

Gràcies! Aquesta campanya de crowdfunding va acabar el 5 de Juny de 2013.

 

Projecte destacat per Vilaweb

Blog del projecte (21)

21 actualitzacions més veure-les totes

Autor/a del projecte

Foto de Paco Marfull
Paco Marfull
Sóc editor. La meva passió és la gastronomia. He creat un nou segell que es diu Ínfima/edit. Estem decidits a plasmar un nou concepte editorial. La gastronomia ha adquirit un lloc de privilegi a la societat contemporà... segueix llegint
Paco Marfull té 0 projectes més a Verkami. Pots trobar més informació a http://facebook/infima-edit