❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Ajudan's a celebrar 365 anys d'història !!!!!!!!!!!!!!!!!

El nostre objectiu és trobar financiació per a la renovació de roba i bastons per commemorar els 365 anys de la primera sortida del Ball.

Categoria

Creat a

0
segons
12
Aportacions
353€
De 4.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

Ajudans a celebrar els 365 anys del Ball de Bastons de Tarragona !!!!!

Enguany es celebren els 365 anys de la primera sortida documentada del Ball de Bastons a Tarragona. I per això volem rescatar la manera de vestir d'aquell temps renovant la vestimenta del nostre Ball de Bastons, a més de la necessitat de fer bastons nous ja que els que tenim porten força desgast degut a les actuacions i assajos.

Necessitem del teu ajut per arribar a fer realitat la nostra fita i recordar aquella primera sortida amb el vestuari adequat.

Dóna'ns força per picar més fort, tenim un somni, ajuda'ns a fer-lo realitat !!!!

  • DÓNA'NS UN COP DE BASTÓ I FES REALITAT AQUEST SOMNI !!!!!

Sobre les recompenses

Per aquest motiu us demanem que ens ajudeu comprant les samarretes, dessuadores, bosses, mocador i enganxina que hem fet per a poder celebrar el nostre aniversari.

Qui som

El nostre llegat ve de lluny, de fet, ve de fa 365 anys quan un grup va començar a fer picar bastons.

El 22 de setembre de l’any 1977 la ciutat de Tarragona va recuperar el nostre Ball de Bastons. Una entitat que renaixia després de dos anys adormida i que té la primera documentació l’any 1653 a la nostra ciutat (tot i que hi ha dades que acrediten que ja al 1633 tingué la primera actuació documentada a l’arribada del Rei Felip IV a la ciutat, convertint-se en la més antiga de tot l’Estat espanyol).

Al 1908 comença a figurar a la programació de les festes de Sant Magí i Santa Tecla, patrons de Tarragona.

Entre el 1967 i 1968 l’entitat es torna a dissoldre, però al 1969 torna a sortir al carrer el 22 de setembre, vigília de Santa Tecla, amb un èxit mai vist i amb un grup de 22 persones.

Els millors anys arriben entre el 1970 i el 1974, on vàrem fer moltes sortides fora de la ciutat, com a Castelló de la Plana, Amposta, Tàrrega, Tivissa, V Jocs a Cartagena, Madrid, Palma de Mallorca, l’arribada de Dalí a Tarragona, tinguéssim l’orgull i el plaer d’actuar a la inauguració de l’estadi de futbol del Gimnàstic de Tarragona, el Nou Estadi. Una de les sortides més importants va ser a la ciutat d’Avinyó (França), al desembre del 1970 amb motiu de les festes de la Immaculada Concepció, que vàrem assistir en representació del consistori tarragoní; va ser un moment històric, ja que un grup de Tarragona sortia del país.

L’any 1975 arrel d’una sèrie de problemes interns a l’entitat, torna a dissoldre’s, amb la seva darrera sortida, el 29 de juny a les festes de Sant Pere del barri marítim del Serrallo.

Novament l’any 1977 l’entitat torna a despertar amb el nom “Ball de Bastons del Casc Antic”, dos anys més tard e canvià el nom per l’actual, i l’entitat tornà a sortir a l’estranger, amb sortides a Orleans, Stanford i altres ciutats de l’Estat espanyol.

Per la Festa Major de Santa Tecla, l'any 2016 van proclamar Tecleres d'Honor a tres de les nostres components, entre elles la nostra Presidenta.

El passat 22 de setembre vam celebrar el nostre 40è aniversari de la recuperació de l'entitat per la festa major de Santa Tecla, i per aquest motiu ens vam encarregar de realitzar la Mostra de Folklore Viu on van ser convidades 5 colles d’arreu de Catalunya i de Navarra que varen fer les seves actuacions pels carrers de Tarragona realitzant una exhibició a la Plaça de les Cols en un marc incomparable amb la Catedral de fons.

A què destinarem les vostres aportacions

Tot el que es recapti gràcies a vosaltres serà destinat a la renovació de les faixes, faldilles, mocadors, picarols, cintes i bastons per lluir com aquell primer dia.

Calendari previst

Si aconseguim el nostre objectiu tindreu les vostres recompenses en un termini màxim de 3 mesos. Per aquest motiu ja organitzarem un parell de jornades per a convidar-vos a veure el nostre local i com realitzem els assajos alhora que vens a buscar la teva recompensa.

Si ets de fóra i no et pots desplaçar, no t'amoïnis, t'ho farem arribar sense despeses per part teva.

Si per alguna raó no t'ho podem fer arribar en 3 mesos, t'avisarem.

Un cop aconseguit l'objectiu ens posarem en contacte amb tu per confirmar la talla de la samarreta o de la dessuadora que hagis escollit.

+ Info

A recollir Dedicarem un parell de dies per a que puguis venir a buscar-ho al nostre local i de pas ens podràs veure assajar.

Enviament inclòs Si no puguessis venir a recollir la teva recompensa, no t'amoïnis, te'l farem arribar sense cap mena de despesa per part teva.

Ens podràs trobar a les xarxes socials:

A Facebook:

BalldeBastonsdeTarragona

A Twitter:

@BallBastons TGN

A Instagram:

@ballbastonstarragona

Si tens algun dubte sobre les recompenses posa't en contacte amb nosaltres per mail a: [email protected]

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

0 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies