❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

"La República de los NO independentistas"

Llibre nascut a Twitter on centenars de persones, la majoria amb orígens fora de Catalunya, expliquen sense embuts com s'han fet republicans

Orfeó Badaloní

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
586
Aportacions
17.220€
De 9.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

NOU REPTE: Gràcies a les vostres aportacions hem assolit el primer objectiu que ens havíem proposat, que era aconseguir 9.000 euros per editar 2.000 llibres de 240 pàgines amb els fils de les històries dels #NouRepublicans. El moviment no para de créixer a les xarxes i cada dia més persones que no eren independentistes fan un click, cerquen informació i defensen que Catalunya esdevingui una República. No renuncien a res. Volen viure millor i creuen que l'Estat espanyol ni els vol ni els pot oferir més. Hem passat de voler fer un llibre de 240 pàgines a fer-ne un de 360!!, i d'editar 2.000 llibres a veure'ns en la necessitat de fabricar-ne 3.000. Per això necessitem arribar ara als 14.500 euros. Estem convençuts que amb la vostra empenta tornarem a fer l'objectiu i a superar-lo de nou. Som-hi, Sant Jordi el tenim a la cantonada!!!

Ajudeu-nos a explicar perquè hem canviat. Ajudeu-nos a finançar el llibre "La República de los NO independentistas"

Qui, perquè, de quina manera...

Aquest és un dels vídeo-testimonis enregistrats pel moviment #NousRepublicans. És el testimoni de la Maria de Cerdanyola que explica, en la seva llengua materna, el castellà, quins motius l'han portada de ser contrària a l'Estat propi a defensar una República per a Catalunya. Com la Maria, en som molts. Molts que hem descobert que volem un país millor per a nosaltres i pels nostres fills.

Volem agrair a Sergi Pinkman que ens hagi regalat el vídeo que obre aquest projecte i que també recull el testimoni d'un nou republicà.

El que ens ha portat fins a la creació del moviment #NousRepublicans ha estat la coincidència de pensament expressada de manera espontània a Twitter. Una primera persona es va despullar a la xarxa social i va exposar en un llarg fil perquè havia fet el tomb. A partir d'aquí molts altres ens vam animar a fer-ho i ara ja som un centenar de persones. Tot ha anat tan ràpid que no hem creat encara una associació constituïda segons un reglament i uns estatuts. Com diu el periodista, escriptor i editor del nostre llibre "La República de los NO independentistas", Andreu Mas, potser això ara no toca. "Ara és el moment de moure-us lliurement, sense cotilles, amb la frescor d'un moviment que neix, sense més regles que les d'un ideal comú", manté n'Andreu.

Potser aviat farem aquest pas perquè després de l'edició d'aquest llibre "La República de los NO independentistas" volem fer moltes més coses. Per això hem pactat amb l'editor que el 50% dels beneficis nets del llibre es dedicaran a l'entitat #NousRepublicans, des de la qual farem noves accions. El cap ens bull d'idees.

Al llibre trobareu històries explicades en primera persona de gent que no èrem independentistes -fins i tot n'hi havia que n'èrem obertament contraris- i que ens hem convertit en ferms defensors de la República després de l'1 d'octubre i de tastar les humiliacions que Madrid sotmet Catalunya a diari.

Com hem explicat, aquest és un llibre nascut a Twitter, a partir dels fils dels testimonis de centenars de persones, dels quals hem fet una selecció per incloure al llibre. Som, majoritàriament, persones nascudes fora de Catalunya o amb orígens fora del Principat. "La República de los NO independentistas" és un llibre molt visual. Encara estem treballant en la portada però aquí teniu una part del disseny interior.

Un exemple de com queden dues planes encarades del llibre
Un exemple de com queden dues planes encarades del llibre

"La República de los NO independentistas" és, doncs, un llibre on hi ha molts sentiments, expressats a raig i reproduïts tal i com es van fer en el seu moment a Twitter, sense cap retoc, amb l'objectiu de mantenir la frescor i la immediatesa del llenguatge de la xarxa social, per tant amb faltes d'ortografia i de picatge, però que diuen molt de l'estat d'ànim amb què van ser escrites.

El llibre recull alguns testimonis colpidors d'aquells que volem un nou país, com aquesta carta que reproduïm d'un avi extremeny que desmunta tot el fals mite impulsat per certes formacions polítiques de l'enfrontament a Catalunya entre castellanoparlants i catalanoparlants. La carta es va publicar en un dels comptes de Twitter.

Carta d
Carta d'un extremeny nascut el 1936 que fa 58 anys que viu a Catalunya i defensa la República catalana

Característiques tècniques del llibre

Mides: 16,8 x 24 cm (tancat)

Paginació: 240 pàgines

Il·lustrat amb fils de Twitter tal i com es van publicar a la xarxa. Els fils inclouen, però, una petita biografia de les persones que escriuen amb un nickname. Alguns autors han preferit romandre en l'anonimat.

Paper estucat mate de 90 gr.

Interior del llibre i cobertes: tot a color

Cobertes amb solapes i amb cartolina de 240 gr

Enquadernació: fressada

El logotip del segell editorial
El logotip del segell editorial

Qui l'edita

"La República de los NO independentistas" l'editarà Nemo Books, una petita editorial nascuda a Banyoles, continuadora de la marca Nautilus. De fet, la marca pertany a l'empresa de comunicació Nautilus Comunicació i Cultura, que dóna aixoplug al projecte des del seu canal a Verkami.

Sobre les recompenses

Les nostres recompenses són en forma de llibres, de mencions a les xarxes socials (on el moviment és molt fort) i de trobades amb persones que hem viscut aquesta nova experiència en un ambient distès, de llarga sobretaula (si el o els convidats volen)

Logotip dels #NousRepublicans
Logotip dels #NousRepublicans

Qui som

Com ja us hem explicat abans Nous Republicans comença amb una piulada a Twitter d'una persona que explica què l'ha portada de la indiferència a defensar l'Estat propi per a Catalunya el darrer any. La piulada genera una autèntica bola de neu i, de sobte, centenars de persones compartim experiències similars amb el mateix denominador comú: som Nous Republicans. Molts hem nascut o tenim els orígens fora del Principat. Ens en sentim orgullosos i no pensem que això sigui incompatible amb voler la República Catalana.

El moviment ha agafat tal magnitud que només els darrers 1.989 tuits han generat més de 3 milions d'impressions a Twitter, el nostre principal canal d'expressió.

A què destinarem les vostres aportacions

Les vostres aportacions aniran destinades a l'edició del llibre #NousRepublicans que recull una selecció dels fils de piulades més significatius publicats fins avui.

El nostre primer objectiu és aconseguir 9.000€ per poder editar 2.000 exemplars del llibre, que ens agradaria que fos el fenomen de vendes de no-ficció d'aquest Sant Jordi. Treballarem fort per aconseguir-ho.

Volem assolir el repte en els primers quinze dies de campanya per després recaptar prou diners per fer una segona edició de 2.000 exemplars més.

Aquest és un llibre fonamental per trencar el discurs de Ciutadans a l'àrea metropolitana i per demostrar que no hi ha conflicte lingüístic ni social a Catalunya.

Calendari

El llibre s'està elaborant al mateix temps que es fa la campanya, però només podrà ser una realitat si assolim l'objectiu els primers quinze dies de campanya.

Aquest Verkami serà de menys durada -30 dies- perquè és difícil que persones tan diferents ens hàgim pogut coordinar (i prou satisfetes estem de com ho hem fet) i arribar a temps per fer un llançament potent abans de Sant Jordi. Seguim les recomanacions del nostre editor i de la distribuïdora que ens demanen que sortim a finals de març.

Treballarem paral·lelament al Verkami perquè confiem que ens en sortirem!!

El llibre es llançarà per Sant Jordi, serà a l'entorn d'aquesta data quan s'enviaran les recompenses als mecenes que aporten a la campanya.

+ Info

Ens pots trobar a:

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

47 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • BegetAntoni

    BegetAntoni

    6 años

    Orgullós de poder colaborar amb un petit gra de sorra

  • nuriprats

    nuriprats

    6 años

    Em sembla una idea genial!

  • jsindreu

    jsindreu

    6 años

    Gran iniciativa!

  • Fatamorgana

    Fatamorgana

    6 años

    Recuerdo, em record, la lógica inescapablemente democrática del dret a decidir, y cómo se me han ido cayendo, uno a uno, los palos del sombrajo...Visca Catalunya

  • ESTHER RUIZ ARREGUI

    ESTHER RUIZ ARREGUI

    6 años

    Gràcies a tots els que tenim un mateix somni... que lluiten i plorem... el tenim a tocar! Visca la REPÚBLICA!

  • cristina gorgues

    cristina gorgues

    6 años

    Gràcies NousRepublicans. Construïm un País de Llibertat!

  • Roser

    Roser

    6 años

    Em fa moltíssia i.lusió aquesta iniciativa i la comarteixo amb tothom.

  • Roser

    Roser

    6 años

    Em fa moltíssia i.lusió aquesta iniciativa i la comarteixo amb tothom.

  • Rafael Moreno Silva

    Rafael Moreno Silva

    6 años

    SALUT I REPUBLICA

  • Usuario dado de baja

    Usuario dado de baja

    6 años

    Un meravellós recull amb les històries dels nous republicans, històries que us faran pensar i entendre'ns millor. Entre tots ho farem possible!!!

#02 / Milers de gràcies de nou; un gra de sorra més per canviar el país

Tot just quan escrivim aquest post falten 41 hores perquè aquest Verkami reduït (l'hem fet de 30 dies en lloc dels habituals 40) arribi a la seva fi. La iniciativa ha estat un veritable èxit i ha superat amb escreix les nostres expectatives i les dels mateixos gestors de la plataforma. Vam començar demanant 9.000 euros, i els vam assolir en encara no vuit dies; després vam dir que faríem més exemplars i més planes i vam fixar un segon objectiu ambiciós: 14.500€. El vam aconseguir a falta de molts dies per finalitzar la campanya de micromecenatge. Ara mateix estem a 17.195€ provinents de 573 mecenes, alguns dels quals han repetit, perquè el nombre de donacions ha estat de 585.

Abans que el llibre surti de la impremta amb aquest sistema ja n'hem venut gairebé 1.500, cosa que fa… seguir llegint

#01 / No parem: Nou objectiu 14.500€ i un milió de gràcies!!!

Ahir al vespre vam assolir i superar els 9.000€, l'objectiu que volíem aconseguir durant els primers quinze dies de campanya. Ho hem fet i abans de temps i tot. Si ho hem aconseguit ha estat gràcies a vosaltres mecenes, que confieu en aquest projecte i valoreu el que representa una iniciativa com la de #NousRepublicans. Un milió de gràcies, tant per les aportacions com per les mostres d'estima que ens heu deixat en desenes de missatges tant aquí a Verkami com a les xarxes socials.

El projecte creix a un ritme impressionant. Cada dia més persones expliquen a les xarxes que ells també han fet el click, que han cercat informació i que han vist que els estaven explicant una mentida, que la veritat és que la República catalana és bona per a tothom. Això ens ha portat a haver d'augmentar… seguir llegint

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies