❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Documental: "L'últim brigadista"

Documental sobre la vida de Josep Almudéver, nascut a Marsella (França) i criat en Alcàsser (València),és un dels brigadistes internacionals que va participar en la Guerra Civil Espanyola en favor del bàndol republicà, i l'únic que queda viu actualment.

Three Roots Media

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
227
Aportacions
11.100€
De 8.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano, English i Français

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Documental

“L'últim brigadista” és un documental que tracta en profunditat la vida de Josep Almudéver, un dels brigadistes internacionals republicans que va participar en la Guerra Civil Espanyola, i l’únic que queda viu al món.

D'una manera intimista i personal, l’espectador podrà tindre l'experiència de sentir i veure a Josep contant-nos la seua història, i de reviure sentiments d'aquella època, ja que narra des de dins part de la història d'Espanya, en concret, un dels moments més complicats i sagnants que s'han viscut: la Guerra Civil.

Almúdever no va tindre dubtes a l'hora d'allistar-se en l'exèrcit amb tan sols 17 anys. Per a aconseguir-ho, va haver de falsificar la seua documentació, doncs era menor d'edat; malgrat açò, finalment va arribar al front.

En 1938 un obús va ferir de gravetat al brigadista republicà, per la qual cosa va haver de tornar a València.

Encara així, i aprofitant que tenia nacionalitat francesa, es va allistar a les Brigades Internacionals i va lluitar fins que tots ells van ser expulsats del conflicte pel Comitè de No-Intervenció.

Posteriorment, Josep va saber el que significa ser un reclús dels camps de concentració Los Almendros a Alacant i el d'Albatera; així com en les presons de Porta-Coeli, la Modelo i Aranjuez.

En eixir, es va veure obligat a exiliar-se a França.

Qui som?

Som un grup de tres amics que hem estudiat el grau de Comunicació Audiovisual en el Campus de Gandia (Universitat Politècnica de València).

La nostra productora es diu Three Roots, d'ella formem part: Marina Fuertes, Carles Sánchez i Josep Aguado. La nostra societat naix en 2016 a partir d'una idea de projecte que va sorgir amb una altra productora amb la qual col·laboràvem anteriorment, Arrels Audiovisuals.

Vam fer alguns projectes en conjunt durant els estudis, però l'èxit del primer treball, Arrels Canyes i Fang, ens va animar a continuar junts.

Més tard, vam fer el curtmetratge Setmana Santa, premiat en el CIM (Cinema Internacional de Merda) de Sueca; el documental de la Falla Port de Silla, De raça Albuferenca; el concert de presentació del primer disc d'Ivan Brull, Canvi dels Àngels; el documercial de la cadena de perfumeria Jaromas; les Jornades de Cultura Valenciana i un reportatge sobre El mercat de la terra de Xaló (Alacant).

Actualment estem treballant molt dur per a aconseguir el nostre objectiu: realitzar aquest interessant i necessari documental.

Qui col·labora?

  • Albert Forner: Actor valencià de teatre, cinema, televisió i doblatge. Ha treballat en nombroses produccions tant en Ràdio Televisió Valenciana com a nivell nacional. Forner ens prestarà la seua coneguda veu per a ser la veu en off del documental.
  • Paco Roca y Editorial Astiberri: Autor de còmic amb una dilatada carrera dins d'aquesta professió, havent aconseguit multitud de premis com el Premi Nacional de Còmic o el Goya al millor guió adaptat per Arrugas. Roca i Astiberri col·laboren amb nosaltres cedint-nos una sèrie d'imatges de la seua novel·la gràfica Los surcos del azar, en les quals relata un episodi que relatarà en primera persona Josep Almudéver.
  • Josep Antich: Historiador i cronista oficial de Silla. Josep ens ha cedit informació sobre el període que tracta el documental, així com una revisió històrica del guió.
  • La Raíz: Grup musical valencià reconegut internacionalment, el qual ens cedeix els drets de reproducció de dues de les seues cançons, Suya mi guerra (Así en el cielo como en la selva, 2013) i El mercurio (Entre poetas y presos, 2016), que formaran part de la banda sonora del documental.
  • Ivan Brull: Poeta i cantautor valencià amb tres poemaris, dos d'ells guardonats amb el Premi Ciutat de Sagunt i Ciutat de Catarroja per Cantaments en primer lloc i Sobre l’unicorn, posteriorment. En el nostre projecte utilitzarem el tema Tabula Rasa (Propietats medicinals, 2017), tema inclòs en el seu segon disc.
  • Lourdes Frasquet: Traductora i intèrpret valenciana, la qual traduirà el documental al castellà, francès i anglès.

A què destinarem les vostres aportacions

Les aportacions al projecte aniran destinades a pagar als col·laboradors; pagar material d'arxiu (fotos, vídeos, documents) de la Guerra Civil, ja que l'accés gratuït no és possible en la gran majoria d'entitats; a la distribució i màrqueting; recompenses del micromecenazgo (verkami); producció i post-producció.

Recompenses

Sobre las recompenses

  • "Entrades a l'estrena (despeses de desplaçament NO inclosos)": L'estrena del documental serà, possiblement, a Gandia (València).

  • "Aparició en crèdits com co-productors": No se li atorgarà cap dret d'autoria, distribució ni reproducció. El nom apareixerà en els crèdits, al costat del logo (si té), com co-productor del documental, és a dir, com un productor executiu.

  • Les recompenses es lliuraran en un termini màxim de mes i mig a partir de la finalització total del projecte i la respectiva distribució.

Calendari previst

  • 17 maig - 26 juny: presentacions en diferents localitats sobre el documental i el micromecenatge online (crowdfunding).

  • 27 juny – 15 setembre: reunir material d'arxiu, reunions i ultimar enregistraments a Oriola (Alacant), Paterna (València), Belchite (Zaragoza) i Pamiers (France), entre altres.

  • 16 setembre - 31 gener: edició final de vídeo i so del documental.

  • 1 febrer – 31 desembre: repartició recompenses, distribució i màrqueting, presentació a festivals, etc.

+ Info

Web Oficial
Facebook
Twitter
Instagram

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

18 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • A.M.H. Quart de les Valls "El Molí"

    A.M.H. Quart de les Valls "El Molí"

    más de 5 años

    Hola bon dia, crec que habut un error ja que tant la nostra associació com jo personalment colaborarem amb el pack coleccionista i no ens ha aplegat el DVD que tanta ilusió en feia. Ens ha vengut el pack ay carmela i una camisa. Hi ha alguna forma d'aconseguir el DVD? Gràcies!

  • A.M.H. Quart de les Valls "El Molí"

    A.M.H. Quart de les Valls "El Molí"

    más de 5 años

    Bon any!! Ni yo ni nuestra asociacion ambos colaboradores hemos recibido el regalo, cuando podremos recibirlo??

    Saludos!

  • Three Roots Media

    Three Roots Media
    Autor/a

    casi 6 años

    ¡Buenos días, mecenas! Estamos organizando el tema de las recompensas, os rogamos un poquito más de paciencia, ¡ya queda menos! Gracias

  • Pau F. Sierra Bresó

    Pau F. Sierra Bresó

    casi 6 años

    Buenas!!

    Cómo va el proyecto??

    Para cuando la entrega de recompensas?

    Gracias!!

  • Three Roots Media

    Three Roots Media
    Autor/a

    casi 7 años

    Hola!! En primer lloc, donar-te les gràcies per la teua aportació.

    La talla de les samarretes les preguntarem en un qüestionari que enviarem quan acaben els 40 dies de verkami, així com nom complet, adressa a la que enviar les recompenses...etc.

    Salut i República!

  • Pipi

    Pipi

    casi 7 años

    Sóc Jose Pascual i he aportat 20 € pel pack COLUMNA GERMANIES.

    La talla de la samarreta és estàndard, preguntareu per correu o directament posem cada un la talla que vol?

    La meu talla de samarreta és una L.

    Salut i República!!

  • Three Roots Media

    Three Roots Media
    Autor/a

    casi 7 años

    Gràcies MIriam!

  • miriam

    miriam

    casi 7 años

    hola em diuen miriam i espere que el espentonet que vos queda pogau fer posible aquest documental yo he aportat en molt de gust per que este gran treball no pase desapercebut salut y republica✊

  • Three Roots Media

    Three Roots Media
    Autor/a

    casi 7 años

    Hola, Abelard!

    Només informar-te que per causes alienes a nosaltres, vam tindre que posar en 20€ el PACK COLECCIONISTA, amb aparició en crèdits, DVD + contingut extra i una borsa de tela.

    En cas de que continues interessat en canviar la teua donació, posa't en contacte amb nosaltres i intentarem donar-li una solució.

    Correu: [email protected]

    Gracietes!

  • Abelard

    Abelard

    casi 7 años

    Hola.

    Ja ha fet una donació de 20,00€ pel Pack "Columna Germanías", però vull anular aquest i passar-me al pack "Coleccionista" amb el pagament de 15,00€, pack que inclou el DVD.

    Per favor, contesteu-me que heu acceptat aquest canvi.

    Moltes gràcies.

#02 / ACTUALIZACIÓN: ¡RECOMPENSAS!

¡Buenos días, mecenas!

Estamos preparando y organizando todo para poder hacer los envíos de las recompensas lo antes posible.

Como ya dijimos, las recompensas se repartirían a lo largo del año 2018, así que antes de que acabe el año las tendréis en vuestras casas.

Pronto recibiréis otro correo, confirmando que los envíos van a efectuarse. ¡Estad atentos a partir de ahora!

Salud y República.

#01 / ¡VÍDEO EXCLUSIVO!

¡Hola, mecenas!

La semana pasada estuvimos grabando parte de la voz en off que forma parte del guión literario, el cual introducirá y contextualizará a Josep Almudéver.

¡Os dejamos un vídeo resumen de aquel día para que lo disfrutéis! Mañana, jueves 27 de julio, se publicará en las redes sociales, así que vosotros tenéis el privilegio de poder verlo antes, ¡vamos!

Seguimos trabajando en el proyecto, ¡un abrazo!

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies