Per poder interactuar i obtenir el millor funcionament possible del nostre lloc web,         et recomanem que actualitzis el teu navegador a una versió més recent o utilitzis un altre com Chrome o Firefox.

El viatge de Samira

El Viatge de Samira és un llibre il·lustrat sense text, un projecte solidari que vol recuperar la visió més humana davant de l'horror que han de viure milers de nens i les seves famílies que fugen de de les guerres havent d'abandonar les seves llars i la seva terra.

Helena Portella Bergés

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
154
Mecenes
3.475€
De 2.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en English i Castellano

GRÀCIES A TOTS VOSALTRES JA HEM SOBREPASSAT ELS 2.000€!!
I ARA QUÈ?

Doncs ara, com que ja podrem pagar la impressió del llibre i les comissions bancàries i de Verkami, TOTS ELS DINERS QUE SOBREPASSIN AQUEST IMPORT, els enviarem diectament a LES FAMÍLIES ACOLLIDES, A PROACTIVA OPEN ARMS i a MICRÓPILIS SOLIDARITY GROUP.

QUANTS MÉS DINERS ACONSEGUIM, MÉS AJUT PODREM ENVIAR!!

L’origen

El 26 de gener de 2016 vaig veure un reportatge esfereïdor d'Arantza Díez, David Fontseca i Sergio Montesinos a la televisió catalana: To Kyma. Rescat al mar Egeu, on Oscar Camps, socorrista de Badalona, relatava la seva experiència juntament amb altres companys com a socorristes davant l'onada de persones que es llençaven a la mar, fugint de la guerra de Síria.

Em va impactar tant el que es relatava en aquell reportatge que la idea de fer-hi alguna cosa em va segrestar. Però... jo no soc socorrista, ni metge, ni infermera, ni bomber... què podia fer jo???

L'endemà al matí em van venir com un llamp aquestes paraules: un llibre i·lustrat!!!

Un llibre il•lustrat que convidi a les persones d'arreu a anar a buscar a aquestes famílies que fugen de l'horror i així els ajudem a fer-se un lloc a Europa.

No deixem que els nostres mandataris amaguin la nostra cara més humana. No comprem la seva por.

Nosaltres podem ser els següents.

I aquí... va començar tot...

El llibre

Havent col·laborat recentment, com a il·lustradora, amb l'autora i editora Imma Llonch en la seva col·lecció d'Els Marrecs de Montbrú, vaig demanar-li a ella que escrivís els textos d'aquest llibre.

siria refugiados siria refugiats syria refugees 1
siria refugiados siria refugiats syria refugees 1

siria refugiados siria refugiats syria refugees 2
siria refugiados siria refugiats syria refugees 2

Jo li explicava la història que jo veia.. els periples d'una nena fugint de la guerra, viatjant a peu per camins interminables i travessant les aigües profundes de la mar en petites embarcacions plenes a vessar.. les pèrdues, les resignacions, la por... la por d'ells... i la nostra pròpia por; en veient arribar tanta gent de cop i creient perillar el nostre estat del benestar...

siria refugiados siria refugiats syria refugees 3
siria refugiados siria refugiats syria refugees 3

Finalment, va ser ella qui va trobar l'estructura definitiva que tindria el conte.

Un mirall! em va dir. Dues històries paral·leles. Una nena allà fugint de l'horror, La Samira. I una nena aquí... veient tot el que passa... la Maria.

El Viatge de Samira és doncs, un llibre il·lustrat sense text. Les imatges son les encarregades d'explicar-nos la història.

Sense buscar-ho, hem creat un llibre que pot travessar fronteres i arribar a tothom. Esperem que així sigui!! i per fer-ho us necessitem a tots vosaltres...

siria refugiados siria refugiats syria refugees 1
siria refugiados siria refugiats syria refugees 1

A què destinarem les vostres aportacions

L'objectiu principal d'aquest projecte, és ajudar les famílies d'aquests nens que, com la Samira, han hagut de fugir de l'horror a causa de la guerra.

Per això, vull destinar tots els diners de la venda d'aquest llibre a aquestes famílies i a aquests nens.

A ells directament, i a algunes de les ONG que treballen activament sobre el terreny.

Aquestes son les ONG amb qui volem col·laborar:

Proactiva Open Arms a qui els sobren presentacions, però en definitiva, son qui em van inspirar per posar-me en marxa amb aquest projecte.

Per als que encara no els coneixeu, son una ONG catalana destinada al salvament de vides humanes a la mar.

Creada l'octubre de 2015, la seva primera acció va ser l'assentament a Lesbos d'un grup de voluntaris, encarregats d'ajudar als refugiats sirians que intentaven arribar a l'illa, intentant que no morissin durant el trajecte.

Actualment naveguen pel Mediterrani a bord de l’ Astral una embarcació que han convertit en vaixell de rescat però que se’ls ha quedat petita donada la immensa onada de persones que es llencen a la mar confiant trobar una vida millor.
Proactiva Open Arms

Micròpolis Solidarity Group son l'altre grup amb els que volem col·laborar.
Son un grup de catalans i espanyols que estàn col•laborant a Grècia per millorar la situació de les persones refugiades; promovent i fent d'intermediaris per a que famílies gregues acullin a casa seva, famílies refugiades que van ser explulsades dels camps de Salònica i Idomeni, i que actualment sobreviuen en camps militaritzats en pèssimes condicions. En poc temps han aconseguit tirar endavant aquesta iniciativa i han lograt crear una xarxa de famílies amb les que poden veure recuperada la dignitat a les seves vides.
Micropolis Solidarity Group

I si es superen els 2.000€?

En aquest cas, la totalitat de l'import que sobrepassi aquesta xifra, es destinarà directament a les famílies, a Proactiva Open Arms y a Micrópolis Solidarity Group.

Col·laboracions

Des del primer minut vaig sentir que aquest era un projecte compartit i que com més l'obrís més gran i ric es podia fer, així que vaig començar a parlar-ne amb amics, parents i veïns, i de seguida van néixer les col·laboracions, les idees i els ànims per a què aquest projecte s'anés fent real.

Tinc la gran sort de ser amiga i veïna de La Rateta que escombrava l'escaleta (un magnífic grup de música que s'auto descriuen com a cabaret-clown). Magnífics!! Brillants!!

Abans que jo hagués afilat el llapis per a començar amb els dibuixos, ells ja havien creat una cançó!! Ara la canten als seus concerts, però en aquest vídeo la van cantar mentre acabaven de sopar.., acabada de parir...

M'encanta!!!

La Rateta

Calendari previst

El projecte ja és a impremta. Ens hem proposat imprimir 1000 exemplars.
Necessitem assolir el Verkami per pagar la impressió. Si superem l'import, invertirem la totalitat dels diners que sobrepassin aquesta xifra, directament en les famílies y en les ongs abans esmentades.

El llibre estarà totalment acabat al finalitzar aquesta campanya de Verkami.

Això vol dir que tindreu el llibre en els llocs de recollida aproximadament a partir del 14 de desembre, o bé el rebreu per correu en les mateixes dates.
No us preocupeu, ens possarem en contacte amb vosaltres.

També tenim intenció de realitzar algunes presentacions del llibre per a terres catalantes (de moment), i si l'agenda els ho permet, amb la col·laboració de la Rateta, que ens vindran a cantar la seva cançó.

Us anirem anunciant tant les presentacions com els centres de recollida a mida que els anem concretant. De moment en tenim un a cada província!

aneu-nos llegint, i sobre tot, compartiu aquest projecte amb totes aquelles persones que creieu ens poden ajudar a fer-lo ben gran!!!
Gràcies d'antuvi a tots!!

Punts de recollida

Contacteu amb ells per establir la recollida al final del Verkami. Gràcies.

A Barcelona
BegoVega Camí Creatiu C/ Portola, 22-24 llocal
Bego 619 37 67 17

A Oliana (Lleida)
Il·lusions (alternativa global) Av. Solsolnès, 16 Bxs. A
Joan 615 65 78 35

A Reus (Tarragona)
Límbic: Centre de Psicoteràpia i Moviment Plç. General Prim, 10 3er 2a
Xifré 646 56 25 35

A Girona
Escola Gestalt de Catalunya - Girona C/ Santa Eugènia, 18 1er 2a
Helena 972 09 26 34 o 605 63 16 49

També ens podeu seguir a

Facebook

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

8 comentaris

Si ja ets mecenes, iniciar sessió per comentar.

 • Helena Portella Bergés

  Helena Portella Bergés
  Autor/a

  más de 1 año

  Hola!! Encara no tinc els llibres a Girona. Volia pujar aquest dijous. Ho confirmaré a través del Blog. Soc profe i estic amb tot l'embolic de notes, examens i final d'avaluació i entre mig tancant el Verkami... arf!! però ho aconseguirem!!!

  Faré els possibles perquè el tingueu a tots els punts de recollida abans de Nadal. De tota manera, sí, s'ha de trucar al punt de recollida al moment d'anar-lo a buscar per assegurar-vos que hi son i quedar dacord amb ells per recollir-lo. Ells tindran una llista de tots vosaltres i només haureu de signar al costat del vostre nom i recollir el vostre sobre. Gràcies!!! ja falta poquet!!! Helena Portella.

 • david

  david

  más de 1 año

  Hola, per venir a buscar el llire a girona hi ha un horari o hem de quedar? s´ha de portar alguna cosa?, gràcies

 • Helena Portella Bergés

  Helena Portella Bergés
  Autor/a

  más de 1 año

  Hola Rexel, no patiu, ens posarem en contacte amb tots vosaltres abans que acabi el verkami perquè ens especifiqueu, cadascú, precisament tot això. Enviaments, adreces, punts de recollida, etc. També tenim la intenció de fer una presentació a cada un dels punts de recollida.. però encara ho hem d'acabar de coordinar.. Us n'anirem informant!! Moltíssimes gràcies!!!!

 • rexel

  rexel

  más de 1 año

  Hola. Acabem de fer una aportació de 50€, el correu electrònic era raqmahi@gmail.com, rexel, i voldriem recollir els llibres a Reus i no sabem on perquè durant el procès no hem trobat cap lloc on senyalar aquesta opció. Gràcies.

 • Helena Portella Bergés

  Helena Portella Bergés
  Autor/a

  más de 1 año

  Hola Celia! Gracias! Me gustaria conocer el proyecto solidario del que me hablas. Pues si está en la misma línia que El viaje de Samira, y no estais muy lejos, podemos venir a hacer una presentación del libro, incluso si la agenda se lo permite, La Rateta vendrian a tocar su canción. Pues aunque estemos a punto de alcanzar nuestro primer reto, los 2000€, nos queda el segundo y más dificil aún: llegar a los 10.000€ con la venta de todos los libros que estamos imprimiendo. Así que de momento nos gustaria que nuestra imagen se relacionara con la venta del libro. Si os encaja en vuestro proyecto lo hablamos y nos ponemos de acuerdo!!! Gracias!!!

 • Celia Quintáns

  Celia Quintáns

  más de 1 año

  Hola! Me encanta la iniciativa, y me preguntaba si tras adquirir el libro os importaría que tomáramos la ilustración para hacer carteles para el proyecto solidario del centro escolar en el que trabajo. Un saludo y gracias

 • Helena Portella Bergés

  Helena Portella Bergés
  Autor/a

  más de 1 año

  Des de luego Elena!! Os lo mandaremos a Madrid o donde nos digais. Muchisimas gracias por colaborar con nuestro proyecto!!

 • Elena Sánchez

  Elena Sánchez

  más de 1 año

  Hola Helena, quería preguntarte si sería posible pedir el pack de 5 libros con envío a Madrid (añadiendo el precio del envío). Veo que el pack de 5 que ofreces es sólo de recogida en Cataluña. Un saludo

#07 / Entrega de recompenses

Benvolguts mecenes,
Estic gestionant tant ràpid com dono a l'abast, totes les recompenses.
Els que fins a data d'avui a les 13h. heu respost als formularis, us dic com teniu les vostres recompenses:

Enviaments:
Ja tinc editades totes les adreces i entre aquesta tarda i demà al matí surtiran els enviaments (a excepció dels que m'heu demanat explícitament que ho enviés passat festes)

Punts recollida:
recordeu, només per als que heu demanat punt de recollida i ja heu contestat el formulari. Gràcies.

Barcelona:
Llibreria Los Angeles
Trav. de Gràcia, 157 (horari comercial)

Reus:
Límbic: centre de Psicoteràpia i Moviement
Plç General Prim, 10 3er 2a
Trucar prèviament: Xifré 646 56 25 35

Girona: A partir d'avui a les 16h.
Escola Gestalt de Catalunya - Girona
C/ Santa Eugènia, 18 1er 2a
Trucar prèviament: Helena 972 09 26 34 o 605 63 16 49

Gràcies!!
Seguim!!
Helena Portella.


Estimados mecenas,
Estoy gestionando todas las recompensas, tan rápido como puedo.
seguir llegint

#06 / RECOMPENSES / RECOMPENSAS

Estimats mecenes,
estic fent els possibles per fer-vos arriar les vostres recompenses el més aviat possible.

Com alguns ja sabeu, soc profe i aquests dies estic amb correccions de treballs, examens, posant notes i tancant l'avaluació.
Tot i així no deixo de treballar perquè us arribin les vostres recompenses, si pot ser, abans de Nadal.
A través del Blog us aniré anunciant quan podeu passar a recollir-les o quan us les hem enviat. Encara que als formularis ja posava les dates orientatives...
Per altra banda, em facilitaria molt que tothom respongués als formularis quan abans, per poder preparar tots els lots en una sola vegada...

Els enviaments tinc intenció de fer-los dimecres 21 a la tarda o dijous al matí.

Els que aneu als punts de recollida:
És necessari que doneu el nom i/o el correu electrònic amb el que vau fer el mecenatge.
Us donaran el vostre sobre on hi haurà el contingut dels llibres que heu sol·licitat i haureu de signar conforme us l'han entregat.

seguir llegint

#05 / FORMULARIS RECOMPENSES / FORMULARIOS RECOMPENSAS

Estimats mecenes, hem enviat ja tots els formularis per a que pogueu donar-nos la informació per a rebre les vostres recompenses.
Si us plau, contesteu i reenvieu els formularis el més aviat possible per a que poguem gestionar tota la informació alhora, fer els enviaments o dipositar les recomenses als punts de recollida escollits.
Moltíssimes gràcies!!
Seguim!
Helena Portella.

#04 / S'ACABA EL VERKAMI

Benvolguts amics,
Estem molt feliços d'haver assolit el nostre repte inicial amb escreix!
El viatge de Samira ja és una realitat!!
Us volem reiterar el nostre agraiment per lla vostra col·laboració i us anunciem que a partir de demà, 11 de desembre, que finalitza la nostra campanya, ens posarem en marxa per fer-vos arribar les vostres recompenses.
Per fer-ho, us farem arribar uns formularis on podreu especificar a quin punt de recollida voleu que us deixem el llibre, o bé a quina adreça us l'hem d'enviar (depenent de l'opció que hagueu triat).
Dir-vos també que als mateixos punts de recollida establerts per la campanya podreu seguir comprant el llibre, n'anirem obrint d'altres, i mirarem també d'establir alguna manera perquè les persones que sou fora de Catalunya també el pogueu continuar adquirint.

Moltíssimes gràcies i fins molt aviat!!!
Helena Portella.


Estimados amigos,
Queremos compartir nuestra felicidad por haber conseguido con creces, nuestro reto inicial!
seguir llegint

#03 / NOVES RECOMPENSES / NUEVAS RECOMPENSAS

Si teniu un local, un bar, formeu part d'una associació o d'alguna entitat i voleu seguir ajudant-nos en aquest projecte, La Rateta que escombrava l'escaleta, col·laboradors de El Viatge de Samira des del primer minut, ens han ofert un concert!!!
Quina bogeria més maca!!!!
Tots els diners del cost del concert van íntegrament als ajuts del projecte!!!
També tenim 10 CDs de l'úlitim disc de la Rateta!!

Ajudeu-nos a fer-ho córrer!!!
Gràcies!!!

Si teneis un local, un bar, formais parte de una asociación o de alguna entidad y quereis seguir ayudándonos en este proyecto, La Rateta que escombrava l'escaleta, colaboradores de El viaje de Samira desde el primer minuto, nos han ofrecido un concierto!!!
Que locura tan bonita!!
Todo el dinero del coste del concierto va íntegramente a las ayudas del proyecto!!
También tenemos 10 CDs del último disco de La Rateta!!

Ayudarnos a que corra la voz!!
Gracias!!!

#02 / Gràcies a tots vosaltres, ja hem sobrepassat els 2.000€!! I ara què? / Gracias a todos vosotros, ya hemos sobrepasado los 2.000€!!¿ y ahora qué?

Doncs ara, com que ja podrem pagar la impressió del llibre i les comissions bancaries de les tarjetes i de Verkami, el què farem serà enviar tots els diners que sobrepassin aquest import directament a les famílies acollides, a Proactiva Open Arms i a Micrópolis Solidarity Group.

Pues ahora, como ya podremos pagar la impresión del libro, las comisiones bancarias de las tarjetas y las de Verkami, lo que haremos con todo el dinero que sobrepase este importe, será enviarlo directamente a las familias acogidas, a Proactiva Open Arms y a Micrópolis Solidarity Group.

#01 / MOLTES GRÀCIES | MUCHAS GRACIAS

Moltes, moltíssimes gràcies!!!
Amb només tres dies hem lograt el nostre objectiu inicial de 2.000 euros per poder pagar la impressió de El viatge de Samira.
Ha estat impressionant!!! i ha estat gràcies a tots i cadascún de vosaltres!!!
Gràcies de tot cor!!
Sense el vostre suport això hagués estat impossible!!!

Ens queden encara 35 dies de Verkami, així que us volem encoratjar a seguir compartint El viatge de Samira amb familiars, amics i companys que creieu que puguin i vulguin participar d'aquest projecte!!

Ens llencem a cercar el nostre segon objectiu que és vendre els 1.000 exemplars que tenim en impremta.
Mirarem d'ampliar ofertes amb algunes noves recompenses...

Això vol dir arribar als 10.000euros!!! Uuuhauu!! Un gran repte!! però diuen que rès és impossible quan un hi creu...
ho intentem?!

Moltes, moltíssimes gràcies!!


¡¡Muchas, muchísimas gracias!!
seguir llegint

10€
36 Mecenes

LLIBRE El viatge de Samira

A recollir en un dels punts de recollida (Barcelona | Girona | Oliana | Reus)

15€
Queden 10 (de 10)

LLIBRE + CD Carinyu, et vull explicar una cosa de La Rateta que escombrava l'escaleta

(No inclou la cançó Em fa vergonya!, però us la faran arribar en quan la tinguin grabada)

15€
59 Mecenes

LLIBRE El viatge de Samira

Enviament nacional inclòs

20€
15 Mecenes

2 LLIBRES El viatge de Samira

A recollir en un dels punts de recollida (Barcelona | Girona | Oliana | Reus)

25€
25 Mecenes

2 LLIBRES El viatge de Samira

Enviament nacional inclòs

25€
5 Mecenes

LLIBRE El viatge de Samira

Enviament a d'altres països inclòs

50€
5 Mecenes

5 LLIBRES El viatge de Samira

A recollir en un dels punts de recollida (Barcelona | Girona | Oliana | Reus)

55€
6 Mecenes

5 LLIBRES El viarge de Samira

Enviament nacional inclòs

200€
Queden 13 (de 16)

LLIBRE El viatge de Samira
+ IL·LUSTRACIÓ ORIGINAL (20x40cm) signada per l’autora

650€
Queden 1 (de 1)

CONCERT de La Rateta que escombrava l'escaleta
(despeses de desplaçament incloses dins la província de Barcelona)

Les cookies ens ajuden a oferir els nostres serveis. Al continuar navegant n'acceptes el seu ús.