El 26 de juny... Estrenem nova web !
×
Projecte en CatalàEnglishCastellano

Descripció del projecte

GRÀCIES A TOTS VOSALTRES JA HEM SOBREPASSAT ELS 2.000€!!
I ARA QUÈ?

Doncs ara, com que ja podrem pagar la impressió del llibre i les comissions bancàries i de Verkami, TOTS ELS DINERS QUE SOBREPASSIN AQUEST IMPORT, els enviarem diectament a LES FAMÍLIES ACOLLIDES, A PROACTIVA OPEN ARMS i a MICRÓPILIS SOLIDARITY GROUP.

QUANTS MÉS DINERS ACONSEGUIM, MÉS AJUT PODREM ENVIAR!!

L’origen

El 26 de gener de 2016 vaig veure un reportatge esfereïdor d'Arantza Díez, David Fontseca i Sergio Montesinos a la televisió catalana: To Kyma. Rescat al mar Egeu, on Oscar Camps, socorrista de Badalona, relatava la seva experiència juntament amb altres companys com a socorristes davant l'onada de persones que es llençaven a la mar, fugint de la guerra de Síria.

Em va impactar tant el que es relatava en aquell reportatge que la idea de fer-hi alguna cosa em va segrestar. Però... jo no soc socorrista, ni metge, ni infermera, ni bomber... què podia fer jo???

L'endemà al matí em van venir com un llamp aquestes paraules: un llibre i·lustrat!!!

Un llibre il•lustrat que convidi a les persones d'arreu a anar a buscar a aquestes famílies que fugen de l'horror i així els ajudem a fer-se un lloc a Europa.

No deixem que els nostres mandataris amaguin la nostra cara més humana. No comprem la seva por.

Nosaltres podem ser els següents.

I aquí... va començar tot...

El llibre

Havent col·laborat recentment, com a il·lustradora, amb l'autora i editora Imma Llonch en la seva col·lecció d'Els Marrecs de Montbrú, vaig demanar-li a ella que escrivís els textos d'aquest llibre.

siria refugiados siria refugiats syria refugees 1
siria refugiados siria refugiats syria refugees 1

siria refugiados siria refugiats syria refugees 2
siria refugiados siria refugiats syria refugees 2

Jo li explicava la història que jo veia.. els periples d'una nena fugint de la guerra, viatjant a peu per camins interminables i travessant les aigües profundes de la mar en petites embarcacions plenes a vessar.. les pèrdues, les resignacions, la por... la por d'ells... i la nostra pròpia por; en veient arribar tanta gent de cop i creient perillar el nostre estat del benestar...

siria refugiados siria refugiats syria refugees 3
siria refugiados siria refugiats syria refugees 3

Finalment, va ser ella qui va trobar l'estructura definitiva que tindria el conte.

Un mirall! em va dir. Dues històries paral·leles. Una nena allà fugint de l'horror, La Samira. I una nena aquí... veient tot el que passa... la Maria.

El Viatge de Samira és doncs, un llibre il·lustrat sense text. Les imatges son les encarregades d'explicar-nos la història.

Sense buscar-ho, hem creat un llibre que pot travessar fronteres i arribar a tothom. Esperem que així sigui!! i per fer-ho us necessitem a tots vosaltres...

siria refugiados siria refugiats syria refugees 1
siria refugiados siria refugiats syria refugees 1

A què destinarem les vostres aportacions

L'objectiu principal d'aquest projecte, és ajudar les famílies d'aquests nens que, com la Samira, han hagut de fugir de l'horror a causa de la guerra.

Per això, vull destinar tots els diners de la venda d'aquest llibre a aquestes famílies i a aquests nens.

A ells directament, i a algunes de les ONG que treballen activament sobre el terreny.

Aquestes son les ONG amb qui volem col·laborar:

Proactiva Open Arms a qui els sobren presentacions, però en definitiva, son qui em van inspirar per posar-me en marxa amb aquest projecte.

Per als que encara no els coneixeu, son una ONG catalana destinada al salvament de vides humanes a la mar.

Creada l'octubre de 2015, la seva primera acció va ser l'assentament a Lesbos d'un grup de voluntaris, encarregats d'ajudar als refugiats sirians que intentaven arribar a l'illa, intentant que no morissin durant el trajecte.

Actualment naveguen pel Mediterrani a bord de l’ Astral una embarcació que han convertit en vaixell de rescat però que se’ls ha quedat petita donada la immensa onada de persones que es llencen a la mar confiant trobar una vida millor.
Proactiva Open Arms

Micròpolis Solidarity Group son l'altre grup amb els que volem col·laborar.
Son un grup de catalans i espanyols que estàn col•laborant a Grècia per millorar la situació de les persones refugiades; promovent i fent d'intermediaris per a que famílies gregues acullin a casa seva, famílies refugiades que van ser explulsades dels camps de Salònica i Idomeni, i que actualment sobreviuen en camps militaritzats en pèssimes condicions. En poc temps han aconseguit tirar endavant aquesta iniciativa i han lograt crear una xarxa de famílies amb les que poden veure recuperada la dignitat a les seves vides.
Micropolis Solidarity Group

I si es superen els 2.000€?

En aquest cas, la totalitat de l'import que sobrepassi aquesta xifra, es destinarà directament a les famílies, a Proactiva Open Arms y a Micrópolis Solidarity Group.

Col·laboracions

Des del primer minut vaig sentir que aquest era un projecte compartit i que com més l'obrís més gran i ric es podia fer, així que vaig començar a parlar-ne amb amics, parents i veïns, i de seguida van néixer les col·laboracions, les idees i els ànims per a què aquest projecte s'anés fent real.

Tinc la gran sort de ser amiga i veïna de La Rateta que escombrava l'escaleta (un magnífic grup de música que s'auto descriuen com a cabaret-clown). Magnífics!! Brillants!!

Abans que jo hagués afilat el llapis per a començar amb els dibuixos, ells ja havien creat una cançó!! Ara la canten als seus concerts, però en aquest vídeo la van cantar mentre acabaven de sopar.., acabada de parir...

M'encanta!!!

La Rateta

Calendari previst

El projecte ja és a impremta. Ens hem proposat imprimir 1000 exemplars.
Necessitem assolir el Verkami per pagar la impressió. Si superem l'import, invertirem la totalitat dels diners que sobrepassin aquesta xifra, directament en les famílies y en les ongs abans esmentades.

El llibre estarà totalment acabat al finalitzar aquesta campanya de Verkami.

Això vol dir que tindreu el llibre en els llocs de recollida aproximadament a partir del 14 de desembre, o bé el rebreu per correu en les mateixes dates.
No us preocupeu, ens possarem en contacte amb vosaltres.

També tenim intenció de realitzar algunes presentacions del llibre per a terres catalantes (de moment), i si l'agenda els ho permet, amb la col·laboració de la Rateta, que ens vindran a cantar la seva cançó.

Us anirem anunciant tant les presentacions com els centres de recollida a mida que els anem concretant. De moment en tenim un a cada província!

aneu-nos llegint, i sobre tot, compartiu aquest projecte amb totes aquelles persones que creieu ens poden ajudar a fer-lo ben gran!!!
Gràcies d'antuvi a tots!!

Punts de recollida

Contacteu amb ells per establir la recollida al final del Verkami. Gràcies.

A Barcelona
BegoVega Camí Creatiu C/ Portola, 22-24 llocal
Bego 619 37 67 17

A Oliana (Lleida)
Il·lusions (alternativa global) Av. Solsolnès, 16 Bxs. A
Joan 615 65 78 35

A Reus (Tarragona)
Límbic: Centre de Psicoteràpia i Moviment Plç. General Prim, 10 3er 2a
Xifré 646 56 25 35

A Girona
Escola Gestalt de Catalunya - Girona C/ Santa Eugènia, 18 1er 2a
Helena 972 09 26 34 o 605 63 16 49

També ens podeu seguir a

Facebook

 

Comparteix el projecte amb els teus amics

Publica el widget del projecte
Selecciona el widget que millor encaixi a la teva pàgina web. Només has de copiar i enganxar!


Preguntes i respostes(4)

 • Hola, per venir a buscar el llire a girona hi ha un horari o hem de quedar? s´ha de portar alguna cosa?, gràcies

  feta per david

  Hola!! Encara no tinc els llibres a Girona. Volia pujar aquest dijous. Ho confirmaré a través del Blog. Soc profe i estic amb tot l'embolic de notes, examens i final d'avaluació i entre mig tancant el Verkami... arf!! però ho aconseguirem!!!

  Faré els possibles perquè el tingueu a tots els punts de recollida abans de Nadal. De tota manera, sí, s'ha de trucar al punt de recollida al moment d'anar-lo a buscar per assegurar-vos que hi son i quedar dacord amb ells per recollir-lo. Ells tindran una llista de tots vosaltres i només haureu de signar al costat del vostre nom i recollir el vostre sobre. Gràcies!!! ja falta poquet!!! Helena Portella.

 • Hola. Acabem de fer una aportació de 50€, el correu electrònic era raqmahi@gmail.com, rexel, i voldriem recollir els llibres a Reus i no sabem on perquè durant el procès no hem trobat cap lloc on senyalar aquesta opció. Gràcies.

  feta per rexel

  Hola Rexel, no patiu, ens posarem en contacte amb tots vosaltres abans que acabi el verkami perquè ens especifiqueu, cadascú, precisament tot això. Enviaments, adreces, punts de recollida, etc. També tenim la intenció de fer una presentació a cada un dels punts de recollida.. però encara ho hem d'acabar de coordinar.. Us n'anirem informant!! Moltíssimes gràcies!!!!

 • Hola! Me encanta la iniciativa, y me preguntaba si tras adquirir el libro os importaría que tomáramos la ilustración para hacer carteles para el proyecto solidario del centro escolar en el que trabajo. Un saludo y gracias

  feta per Celia Quintáns

  Hola Celia! Gracias! Me gustaria conocer el proyecto solidario del que me hablas. Pues si está en la misma línia que El viaje de Samira, y no estais muy lejos, podemos venir a hacer una presentación del libro, incluso si la agenda se lo permite, La Rateta vendrian a tocar su canción. Pues aunque estemos a punto de alcanzar nuestro primer reto, los 2000€, nos queda el segundo y más dificil aún: llegar a los 10.000€ con la venta de todos los libros que estamos imprimiendo. Así que de momento nos gustaria que nuestra imagen se relacionara con la venta del libro. Si os encaja en vuestro proyecto lo hablamos y nos ponemos de acuerdo!!! Gracias!!!

 • Hola Helena, quería preguntarte si sería posible pedir el pack de 5 libros con envío a Madrid (añadiendo el precio del envío). Veo que el pack de 5 que ofreces es sólo de recogida en Cataluña. Un saludo

  feta per Elena Sánchez

  Des de luego Elena!! Os lo mandaremos a Madrid o donde nos digais. Muchisimas gracias por colaborar con nuestro proyecto!!

Si en vols saber més Fes la teva pregunta

El viatge de Samira

The Journey of Samira

El viaje de Samira

Aconseguits 3.475€
de 2.000€
100% aconseguit Conseguido!
El Viatge de Samira és un llibre il·lustrat sense text, un projecte solidari que vol recuperar la visió més humana davant de l'horror que han de viure milers de nens i les seves famílies que fugen de de les guerres havent d'abandonar les seves llars i la seva terra.
“The journey of Samira” is an illustrated book, without any text because the images speak for themselves. It is a solidarity project that aims to raise awareness: in this case, to awaken our human side to the horror of thousands of children and their families who escape from the war.
El Viaje de Samira es un libro ilustrado que carece de texto porque las imágenes hablan por sí mismas. Se trata de un proyecto solidario que pretende despertar nuestro lado más humano ante el horror que viven miles de niños y sus familias que huyen de la guerra abandonando sus hogares y su tierra.
Creat a: Moià

Gràcies! Aquesta campanya de crowdfunding va acabar el 11 de Desembre de 2016.

 
 • Aportant 10€
  36 Mecenes

  LLIBRE El viatge de Samira

  A recollir en un dels punts de recollida (Barcelona | Girona | Oliana | Reus)

 • Aportant 15€
  QUEDEN 10 RECOMPENSES (DE 10)

  LLIBRE + CD Carinyu, et vull explicar una cosa de La Rateta que escombrava l'escaleta

  (No inclou la cançó Em fa vergonya!, però us la faran arribar en quan la tinguin grabada)

 • Aportant 15€
  59 Mecenes

  LLIBRE El viatge de Samira

  Enviament nacional inclòs

 • Aportant 20€
  15 Mecenes

  2 LLIBRES El viatge de Samira

  A recollir en un dels punts de recollida (Barcelona | Girona | Oliana | Reus)

 • Aportant 25€
  25 Mecenes

  2 LLIBRES El viatge de Samira

  Enviament nacional inclòs

 • Aportant 25€
  5 Mecenes

  LLIBRE El viatge de Samira

  Enviament a d'altres països inclòs

 • Aportant 50€
  5 Mecenes

  5 LLIBRES El viatge de Samira

  A recollir en un dels punts de recollida (Barcelona | Girona | Oliana | Reus)

 • Aportant 55€
  6 Mecenes

  5 LLIBRES El viarge de Samira

  Enviament nacional inclòs

 • Aportant 200€
  QUEDEN 13 RECOMPENSES (DE 16)

  LLIBRE El viatge de Samira
  + IL·LUSTRACIÓ ORIGINAL (20x40cm) signada per l’autora

 • Aportant 650€
  QUEDEN 1 RECOMPENSES (DE 1)

  CONCERT de La Rateta que escombrava l'escaleta
  (despeses de desplaçament incloses dins la província de Barcelona)

Gràcies! Aquesta campanya de crowdfunding va acabar el 11 de Desembre de 2016.

 

Projecte destacat per Vilaweb

Blog del projecte (7)

7 actualitzacions més veure-les totes

Autor/a del projecte

Foto de Helena Portella Bergés
Helena Portella Bergés
Il•lustradora, artista plàstica i docent en l’àmbit del Dibuix, la Pintura i l’Expressió Artística. Ludotrainer, Teatre Terapeuta i Terapeuta Gestalt. segueix llegint
Helena Portella Bergés té 0 projectes més a Verkami. Pots trobar més informació a http://www.facebook.com/helena.portella.berges