❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

El llibre dels 20 anys de l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles!

El mes de desembre de 2016 es compleixen 20 anys de la fundació de l'ABPC. És per això que l’entitat s’ha proposat fer un llibre que reculli la seva història, les anècdotes i un recull fotogràfic d’aquests primers 20 anys d’existència. Necessitem la teva ajuda per editar-lo!

ABPC

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
133
Aportacions
3.390€
De 3.200€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

Què volem fer?

Aquest projecte pretén ser una extensa exposició dels primers 20 anys de vida de l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles, fundada el 1996, i la incidència que ha tingut en les festes populars de Cubelles i en la vida social del municipi.

Creiem que aquest treball pot contribuir al coneixement de la nostra història i pot ser especialment interessant per a totes aquelles persones atretes per la cultura popular i tot el que l'envolta.

Per què volem fer un llibre?

Per destacar la importància de la fundació de l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles com a consolidació dels balls populars i com a entitat capdavantera del teixit associatiu de Cubelles.

Perquè a finals de 1996 es crea l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles, amb la unió de totes les colles existents en aquell moment (gegants, capgrossos, timbalers, draga, diables, bastons, panderos, pastorets i gitanes), fent una entitat que va fer de revulsiu en la vida social de Cubelles. Va aglutinar una gran part de la joventut cubellenca, sent tot un referent encara vigent de l'activitat cultural i lúdica del poble.

Com ho farem?

Estudiarem detingudament la seva evolució, amb la creació de nou bestiari com el drac Viagrot, la reforma de la Draga i l'aparició de noves colles (grallers, timbaleres, bastons, diablets, cercolets, cintes...). Tindrem en compte els elements distintius de cadascuna d'elles, com el vestuari, la coreografia i les músiques. També farem un repàs de les sortides de totes les colles, tenint en compte que la seva activitat no s'ha limitat a Cubelles, sinó que s'han fet moltes actuacions a tot Catalunya i fins i tot a altres indrets de l'estat espanyol i de França.

Al marge de l'activitat de l'Agrupació en les festes majors, l'entitat també ha tingut una presència molt notable en altres manifestacions tradicionals del calendari festiu, com el Carnaval, la Castanyada, Nadal... I en l'aspecte social, no podem deixar de banda les relacions amb altres entitats cubellenques i amb el propi Ajuntament.

Farem un buidatge a fons dels programes de Festa Major i de la Festa Major petita, ja que son la font d'informació de primera mà.

S'estudiarà el fons documental de l'Agrupació de Balls Populars, per veure tota la seva activitat i la seva evolució. Al marge de la seva activitat en el món de la cultura popular, també ens interessa fer un estudi sociològic dels seus membres, els associats, components de les colles...

Entrevistarem persones que hagin tingut relació directe amb la festa i amb l'entitat en el sentit més ampli, incloent-hi també els qui que l'hagin viscuda des de fora, com a espectadors, explicant-nos els seus records i experiències.

I per donar-li un toc més atractiu farem un recull fotogràfic dels diferents actes, per anar visualitzant l'evolució, sobretot tenint en compte que estem parlant d'un període de 20 anys.

Els textos del llibre estàn escrits per Joan Pujol, Anna Morcillo, Gemma Sànchez i Xavi Toscano. Les fotografies que trobareu a la publicació seràn una selecció de la recollida d'imatges que s'ha anat fent entre els socis de l'ABPC al llarg de 20 anys.

On aniràn destinats els diners de les aportacions?

Els diners recollits a través del micromecenatge es destinaran als costos de maquetació i d’impressió del llibre. El format de la publicació està previst que sigui de 17x24cm, portada a color i l'interior del llibre en blanc i negre.

Les recompenses les entregarem a mesura que estiguin disponibles. En el cas dels exemplars de llibres es podràn entregar durant l'acte de presentació que farem el mes de desembre de 2016. Si no podeu assistir a l'acte podreu recollir el llibre a l'Escorxador, el local de l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles. Pel que fa a les samarretes de la Festa Major 2017 no es podràn entregar fins al mes de juliol de 2017, durant la Festa Major Petita.

Si no sou de Cubelles i voleu col·laborar amb el nostre projecte estarem encantats! Per això si no podeu assistir a la presentació ni podeu recollir el llibre al nostre local us l'enviarem gratuïtament a casa.

De totes maneres, podreu anar seguint l'evolució del procés de creació del llibre a través de les nostres xarxes socials.

Vols més informació de l'ABPC?

Visita la nostra web

Segueix-nos a Facebook

Segueix-nos a Twitter

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

0 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies