❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Pel·lis a l'aula, la natura a les pantalles, en un llibre

Edició de l'assaig Pelis a l'aula. Cinema per a la transició ecosocial. Una eina d'educació ambiental

56%
24
días
41
Aportaciones
1.126€
De 2.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Benvingudes i benvinguts a Pel·lis a l’aula. Cinema per a la transició ecosocial. Apagueu els mòbils que comença la projecció. Si sou professorat o alumnat amb ganes de tenir una eina útil, aquest és el vostre micromecenatge. Si us agrada el cinema, també, hi trobareu les vostres pel·lícules, però amb la mirada de l’educació ambiental. Aquesta és una campanya per editar un llibre que voldreu tenir a les mans.

Un grup d’autors coordinats per l'educador ambiental German Llerena han escrit un llibre útil per a la comunitat educativa que vulgui fer servir el cinema per explicar la nostra relació amb la natura. Pol·len Edicions volem publicar-lo, dins la col·lecció Producció Neta, i la sèrie Agroecologia Escolar. El llibre compta amb el pròleg del periodista Ignasi Franch.

Pel·lis de les més taquilleres, les de culte i les no tan bones

Hi ha molt per descobrir. Volem publicar un llibre que navega pel que significa el medi ambient o la natura en diferents pel·lícules: acostuma a estar de fons, d’escenari, més que com a argument principal, encara que l’estat del planeta és realment important com a explicació de gèneres sencers de pel·lícules (catastrofistes, de ciència ficció, etc.).

Què vol ser aquest llibre? Té una primera pretensió: reproduir el fet d’estar en una tertúlia amb cafè i amistats on et fan recomanacions de pelis, mentre parleu de medi ambient.

Bé, ja veureu que també és una reflexió per provar d’enriquir l’educació ambiental, i concretament, de donar algunes eines de treball educatiu.

«Com resolen els conflictes socioecològics les pelis? I la realitat? Quines idees sobre el medi ambient ens han transmès les pelis al llarg del temps? Les pelis taquilleres no van del medi ambient, però en parlen molt.»

Les autories

Les sis persones que escriuen aquesta obra són: l’educador ambiental German Llerena Del Castillo (autor de Agroecologia escolar, 2017, Pol·len), que coordina l’obra, l’ambientòleg inquiet Jaume Enciso Cachafeiro (coordinador del llibre Alerta: greenwashing, 2023, Pol·len), el creador i músic Miquel Cubero Benet, l’ambientòleg Marc Ayats Plana, l’ambientòloga especialitzada en agricultura rural i urbana, Laura Calvet-Mir i el pedagog, professor i educomunicador Enrique Martínez-Salanova Sánchez, de qui hem reproduït un article del seu portal Educomunicación.

ACCEDEIX A L'ÏNDEX

Fitxa del llibre

El llibre tindrà les següents característiques:

Format: 15 x 21 cm
Pàgines: 200 (provisional)
Col·lecció: Producció Neta (Ecologia) * Sèrie Agroecologia escolar
PVP: 18 euros
Ecoeditat

L'obra tindrà el 'Segell d'ecoedició' que ofereix l'Institut de l'ecoedició de Catalunya i verifica els següents paràmetres:
Producció local: el llibre es produeix en el territori de distribució.
Paper certificat FSC/ 100% Reciclat
Càlcul i comunicació de la petjada de carboni a través de la calculadora bookdaper.cat, que ajuda a minimitzar l'impacte ambiental de les publicacions.

El segell verifica el compromís de Pol·len Edicions amb l'ecoedició, una forma innovadora de gestionar las publicacions amb criteris de protecció del medi ambient.

El llibre inclou la motxilla ecològica amb els impactes i estalvis en diferents paràmetres (carboni, aigua, energia, primeres matèries i residus), un element de comunicació ambiental que s'acompanya de la millora contínua per reduir aquests impactes.

Calendari i recompenses

El llibre està en fase de correcció. Quan aconseguim el mecenatge, procedirem a ecodissenyar-lo, maquetar-lo i imprimir-lo. Es preveu lliulrar-lo entre juliol i setembre de 2024, inclosos. La recaptació permetrà cobrir el 80% de la impressió, i la resta servirà per assumir despeses d'enviaments.

La recompensa principal és el llibre en paper, però també es pot aconseguir el llibre digital i el punt de llibre d’ecoedició.

Les recompenses lligades a un esdeveniment són principalment dues:

  • Cinefòrum + presentació del llibre: t’organitzem un cinefòrum i presentació del llibre a la teva comunitat.

  • Ves al cine amb alguna de les autores: triarem una pel·lícula rellevant amb el llibre per veure amb alguna de les autores. Amb paperina de crispetes ecològiques i tot!

El mecenatge és una eina de mesura ambiental (practiquem l'ecoedició decidint la tirada en funció de l'èxit de la campanya) i alhora un instrument de comunicació, perquè abans que ningú coneixeu l'existència d'aquesta proposta literària.

Les recompenses s'enviaran entre juliol i setembre de 2024; per assegurar que tothom tingui exemplar i no s'hagi exhaurit l'edició, les recompenses les gestionarem fins el setembre de 2025.

Qui Som

Pol·len Edicions sccl som una cooperativa editorial que publiquem llibres de pensament crític sota criteris d’ecoedició. Estem a Sant Cugat del Vallès i a Masies de Roda.

També ens trobareu a l'Instagram de Pol·len edicions o al X de Pol·len edicions.

O al web de Pol·len

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

3 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Annabel Busqué Bertran

    Annabel Busqué Bertran

    1 días

    Bon dia, Enhorabona pel projecte!! Molt necessari i interessant!! Un parell de comentaris: no sé perquè, avui l'aplicatiu no em permet "seguir el projecte"... Em podeu ajudar? I per altra banda, entenc que estigui dirigit a les aules, mestres i professorat, com s'indica, però també és ideal per a famílies i àvies com jo!! Ja m'imagino gaudint i aprenent juntament amb les nétes, amb les pelis del teu llibre German. Endavant amb el projecte!! En faig difusió.

  • miquelbg

    miquelbg

    9 días

    Ep! Feu atenció a aquest projecte!

  • ROCIO VILLEGAS ROBLES

    ROCIO VILLEGAS ROBLES

    16 días

    Molta sort i endavant amb el projecte, Rocío.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies