❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

En els 25 anys d'UpiC

L'associació universitària UpiC compleix 25 anys i ho volem celebrar amb tu. En aquest llibre, 11 autors reflexionen sobre la situació i els reptes de la universitat del 2014, tal com UpiC ho fa des del 1989.

Associació UpiC

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
105
Aportaciones
2.574€
De 2.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

En els 25 anys d'UpiC: materials per fomentar el futur de la universitat pública

Per celebrar els 25 anys d'UpiC volem que ens ajudis a imprimir aquest llibre, i a canvi et pots endur un exemplar, l'edició digital pel teu eBook lliure de DRM (proteccions digitals) i una reimpressió del manifest fundacional.

Vols fer una aportació però no vols que el teu nom es faci públic?

Ho pots fer. Un cop acabi la campanya, passarem un formulari preguntant si es vol aparèixer a la web o al llibre (depenent de l'aportació), i en cas afirmatiu amb quin nom.


Ara fa tot just 25 anys, el juny del 1989, es creava UpiC, grup de reflexió i incidència universitària a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Hem volgut commemorar el primer quart de segle d’UpiC amb l’elaboració d’un recull de textos que, globalment, tracten, com no podia ser d’altra manera, els mateixos aspectes que ja preocupaven la nostra associació als seus inicis.

Amb aquesta obra no només pretenem celebrar els 25 anys d’UpiC (objectiu del primer capítol, centrat en la història d’UpiC), sinó també posar les bases per a un debat un debat sobre els temes universitaris en els que creiem que cal centrar la màxima atenció durant els propers anys, perquè de com s'enfoquin en depenen qüestions tan importants com l'orientació de la docència i la recerca al servei del conjunt de la societat, la igualtat d'oportunitats en l'accés als estudis i, en general, l'eficàcia i l'eficiència de la universitat pública com a servei a la ciutadania.

Més informació sobre l'Associació UpiC: http://www.upic.cat


Presentació del llibre a l'acte commemoratiu dels 25 anys

A l'octubre celebrarem un acte commemoratiu, amb diverses de les persones que van fundar UpiC i amics que hem fet durant els anys. En aquest acte presentarem el llibre i podràs recollir la teva recompensa.

Les recompenses es componen del llibre i, opcionalment, d'una impressió del manifest fundacional d'UpiC, anomenat també llibre groc d'UpiC (llegeix l'original en PDF).


Història d'UpiC (extracte del pròleg)

Pel que sabem, no existeix a cap universitat de l’estat una associació semblant a UpiC, que hagi arribat a celebrar el seu primer quart de segle d’història. UpiC va sorgir com una associació de personal de la UPC (PDI i PAS), impulsada i formada per un grup de persones que des de feia temps havien dedicat part del seu temps i esforços a lluitar per una universitat democràtica, autònoma, científica i catalana.

Aquest grup s’ha anat ampliant i diversificant amb el temps i, cada vegada més, UpiC ha aconseguit traduir els resultats dels seus debats en propostes concretes d’actuació, algunes de les quals han estat aplicades amb èxit a la nostra institució.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Associació UpiC

    Associació UpiC
    Autor/a

    más de 9 años

    Sí. Un cop acabi la campanya, enviarem un formulari a totes les persones que han fet aportacions per preguntar-vos:

    a) Vols aparèixer a la web o al llibre com a mecenes?

    b) En cas afirmatiu, quin nom vols que aparegui?

    Només publicarem els noms de les persones que han respost afirmativament a la primera pregunta, i amb el nom que indiquin.

  • Associació UpiC

    Associació UpiC
    Autor/a

    más de 9 años

    Puc fer una aportació i que el meu nom no aparegui a la web o al llibre?

#06 / Per fi, l'enviament

Tal com us hem anunciat per correu, per fi hem fet l'enviament dels llibres.

Organitzar totes les vostres dades, classificar tots els tipus de recompenses, els diferents tipus d'enviaments... ens ha dut un temps. Però per fi ja estan enviats.

Si en la propera setmana encara no heu rebut el llibre, contacteu amb nosaltres per esbrinar què ha passat.

Des de l'Associació UpiC ara ens dedicarem a difondre el llibre per totes les universitats i institucions per tal de fer arribar les nostres idees i propostes per al futur de la universitat pública.

Esperem comptar amb vosaltres en els propers 25 anys!

Associació UpiC

#05 / Recollida de llibres a l'acte dels 25 anys d'UpiC!

Benvolgudes i benvolguts mecenes,

Tenim dues novetats molt importants! La primera, és que demà tindrem els llibres impresos. I la segona, és que el proper dijous 20 de novembre celebrarem els 25 anys d'UpiC en un acte on hi esteu convidades i convidats.

I molt més important, en aquest acte podreu recollir la vostra recompensa!

Esperem comptar amb la vostra presència!

Associació UpIC

#04 / Comencem la impressió del llibre

Una setmana després de l'acabament de la campanya, només podem dir-vos: gràcies!

Més de 100 persones han fer possible que arribem a l'objectiu de finançament (una mica més i tot), i ara ja podem iniciar la impressió.

Els editors han treballat de valent aquests últims dies per poder enllestir la maqueta del llibre, que hem de dir que és d'una qualitat molt alta i esperem que satisfarà les vostres expectatives estètiques.

Els propers dies, entre de proves d'impressió d'aquest llibre de 160 pàgines, també començarem a editar la versió electrònica del llibre que va inclosa en totes les recompenses.

#03 / Sobre les mencions a la web i al llibre

Avui hem arribat al 90% del finançament i l'equip d'UpiC estem molt emocionats amb la implicació d'aquestes 89 persones que han contribuït a aquest projecte fins ara.

Arribats a aquest punt volem esclarir un dubte que ens han arribat relatiu a les mencions dels i les mecenes en la web i en el llibre:

He fet una aportació o la vull fer, però no vull aparèixer en cap llista

I així serà. Un cop acabi la campanya, enviarem un formulari a totes les persones que han fet aportacions per preguntar-vos:

a) Vols aparèixer a la web o al llibre com a mecenes?

b) En cas afirmatiu, quin nom vols que aparegui?

Per tant, només publicarem els noms de les persones que han respost afirmativament a la primera pregunta, i amb el nom que indiquin.

També us avisem que en breu anunciarem la data de presentació del llibre, on podreu recollir la vostra recompensa, així com el programa de l'acte.

#02 / El llibre d'UpiC també en format digital!

Passem l'equador de la campanya de finançament i hem aconseguit un terç del finançament necessari.

Per això no oblideu fer difusió del llibre entre coneguts i conegudes, per arribar a l'objectiu. Recordeu que si no hi arribem, no podrem imprimir el llibre!

Ara encetem l'etapa definitiva, i portem unes quantes novetats:

El llibre també en format digital

Amb una aportació de 15€ o més, els mecenes de llibre d'UpiC també s'enduran una versió electrònica per llegir en eBooks, mòbils o tauletes. Farem una versió digital sense restriccions com el DRM, i en els formats que us permetin llegir-ho en qualsevol dispositiu, com ePub.

L'edició del llibre avança

Els editors i editores estan treballant de valent, maquetant i fent propostes per la portada del llibre. El resultat està adquirint una gran qualitat editorial, que esperem que recompensarà la vostra aportació.

#01 / La campanya de micromecenatge està en marxa!

La posada en marxa d'aquesta campanya és la culminació d'un procés que fa uns mesos que es va iniciar.

Des de principis d'any, fins a un total de 11 membres d'UpiC van acceptar escriure un text sobre diversos temes cabdals per a la universitat: finançament, docència, accés, estructura...

Us deixem, com a primer tast, amb un fragment de la història d'UpiC (capítol 1) pel professor i fundador d'UpiC Guillermo Lusa:

No creemos que exista en el seno de ninguna universidad de nuestro país una entidad semejante a UpiC que haya podido llegar a celebrar su primer cuarto de siglo de historia. Un grupo de personas ‒surgido de entre quienes hace varias décadas combatían por una universidad democrática, autónoma, científica y catalana‒ fue capaz de poner en marcha una modesta asociación, dedicada en primer lugar a debatir acerca de los problemas… leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies