❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Projecte Intermèdia 2014 d'Empara Rosselló

La creació de la pel·lícula **Bizarre**, és un documental amb ficció, gira entorn a diferents artistes i la seva obra. No busco la naturalitat dels personatges, sinó el seu excés, la seva originalitat, unint sempre al seu entorn, la seva ciutat, el lloc on viuen.

Empara

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
2
Aportaciones
20€
De 5.000€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en English

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

FASES DEL PROJECTE

En aquest projecte intervenen:

1.- La creació de la nova pel·lícula Bizarre d’Empara Rosselló un recorregut per l’obra de diferents artistes nacionals i internacionals i el seu entorn geogràfic i personal. Es passaran les seqüències ja rodades i es plantejarà un col·loqui al voltant de l'art.

2.- Passi de la pel·lícula "El Color de la Innocència" d'Empara Rosselló presentada darrerament a la Filmoteca de Catalunya i acció performàtica en directe.

**Oferirem a les persones que no puguin assistir a l'esdeveniment un DVD de la pel·lícula EL COLOR DE LA INNOCÈNCIA d'Empara Rosselló i un document enregistrat del propi esdeveniment.

BIZARRE: LA PEL·LÍCULA

La creació de la pel·lícula Bizarre, és un documental amb ficció, gira entorn a diferents artistes i la seva obra. No busco la naturalitat dels personatges, sinó el seu excés, la seva originalitat, unint sempre al seu entorn, la seva ciutat, el lloc on viuen.

El documental s'estructuraria de diferent manera segons els personatges que van apareixent. D'una banda, els artistes representen part o algunes de les seves obres, que ells mateix trien, i els donem un punt de partida perquè ells mateixos desenvolupin alguna cosa nova. Situem els personatges, situant-los en un entorn afí. En el cas dels personatges que no es dediquen a l'art, els proposem un tema sobre el qual poden parlar, moure, en definitiva, desenvolupar-lo.

Els temes proposats poden ser comuns als artistes i als no artistes. L'entorn geogràfic cobra especial rellevància, acompanya sempre al personatge. És un lloc afí,on se senti còmode.

La realitat geogràfica i l'entorn influeixen en l'ésser humà, alhora que l'ésser humà influeix en aquesta realitat geogràfica, en aquest entorn, i tot està interconnectat, amb les altres realitats geogràfiques. Es pot connectar directament o indirectament amb aquestes altres realitats geogràfiques. Directament en un viatge, en parlar amb algú d'una altra realitat geogràfica. Indirectament, perquè cada acció influeix en la resta de l'univers, segons el fenomen d'interconnexió que ja apuntava Albert Einstein.

Aquestes realitats, directes o indirectes, influeixen en l'obra de l'artista i en cada ésser humà. La percepció d'un artista africà a l'Àfrica és diferent de la d'un artista africà a Barcelona, en certa manera. Encara que les característiques ètniques i culturals del seu lloc d'origen l'acompanyen sempre. Això succeeix igualment amb qualsevol persona, no només amb els artistes.

Aquesta barreja de realitats genera una riquesa cultural i obre el camí cap a una possible transformació de la vida. Alhora, la persona o artista, estableix un diàleg directe o subliminal amb el seu entorn. Parla amb el mar, o escolta al vent, o les pedres que conformen la seva cosa, normalment d'una manera subliminal, menys el xaman, que parla directament amb els elements de la natura.

ESCENES RODADES

Fins ara tenim dues escenes rodades amb dos artistes: Albert Merino i Empara Rosselló.

Albert Merino ( Barcelona 1979) és videocreador , llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i la Kunsthochschule Berlin Weißensee.

A través d'un llenguatge personal, i intimista desenvolupa un ampli imaginari on el vídeo és utilitzat com una eina per intervenir sobre la cotideaneidad, fregant sovint, l'absurd i la ironia. El seu treball abasta diversos gèneres, des de peces de caràcter experimental, fins a la videodansa o el fals documental.

Albert Merino construeix realitats oníriques sobre paisatges tancats o oberts.

Empara Rosselló, Barcelona. Estudià Filologia i Història a la UAB i Psicologia a la UOC. Premi FAD 2004. Ballarina i creadora de nombrosos espectacles a Europa, als EEUU i a Àfrica del nord i subsahariana. Actualment també al cinema amb la seva Òpera Prima "El Color de la Innocència", presentada recentment a la Filmoteca de Catalunya, i amb la seva propera creació "Bizarre".

"Ens planteja associacions d'idees no lògiques però bullents paradoxes surrealistes, per contrastar-les amb una meditació tranquil·la. Altres característiques que defineixen l'obra de Empara Rosselló són el post-conceptualisme o el post-feminisme, entès com un humanisme des del punt de vista de la vida quotidiana de la dona, en totes les seves contradiccions i virtuts, amb un gran sentit irònic. En l'acció escènica o cinematogràfica sap irrompre amb aquella força intangible de la poètica dels xamans. Una força tel·lúrica que invoca el nostre inconscient per desfer elements d'una naturalesa, avui presonera entre les parets del ciment armat de la societat neoliberal." Xavier Padullés, Doctor en Filosofia i Professor de l'Institut del Teatre.

Empara Rosselló manifesta en la seva intervenció a Bizarre: la música sempre existeix i està més enllà de nosaltres, així doncs podem dialogar amb ella, multiplicar, escenificar-la. La poètica de l'acció escènica a partir de la dansa, la paraula, o el cant.

Un altre aspecte és el desenvolupament del ** Empara Rosselló SMER -sistems of movement- materialitzats a partir de la base de treball i de l'exposició cinematogràfica de diferents accions relacionades amb els diferents sistemes de moviment on poden intervenir altres estudiants o artistes del ARCUS Project 2014 Ibaraki, de l'Institut del Teatre i d'altres persones interessades. **Podeu apuntar-vos-escrivint al nosre e.mail [email protected] i demanant fer un curs de formació per intervenir a la pel·lícula.

També es pot realitzar un document a la mateixa pel·lícula dels diferents artistes participants i la seva obra.

SMER -SYSTEMS OF MOVEMENT-

El Empara Rosselló SMER -systems of movement-

El mètode de treball creat per Empara Rosselló se centra en l'ús del cost i la veu en el procés creatiu: investigar i descobrir els seves potencialitats, explorar els seves dimensions i el seu significat (el cost com a lloc d' acció i de reflexió), estudiar la relació qualit entre moviment i veu, i desenvolupà el procés d' adequació entre la idea i el a concepte de l' obra i la seva realització. Els objectius del workshop són oferir coneixements teòrics i sobretot pràctics fonamentals per durar a terme projectes artístics relacionats amb el camp de la performance, l' acció, la dansa, el teatre, el cinema, i poder aplicar-ho també a la vida quotidiana.

Tanmateix el projecte intermèdia, és planteja com un projecte itinerant amb la intenció de poder presentar-lo a més del Baluard del Museu Marítim de Barcelona, a diferents teatres i centres d’art a nivell nacional i internacional, com el Centre d'Arts Santa Mònica, el Teatre de l'Atlàntida de Vic i el EAR Up gallery a Nova York entre d'altres.

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS

Les aportacions seran destinades a financiar la nova pel·lícula d'Empara Rosselló Bizarre.

CALENDARI

El calendari de producció comença ja, i estarà acabat a l'agost. Des del dia 1 fins al 7 del mes d'agost es realitzarà el projecte intermedia, i per tant els inversors podran rebre la recompensa d'assistir a l'esdeveniment.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies