❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

1714, El Preu de la Llibertat

Minisèrie de ficció produïda per TV3, la Xarxa i Prodigius Cinema, basada en la trilogia homònima d'Alfred Bosch i dirigida per Sílvia Quer. 1714 s'estrenarà al voltant de l'Onze de setembre del 2014 i serà la primera vegada que veurem en pantalla aquesta part de la nostra història.

Prodigius Cinema

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
1.161
Aportaciones
226.605€
De 200.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

ACTUALITZACIÓ #1

17/12/13
Bones notícies per a ‘1714, El preu de la llibertat’
Ens resulta difícil trobar les paraules per traslladar-vos el nostre agraïment pel vostre suport i per l’alè que ens transmeteu cada dia.
Aquesta força és, per sobre dels diners, la que ens fa creure que el projecte és, no només necessari, si no possible.
Com hem explicat a les diferents entrevistes i trobades que hem ofert per explicar el projecte, el pressupost total de la producció és de 3 milions d’euros. Les institucions que ja ens donen suport aporten la majoria d’aquest pressupost, garantint-ne una base fonamental, i comptàvem aconseguir 200.000€ a través de Verkami i 300.000€ més a través de noves aportacions d’empreses i patrocinadors per fer de “1714, El preu de la llibertat” el projecte que la nostra història mereix.
Ara us podem anunciar un NOU aliat: la televisió pública basca EiTB aporta 150.000€ a “1714, el preu de la llibertat”.
El seu suport ens permetrà finalitzar aquesta primera campanya amb èxit, i té un enorme valor simbòlic i sentimental en aquests moments històrics que estem vivint.
Junts hem arribat fins aquí i només junts ho aconseguirem! Gràcies!
Agustí Mezquida
Productor de ‘1714, el preu de la llibertat’


.

1714, El Preu de la Llibertat és una minisèrie, de dos episodis de 90 minuts cadascún, produïda per Prodigius, TV3 i La Xarxa que s'emetrà a la televisió pels volts de la Diada de 2014, en el marc dels actes commemoratius de la fi de la Guerra de Successió Espanyola.

Basada en la trilogia homònima d'Alfred Bosch i amb guió de Jaume Mateu Adrover, 1714 serà dirigida per Sílvia Quer i compta entre el seu repartiment amb actors de primera línia com Lluís Homar, Josep Maria Pou, Sílvia Bel i Marc Cartes.

Per explicar la nostra història al món, necessitem un producte que compleixi amb els estàndars de qualitat internacional i només ho podrem aconseguir si fem de 1714 un projecte col·lectiu. Comptem amb el suport de Tv3, la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat. Ells són un pilar imprescindible del projecte, un suport necessari, però no suficient.

Necessitem d'una empenta extraordinària, on entitats, mitjans i ciutadans s'impliquin en construir una obra que emocioni el món.

Pots seguir i difondre el projecte a Twitter i Facebook!

**UNA HISTÒRIA IMPORTANT**
**UNA HISTÒRIA IMPORTANT**

L’Onze de setembre del 2014 farà tres-cents anys de la fi de la Guerra de Successió Espanyola. Una Espanya i una Catalunya molt diferents a les que coneixem avui varen quedar atrapades en aquell enfrontament que sacsejà Europa.

Aleshores, es va extingir la possibilitat d’una Espanya construïda des de la seva diversitat i no contra ella, i també la d’una Catalunya garant del seu propi destí.

Referències visuals pel film. Il·lustració cedida de Guillem H. Pongiluppi del llibre "1714 El Setge de Barcelona"

Som deutors d’aquells anys: el nostre mapa sentimental, els nostres somnis i aspiracions, el que creiem que vam ser, el que som avui i el que volem ser demà, tenen un peu en aquell 1714.

**PER QUÈ AQUEST 1714?**
**PER QUÈ AQUEST 1714?**

Cada poble té les seves històries a través de les quals s'explica a sí mateix, es relaciona amb el món i recorda el seu passat. Vivim temps assenyalats, temps importants que definiran el nostre futur les properes generacions. No és d’estranyar, doncs, l’interès per conèixer com hem arribat fins aquí; la necessitat d’entendre perquè ens sentim de la manera com ens sentim.

La minisèrie 1714 recrea el món i la societat d’aquella època i explica una història que comprèn els darrers vuit anys del conflicte fins arribar al setge a Barcelona.
És la primera vegada que, des del món audiovisual, es fa un exercici d’imaginació semblant, i certament la primera vegada que es fa amb tanta ambició; mostrant com vivien aquells que ens han precedit.

Referències visuals pel film. Il·lustració cedida de Guillem H. Pongiluppi del llibre "1714 El Setge de Barcelona"

Entrarem a les seves cases, passejarem als seus horts i jardins; compartirem amb ells l’espai en què varen viure. De la pols dels seus camins, fins el fum i la sutja dels seus camps de batalla.

I és que aquest és el miracle de la ficció; l’únic que ens permet salvar distàncies i acostar-nos, des del terreny de les emocions, al nostre passat. Pel camí de l’espectacle, i sense voler ocupar el paper de mestres i historiadors, la ficció ens ajuda a refer el retrat d’aquella societat i aquell moment i a sentir, malgrat la llunyania, la seva importància tres-cents anys més tard. La ficció ens ajuda a entendre’ns; ens ajuda a somiar. I un país que somnia, és un país viu.

**SINOPSI**
**SINOPSI**

Durant la Guerra de Successió Espanyola, John Sinclair, un mercenari al servei de la Reina Anna d’Anglaterra, arriba a Catalunya per promoure la causa de l’Arxiduc Carles d’Àustria. Sinclair és jove i s’ha mogut sempre pel seu propi interès. A mesura que passen els anys, però, s’anirà sentint part d’aquest poble que l’ha acollit, i de la seva lluita per mantenir les seves llibertats.

La minisèrie situa els fets en el període 1707-1714, uns anys marcats per la Guerra de Successió Espanyola, que va agitar els destins d’Europa i Amèrica i va deixar més d’un milió de morts als camps de batalla.

Començarem a la boda del rei Carles amb Elisabet Cristina a Santa Maria del Mar, quan Barcelona era una cort europea i el veritable centre del conflicte internacional. Eren els dies de la caiguda de Tortosa, però també els dies en què Sinclair va conèixer Marianna, l’esclava negra al servei dels senyors Dalmases, que tantes coses haurà de capgirar al seu cor mercenari.

Viatjarem a Madrid, dos anys desprès, durant els dies en que l’exèrcit austriacista havia pres la ciutat; el moment en què el Tinent Mariscal Villaroel decidí que ja no podia servir més el Borbó i jurà fidelitat al rei Carles.

Referències visuals pel film. Il·lustració cedida de Guillem H. Pongiluppi del llibre "1714 El Setge de Barcelona"

Serem a Barcelona quan els anglesos abandonaren el Principat, i coneixerem el desgast que tot aquell patiment provocà en els seus protagonistes: refugiats d’Aragó i de València, com Dídac i la seva família, i altres habitants de la Corona, com Gertrudis, la família de Sebastià Dalmau, Rafael de Casanovas, Salvador Feliu de la Penya, Marta Vilana o Fra Ribera.

Ara ja fa un any des que les darreres tropes austríaques abandonaren Catalunya i la Junta de Braços decidí prorrogar la resistència del Principat. Ha estat un any de bloqueig, de fam, de bombardejos… Sinclair no ha marxat. No podia marxar. Després de la Batalla pel Baluard de Santa Clara, l’estiu de 1714, sent que ja no marxarà mai. Arriba setembre i s’acosta la batalla final que només la pluja aconsegueix ajornar.

Referències visuals pel film. Il·lustració cedida de Guillem H. Pongiluppi del llibre "1714 El Setge de Barcelona"

Sinclair sap, com saben tots, que aquesta serà la batalla definitiva; la seva darrera. I malgrat tot, ell, el bastard i mercenari, aquell a qui ningú no importava, troba consol de trobar-se aquí i sentir-se, per primer cop en la seva vida, estimat i acompanyat; part d’un què molt més gran ell.

**L
**L'EQUIP**

Sílvia Quer. Directora. És una de les directores amb més prestigi del país. Ha dirigit sèries com Laberint d’Ombres o Nissaga de Poder així com la pel·lícula per televisió Carles, Príncep de Viana. Recentment, ha rebut múltiples premis per la direcció de 23-F, El dia més difícil del Rey i ha estat nominada als premis EMMY per la direcció de Operación Jaque.

Agustí Mezquida. Productor. Ha asumit diversos càrrecs de responsabilitat al Comité Olímpic de Barcelona’92, Televisió de Catalunya, Canal+, Digital+, Antena 3TV i DeAPlaneta. Com a director general de DeAPlaneta, ha estat al capdavant de diverses produccions i coproduccions internacionals. Al 2001 funda Prodigius Cinema, productora de minisèries com Barcelona, ciutat neutral.

Mateu Adrover. Guionista. Guionista de Barcelona, ciutat neutral, Lola i Amb el 10 a l’esquena, entre d’altres. El darrer èxit la conreat com a director i guionista de Fort Apache, que li ha valgut el premi del públic del Festival de Toulouse i l’EU-XXL Festival Award austríac, a més de la nominació a Millor Director Novell als Premis Ciutat de Barcelona.

Alfred Bosch. Autor de la Trilogia 1714 (Ed. Columna, 2002). En l’actualitat, diputat per ERC al Congrés dels Diputats. Bosch és autor de diverses novel·les premiades com Inquisitio (Premi Prudenci Bertrana), Les Set Aromes del Món (Premi Ramon Llull) o L’atles furtiu (Premi Sant Jordi), entre d’altres.

Sílvia Bel serà Marta Vilana a "1714". L'actriu catalana ha actuat als escenaris més reputats de tot el país amb obres com "La Plaça del Diamant", i ha compartit amb nosaltres innumerables estones de cinema i televisió a "Infidels", "Ventdelplà" o "El cor de la ciutat".

Marc Cartes serà Sebastià Dalmau. L'actor andorrà ha participat a nombroses produccions de cinema i televisió. Recordat per papers emblemàtics a les sèries "Laberint d'Ombres" o "Ventdelplà", també ha actuat a pel·lícules de realitzadors com Ventura Pons, i diverses obres teatrals sota la direcció de Sergi Belbel.

Lluís Homar serà Rafael Casanova. El prestigiós actor català té una llarga trajectòria en el teatre, el cinema i la televisió. Entre els seus darrers treballs al cinema destaquen "Eva" (Premi Goya al Millor Actor de Repartiment) o "La Mala Educación". Homar és cofundador del Teatre Lliure i va ser-ne també el seu director artístic.

Josep Maria Pou serà Feliu de la Penya. Intèrpret fonamental de l'escena catalana, Pou ha guanyat el Premi Nacional de Teatre i el Premi Internacional Terenci Moix. Té una llarga carrera al món del cinema sota la direcció d'autors com Carlos Saura, Pilar Miró, Alejandro Amenábar, Pere Portabella o Ventura Pons. En televisió, destaca la seva participació a sèries com "Temps de silenci" o "Estació d'enllaç".

Aquests són tan sols els primers actors confirmats del projecte, que comptarà amb la participació de les personalitats més destacades del món interpretatiu català, que s'aniran fent públiques al llarg de les properes setmanes.

**UN PROJECTE COL·LECTIU**
**UN PROJECTE COL·LECTIU**

L’aposta de Televisió de Catalunya, La Xarxa Comunicació Local i de Prodigius Cinema és una aposta de qualitat. Les bones intencions, per si soles, no garanteixen l’èxit de cap empresa, i només un bon producte final és capaç de fer realitat el propòsit que la inspira; un propòsit d’emoció i espectacle, però també de coneixement.

Referències visuals pel film. Il·lustració cedida de Guillem H. Pongiluppi del llibre "1714 El Setge de Barcelona"

La implicació de les institucions vinculades a l’audiovisual, com ara el Departament de Cultura i Televisió de Catalunya, han estat i seran sempre claus. En aquest moment, però, són una condició necessària, però no suficient, per garantir la viabilitat de la producció.

Ens cal una empenta extraordinària; unir els esforços de les institucions, les empreses i la ciutadania per fer possible aquest projecte col·lectiu.

Per això, comptem amb el suport de mitjans de comunicació i entitats de la societat civil catalana. I busquem ambaixadors a través del micromecenatge, les aportacions dels quals faran possible la producció, complementant el finançament ja existent que aporten Televisió de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

CALENDARI

  • Campanya de finançament col·lectiu del 12 de nov. al 22 de des. del 2013

  • Rodatge durant els mesos de febrer i març del 2014.

  • Estrena al setembre de 2014.

APADRINA L'ENVIAMENT DE 1714 A UN CENTRE ESCOLAR, BIBLIOTECA O ENTITAT

A més d'assistir a les preestrenes, els Ambaixadors apadrinaran l'enviament d'una còpia de la minisèrie al centre educatiu, biblioteca o entitat cívica que escullin. Aquells Ambaixadors que ho vulguin podran fer constar el seu nom en l'enviament. En cas que diversos Ambaixadors triïn el mateix lloc per enviar el DVD, proposarem d'altres destinacions alternatives.

LLIURAMENT DELS REGALS

El lliurament dels regals materials és gratuït dins del territori de la Unió Europea. Per enviaments extracomunitaris, caldrà abonar 10€ extres.

LLIURAMENTS. DATES ESTIMADES

  • Butlletí "1714 Endins" a partir del dia 18 de novembre de 2013

  • Participació com a extra durant el rodatge de la Minisèrie. Febrer o Març de 2014.

  • "Guió original 1714 Edició Especial Ambaixadors" a partir del setembre de 2014 després de l'emisió a TV3.

  • Visionat digital en primícia dels primers 17'14'' de la minisèrie, i xat exclusiu amb la directora, el productor i els actors protagonistes de la minisèrie el setembre de 2014 (abans de Preestrenes).

  • "Paquet 1714 DVD ambaixadors", "Paquet 1714 DVD Plus" i "Paquet 1714 DVD Edició Especial" a partir del setembre de 2014

  • Preestrenes a Barcelona, GIrona, Lleida i Tarragona i Estrena a TV3: setembre 2014.

Nota: No hi ha cap obligació d’assistir a les preestrenes. El desplaçament, allotjament i qualsevol altra despesa per assistir-hi no estan incloses. Els ambaixadors podran renunciar a qualsevol dels regals comunicant-ho a l'equip de 1714.

(*) BASES DE PARTICIPACIÓ DEL SORTEIG D'EXTRES 1714 clica aquest enllaç

(**) NOM DELS AMBAIXADORS ALS CRÈDITS FINALS

La inclusió del nom és voluntària i en tot cas haurà de ser el nom i cognoms de l'Ambaixador. Un cop acabada la campanya, l'equip de 1714 es posarà en contacte amb els Ambaixadors per demanar la conformitat explícita amb l'aparició del nom a l'apartat d'Agraïments de www.1714.tv i als crèdits finals de les còpies no comercials. És a dir, les còpies de la projecció de les Preestrenes i dels DVD no comercials (aquells que es distribuïran entre els Ambaixadors i les Entitats, Associacions i Empreses).

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

107 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • DJordai

    DJordai

    más de 3 años

    Seguim sense novetats. Quina enganyifa és el Verkami, que hauria de garantir la devolució dels imports a projectes que no tiren endavant.

  • Heidelgun

    Heidelgun

    casi 9 años

    Com està el tema d'aquesta miniserie? Ho dic perquè les darreres noticies son del finals de 2013. Si finalment no es fa, que ens tornin els diners.

  • Marcel Molina i Conte

    elnotawallace

    9 años

    Hola,

    Fa pràcticament un any que no sabem res d'aquest projecte. Sabeu si finalment es farà? I en cas constrari, retornareu els diners?

    Gràcies.

  • dportabella

    dportabella

    más de 9 años

    Hola, La pel·lícula es farà finalment? Si no és el cas, podeu retornar els diners si us plau?

    Salutacions, David

  • Montserrat Garrido

    Montserrat Garrido

    más de 9 años

    Hola. Agrairia que ens informéssiu de com està el retorn de les aportacions. Gràcies.

  • Daniel Justribó

    danili

    más de 9 años

    Com està el tema? Hi ha rodatge al final?

  • DJordai

    DJordai

    más de 9 años

    Ens vau dir que si a finals de maig el projecte no tirava endavant, retornaríeu les aportacions. Estem acabant el mes de Juny, i encara no tinc cap notícia al respecte.

  • Miquel

    Miquel

    más de 9 años

    S'està rodant la sèrie ?

  • Ferran Pauné

    Ferran Pauné

    casi 10 años

    El bloqueig del projecte a causa de l'administrador de TVC resulta sorprenent. És una situació vergonyosa que el país no mereix. No podem tirar la tovallola. Cal pensar alguna acció de pressió popular: sóm 1.230 ambaixadors. Lluitarem fins al final?

  • Joana

    Joana

    casi 10 años

    Bon dia,

    Des que s'ha aconseguit l'objectiu econòmic que no he rebut cap informació sobre aquest projecte. Quan ens informareu d'alguna cosa? En principi la recompensa deia que podríem participar al sorteig per a ser figurants, quan se celebrarà?

#06 / Aturada temporalment la producció de '1714, el preu de la llibertat'

Benvolguts Ambaixadors de ‘1714, el preu de la llibertat’,

En primer lloc, vull demanar disculpes pel retràs amb que arriba aquesta nota per explicar-vos la situació del projecte ‘1714, el preu de la llibertat’.

A primers de febrer la direcció de Televisió de Catalunya (TVC) ens va comunicar verbalment que l’administrador de la mateixa es negava a donar compliment als compromisos ja assumits per dur a terme la minisèrie ‘1714 el preu de la llibertat’, segons contracte de data 2 de desembre de 2013, presentat per la pròpia direcció de TVC i signat per mi en aquelles dates, incorporant tots els acords establerts: guió, pla de finançament tancat, pressupost, pla de rodatge i data de lliurament, entre d’altres paràmetres habituals.

Des de finals de novembre, però, havíem estat treballant en la preparació de… leer más

#05 / Bones notícies per a ‘1714, El preu de la llibertat’

Benvolguts Ambaixadors de ‘1714, El preu de la llibertat’,

És un honor adreçar-me a tots vosaltres amb aquest primer butlletí “1714 Endins”.

Em resulta difícil trobar les paraules per traslladar-vos el meu agraïment pel vostre suport i per l’alè que ens transmeteu cada dia. Aquesta força és, per sobre dels diners, la que ens fa creure que el projecte és, no només necessari, si no possible. Som 1.075 Ambaixadors en aquest moment i us dono les gràcies a tots i cadascú de vosaltres de tot cor.

Com hem explicat a les diferents entrevistes i trobades que hem ofert per explicar el projecte, el pressupost total de la producció és de 3 milions d’euros. Les institucions que ja ens donen suport aporten la majoria d’aquest pressupost, garantint-ne una base fonamental, i comptàvem aconseguir 200.000€ a través de Verkami i 300.000€ més a través de noves aportacions d’empreses i patrocinadors per fer de “1714, El preu de la llibertat” el projecte que la nostra història mereix.

leer más

#04 / Ja som 1.000 ambaixadors!!

A només 9 dies perquè finalitzi el termini per fer aportacions econòmiques a ‘1714, el preu de la llibertat’ a Verkami, el projecte ha aconseguit els seus primers 1.000 Ambaixadors. MOLTES GRÀCIES!

Aquest miler de persones ja han confiat en ‘1714’, la minisèrie històrica que emetrà TV3 als voltants de l’Onze de setembre de l’any que ve, i que es començarà a rodar al mes de febrer.

‘1714’ és un projecte col·lectiu, i sabem que sense el suport dels mecenes, per nosaltres “ambaixadors”, les entitats i mitjans que ens donen suport i, per suposat, institucions com TV3, La Xarxa de Comunicació Local, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, això no seria possible.

Queden 9 dies! 9 dies per aconseguir que la campanya de finançament es tanqui satisfactòriament tres dies abans de Nadal.

Ens cal el suport de… leer más

#03 / Ja som 500 ambaixadors!

Mig miler de persones ja han confiat en 1714, El Preu de la Llibertat i han posat el seu granet de sorra per fer possible la minisèrie. Gràcies!

1714 és un projecte col·lectiu, i sabem que sense el suport dels Ambaixadors, les entitats i mitjans que ens donen suport i, per suposat, institucions com TV3, La Xarxa de Comunicació Local, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, això no seria possible.

Queden 30 dies! Només 30 dies per aconseguir l’èxit en la campanya de finançament. Ens cal el suport de tots i totes. Per seguir donant a conèixer la idea, per seguir convencent els veïns, la família i els amics de la importància de fer aquesta producció tan bé com sabem fer-ho. Celebrem, doncs, que hem arribat als 500 Ambaixadors i difonguem 1714 per ser molts més.

Hem incorporat alguns canvis en les recompenses: L’evolució de la campanya ens ha fet repensar-les, ampliant els continguts i experiències a més Ambaixadors.

leer más

#02 / Sílvia Quer: “Em fa il·lusió dirigir la minisèrie; és una part de la nostra història tan bèstia i tan maca que val la pena explicar-la”

1714, El Preu de la Llibertat segueix el seu camí als mitjans de comunicació. El productor Agustí Mezquida i la directora Sílvia Quer han afegit, ara, a l’apretada agenda de la producció, les aparicions als mitjans. I amb molt de gust! Explicar la idea, l’ambició de fer de 1714 un projecte col·lectiu, mereix tot el temps del món. A continuació, us oferim un recull de vincles perquè pugueu seguir-nos, també, a la premsa:

Catalunya Ràdio

En Xavi Rosiñol ens va rebre als estudis de Catalunya Ràdio divendres 15 de novembre i ens va convidar a formar part de La Tribu. La Sílvia Quer va xerrar amb ell, en Xuriguera i en Fagedas, sobre aspectes de la producció i va desvetllar alguns secrets sobre les escenes de la minisèrie. La possibilitat que els Ambaixadors facin d’extra a la minisèrie va deixar bocabadat en Xuriguera!

Escolta-ho aquí

El País

leer más

#01 / Ja hi ha dos Ambaixadors per dur les banderes de Sant Jordi i Santa Eulàlia!

Tanca els ulls i imagina't que tornes al 1714. Ets a la matinada de l'Onze de setembre, a trenc d'alba. Les tropes borbòniques assetgen la ciutat des de fa un any i mig, compassos finals d'una Guerra que ja ha deixat més d'un milió de morts a camps de batalla de tota Europa. El Duc de Bervick llença l'atac definitiu sobre la ciutat de Barcelona. El Conseller en Cap Rafael Casanova (a la minisèrie representat per Lluís Homar) i els diputats del Consell de Cents treuen les banderes de Santa Eulàlia i de Sant Jordi i es dirigeixen en processó als baluards ocupats. Així s'ho deuen imaginar els dos Ambaixadors que ja han aportat 3.000€ cadascun perquè 1714, El Preu de la Llibertat esdevengui un somni fet realitat! A canvi, podran viure l'experiència inoblidable de dur les banderes en l'escena culminant de la minisèrie! Moltes gràcies a tots dos!

leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies