❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Revivim Plantes a l'escola

Des de revivim plantes plantegem una altra manera d’aprendre: embrutant­-se les mans. Recollim les plantes que els vivers han de llençar perquè no venen i les portem a les escoles. Els nens aprenen més enllà de la pissarra i no només decoren el pati, sinó que aprenem ciències fora de l’aula.

Meandre

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
14
Aportaciones
270€
De 1.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

El projecte Revivim Plantes a l’escola pretén apropar als nens a la natura impartint coneixements de botànica, jardineria, horticultura...temàtiques que avui en dia queden fora de l’aula. El projecte reuneix les qualitats suficients perquè els nens puguin tocar i embrutar-se les mans al pati de l’escola experimentant, observant i adquirint dia rere dia tot allò que se’ls explica a la pissarra.

Volem que els nens surtin al pati i se’l facin seu donant color, alegria i al mateix temps aprenent de l’experiència.

La idea inicial va sorgir a la ciutat de Manresa amb Meandre, una associació sense ànim de lucre que promou la preservació del patrimoni natural al voltant de la ciutat de Manresa. Ara volem crear una xarxa no només entre escoles i vivers del Bages sinó per tot el país.

Com ho estem fent? Quin és l'objectiu?

En un inici recollíem tota aquella planta que els viveristes de Mercabarna flor no tenen més remei que llençar (ja sigui perquè perden la fulla, son fora de temporada, han patit la primera florida i les flors estan en mal estat..) i les fèiem arribar a les escoles adherides.

Ara, el projecte funciona en xarxa amb un grup d’escoles del Vallès Oriental i el Bages i l’objectiu és fer-lo arribar a d’altres comarques durant el curs escolar, buscant els vivers més propers per a cada escola, i d'aquesta manera, augmentar la xarxa fins a 30 escoles.

Podeu veure el projecte a Revivim Plantes a l'escola.

Som notícia

Durant el curs passat varem ser notícia a diferents mitjans de comunicació com Regió7, Mercabarna i anuaris locals, com el de Santa Eulàlia de Ronçana.

També ens van convidar com a ponents al 2on Fòrum d'escoles verdes del XESC, Xarxa d'Escoles verdes per la Sostenibilitat de Catalunya, sota el lema "la comunitat educativa com a transformadora del territori".

Algunes escoles ens han convertit en noticia a través dels seus fòrums i blocs dels centres com l'Escola Lledoner, i altres blocs de medi ambient també ens han mostrat el seu suport a través de la seva plataforma, com He Plantat un arbre.

A què destinarem les vostres aportacions

Els diners estaran destinats a crear una xarxa de proximitat entre vivers i escoles per tot el territori. Oferirem tallers gratuïts a aquelles escoles que s’hi adhereixin i treballarem per crear una xarxa que funcioni sola, assignant cada viver a una escola.

Com formar part de la xarxa

El projecte està obert des de les dues bandes, és a dir, des de la banda de les escoles que es vulguin sumar i des dels vivers que vulguin aportar plantes. És així com pretenem crear una xarxa de proximitat que funcioni sola.

Vull adherir l'escola del meu fill, què he de fer?

Si voleu que l'escola dels vostres fills participin en aquest projecte només cal que ens envieu un correu electrònic a [email protected] amb el nom del centre i la població. Ens posarem en contacte, els hi explicarem el projecte i procedirem a buscar el viver més proper per activar la xarxa de proximitat. Els centres proposats seran prioritzats.

Tan si sou escola, voleu proposar portar el projecte a una o voleu participar com a floristes o viveristes, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres al correu electrònic [email protected].

Com afecta cada aportació?

Aportant 5€, 10€ o 20€ ajudes a fer arribar el projecte a les escoles. Destinarem la teva aportació a donar a conèixer el projecte i a fer més gran la xarxa.

Aportant 40€ ajudes a portar l'activitat del projecte a un altre centre. Es crearà un enllaç entre escola i viver de manera que quedi fixada l'aportació de plantes periòdica. A més a més es realitzarà una xerrada/taller als alumnes d'un centre de nova adhesió durant aquest curs.

Aportant 100€ i 200€ ajudes a portar l'activitat del projecte ampliant la xarxa a d'altres comarques. Es crearà un enllaç entre escola i viver de manera que quedi fixada l'aportació de plantes periòdica. A més a més es realitzarà una xerrada/taller als alumnes de dos centres de nova adhesió diferents durant aquest curs. En el cas de l'aportació de 200€ podrem realitzar la xerrada/taller fins a quatre centres. Podràs indicar quins vols que tinguin prioritat.

" Aportant 60€ "està pensat per donar resposta a totes les escoles que ens heu escrit i demanat que hi hagi una aportació indicada només per a centres i/o AMPAs. Formar part de la xarxa és gratuït però entenem que com a entitat també heu de poder col·laborar.

La xerrada/taller parlarà de la importància de les plantes a l’entorn i de les característiques bàsiques i ubicacions estratègiques de cadascuna. Es posarà especial atenció en resoldre la situació idònia entre planta i ubicació en el pati per a cada escola. El taller inclou la plantació seguint les argumentacions i l’aprenentatge adquirit amb la primera aportació de plantes.

La varietat d’espècies que rebrà cada centre dependrà de cada estació i del viver associat.

Calendari previst

Les recompenses es durant a terme durant els mesos de novembre i desembre. Les visites a Mercabarna Flor es realitzaran en dissabte al matí. Els tallers de marxa nòrdica seran entre el 29 de novembre i 14 de desembre. Els tallers de flors en família seran al novembre i desembre, concretament el de flor artificial, especial decoració de nadal, serà el 30 de novembre o 7 de desembre a Jardiland de Sant Cugat. El de flor natural, dins el mateix recinte de Mercabarna, es realitzarà per l' Escola d'Art Floral Rosa Valls el mateix dia de la visita.

*El taller de flor artificial, especial decoració de nadal per famílies està pensat per dos membres d'una mateixa família: un adult i un nen o dos adults.

*El taller de flor natural familiar està pensat per dos membres d'una mateixa família (un adult i un nen o dos adults). En canvi, la visita a Mercabarnaflor podrà realitzar-se per més membres de la mateixa unitat familiar.

El calendari associat a les escoles es mantindrà durant el curs escolar o durant el temps que ho vulguin les escoles. Les aportacions de plantes estaran lligades a la temporada i als excedents i aportacions dels viveristes.

Totes les escoles adherides podran anar informant de les seves activitats al bloc de la pàgina web del projecte.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

#01 / Introduïm una altra franja d'aportacions exclusiva!

Benvolguts mecenes,

Després d'algunes indicacions per part de diferents escoles ens hem decidit a afegir l'aportació de 60€ pensada explícitament per a centres i/o AMPAs que vulguin col·laborar a mode de col·lectiu i no individualment.

Això obre la possibilitat a centres que ja formen part del projecte a poder fer les seves aportacions que en el passat no hem permès que fessin.

Us volem donar les gràcies a tots per creure en aquest projecte i fer possible el repte que ara ens proposem.

Gràcies.

Equip Revivim Plantes a l'Escola

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies