2015 — VERKAMI: 5 years of crowdfunding
×
Project in CatalàCastellano

Project description


L’objectiu és el funcionament d’una joia del patrimoni industrial: la Locomotora de Vapor “Mataró”. Des de mitjans del 2012 es troba als tallers de l'Associació per a la Reconstrucció i Posta en Servei de Material Ferroviari Històric (ARMF) a Lleida pendent de finançament per reparar-se.
La potència del projecte rau en la transcendència d’una acció col•laborativa de recuperació de la màquina de vapor més emblemàtica i significativa del país, rèplica de la primera que va circular a la península entre Barcelona i Mataró (enguany fa 165 anys). Aquest exemplar únic a l’Estat construït per la Maquinista Terrestre y Marítima als tallers de Sant Andreu de Barcelona amb motiu dels actes del Centenari el 1948, es custodia al Museu de Vilanova i la Geltrú i ha participat en la majoria de commemoracions del món del tren. Durant més de deu anys tots els primers diumenges de mes ha funcionat.

Davant la impossibilitat d’assumir el cost total d’aquesta reparació amb recursos econòmics públics, el Grup de Treball Permanent del Patrimoni del Ferrocarril ha considerat necessari buscar aquesta via de finançament per a garantir la seva execució complerta. Una oportunitat de convidar a participar a la ciutadania i de involucrar-la en aquest projecte col·laboratiu.

El Grup de Treball Permanent de Patrimoni del Ferrocarril, un cercle especialitzat de cooperació que neix com a resultat de les I Jornades de Patrimoni Històric del Ferrocarril i Trens Turístics que es van celebrar a Barcelona l’abril del 2012. Aquest Grup el composen: Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC); el Museu Nacional de Ciència i Técnica de Catalunya (mNACTEC); el Museu del Ferrocarril de Catalunya; la Fundación de los Ferrocarriles Españoles; la Fundació de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB); la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril; l’Associació de Barcelona d’Amics del Ferrocarril; l’Associació per la Recuperació del Material de Ferrocarril (ARMF); el Col•legi d’Enginyers Industrials de Catalunya; i la Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial de Mora la Nova (APPFI).

La màquina pertany al fons del Museu del Ferrocarril de Catalunya. Situat al que va ser el Dipòsit de Locomotores de vapor de Vilanova i la Geltrú. La Fundación de los Ferrocarriles Españoles és l’entitat pública que el gestiona i que va assumir les tres darreres reparacions importants d’aquesta màquina que ha fet possible la seva operativitat des de l’any 1997.

La locomotora de vapor “Mataró” és un element molt valuós de la identitat col•lectiva del país, de l’emprenedoria, de la passió i de la col•laboració d'una societat compromesa amb el progrés. En aquet moment la recuperació d’aquests valors del XIX resulta del tot necessària per generar riquesa. A més, al Museu del Ferrocarril de Catalunya és l’única màquina que es pot veure en funcionament i l’operativitat confereix un valor afegit a aquest tipus de elements del patrimoni industrial.

Cal recordar que les primeres línies van néixer al segle XIX gràcies a l’empenta del teixit empresarial i al compromís de la societat civil amb el progrés del territori. El mateix esperit emprenedor i creatiu és el que ara es troba darrera d’aquest projecte i és a la societat del segle XXI a la que li demanem l’ajut necessari per a salvaguardar un patrimoni únic que és de tots com és la locomotora de vapor “Mataró”.
No és un fet excepcional dins el món del ferrocarril la participació conjunta d’organitzacions i particulars en la recuperació de béns històrics. De fet els orígens patrimonials del Museu de Vilanova s’han de buscar al 1972 en una iniciativa de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Barcelona.

La locomotora de vapor “Mataró” es va traslladar al taller de reparacions de Lleida per una fuita d’aigua a l’autoclau. Quan es va fer una revisió més a fons es van diagnosticar pèrdues significatives d’espessor a les parets de la caldera, fent totalment impossible la seva utilització amb unes mínimes condicions de seguretat.

El cost total de la reparació de la locomotora per tornar a circular amb totals garanties és de 72.000€. Per fer front a aquesta intervenció s’ha previst actuar en dues fases la primera de 41.000€ i la segona de 31.000€.

Es repararà l’autoclau i es canviarà el sostre del fogar, aquesta actuació permetrà recuperar una part significativa de la caldera i s’evitarà el progressiu deteriorament causat per la corrosió que es produeix per l’òxid existent, quedant pendent la recuperació dels tubs danyats. Renfe vol contribuir a aquesta recuperació fent una primera aportació de 41.000€ que és regularà a través d’un conveni específic amb la Fundació que gestiona el Museu.

L’acord es signarà en el decurs d'aquesta campanya de micromecenatge i dins dels actes commemoratius del 165è aniversari de la primera circulació d’un tren a l’Estat -arrossegada per la locomotora “Mataró” original-. Les operacions d’aquesta fase inicial es desenvoluparien abans d’acabar el 2013.
El finançament d’aquesta primera fase permetrà avançar en el procés de recuperació complert de la locomotora, però no posar-la en funcionament.

Per a que “la Mataró” torni a ser operativa cal la cooperació i la solidaritat de la ciutadania i la raó per la qual és planteja aquest projecte. El pressupost per aquesta fase és de 31.000€ i els treballs contemplen el canvi de tubs de la caldera, una revisió general i les proves de pressió obligatòries segons la legislació vigent.
La execució d’aquesta intervenció es faria el primer trimestre del 2014, el que permetria la circulació de la màquina de Lleida fins a Vilanova i la Geltrú al mes de maig i la seva encesa periòdica a les instal•lacions del Museu a partir de juny, així com el seu funcionament en properes commemoracions.


L'Associació per a la Reconstrucció i Posta en Servei de Material Ferroviari Històric (ARMF), una entitat sense ànim de lucre, dedicada a la recuperació de vehicles ferroviaris històrics. Disposa de les competències tècniques necessàries per a aquets tipus de material històric ferroviari, en especial locomotores de vapor. Fundada l'any 1996, ARMF compte amb l’únic taller especialitzat a Catalunya en aquests treballs al Pla de Vilanoveta (Lleida). Ha desenvolupat multitud de projectes tècnics que han permès posar en marxa diferents vehicles i un Tren Històric, “El Tren dels Llacs”.

Volem començar aquest projecte col•laboratiu el dia 28 d’octubre de 2013 De manera que el primer trimestre del 2014 s’executi la recuperació que permetrà la seva circulació. L’objectiu és que pugui tornar a exhibir-se, a funcionar i a gaudir-se en un espai públic com és el Museu del Ferrocarril la propera primavera, quan s’ha previst fer una gran festa de benvinguda i agraïment a tots els participants.

Considerem el projecte com la Recuperació d’un Patrimoni de Tots, que Tots hem de lliurar a les generacions futures. Per aconseguir-ho es convida a la col•laboració de Tots en aquesta proposta.

Totes les persones, empreses o entitats que facin una aportació a aquest projecte tindran dret a la desgravació fiscal segons el regim fiscal previst al Títol II de la Llei 49/2002.

 

Share the project with your friends

Publish the project widget
Select the best widget for your website. Simply copy and paste!


Q&A(8)

 • He compartido el enlace a la campaña en twitter, facebook, foros de todo tipo. ¡Espero que lo consigáis!

  !Muchas gracias! hemos notado un gran impulso estos últimos días. La colaboración de todos nos hará conseguirlo

 • en las aportaciones donde se indica entidades y empresas, solo éstas pueden aportar esa cantidad o si eres un particular también se puede aportar esa cantidad?

  Made by xavier

  !Muchas gracias por su interés! Se puede hacer indistintamente, no hay problema.

 • Una vez reparada la locomotora, para qué tenéis pensado utilizarla. Teméis pensado hacer algún tren turístico con ella.

  Made by marc91o

  En principi està previst que els primers diumenges de cada mes sigui posada en funcionament dins del recinte del Museu, però no es pot descartar fer trens turístics ocasionalment sempre comptant amb les dificultats que planteja el funcionament d'aquest tipus de locomotores per vies de circulació.

 • Hola. Quan dieu...." y un recorrido en los coches del Tren del Centenario dentro de las Instalaciones del Museo para 3 miembros de la organización con acompañante." vol dir que podre pujar amb un acompayant? . Gracies

  Made by Andreu

  Hola Andreu, aquesta recompensa està adreçada a organitzacions però si tu ets un particular, naturalment podràs venir acompanyat fins a un total de sis persones.

 • http://www.villenacuentame.com/2013/02/1948-el-tren-del-centenario.html

  Made by Santiago Hernández Reig

  !Muchas gracias por la difusión Santiago¡

  Entre todos conseguiremos volver a ver esta joya de nuestro patrimonio otra vez en funcionamenito.

 • He fet ja una aportació de 30€. Voldria afegir-ne 20€ més per arribar als 50€. Com ho he de fer?

  Made by ichalor

  Com que no hi ha cap recompensa que sigui de 20 €, el procediment més adient es anular l’aportació de 30 € i fer una altra nova de 50 €

 • Hay una coladura en la fecha, han puesto 1948 y corresponde ser 100 años antes. Mis niños subieron al tren en Mataró con ocasión 125 años.

  Made by José Antonio

  Si bien la locomotora original es de 1848, la que se conserva en el Museo del Ferrocaril y queremos reparar es una réplica de 1948 contruida con motivo de la celebración del Centenario del Ferrocarril. La locomotora original fue destruida a finales del siglo XIX.

 • Me gustaria saber porque se le ha retirado a esta locomotora la "o" de centenario, cuando era un elemento que tenia desde su construccion.

  Made by santiago

  Distinguido Sr, En primer lugar, desde el Museo del Ferrocarril de Cataluña queremos transmitirle nuestro agradecimiento e interés por colaborar en esta campaña de recuperación de un patrimonio cultural único. Respecto a la consulta que plantea, desconocemos exactamente los pormenores ya que fue una decisión adoptada en una etapa anterior a la gestión del actual equipo, aunque suponemos que se debió a su ubicación territorial. Nosotros no lo hemos modificado por entender que es una denominación que se entiende bien y que no representa, en principio, mayor problema.

If you want to know more, Ask a question.

Recuperem la locomotora de vapor Mataró

Recuperem la locomotora de vapor Mataró

Recuperemos la locomotora de vapor Mataró

Raised €35,400
of €31,000
100% funded Conseguido!
“Recuperem la locomotora de vapor Mataró” és un projecte col•laboratiu per posar en funcionament de nou l’emblemàtica màquina construïda el 1948 en commemoració del primer ferrocarril Barcelona-Mataró.
“Recuperem la locomotora de vapor Mataró” és un projecte col•laboratiu per posar en funcionament de nou l’emblemàtica màquina construïda el 1948 en commemoració del primer ferrocarril Barcelona-Mataró.
“Recuperemos la locomotora de vapor Mataró” es un proyecto colaborativo para poner en funcionamiento nuevamente la emblemática máquina construida en 1948 en conmemoración del primer ferrocarril Barcelona-Mataró.
Created in: Vilanova I La Geltru

Thanks! This crowdfunding campaign ended on December 7, 2013.

 
 • Pledging €15
  118 PATRONS

  Particulars
  + Entrada gratuïta per a dues persones al Museu del Ferrocarril –vàlida per a dues visites en dies diferents i descompte d’un 10% en els seus articles i publicacions.
  + 2 entrades gratuïtes per visitar el Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa.
  + 2 entrades gratuïtes per visitar el Museu del Ferrocarril de Madrid - Delicias.
  + Esment del nom del mecenes en l’apartat d’agraïments del Museu i a la web del mateix projecte.
  + Diploma i clauer acreditatius de mecenes de la Locomotora de vapor “Mataró”

 • Pledging €30
  88 PATRONS

  Particulars
  + Fer-se del Club d’Amics del Museu del Ferrocarril de Catalunya en qualitat de mecenes, que afegeix a les avantatges del club d’Amics l’entrada gratuïta durant 1 any per a dues persones (vàlida per al Museu del Ferrocarril de Catalunya i per al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias).
  + 4 entrades gratuïtes per visitar el Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa.
  + Descompte del 50% en AVE per viatjar de Barcelona o Madrid a Lleida els dies i en els trens que es fixin per visitar el Taller d’ARMF.
  + Esment del nom del mecenes en l’apartat d’agraïments del Museu i a la web del mateix projecte.
  + Diploma i clauer acreditatiu de mecenes de la Locomotora de vapor “Mataró”

 • Pledging €40
  20 PATRONS

  Particulars
  + Fer-se del Club d’Amics del Museu del Ferrocarril de Catalunya en qualitat de mecenes, que afegeix a les avantatges del club d’Amics l’entrada gratuïta durant 1 any per a dues persones (vàlida per al Museu del Ferrocarril de Catalunya i per al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias).
  + 6 entrades gratuïtes per visitar el Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa.
  + Descompte del 50% en AVE per viatjar de Barcelona o Madrid a Lleida els dies i en els trens que es fixin per visitar el Taller d’ARMF.
  + Esment del nom del mecenes a l’apartat d’agraïments del Museu i a la web del mateix projecte.
  + Descompte del 50% per viatjar al Cremallera de Montserrat i als Funiculars de Sant Joan i la Santa Cova de Montserrat.
  + Diploma i clauer acreditatius de mecenes de la Locomotora de vapor “Mataró”

 • Pledging €50
  61 PATRONS

  Particulars
  + Fer-se del Club d’Amics del Museu del Ferrocarril de Catalunya en qualitat de mecenes, que afegeix a les avantatges del club d’Amics l’entrada gratuïta durant 1 any per a dues persones (vàlida per al Museu del Ferrocarril de Catalunya i per al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias).
  + 8 entrades gratuïtes per visitar el Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa.
  + Descompte del 50% en AVE per viatjar de Barcelona o Madrid a Lleida els dies i en els trens que es fixin per visitar el Taller d’ARMF.
  + Esment del nom del mecenes en l’apartat d’agraïments del Museu i a la web del mateix projecte.
  + Descompte del 50% per viatjar al Cremallera de Núria.
  + Diploma i clauer acreditatius de mecenes de la Locomotora de vapor “Mataró”

 • Pledging €70
  12 PATRONS

  Particulars
  + Fer-se del Club d’Amics del Museu del Ferrocarril de Catalunya en qualitat de mecenes, que afegeix a les avantatges del club d’Amics l’entrada gratuïta durant 1 any per a dues persones (vàlida per al Museu del Ferrocarril de Catalunya i per al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias).
  + Descompte del 50% en AVE per viatjar de Barcelona o Madrid a Lleida els dies i en els trens que es fixin per visitar el Taller d'ARMF.
  + Esment del nom del mecenes en l’apartat d’agraïments del Museu i a la web del mateix projecte.
  + Visita exclusiva per a 2 persones en grups reduïts als vehicles i espais del Museu del Ferrocarril de Catalunya o bé al Museu del Ferrocarril de Madrid - Delicias (a triar) que no és troben habitualment oberts al públic realitzada per un membre de la direcció i lliurament d’un record de la visita.
  + Regal de la publicació del Catàleg-memòria del Museu del Ferrocarril.
  + Descompte del 50% per viatjar al Cremallera de Montserrat i als Funiculars de Sant Joan i la Santa Cova de Montserrat.
  + Diploma i clauer acreditatius de mecenes de la Locomotora de vapor “Mataró”

 • Pledging €100
  50 PATRONS

  Fer-se del Club d’Amics del Museu del Ferrocarril de Catalunya en qualitat de mecenes, que afegeix a les avantatges del club d’Amics l’entrada gratuïta durant 1 any per a dues persones (vàlida per al Museu del Ferrocarril de Catalunya i per al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias).
  + Descompte del 50% en AVE per viatjar de Barcelona o Madrid a Lleida els dies i en els trens que es fixin per visitar el Taller d’ARMF.
  + Esment del nom del mecenes en l’apartat d’agraïments del Museu i a la web del mateix projecte.
  + Visita exclusiva per a 2 persones en grups reduïts als vehicles i espais del Museu del Ferrocarril de Catalunya o bé al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias (a triar) que no és troben habitualment oberts al públic realitzada per un membre de la direcció i lliurament d’un record de la visita.
  + Regal de la publicació del Catàleg-memòria del Museu del Ferrocarril
  + Viatge gratuït per a 1 persona en el Tren dels Llacs de Lleida a La Pobla de Segur.
  + 1 viatge gratuït per a un adult en el Tren de la Fresa de Madrid a Aranjuez. Descompte del 50% o per viatjar al Cremallera de Montserrat i als Funiculars de Sant Joan i la Santa Cova de Montserrat.
  + Diploma i clauer acreditatius de mecenes de la Locomotora de vapor “Mataró”

 • Pledging €150
  8 PATRONS

  Fer-se del Club d’Amics del Museu del Ferrocarril de Catalunya en qualitat de mecenes, que afegeix a les avantatges del club d’Amics l’entrada gratuïta durant 1 any per a dues persones (vàlida per al Museu del Ferrocarril de Catalunya i per al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias).
  + Descompte del 50% en AVE per a 2 persones per viatjar de Barcelona o Madrid a Lleida en els dies i els trens que es fixin per visitar el Taller d’ARMF.
  + Esment del nom del mecenes en l’apartat d’agraïments del Museu i a la web del mateix projecte.
  + Visita exclusiva per a 2 persones en grups reduïts als vehicles i espais del Museu del Ferrocarril de Catalunya o bé al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias (a triar) que no és troben habitualment oberts al públic realitzada per un membre de la direcció i lliurament d’un record de la visita.
  + Viatge gratuït per a 2 persones en el Tren dels Llacs de Lleida a La Pobla de Segur.
  + 1 viatge gratuït per a un adult en el Tren de la Fresa de Madrid a Aranjuez. Descompte del 50% per viatjar en el Cremallera de Núria.
  + Diploma i clauer acreditatius de mecenes de la Locomotora de vapor “Mataró”

 • Pledging €200
  14 PATRONS

  Particulars

  Fer-se del Club d’Amics del Museu del Ferrocarril de Catalunya en qualitat de mecenes, que afegeix a les avantatges del club d’Amics l’entrada gratuïta durant 1 any per a dues persones (vàlida per al Museu del Ferrocarril de Catalunya i per al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias).
  + Descompte del 50% en AVE per a 2 persones per viatjar de Barcelona o Madrid a Lleida en els dies i els trens que es fixin per visitar el Taller d’ARMF.
  + Esment del nom del mecenes en l’apartat d’agraïments del Museu i a la web del mateix projecte.
  + Visita exclusiva per a 2 persones en grups reduïts als vehicles i espais del Museu del Ferrocarril de Catalunya o bé al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias (a triar) que no és troben habitualment oberts al públic realitzada per un membre de la direcció i lliurament d’un record de la visita.
  + Regal de la publicació del Catàleg-memòria del Museu del Ferrocarril
  + Viatge gratuït per a 2 persones en el Tren dels Llacs de Lleida a La Pobla de Segur.
  + Edició especial en resina d’una reproducció de la Locomotora “Mataró”.
  + 1 viatge gratuït per a un adult en el Tren de la Fresa de Madrid a Aranjuez. Descompte del 50% per viatjar al Cremallera de Montserrat i als Funiculars de Sant Joan i la Santa Cova de Montserrat.
  + Descompte del 50% per viatjar en el Cremallera de Núria.
  + Diploma i clauer acreditatius de mecenes de la Locomotora de vapor “Mataró”

 • Pledging €250
  13 PATRONS

  Entitats i Empreses

  Fer-se del Club d’Amics del Museu del Ferrocarril de Catalunya en qualitat d’organització-mecenes amb el lliurament de 3 targetes per als membres de l’entitat o empresa, que afegeix a les avantatges del club d’Amics l’entrada gratuïta durant 2 anys per a dues persones(vàlida per al Museu del Ferrocarril de Catalunya i per al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias).
  + Descompte del 50% en AVE per a 4 membres –amb acompanyant- de l’organització per viatjar de Barcelona o Madrid a Lleida en els dies i els trens que es fixin per visitar el Taller d’ARMF.
  + Esment del nom de l’organització-mecenes en l’apartat d’agraïments del Museu i a la web del mateix projecte i a la placa commemorativa de la reparació situada a la Rotonda
  + Dues visites exclusives per a l’organització en grup als vehicles i espais del Museu del Ferrocarril de Catalunya o bé al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias (a triar) que no és troben habitualment oberts al públic realitzada per un membre de la direcció i lliurament d’un record de la visita.
  + Descompte del 50% en el lloguer d’espais per fer esdeveniments que realitzin les organitzacions al Museu del Ferrocarril de Catalunya.
  + Invitació a un acte especial d’agraïment al Museu del Ferrocarril de Catalunya al 2014 amb l’encesa de la Mataró i un recorregut en el cotxes del Tren del Centenari dins de les Instal·lacions del Museu per a 3 membres de l’organització amb acompanyant.
  + Diploma i clauer acreditatius de mecenes de la Locomotora de vapor “Mataró”

 • Pledging €350
  3 PATRONS

  Entitats i Empreses

  Fer-se del Club d’Amics del Museu del Ferrocarril de Catalunya en qualitat d’organització-mecenes amb el lliurament de 3 targetes per als membres de l’entitat o empresa, que afegeix a les avantatges del club d’Amics l’entrada gratuïta durant 2 anys per a dues persones (vàlida per al Museu del Ferrocarril de Catalunya i per al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias).
  + Descompte del 50% en AVE per a 6 membres –amb acompanyant- de l’organització per viatjar de Barcelona o Madrid a Lleida en els dies i els trens que es fixin per visitar el Taller d’ARMF.
  + Esment del nom de l’organització-mecenes en l’apartat d’agraïments del Museu i a la web del mateix projecte i a la placa commemorativa de la reparació situada a la Rotonda
  + Tres visites exclusives per a l’organització en grup als vehicles i espais del Museu del Ferrocarril de Catalunya o bé al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias (a triar) que no és troben habitualment oberts al públic realitzada per un membre de la direcció i lliurament d’un record de la visita.
  + Descompte del 50% en el lloguer d’espais per fer esdeveniments que realitzin les organitzacions al Museu del Ferrocarril de Catalunya o bé al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias (a triar).
  + Invitació a un acte especial d’agraïment al Museu del Ferrocarril de Catalunya al 2014 amb l’encesa de la Mataró i un recorregut en el cotxes del Tren del Centenari dins de les Instal·lacions del Museu per a 3 membres de l’organització amb acompanyant.
  + Diploma i clauer acreditatius de mecenes de la Locomotora de vapor “Mataró”

 • Pledging €500
  8 PATRONS

  Entitats i Empreses

  Fer-se del Club d’Amics del Museu del Ferrocarril de Catalunya en qualitat d’organització-mecenes amb el lliurament de 3 targetes per als membres de l’entitat o empresa, que afegeix a les avantatges del club d’Amics l’entrada gratuïta durant 2 anys per a dues persones (vàlida per al Museu del Ferrocarril de Catalunya i per al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias).
  + Descompte del 50% en AVE per a 7 membres –amb acompanyant- de l’organització per viatjar de Barcelona o Madrid a Lleida en els dies i els trens que es fixin per visitar el Taller d’ARMF.
  + Esment del nom de l’organització-mecenes en l’apartat d’agraïments del Museu i a la web del mateix projecte i a la placa commemorativa de la reparació situada a la Rotonda.
  + Quatre visites exclusives per a l’organització en grup als vehicles i espais del Museu del Ferrocarril de Catalunya o bé al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias (a triar) que no és troben habitualment oberts al públic realitzada per un membre de la direcció i lliurament d’un record de la visita.
  + Descompte del 50% en el lloguer d’espais per fer esdeveniments que realitzin les organitzacions al Museu del Ferrocarril de Catalunya o bé al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias o bé al Palacio de Fernán Núñez de Madrid (a triar).
  + Invitació a un acte especial d’agraïment al Museu del Ferrocarril de Catalunya al 2014 amb l’encesa de la Mataró i un recorregut en el cotxes del Tren del Centenari dins de les Instal·lacions del Museu per a 3 membres de l’organització amb acompanyant.
  + Diploma i clauer acreditatius de mecenes de la Locomotora de vapor “Mataró”

 • Pledging €1,000
  6 PATRONS

  Fer-se del Club d’Amics del Museu del Ferrocarril de Catalunya en qualitat d’organització-mecenes amb el lliurament de 3 targetes per als membres de l’entitat o empresa, que afegeix a les avantatges del club d’Amics l’entrada gratuïta durant 2 anys per a dues persones (vàlida per al Museu del Ferrocarril de Catalunya i per al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias).
  + Descompte del 50% en AVE per a 7 membres –amb acompanyant- de l’organització per viatjar de Barcelona o Madrid a Lleida en els dies i els trens que es fixin per visitar el Taller d’ARMF.
  + Esment del nom de l’organització-mecenes en l’apartat d’agraïments del Museu i a la web del mateix projecte i a la placa commemorativa de la reparació situada a la Rotonda.
  + Quatre visites exclusives per a l’organització en grup als vehicles i espais del Museu del Ferrocarril de Catalunya o bé al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias (a triar) que no és troben habitualment oberts al públic realitzada per un membre de la direcció i lliurament d’un record de la visita.
  + Descompte del 50% en el lloguer d’espais per fer esdeveniments que realitzin les organitzacions al Museu del Ferrocarril de Catalunya o bé al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias o bé al Palacio de Fernán Núñez de Madrid (a triar).
  + Invitació a un acte especial d’agraïment al Museu del Ferrocarril de Catalunya al 2014 amb l’encesa de la Mataró i un recorregut en el cotxes del Tren del Centenari dins de les Instal•lacions del Museu per a 3 membres de l’organització amb acompanyant.
  + Diploma i clauer acreditatius de mecenes de la Locomotora de vapor “Mataró”

 • Pledging €3,000
  1 PATRONS

  Fer-se del Club d’Amics del Museu del Ferrocarril de Catalunya en qualitat d’organització-mecenes amb el lliurament de 3 targetes per als membres de l’entitat o empresa, que afegeix a les avantatges del club d’Amics l’entrada gratuïta durant 2 anys per a dues persones (vàlida per al Museu del Ferrocarril de Catalunya i per al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias).
  + Descompte del 50% en AVE per a 7 membres –amb acompanyant- de l’organització per viatjar de Barcelona o Madrid a Lleida en els dies i els trens que es fixin per visitar el Taller d’ARMF.
  + Esment del nom de l’organització-mecenes en l’apartat d’agraïments del Museu i a la web del mateix projecte i a la placa commemorativa de la reparació situada a la Rotonda.
  + Quatre visites exclusives per a l’organització en grup als vehicles i espais del Museu del Ferrocarril de Catalunya o bé al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias (a triar) que no és troben habitualment oberts al públic realitzada per un membre de la direcció i lliurament d’un record de la visita.
  + Descompte del 50% en el lloguer d’espais per fer esdeveniments que realitzin les organitzacions al Museu del Ferrocarril de Catalunya o bé al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias o bé al Palacio de Fernán Núñez de Madrid (a triar).
  + Invitació a un acte especial d’agraïment al Museu del Ferrocarril de Catalunya al 2014 amb l’encesa de la Mataró i un recorregut en el cotxes del Tren del Centenari dins de les Instal•lacions del Museu per a 3 membres de l’organització amb acompanyant.
  + Diploma i clauer acreditatius de mecenes de la Locomotora de vapor “Mataró”

 • Pledging €5,000
  0 PATRONS

  Fer-se del Club d’Amics del Museu del Ferrocarril de Catalunya en qualitat d’organització-mecenes amb el lliurament de 3 targetes per als membres de l’entitat o empresa, que afegeix a les avantatges del club d’Amics l’entrada gratuïta durant 2 anys per a dues persones (vàlida per al Museu del Ferrocarril de Catalunya i per al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias).
  + Descompte del 50% en AVE per a 7 membres –amb acompanyant- de l’organització per viatjar de Barcelona o Madrid a Lleida en els dies i els trens que es fixin per visitar el Taller d’ARMF.
  + Esment del nom de l’organització-mecenes en l’apartat d’agraïments del Museu i a la web del mateix projecte i a la placa commemorativa de la reparació situada a la Rotonda.
  + Quatre visites exclusives per a l’organització en grup als vehicles i espais del Museu del Ferrocarril de Catalunya o bé al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias (a triar) que no és troben habitualment oberts al públic realitzada per un membre de la direcció i lliurament d’un record de la visita.
  + Descompte del 50% en el lloguer d’espais per fer esdeveniments que realitzin les organitzacions al Museu del Ferrocarril de Catalunya o bé al Museu del Ferrocarril de Madrid – Delicias o bé al Palacio de Fernán Núñez de Madrid (a triar).
  + Invitació a un acte especial d’agraïment al Museu del Ferrocarril de Catalunya al 2014 amb l’encesa de la Mataró i un recorregut en el cotxes del Tren del Centenari dins de les Instal•lacions del Museu per a 3 membres de l’organització amb acompanyant.
  + Diploma i clauer acreditatius de mecenes de la Locomotora de vapor “Mataró”

Thanks! This crowdfunding campaign ended on December 7, 2013.

 

Project blog (5)

5 more updates, See all

Project creator

Foto de Museo del Ferrocarril de Cataluña
Museo del Ferrocarril de Cataluña
El Museu del Ferrocarril de Catalunya està ubicat a l’antic dipòsit de locomotores de vapor de Vilanova i la Gletrú, una mostra única de patrimoni industrial ferroviari amb una de les col•leccions de locomotores de va... Read more
Museo del Ferrocarril de Cataluña has 0 other projects in Verkami. You can find more information at http://www.museudelferrocarril.org