❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Dido & Aeneas Reloaded

A partir de l'òpera barroca “Dido & Aeneas” d'Henry Purcell, la nova obra s'aproxima al mite per parlar del conflicte entre el desig i el deure, en clau de crisi europea i a través de les mirades de sis joves creadors.

Categoría

Creado en

0
segundos
20
Aportaciones
420€
De 3.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Dido & Aeneas Reloaded és una nova òpera creada per un jove equip de quatre compositors, una dramaturga i un director escènic, sota el paraigua de OBNC (Òpera de Butxaca i Nova Creació).

Aquest verkami és l'oportunitat de mostrar la peça a Barcelona en una sala única. L'estrena a Barcelona està prevista pel 23 d'octubre.

No et perdis la oportunitat de seure en les grades de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya per assistir a la dissecció de la història de Dido.

DE QUÈ ES TRACTA

Prenent com a punt de partida l'òpera barroca “Dido & Aeneas” de Henry Purcell i sota el concepte “Reloaded”, els sis creadors l'han reescrit per expressar el seu punt de vista sobre l'amor impossible de Dido i Aeneas, com a metàfora de la realitat europea. A part de l'aspecte musical, és també un projecte de trobada de diferents compositors i intèrprets catalans de nova fornada que estan residint arreu d'Europa. Des de l'Òpera de Butxaca es vol donar l'espai perquè aquests creadors emergents col·laborin en una peça que es pugui mostrar aquí i no es desvinculin de l'escena musical catalana.

COM SONA

Soprano, Mezzo, clarinet, i cello són els intèrprets que, conjuntament amb una omnipresent base d'electrònica, ens oferiran una òpera de petit format però gran intensitat. Nous llenguatges musicals per fer una relectura del clàssic barroc.

QUAN HO FEM

El projecte es va comissionar a finals de juny i es començarà a assajar el proper 23 de setembre. El 25 d'octubre es presentarà a Madrid dins del cicle "Semana de la ópera actual" que es farà a la Sala Berlanga de Madrid del 21 al 27 d'octubre.

Aquest verkami és l'oportunitat de mostrar la peça a Barcelona en una sala única. L'estrena a Barcelona està prevista pel 23 d'octubre.

ON HO FEM

L'Amfiteatre Anatòmic de la Reial Acadèmia de Medicina és un desconegut però fascinant racó del Raval barceloní. Construït al 1762, en estil neoclàssic, té vitralls espectaculars, una cúpula esfèrica, i al centre, una taula de marbre on antigament es realitzaven les disseccions dels cadàvers. Al seu entorn, circular, els alumnes seguien les classes d'anatomia i operacions des de la graderia.

El públic tindrà ara la possibilitat de seure en aquestes grades per assistir a la dissecció de la història de Dido.

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS

Les aportacions serviran per cobrir les despeses de la funció a Barcelona: lloguer de la sala, tant de la funció com dels assajos, transports i dietes d'intèrprets i músics, adequació de la sala com a teatre i lloguer de material de llum i so, així com de personal tècnic.

Ajuda'ns a fer-ho possible!

FITXA ARTÍSTICA

Música: Raquel García Tomás, Octavi Rumbau, Xavier Bonfill i Joan Magrané

Llibret: Cristina Cordero

Direcció escènica: Jordi Pérez Solé

Direcció musical: Joan Magrané

Figurinisme: Isabel Velasco

Il·luminació: Sylvia Kuchinow

Intèrprets:

Dido: Maria Hinojosa, soprano

Belinda: Anna Alàs i Jové, mezzo

Instrumentistes:

Clarinet: Víctor de la Rosa

Cello: Cèlia Torres

Comunicació: Neus Purtí

Producció Executiva: Cristina Cordero

Producció : Dietrich Grosse

Producció de: OBNC Barcelona

Cooperació amb: BCN216 i Mondigromax

Idioma: anglès i català Durada: aprox. 60 minuts.

Amb l’ajut de: Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura / OSIC, Ajuntament de Barcelona, SGAE – Fundación Autor

PER ESTAR AL DIA DE LES NOVETATS *RELOADEDS*

També ens pots trobar al Facebook i al Twitter.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies