❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Escuracassoles 2014, </br> recuperem el Cuinerus vulgaris

El projecte Escuracassoles consisteix en l'edició d'un calendari-receptari que setmanalment exposa els aliments de temporada, una recepta senzilla, espai per apuntar cites i també per fer la llista de la compra. És bonic, sostenible, responsable i lliure. Ja veuràs, te'n lleparàs els dies!

0
segundos
189
Aportaciones
5.105€
De 4.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Moltíssimes gràcies

a totes les que ho heu fet possible!!

Si encara no el teniu... a què espereu?

**RECUPEREM L
**RECUPEREM L'ESCURACASSOLES?**

T'has trobat mai, a l'hora de cuinar palplantat o palplantada...

…davant d’una nevera buida?
…davant d’una nevera, mirant-ne el contingut sense saber gaire què fer-ne?
…davant d’una nevera, mirant el rellotge i descobrint que el que tens pensat fer no tens temps de cuinar-ho?
…davant d’una nevera plena, amb una idea i temps… i un mig somriure congelat després de veure tots els estris bruts a la pica?

Si és que sí, és que formes part de l'espècie Cuinerus vulgaris, coneguda popularment com a Escuracassoles, una espècie que en algunes cuines està en greu perill d'extinció. Un ésser a qui agrada menjar, li importa el que menja però no té temps o inspiració per-ho tant bé com li agradaria.

Per això tirem endavant un projecte de recuperació: estem fent un receptari-calendari setmanal per penjar a la cuina i que t'ajudi a cuinar en el dia a dia:

  • amb el temps de què disposes,

  • amb ingredients propers i de temporada,

  • **receptes senzilles que no tinguin paraules

que s'hagin de buscar al diccionari,**

  • **coses bones que et facin tornar a les cuina

a llepar culleres i escurar cassoles.**

**COM SERÀ EL RECEPTARI-CALENDARI?**
**COM SERÀ EL RECEPTARI-CALENDARI?**

Està organitzat per setmanes, en cadascuna hi podreu trobar:

Una part fixa de receptari amb:

  • una llista dels aliments de temporada,

  • una recepta senzilla per cuinar-los,

  • una il·lustració fotogràfica que els acompanya.

Una part arrencable de calendari amb:

  • un apartat diari per apuntar coses,

  • un espai on fer la llista d'anar a comprar (que et podràs emportar).

A mesura que avanci l'any, podreu anar arrencant la part de calendari de manera que quan acabi us quedarà un receptari de temporada en format llibre que podreu conservar per sempre.

Pels acabats del calendari hem triat materials càlids que li donin un toc especial, que li atorguin una qualitat de llibre-objecte:

  • La portada: Anirà serigrafiada a 4 tintes sobre cartró contracolat gris de 2mm que li donarà un toc rústic i vintage que ens assegura un envelliment atractiu.

  • L'interior: Imprès a tot color sobre paper reciclat offset Cyclus de 140 gr. sense oxigenar que ens aportarà un acabat mat amb la mateixa intenció de la portada.

  • L'enquadernació: Amb wire-o metal·litzat.

  • Format: El calendari-receptari evolucionarà al llarg de l'any ja que setmanalment, gràcies a un trepejat de puntets, s'anirà retirant la part de calendari i de llista de la compra. En un inici, el tamany tancat serà de 16,8 x 23,5 cm, i al final de l'any es quedarà amb un format quadrat de 16,8 x 16,8 cm. En aquest punt, les tapes dures i l'enquadernat permetran poder-lo repenjar dret sobre el marbre de la cuina perquè sigui més còmode com a llibre de receptes.

**PER QUÈ FER DE MECENES? UN PROJECTE SOSTENIBLE, RESPONSABLE I LLIURE**
**PER QUÈ FER DE MECENES? UN PROJECTE SOSTENIBLE, RESPONSABLE I LLIURE**

Més enllà que trobeu útil el calendari, o que us hagi encantat el disseny (que hem suat i disfrutat a parts iguals), tenim un repte de fons: aconseguir fer un projecte viable econòmicament que ens permeti posar en pràctica criteris de sostenibilitat ecològica, responsabilitat social i accés lliure a la cultura.

Criteris de sostenibilitat ecològica:
Sobretot no fer mal

  • Ens hem inspirat en els criteris de consum responsable del moviment SlowFood a l'hora de triar els productes i les receptes i hem buscat informació diversa i independent per assessorar-nos (com la Guia SOSpeix).

  • Hem fet el disseny, hem pensat el format i hem triat la impremta tenint en compte criteris d'ecoedició: no només proposem un producte fet amb paper reciclat, també hem tingut en compte l'aprofitament dels materials, hem adaptat la tirada a la possible demanda i hem allargat la vida útil d'un calendari convertint-lo en un receptari.

Criteris de responsabilitat social:

Triar els companys de viatge

  • Col·laborem amb cooperatives amb qui compartim el compromís social i la sensibilitat ambiental: per al disseny i com a suport a la campanya de comunicació comptem amb La Ciutat Invisible, i per a la impressió, amb Cevagraf. Totes dues cooperatives formen part de la Xarxa d'Economia Solidària.

  • El nostre compromís ho és també amb l'ètica i la transparència financera: oferim informació dels comptes del projecte i gestionem el pressupost pensant en remunerar el treball dignament i no en concentrar beneficis.

Criteris d'accés lliure a la cultura:

Que les idees generin idees

  • Hem seleccionat les receptes i els continguts del blog reutilitzant continguts d'accés lliure. La majoria de les receptes provenen de les xarxes Cuinetes.cat i Receptes.cat, i les imatges del blog s'han seleccionat a través del cercador CCSearch.

  • Tots els continguts produits pel projecte Escuracassoles es comparteixen amb una llicència Creative Commons que afavoreix l'augment de continguts culturals d'accés lliure perquè té un efecete viral.

  • Per últim, compartim informació de com avança el projecte, de les dificultats i sorpreses que ens hem trobat a través de la secció Com s'ha fet del nostre blog, per si poden ser útils a algú altre.

**PRESSUPOST I DESTÍ DE LES APORTACIONS**
**PRESSUPOST I DESTÍ DE LES APORTACIONS**

A grans trets el pressupost del projecte es distribueix de la manera següent:

Edició i correcció: 2.250 €

Disseny gràfic i il·lustració: 3.800 €

Impressió i transport: 5.550 €

Comunicació, marqueting i promoció: 1.350 €

Total: 12.950 €

Les aportacions que feu a la campanya de mecenatge van destinades a finançar una part del projecte: el disseny gràfic i la il·lustració. No només volem oferir un calendari que sigui pràctic, també volem que sigui bonic, i per això estem invertint molt temps i energia en fer un disseny atractiu. Com el bon menjar, el calendari també entra per la vista.

**CALENDARI D
**CALENDARI D'EXECUCIÓ**

Actualment estem treballant en la fase de disseny i creació de les il·lustracions. Podeu seguir el procés al nostre Flickr o bé a Twitter i a Instagram amb l'etiqueta #Escuracassoles.

El receptari-calendari Escuracassoles sortirà d'impremta al més de novembre i us el farem arribar de la forma acordada durant el desembre de 2013 perquè el pogueu regalar en aquestes dates.

**INFORMACIÓ EXTRA SOBRE RECOMPENSES**
**INFORMACIÓ EXTRA SOBRE RECOMPENSES**

JO M'HO GUISO

Abans de triar aquesta recompensa assegureu-vos que les condicions d'enviament de La Tavella són adequades per a vosaltres consultant-les aquí.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

12 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Escuracassoles

    Escuracassoles
    Autor/a

    más de 10 años

    Hola 'elmetge',

    Les recompenses ja s'han començat a distribuir, per saber si hi ha cap problema amb la teva en particular ens caldria saber el correu electrònic amb el qual vas fer l'aportació a Verkami.

    Si ens fas arribar les dades a [email protected] comprovarem què passa i mirarem de resoldre-ho tant ràpid com sigui possible.

    Moltes gràcies i fins aviat

    Mireia Ribas

  • elmetge

    elmetge

    más de 10 años

    Encara no he rebut cap comunicació a19 de desembre dient quan tindré la recompensa (el calendari). Quan el tindré?

  • Escuracassoles

    Escuracassoles
    Autor/a

    más de 10 años

    Hola Martina,

    De moment encara no sabem tots els llocs on es podrà comprar el calendari, quan disposem del calendari físicament (encara s'està fent), informarem dels llocs on es podrà comprar.

    Per contactar amb nosaltres et pots adreçar a [email protected].

    Fins aviat

    Mireia Ribas

  • martina ros

    martina ros

    más de 10 años

    Hola,

    com puc aconseguir un calendari? També m'agradaria parlar amb vosaltres

  • Escuracassoles

    Escuracassoles
    Autor/a

    más de 10 años

    Hola Elena,

    El calendari és amb il·lustracions fotogràfiques, en pots veure uns quants exemples a la capçalera de la pàgina de Verkami, si fas anar les fletxes laterals a dreta i esquerra. També en pots veure a http://www.flickr.com/photos/101003179@N08/.

    Espero que t'agradin i et facin venir ganes de posar-te a cuinar!

    Per qualsevol altra cosa ja saps on som.

    Bon profit

    Mireia Ribas

  • elena

    elena

    más de 10 años

    El calendari-receptari és amb il.lustracions? No fotografies?

  • Escuracassoles

    Escuracassoles
    Autor/a

    más de 10 años

    Hola Mireia,

    Els llibres es podran recollir a Barcelona, segurament a Sants, us avisarem quan sapiguem el lloc concret i els calendaris estiguin disponibles.

    Sobre els agraïments, quan acabi la campanya de mecenatge ens posarem en contacte amb tots els mecenes per demanar-vos com voleu aparèixer als agraïments, llavors ens pots dir el nom de qui vulguis que aparegui.

    Espero haver resolt els teus dubtes, si no ja saps on som.

    Gràcies pel teu interès i fins aviat

    Mireia Ribas

  • Mireia

    Mireia

    más de 10 años

    On es podrien recollir els llibres en cas que no escollim enviament a domicili?

    En cas de voler més d´un com a regal, com ho hauriem de fer per que apareixin els noms als agraïments?

    moltes gràcies

  • Escuracassoles

    Escuracassoles
    Autor/a

    más de 10 años

    Hola Consol,

    Si et refereixes als productes amb els quals fer les receptes, som partidàries de fer servir sempre que sigui possible productes ecològics. Si et refereixes a una forma de complementar el calendari, és una idea que estem treballant per la campanya. Si tot va bé, aviat en tindreu notícies.

    Si et queda qualsevol dubte o no he respost bé al que volies, no dubtis a tornar-nos a escriure.

    Fins aviat i gràcies per l'interès!

    Mireia Ribas

  • Consol

    Consol

    más de 10 años

    Heu pensant en productes ecològics per les receptes?

#04 / Feu un cop d'ull a la versió Beta en PDF

Estimats i estimades cuinerus vulgaris,

altra volta volem donar-vos les gràcies per haver fet possible aquest projecte.

Aquí teniu en primcícia la primera versió en fase de correccions del receptari/calendari Escuracassoles 2014.

Esperem que us agradi, però acceptem crítiques.

Alhora recordar-vos que queden 5 dies perquè es tanqui el projecte a Verkami.

I ens agradaria recordar-vos a aquells que encara no ens hagin comunicat amb quin nom voleu aparèixer als agraïments que ho feu el més aviat possible per poder-ho enviar a imprempta com més aviat millor.

També ens agradaria que ens ajudéssiu a donar una darrera empenta per aconseguir noves micromecenes.

Malgrat que hem aconseguit els 4.000€ que demanavem al Verkami encara no hem cobert totes les despeses del projecte.

El cost de producció total de l'Escuracassoles és de 12.950 €.

leer más

#03 / Aconseguit! Comencem a llepar-nos els dits!

Benvolguts i benvolgudes Escuracassoles,

Gràcies a les vostres aportacions ja hem assolit l'objectiu i podrem fer realitat el projecte!

Durant els 9 dies que queden, la campanya seguirà oberta perquè les persones que vulguin participar-hi puguin fer-ho.

Per part nostra, un cop finançada la part de disseny gràfic i il·lustració del calendari, utilitzarem la resta dels diners aconseguits per finançar una part de la impressió, que és una de les altres partides fortes del projecte.

Gràcies de nou! I a escurar que són dos dies!

#02 / Nova recompensa Jo m'ho guiso en col·laboració amb la Tavella

Benvolguts i benvolgudes Escuracassoles,

Sabeu aquell amic que sempre que visiteu us ofereix patates fregides i pollastre a l'ast del bar de la cantonada?

Sabeu aquells parents que no acaben de trobar el moment de buscar una forma de consumir ecològic?

Els voleu fer un bon regal per Nadal?

Us proposem la recompensa Jo m'ho guiso, un exemplar de l'Escuracassoles enviat a casa i una cistella de la Tavella perquè s'acabin les excuses per menjar sa, bo i just.

I si no conxeixeu el projecte de La Tavella, us convidem a vistiar la seva web, veureu un ampli ventall de productes ecològics i de proximitat, una gran varietat de cistelles amb possiblitat de personalitzar-les, i un sistema d'enviament còmode i fàcil.

I no només això, a nosaltres ens alegra tenir l'oportunitat de col·laborar amb aquest projecte d'inserció laboral basat en l'agricultura ecològica.

#01 / Millorem la recompensa per patrocinadors

Benvolguts i benvolgudes Escuracassoles,

La campanya està en marxa i gràcies a molts de vosaltres ja estem a punt d'arribar als 1.000 € dels 4.000 € de la campanya.

Per animar a que entitats, cooperatives, botigues, restaurants i col·lectius ens patrocinin hem millorat la recompensa per a Patrocinadors. Ara oferim un descompte del 25% en la compra d'exemplars del calendari per distribuir-los ells mateixos i així recuperar la inversió feta en el calendari.

La recompensa queda així

Aportant 100€

QUEDEN 10 RECOMPENSES (DE 10)

PATROCINADOR ESCURACASSOLES
(per a cooperatives, col·lectius, botigues, etc.)

Posem el teu logotip al calendari-receptari
+ 25 % de descompte en la compra de calendaris per a distribuir des dels vostres centres (amb un màxim de 100 exemplars per patrocinador)

Us animem a que si penseu en alguna cooperativa, botiga, restaurant, etc. que hi pugui estar interessat els envieu la informació o ens feu la proposta a través del nostres contactes.

Gràcies de nou.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies