❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

"Carinyoteràpia": un documental de Parelles Artístiques

El documental ens apropa la vivència d’artistes que participen a “Parelles Artístiques: Experiències creatives per la salut mental”, un projecte de lluita contra l’estigma de les malalties mentals que fomenta el vincle entre artistes que no es coneixen perquè creïn obres “a quatre mans”.

Ignasi Costa

Un proyecto de

Categoría

Creado en

Vic
0
segundos
30
Aportaciones
1.400€
De 2.700€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

El documental “Carinyoteràpia” ens apropa la vivència personal i compartida de quatre artistes que participen en la setena edició del projecte “Parelles Artístiques: Experiències creatives per la salut mental”.

Aquesta és una iniciativa en què es fomenta el vincle entre parelles formades per un artista amateur i un artista professional amb l'objectiu que creïn obres “a quatre mans”, que després s’exposen i es subhasten. Els artistes amateurs són usuaris de la xarxa de salut mental.

El film ens mostra la relació que es va teixint entre els integrants de dues de les parelles del projecte, en Ventura Cano i en Marià Dinarès, i la Raquel Beltran i la Laura Batriu. Visions diferents de la vida i de l’art, que s’acaben entrellaçant per crear una única peça.

A més del procés més creatiu i artístic, el documental aprofundeix en el diàleg i les emocions que les parelles d’artistes comparteixen durant tot el procés, les opinions i vivències que tenen entorn la malaltia, les il·lusions, els somnis...en definitiva, el seu món més personal.

Una experiència amb una alta dosi de “carinyoteràpia”, perquè Parelles Artístiques és compartir, comprendre, donar-se la mà. Els protagonistes són persones que, per sobre de qualsevol etiqueta, volen experimentar i crear, volen compartir i sumar capacitats.

EL PROJECTE PARELLES ARTÍSTIQUES: EXPERIÈNCIES CREATIVES PER LA SALUT MENTAL

La persona amb problemes de salut mental sovint ha d'afrontar una doble dificultat per viure amb normalitat: la pròpia malaltia i els prejudicis i discriminacions que rep del seu entorn, el què es coneix com l'estigma social.

Precisament, per reeducar la societat al voltant de la salut mental i “empoderar” les persones afectades, la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO) impulsa des de fa set anys el projecte “Parelles Artístiques, experiències creatives per la salut mental”.

Aquest té dos processos clarament diferenciats i amb un cronograma diferent:

El procés creatiu de les obres i la seva posterior exposició i subhasta.

Durant el procés creatiu, parelles formades per un artista professional i un artista amateur (usuari o usuària dels serveis de salut mental) es reuneixen en un espai i treballen “a quatre mans” una obra artística de temàtica i modalitat lliure.

Les obres resultants d’aquest procés s’apleguen posteriorment en una exposició que itinera per diferents espais de Catalunya i, finalment, es subhasten.

Obra LA PRINCESA: se n'ofereix la reproducció format postal a les recompenses

OBJECTIUS DEL PROJECTE

Els objectius de “Parelles Artístiques” són sensibilitzar la població sobre la salut mental i promoure el contacte social i la participació normalitzada en la societat de les persones amb problemes de salut mental.

Des del seu naixement, el projecte ha aplegat un total de 250 artistes que han participat de l’experiència de forma totalment altruista.

PER QUÈ REALITZEM AQUEST DOCUMENTAL?

Volem aconseguir una bona eina de divulgació del projecte Parelles Artístiques a partir de l’experiència directa dels seus protagonistes i millorar la tasca de sensibilització de la població vers la salut mental.

L’objectiu és que la societat entengui que les persones amb malaltia mental tenen capacitats i limitacions com la resta.

Aquest documental reforçarà les activitats que realitzem durant l’any entorn el projecte: participació en convencions, xerrades i visites guiades a grups i col·lectius (instituts, serveis de salut mental, universitats, col·lectius artístics, associacions, etc.) al voltant de les exposicions, entre d’altres.

ESTAT DEL DOCUMENTAL

Carinyoteràpia” es va començar a gestar la primavera de 2012, època en què els artistes que participen en la setena edició del projecte Parelles Artístiques van començar a crear les seves obres.

Es va enregistrar tot el procés: la presentació de les dues parelles d’artistes protagonistes, el procés creatiu i la fase final, consistent en la presentació i exposició de les obres a Vic, el desembre de 2012.

Ara, l’objectiu és començar amb l’edició i postproducció del documental, que tindrà una durada d’uns 50 minuts.

Obra realitzada per la parella artística Sergi i Isa Basset, que es pot aconseguir com a reproducció a la recompensa de 200€, i com a obra original a la recompensa de 500€

A QUÈ DESTINAREM LES APORTACIONS?

Totes les aportacions es destinaran única i exclusivament a l'edició, postproducció i distribució del documental "Carinyoteràpia”.

CALENDARI PREVIST

Agost/setembre: edició, postproducció, realització de les còpies.

Previsió d'entrega de recompenses: abans del 31 de desembre de 2013.

QUI SOM?

L’autor de “Carinyoteràpia” és el realitzador vigatà Ignasi Costa, que ha comptat amb el suport de l’equip de Parelles Artístiques durant tot l’enregistrament. La banda sonora és obra dels músics Ernest Crusats i Jordi Casadesús, que han creat els diferents temes de forma exclusiva per al documental.

COM DEFINEIXEN EL PROJECTE DE PARELLES ARTÍSTIQUES, ARTISTES QUE HI HAN PARTICIPAT?

Parelles Artístiques, són pinzellades de vides,

pinzellades de somriures,

pinzellades de comprensió,

pinzellades de somnis...

Parelles Artístiques és acceptació,
És sortir al carrer,
És alliberament,
És una oportunitat per parlar i per ser escoltat...

Parelles Artístiques és no tenir por i ser valent,
És un crit potent,
És ajuda,
És una abraçada sincera,
És mirar endavant amb la cara ben alta
És ser feliç per uns moments,
És mirar-se als ulls mútuament per iguals,
És la lluita de moltes persones.

Parelles Artístiques són els millors aromes, les millors textures, les melodies més dolces i tendres, guarnits amb els sabors més exquisits; abraçats delicadament amb un llacet de passió sincera d’amor.

En essència, un festival explosiu de sentits!

Sara i Quim.

MÉS INFORMACIÓ
www.parellesartistiques.cat / facebook

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies