❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Se fa Saber

No somos Kossakovsky ni Almodóvar! somos SeFaSaber....herederos de Santa Bàrbara (Montsià) nos complace presentarles un relato coral en formato documental que nos demuestra que detrás de un pueblo aparentemente inerte y obsoleto se esconde una identidad que enriquece cada una de sus esquinas

Zoraida Roselló

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
76
Aportaciones
3.515€
De 3.308€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en Català

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

El embrión de este proyecto surgió en diciembre del 2010. El proyecto ha sido autoproducido aprovechando la oportunidad que nos ofrece la tecnología actual para crear proyectos audiovisuales en alta definición con bajo presupuesto. Así que siguiendo la filosofía Do It Yourself, empecé a grabar el documental yo misma como cámara y sonidista.

De este modo durante el período de un mes, durante diciembre del 2011 fue registrado el 90% del material usado en el documental.

Un año más tarde gracias a la colaboración técnica y moral de otros participantes autóctonos y alóctonos se finalizó este proyecto, obteniendo una película documental de 80 minutos de duración, titulada Se fa saber.

Esta es la historia de la búsqueda de mi verdad, en la tierra que alberga mis orígenes, en las personas que he querido conocer, que surgen de allí y que me permitieron ver como podemos llegar a definirnos como seres sociales poliédricos.

Se fa Saber es un retrato costumbrista y caricaturesco de un pueblo que podría ser cualquier. Un documento sobre el patrimonio inmaterial de este lugar descrito mediante pinceladas de la vida cotidiana de sus habitantes.

Como hemos comentado anteriormente, el documental ya ha sido realizado y post producido. ¡Esto ya no hay quien lo pare! Te pedimos tu colaboración para poder promocionar un proyecto que ya lleva consigo mucho trabajo y recursos personales.

Si quieres conocer mejor el Se fa Saber no dudes en curiosear por aquí

El coste total del proyecto es de 7.221,00€ (sin tener en cuenta recompensas y otros costes derivados de la campaña del crowdfunding. La distribución es la siguiente:

• Producción y realización: 61%, financiado por la Directora
• Post producción, Copias DVD y festivales: 39%, a financiar con la campaña de Verkami

De esta manera destinaremos lo recaudado a las copias de dvd i blueray para poder distribuir esta joya audiovisual etológica por la tierra de donde surgió y parte del extranjero inscribiéndolo en festivales de cine documental. Así como remunerar al equipo de postproducción que han colaborado en la finalización de esta película documental.

Con las recaudaciones también enriqueceremos la preparación de la gran fiesta donde se os entregaran las recompensas, se celebrará el éxito de la campaña, se proyectará el documental y lo más importante; se os hará participes de la esencia del proyecto participando nada más y nada menos que en las fiestas de Santa Bàrbara (Montsià) este próximo julio!

Allí podréis disfrutar de nuestra esencia en primera persona, merendando encima de un tractor mientras se ven "los bous", viendo el desfile de "pubilles" por la calle mayor al son de la banda municipal, o disfrutando de una noche de locura ebrenca en la disco móvil donde seguro que os impregnáis de la lingüística propia de la Plana!

De esta manera colaboraremos en enriquecer los ánimos de una zona bastante deprimida y nutriremos nuestra cultura popular.

Todos los donantes recibiréis puntual información del camino de nuestro documental siguiendo la aventura de nuestro proyecto en el facebook que hemos dispuesto donde iré colgando mis impresiones y comentarios, así como los estrenos que vaya realizando, y en el canal de vimeo donde se habilitaran pequeños vídeos referentes al documental.

Gràcies!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

#28 / el dvd del Se Fa Saber ja està a la venda!

Bon dia a tothom!

estem molt contentes de tenir un nou format de dvd distribuït online per cameo ara ja es pot comprar virtualment o a tendes com piiiiii….piiiiii….piiiii…..cuyo nombre ens complau no comentar!

Estem contentes perquè hem mantingut la nostra raó de compartir (o de crear bens culturals comuns) el documental i hem aconseguit mantenir la llicència lliure tot i la distribució "industrial". Així que per als que tingueu el dvd no dubteu en copiar-lo, compartir-lo, i comentar-lo….perquè les pinícules se van inventar per això, per a formar part d'una experiència col.lectiva: el cinema!

I d'aquesta manera lo Se Fa Saber continuar sent projectat, dijous passat nosaltres vam continuar compartint la nostra feina al teatre Aurora d' Igualada dins del apartat Itineràncies de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona

De nou moltes gràcies a tots i totes, sense vosaltres això no hauria estat mai posible!

#27 / Al setembre….tornem a sortir al carrer

Molt bon dia!

Ja som de nou a setembre, comencem l'any escolar sortint al carrer, reivindicant l'espai públic amb la fresca i el cinema de la Mostra de Films de Dones que ens oferirà l'oportunitat de tornar a gaudir del Se Fa Saber.

Us esperem lo 26 de setembre a una plaça de Barcelona!

#25 / Premi del Jurat de l'Atlántida Film Festival

Ja és oficial, hem guanyat lo Premi del Jurat de l'Atlántida Film Festival

Estem molt alucinades i contentes (estamos flipadas!!! de haver ganado el premio del jurado del Atlántida Film Festival)

L'equip ahir, dividit en tres parts (Barcelona, Atenes i Lisboa) vam saltar tant que vam provocar un sisme paregut als recents terratrèmols de la Castor....vaya que dimos tantos saltos de alegria que seguro que los sismógrafos registraron desvaríos inexplicables en las últimas tendencias sísmicas....

des d'aquí volem agraïr-vos la vostra participació i confiança en el nostre projecte. I en especial a les persones de filmin que han cregut des del primer moment en lo Se Fa Saber

Us continuarem mantenint informades!

#24 / Athens International Film+Video Festival 2014

Hola a tothom de nou, darrerament tenim notícies, ja veieu, estem entretingudes!

Aquest cop ens complau informar-vos que han seleccionat lo SE FA SABER per a un festival d'Ohio (USA), l'Athens International Film+Video Festival 2014

Pensavem que haviem inscrit la pel.li a Athens, Grècia i resulta que és a Ohio!

Mare meua això ja mos queda més llunyet així que aquest cop ens abstindrem d'anar-hi!.....per si algú té algu per aquelles contrades aviseu-lo, es projectarà lo 17 d'abril!

#22 / Atlantida Film Festival

Buenos días a todXs....

en breve os contaremos más....ta-tan...este año nuestro documental va a la Secció Oficial del Atlantida Film Festival organizado por Filmin, una de las distribuidora s de cine online más conocidas en la peninsula!

Estamos muy contentXs! Poquito a poquito vamos avanzando!

#21 / als BOLICHE de Barcelona!!!!!!

SE FA SABER que Santa Bàrbara torna de nou a la Capital!

Estarem als cinemes BOLICHE de Barcelona el pròxim 12 de desembre a les 20:00h! compartint cartell amb l'increible footage_versiva Sé Villana de Maria Cañas!

des d'aquí agraïm la participació de tots vatros i de les estupendes senyoretes que configuren la cooperativa audiovisual Drac Màgic!

sense vatros mais haguéssim arrivat fins aquí! Aprofiteu si encara no heu gaudit del Se Fa Saber en pantalla gran, val molt la pena! cada dia ens agrada més veure les carones que hi surten amb aquest format!

us hi esperem i us desitgem molt bon cap de setmana!

#20 / Madrid, Madrid, Madrid!

Bon dia a totes les personetes guapes que heu col.laborat amb el Se Fa saber!

Ja ha arribat lo moment de cantar-vos el que farem després de presentar lo docu a la Cineteca/Matadero de Madrid!

Tachachan.....al dia següent, el mateix 19 de septembre....

Estarem al Campo de Cebada de Madrid, si en voleu saber més, xafardejeu!

Moltes gràcies pels esforços! Heu plantat una llavoreta molt bonica!

#19 / Al Setembre també passarem per Madrid

Sí, al Setembre estarem pel Sud i pel Centre....després de Cádis passarem per Madrid!

AMIG@S centro peninsulares, apuntad en vuestras agendas: 18 de Septiembre a las 20:30h estaremos en la Cineteca de Madrid con los amigos de la Asociación de Cine Documental DOCMA presentando y charlando sobre nuestro documental!

i el 19 de Septiembre, sorpresa de fresa....tornem al carrer, a l'ocupació d'espais públics,....a l'escència del compartir la nostra faena fent cinema a la fresca!!....en breu donarem més coordenades cartesianes, podem dir de moment que serà en territori central!

Moltes gràcies a tot_s! i molt bona continuació de l'estiu, estiuet i del solet!

#18 / 3ª Mostra de Cinema Etnogràfic a Amposta

Bon dia a tot_s!

Aquest cap de setmana passat vam tenir el gust de presentar el documental a la 3ª Mostra de Cinema Etnogràfic realitzada a Amposta!

Vam compartir amb molt de gust cartell amb "Matrimoni" d'Anna Zaera

Com és la vida que per causa-litat ens vam retrobar filmant cadascuna el seu documental desprès d'anys de no saber-ne l'una de l'altra!

Aquí us dixo un apunt del que van comentar de natros

#17 / Mo n'anem a l'Alcances

Bon dia a totes i tots!

Aquesta setmana ens han donat una molt bona notícia: Han seleccionat lo SeFaSaber al festival Alcances d'enguany dins la secció oficial de llargmetratges!! es tracta de la Mostra Cinematogràfica més antiga de la península i aquest any celebren el 45º aniversari!

Des d'aquí els felicitem per tirar endavant la iniciativa durant tant de temps i en temps tan cultualment complicats! I dono les gràcies a vatros (mecenes i mecenes) perquè és el primer festival on estem seleccionats gràcies a que les vostres aportacions han col.laborat en l'inscripció!

Paral.lelament el proper dissabte 27 de juliol a partir de les 22h esteu tots i totes convidades a la projecció del documental dins de la mostra de cinema etnogràfic organitzada per Museu de les terres de l'Ebre! Allí presentarem el SeFaSaber i Matrimoni d'Anna Zaera, originaria de Santa Bàrbara! Les planeres sortim de casa!

leer más

#16 / apunteu: 14 juliol Santa Bàrbara conection!

SOM DEL MILLORET, per fi arriba SANTA BÀRBARA CONECTION!

Avui us escric per notificar-vos que m'encanta que hagin programat lo SeFaSaber per Festes Majors!

Per realitzar aquest somni, s'ha escollit un moment històric, lo 14 de juliol (algo va digue passar ara fa molts anys!) i un lloc que pot arribar a passar a la història si no el comencem a dinamitzar: lo Museu de la Plana*!

Serà lo mateix dia que recordem al planer ausent, lo mateix dia en que se'ns ofereix l'oportunitat de presentar lo nostre projecte entre pubilles i autoritats locals, manssets capllaçats, dones planeres asociades, monolitos de concentració, twirling autòcton, vaya que jo de vatros no m'ho perdria!

Us convido a vore este POGRAMA DE FESTES tan xulo, digne d'una disciplina estètica experimental basada en lo profund estudi filosòfic del píxel i la reflexió de com una imatge pixelada mai pot valdre més que mil paraules! segur que no us en podreu resistir!

leer más

#15 / Ho hem aconseguit!

Moltes gràcies a tots! Donem per finalitzada l'etapa de recerca de micromecenes, ho hem aconseguit gràcies a tots i totes! sou un encant! Ho celebrarem el 14 de juliol al Museu de la Plana de Santa Bàrbara on projectarem la pel.lícula i repartirem les recompenses!

Ara toca començar a preparar-les i per això ens haurieu de comunicar com voleu que surtin els vostres noms en els agraïments del dvd!

us mantindrem informats del nostre viatge!

Moltes gràcies per ajudar-mos en aquesta aventura!

#14 / SE FA SABER que ho hem aconseguit!

Quina alegría ja ho hem aconseguit! Gràcies a totes i tots!

sou totes estupendes! ara a celebrar-ho! El pròxim 14 de juliol a Santa Bàrbara projectarem lo documental al Museu de la Plana, on podreu recollir les vostres recompenses i gaudir de l'escència i autenticitat planeres en el marc de les seves Festes!

Us hi esperem

El més increíble ha estat la darrera aportació que ens ha arrivat ni més ni menys que de la part més occidental d'Europa, les Illes Açores! i exactament d'un dels llocs més màgics de l'illa, aquell que alberga un dels més acollidors llocs on mai he estat, casa la Catarina, l'anima del Rotas da Ilha Verde!

#13 / Se fa Saber a la Filmoteca

Bon dia a totes i tots!

Dijous passat vam estar a la Filmoteca de Catalunya, on vaig presentar lo Se Fa Saber recolzada per l'equip de dones de la cooperativa Drac Màgic encarregades d'organitzar i mantenir espais de divulgació del treball audiovisual en femení amb la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona.

Vam tenir el plaer de compartir la nit amb la realitzadora sevillana Maria Cañas un encant de dona, realitzadora de la pel.lícula Sé Villana. Recomanem infinitament aquest assaig ja que aquesta dona aconsegueix reunir i ordenar tota la informació que ens arriba des dels mass media fins al nostre dia a dia, i d'una manera impressionant estructurar-la per explicar-mos què passa per les Sevilles! extrapolable a altres territorris, el treball d'aquesta dona i la seva capacitat de síntesis ens va deixar amb la boca oberta de bat a bat! Gran exemple del reaprofitament del (Footage) lliure que es troba per les xarxes virtuals.

leer más

#11 / Ja tenim cartells

Bon dilluns a tothom!

Aquesta setmana comença plena d'alegries i ilusions! Ja tenim Cartell per celebrar-ho!

Aquest dijous a les 21'30h estrenem lo documental a la Filmoteca de Catalunya amb la presència de tres de les seves protagonistes: Gloria Espuny, Teresa Giné i Lucrecia!

Nosaltres mentrestany seguirem lluitant per arribar al nostre objectiu! queden 10 dies per acabar la campanya i sembla que això està costant més del que pensavem!

Mos ajudeu a difundir a esta yayona tan boniqueta i codificada?

#10 / Visca la Zoraideta!

Avui m'he tiraré flors a mi mateixa!

Les chiques del EWA mos van donar un cop de mà amb la divulgació de una servidora com a cineasta europea! això ja sembla EbreLíders 2012, Zoraida Roselló amb 203 visualitzacions, mareeee ni la Coixet m'ho hagués dit mai! això sí, li haurem de demanar clases d'anglès!

#08 / EWA women amb les dones cineastes

Aquests dies hem estat en contacte amb les senyoretes d'EWAwomen, una nova inciativa per recolzar la faena de totes les cineastes europees. Elles també han volgut col.laborar oferint-nos un espai de divulgació! A vore si este verkami m'ajuda a trobar unes bones classes d'anglès, que ben bé me faran!

#07 / Notes d'avís!

Hola a tothom!

Avui ens han publicat una ressenya al ABC sobre el BccN....poc a poquet mos anem coneixent!

Només m'agradaria recordar i agraïr a les xiques ebrenques del Surt de casa que lluiten per la divulgació cultural de les terres de l'Ebre i a l'aguaita.cat, diari digital de l'Ebre, que ens recorda el poder que tenim com a societat!

Elles també han recolzat el Se fa Saber i ens en sentim molt orgulloses!

La foto és de l'Andrea Lofte

#06 / Avui estem contents

Aquesta tarda en Paolo Piras (producció de so) i la Zoraida Roselló (realització i edició) ens hem retrovat feliços al saber que som els guanyadors del Premi del Públic del festival BccN

pel curtmetratge l'estratègia de Madame Bretó, la nostra petita joya que vàrem decidir empoderar amb una llicencia lliure per a que tothom pogués disfrutar d'ella amb plena llibertat.!!

#02 / banderoles pels carrers

si passejeu pels carrers de Barcelona mireu ben amunt i potser veure uns cartells tant bonics com aquest

La Mostra Internacional de Films de dones de Barcelona també recolzen el nostre projecte! en breu en sabreu més!

Gracies a tots i totes, amb tres dies ja hem arrivat molt lluny!

#01 / 400 colps

Que bonicos que són aquest Valencians!

L'iniciativa 400 colps col.labora amb la difusió del Se fa Saber!

400 colps és un dispositiu entre dos àmbits, l’educació i l’audiovisual, per fomentar la participació i generar xarxa. Ara mateix la seua cara visible és el blog 400 colps | altres narratives dins i fora de l’escola

Gràcies per crear projectes tan bonics

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies