❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Que no puguin tancar l'aixeta a la PAH Girona

La PAH ha alliberat un edifici del Banc Dolent a Salt que estava deshabitat des de fa anys junt amb terrenys abandonats il'ha entregat a famílies sense habitatge. Necessiten regar l'hort que han construït i volen pagar l'aigua però l'ajuntament ho dificulta i talla l'aigua. Fem que puguin regar ;-)

0
segundos
77
Aportaciones
1.825€
De 1.800€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Fa poques setmanes la Plataforma d'Afectades per les Hipoteques va alliberar un edifici al municipi gironí de Salt, per proveir de vivenda a famílies desnonades sense casa. L'edifici és propietat de la SAREB -el Banc Dolent- i fa anys que era tancat. Paral·lelament, la PAH Girona ha iniciat uns horts urbans en la finca adjacent a l'edifici, però tenen serioses dificultats per regar-los perquè l'ajuntament i la companyia d'aigües tallen el subministrament, tot i que la PAH ja ha manifestat en diverses ocasions que volen comptadors per poder pagar el seu consum com la resta de la ciutadania.

Aquesta flor que veieu a la foto és d'una patatera, i sense aigua no hi haurà ni patates ni flor.

Les famílies que treballen dia a dia l'hort han perdut la vivenda perquè han estat desnonades, però no han perdut la dignitat ni les ganes de treballar. Amb aquest projecte els volem donar suport per fer més senzilla la seva lluita, i fer que els talls en el subministrament de l'aigua que estan patint no representin un problema.

La idea del projecte és comprar deu dipòsits de mil litres cada un per garantir el rec dels horts amb un sistema gota a gota per optimitzar el consum de l'aigua. També comprarem un motocultor per poder llaurar més superfície i produir el major nombre possible d'aliments per a les famílies que ho necessiten. I omplirem els dipòsits amb aigua que farem venir de fora. Amb aquest projecte l'hort de la PAH tindrà garantida l'aigua fins a finals d'any i en podrà emmagatzemar quan la vagi consumint.

La recaptació dels fons necessaris la farem efectiva fins al divendres 7 de juny. La instal·lació dels dipòsits, el muntatge del reg gota a gota, el transport de l'aigua i l'entrega del motocultor els farem entre el 8 de juny i el diumenge 16 de juny. Podreu seguir l'evolució de la instal·lació des del nostre mur en el facebook.

En aquest hort la PAH no només cultiva aliments, cultiva un futur. I el futur és verd. Dóna un cop de mà i contribueix a fer-lo realitat.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

6 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Hola Jordi:

    Hem buscat en els ortofotomapes on estava ubicat l'antic pou d'aquests horts i queda en una zona que ja està urbanitzada, fora de l'hort actual de la PAH. No obstant sí s'ha parlat de la possibilitat que comentes. Valorarem molt el que proposes i ho traslladarem a la PAH perquè a nosaltres particularment ens reca molt que s'utilitzi aigua potabilitzada del Ter per regar. Gràcies pel teu comentari :)

  • Jordi Ferrer

    Jordi Ferrer

    casi 11 años

    Us heu plantejat fer un pou? L'aigua es troba a relativament poca fondària, d'entre 7 a 12 m, de fet aquest solar ja havia existit un hort i havia un pou obert. L'energia de portar cubes podria anar a un grup electrògen o plaques solars per pujar aig

  • Hola Jordi:

    Des d'ICV donem suport a aquesta acció de la PAH des del primer moment, com han fet els nostres oscis de coalició d'EUiA.

    Quan van tallar l'aigua per primera vegada vàrem posar-nos mans a la feina per ajudar-los a tenir aigua i vàrem veure que no podíem assolir aquest import nosaltres sols. D'aquí va sortir la idea de fer una recaptació per arribar a la xifra total. Vàrem contactar amb Verkami que va veure bé el projecte, i amb la PAH per saber què necessitaven concretament.

    Pensem que és molt important que en aquest projecte la PAH pugui rebre tota l'ajuda possible de la ciutadania, les entitats, els moviments socials i els partits polítics, per consolidar la seva acció. Amb suport institucional, a la porta de les cases per parar els desnonaments, i també per portar aigua als seus horts si fa falta.

    A més pensem que en els moments que vivim tant l'acció a les diferents institucions on tenim representació com la desobediència civil són complementàries per provocar un canvi profund i arrencar un procés constituent nou. I tot i tothom suma.

  • Jordi Gran

    Jordi Gran

    casi 11 años

    Per què l'autor del projecte és Iniciativa per Catalunya Verds - Comarques Gironines?

  • Hola Yolanda:

    Legalment, no. L'acció de construir aquests horts ha estat un acte de desobediència civil per part de la PAH i dels moviments, entitats i partits polítics que li donem suport.

    Sí els podem omplir amb aigua de pluja, però caldrà bastir una infrstructura senzilla amb plàstics per a la recollida.

    No obstant amb el projecte està previst fer arribar una cuba d'aigua que garantirà aigua fins a finals d'any, i confiem que aleshores l'ajuntament de Salt s'haurà avingut a regularitzar la situació. Si no ho fa, seguirem portant cubes ;-)

  • YOLANDA

    YOLANDA

    casi 11 años

    No hi ha cap manera, legal, d'obligar a posar aigua? Aquest dipòsits es poden omplir amb aigua de pluja?

#02 / Objectiu assolit!!!

Avui dimecres, a dos dies de finalitzar la recollida de suports, hem assolit l'import per poder garantir l'aigua als horts de la PAH a Salt.

Us volem agrair la vostra ajuda, tant per les aportacions, com per la difusió que heu fet.

Des de Verkami ens diuen que els càrrecs per les vostres aportacions es faran efectius aquest divendres. Per la nostra banda ja ens hem posat en contacte amb membres de la PAH Girona per organitzar tot plegat.

Us anirem mantenint informades/ts des d'aquesta mateixa web de Verkami de l'evolució del projecte.

L'aigua és un dret universal, com ho és el dret al treball. Mltes, moltes gràcies per ajudar a consolidar aquests dos drets en el projecte dels horts de la PAH a Salt.

I per finalitzar, us avancem com serà la il·lusració que l'artista Joan Grau ens ha fet pel projecte i que imprimirem a les samarretes :)

Salut i amunt els tràmecs!

#01 / Hem acompanyat a la PAH a buscar aigua a l'Ajuntament de Salt

Ahir activistes de la PAH van ocupar pacíficament una part de l'Ajuntament de Salt reclamant entrevistar-se amb l'alcalde per resoldre el tema de l'aigua. Vàrem ser-hi i vàrem gravar un vídeo:

De moment els horts i el #blocSalt segueixen sense aigua, i per tant el nostre projecte segueix essent necessari. Ajudeu-nos a fer difusió en els propers dies. Amb només cinc aportacions de 10€ cada dia garantirem que l'hort tiri endavant durant aquest any.

Les persones juntes, sí podem. I tant si podem ;-)

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies