❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Olor de gas

“Olor de gas” és un projecte artístic que vol adaptar al teatre la novel·la homònima de l’escriptor Pep Elias, interpretada per l’actor Joan Valentí i dirigida per Marc Hervàs, tots tres d’Igualada. Serà la primera producció pròpia de teatre per a adults del Teatre de l’Aurora.

Teatre de l'Aurora

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
103
Aportaciones
4.040€
De 2.200€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

CONTINUA AJUDANT-NOS A FER POSSIBLE AQUEST ESPECTACLE!

Moltes gràcies als primers 59 mecenes que ens han ajudat a superar l’objectiu de 2.200 euros! Amb aquests diners cobrirem les despeses de construcció de l’escenografia de l’espectacle, tal i com teníem previst. Però podeu continuar ajudant-nos a fer possible Olor de gas, doncs aquest és un projecte molt gran per nosaltres i estem tenint dificultats per trobar finançament. Les aportacions que rebem a partir d’ara, un cop aconseguit el nostre objectiu inicial, aniran destinades a cobrir altres despeses del projecte com: l’atrezzo, el vestuari, la il·luminació o el muntatge musical.

Els primers 59 mecenes obtenien entrades per a la funció exclusiva per a ells que tindrà lloc al Teatre de l’Aurora el dijous 14 de febrer. Amb aquests mecenes, ja hem omplert el teatre (només té 110 localitats)! Per això, les aportacions que rebem a partir d’ara, obtindran entrades per a l’estrena de l’espectacle el divendres 15 de febrer al mateix teatre. De nou, moltes gràcies!!!

EL PROJECTE

Et presentem Olor de gas, un projecte teatral que ha unit a diversos artistes igualadins: l’escriptor Pep Elias, l’actor Joan Valentí, el director teatral Marc Hervàs i l'equip del Teatre de l’Aurora. Junts volem realitzar l’adaptació teatral de la novel·la Olor de gas de Pep Elias (Premi Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa 2010, Pagès Editors) i estrenar-la el 15 de febrer de 2013 a Igualada. El resultat serà un espectacle teatral de petit format, amb un actor i una posada en escena sorprenent que explicarà un viatge a la recerca de la felicitat, la història del primer home que viatja a Mart per quedar-s’hi.

També serà la primera producció pròpia per adults del Teatre de l’Aurora. I comptarà amb la participació de més igualadins que s’hi han sumat, com el director i productor audiovisual Joan Domènech, el fotògraf Joan Guasch, els dissenyadors Aureli Sendra i Jaume Enrich o els creadors audiovisuals Guillem Marimon i Albert Graells.

Ens hem unit tots en aquest projecte perquè, en aquests temps difícils, creiem que cal sumar per tirar endavant. Perquè creiem que des de fora de Barcelona, des d’Igualada, tenim talent creatiu i també sabem fer bon teatre. I perquè creiem que, tots junts, farem possible que Olor de gas sigui una bona obra de teatre que pugui viatjar per tot Catalunya i més enllà. T’hi uneixes?

UNA CRÒNICA MARCIANA AMB POCA CIÈNCIA I MOLTA FICCIÓ

Olor de gas ens presentarà la peripècia vital de l’Adam, un home feliç que comet l’error de creure que tot el que té durarà per sempre. En el moment més inesperat, però, tot se li’n va en orris i, amb la sensació que la vida l’ha estafat, decideix començar de nou tan lluny com sigui possible i acaba convertit en el primer ésser humà que arriba a Mart, en una missió espacial en què només té garantit el bitllet d’anada. Una història singular que, malgrat estar ambientada en un altre planeta, no deixa de ser una irònica metàfora de la humanitat.

El resultat és una distreta crònica marciana que esdevé, sobretot, el testimoni d’un home incapaç de rendir-se en el seu viatge sense retorn a la recerca de la felicitat. Una aventura amb poca ciència i molta ficció, explicada amb força dosis d’ironia i que, a través de situacions insospitades, ens convida a reflexionar sobre les nostres actuals formes de vida i treure’n conclusions.

ENS AJUDES A FER POSSIBLE AQUEST ESPECTACLE?

Una de les parts més importants de la posada en escena serà l’escenografia i és per a això que et volem demanar la teva col·laboració. L’escenografia d’Olor de gas, dissenyada per l'escenògraf Martí Doy, serà una combinació de simplicitat, espectacularitat i humor. Està inspirada en referents visuals de la investigació espacial dels anys 50 i 60. Contindrà una càpsula espacial, uns mòduls per a un habitacle marcià i una pantalla de projecció esfèrica on podrem veure des d’un radar fins a l’univers sencer.

Amb la col·laboració dels primers 59 mecenes hem aconseguit cobrir les despeses de construcció de l’escenografia de l’espectacle. Aquí tens una maqueta de com serà:

Amb les aportacions que anem rebent a partir d’ara, una vegada superat l’objectiu dels 2.200 euros, ajudaràs a cobrir altres despeses com l’atrezzo, el vestuari, la il·luminació o el muntatge musical.

Olor de gas es troba en fase de producció i la seva estrena es durà a terme els dies 15, 16 i 17 de febrer de 2013 al mateix Teatre de l’Aurora. Després, l’espectacle farà una petita gira que el portarà a les ciutats de Manresa, Granollers, Tarragona i Girona durant el mes de març de 2013. Si vols conèixer el projecte complet, clica a l’enllaç: veure el dossier del projecte de l’espectacle.

Aquest serà un viatge meravellós on esperem que ens hi acompanyis. Comença el compte enrere...

QUI SOM?

Pep Elias, autor

Ha publicat Olor de gas (Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa), el recull de contes Literalment incapaç de matar una mosca (Premi Rei en Jaume de Narrativa Breu) i ha estat finalista del Premi Víctor Mora amb El darrer glop. És llicenciat en filologia catalana i treballa al Consorci per a la Normalització Lingüística. És blocaire i es dedica també al periodisme i a la comunicació. Imparteix cursos de narrativa i coordina el taller de creació literària del Màster de Literatura en l’Era Digital de la UB. Ha impulsat el col•lectiu Escrividors i l’associació El Viatge de la Literatura i és membre d’OFÈLIA (Organització Filològica d’Estudis Literaris i Artístics).

Joan Valentí, actor

Llicenciat en Art dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha treballat amb: Comediants, (1990-1999), Monti i Cia, Teatre Malic, Cia Post-festum, T-Atraco Teatre, Cia Pepa Plana, Teatre Lliure i TNC. Ha intervingut en sèries de TV3 com: Temps de Silenci, Sagrada Família i l’Un per l’altre. Actualment interpreta a la televisió el personatge d’en PAU del Super3. És fundador del Teatre de l’Aurora i president de la seva seu, Unicoop Cultural, entre els anys 1988-1999.

Marc Hervàs, director
És llicenciat en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona, i en Filosofia per la UAB. Ha treballat al Teatre Nacional de Catalunya amb La Ventafocs, potser sí, potser no (2004), Sis Joans (2007); al festival Temporada Alta amb La tempesta (2008), A l’arca a les vuit (2009); a l’Auditori de Barcelona amb Percussions (2005), Wimoweh (2008), Els colors del metall (2012) i al Gran Teatre del Liceu amb Petruixka (2011), entre d’altres. Actualment centra la seva activitat en La companyia del príncep Totilau, de la qual és fundador i director.

Teatre de l’Aurora
És una sala independent d’Igualada que ofereix una programació de teatre professional de manera estable des de l’any 1996. Està gestionat per Unicoop Cultural, una iniciativa privada sense ànim de lucre que vol contribuir a que la cultura sigui accessible per a tothom a través d’una oferta de qualitat. A més de l’exhibició d’espectacles, el Teatre de l’Aurora té una llarga experiència en coproduccions d’espectacles: des del 1999 ha coproduït 18 espectacles, la majoria adreçats a tots els públics, amb companyies com Farrés Brothers i cia, Teatre Nu, Cia. La Mandarina, Marcel Gros, etc. Fins ara han estat coproduccions però, amb aquest projecte, s’involucra per primera vegada en una producció pròpia i per adults.

I finalment, aquí et presentem tot l’equip artístic:

Autor: Pep Elias

Dramatúrgia: Pep Elias, Marc Hervàs i Joan Valentí

Direcció: Marc Hervàs

Intèrpret: Joan Valentí

Disseny i construcció escenografia: Martí Doy

Disseny vestuari: Martí Doy

Confecció vestuari: Indumentària per l’espectacle

Disseny il·luminació: Jordi Llongueras

Tècnic: Jordi Llongueras

Muntador musical: Francesc Cutillas

Vídeo: Joan Domènech (Rosebud Films)

Fotografia: Joan Guasch

Disseny gràfic: Sendra&Enrich

Producció executiva: Òscar Balcells

Ajudant de producció: Xavier Amat

Comunicació: Toni Cortès

Administració: Montse Valentí

Vídeos promocionals: Global Productions

Una producció del Teatre de l’Aurora

Si vols estar al dia sobre Olor de gas, segueix-nos a:
www.teatreaurora.cat / Facebook / Twitter

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

#06 / Avui hem presentat 'Olor de gas' als mitjans de comunicació

davant

Aquest migdia hem fet la roda de premsa de presentació d'OLOR DE GAS per als mitjans de comunicació. Hi han participat: Pep Elias, autor de la novel·la "Olor de gas"; Marc Hervàs, director; Joan Valentí, actor i Òscar Balcells, director del Teatre de l'Aurora.

En aquesta presentació s'ha destacat la confiança i el suport que han donat els mecenes que han participat en aquesta campanya a Verkami.

#05 / L'escenografia comença a prendre forma!!!

Estem emocionats!

Gràcies a les vostres aportacions, l'escenografia d'Olor de gas comença a ser una realitat. Els elements creats per en Martí Doy comencen a arribar al Teatre de l'Aurora, on l'actor Joan Valentí i el director Marc Hervàs assagen diàriament.

A la imatge podeu veure la càpsula espacial que portarà l'Adam, el protagonista de l'obra, cap a Mart, en un viatge (sense tornada) a la recerca de la felicitat.

Moltes gràcies!

#04 / Moltes gràcies als primers 59 mecenes!!! Ho hem aconseguit!!!

Moltes, moltes i moltes gràcies als primers 59 mecenes que ens han ajudat a superar l’objectiu de 2.200 euros! I en només 14 dies!

Amb aquests diners cobrirem les despeses de construcció de l’escenografia de l’espectacle, tal i com teníem previst. Però encara queden 26 dies més per fer aportacions i podeu continuar ajudant-nos a fer possible Olor de gas, doncs aquest és un projecte molt gran per nosaltres i estem tenint dificultats per trobar finançament. Les aportacions que rebem a partir d’ara, un cop aconseguit el nostre objectiu inicial, aniran destinades a cobrir altres despeses del projecte com: l’atrezzo, el vestuari, la il·luminació o el muntatge musical.

Els primers 59 mecenes obtenien entrades per a la funció exclusiva per a ells que tindrà lloc al Teatre de l’Aurora el dijous 14 de febrer. Amb aquests mecenes, ja hem omplert el teatre (només té 110 localitats)! Per això, leer más

#03 / Així serà l'escenografia d'Olor de gas

Voleu conèixer com serà l'escenografia de l'espectacle Olor de gas?

L'escenografia de l'espectacle, dissenyada per Martí Doy, serà una combinació de simplicitat, espectacularitat i humor. Està inspirada en referents visuals de la investigació espacial dels anys 50 i 60. Contindrà una càpsula espacial, uns mòduls per a un habitacle marcià i una pantalla de projecció esfèrica on podrem veure des d'un radar fins a l'univers sencer.

Aquí podeu veure uns esbossos.

#01 / Avui hem presentat el projecte als mitjans de comunicació

Coincidint amb la posada en funcionament del projecte Olor de gas a Verkami, aquest migdia hem fet la seva presentació davant els mitjans de comunicació. Hi han participat: Pep Elias, autor de la novel·la en què es basa l'obra de teatre, el seu director, Marc Hervàs, l'actor Joan Valentí i Òscar Balcells, director del Teatre de l'Aurora (a la imatge).

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies