❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Renovació de la roda hidràulica del Museu-Molí Paperer de Capellades

Volem reconstruir la roda hidràulica del Museu-Molí Paperer de Capellades. La que hi havia fins ara s'ha anat degradant en aquests més de 50 anys de fer-la girar. Els experts en restauració han determinat que si es vol seguir fent girar una roda; se n'ha de construir una de nova.

Ton Lloret Ortínez

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
11
Aportaciones
330€
De 10.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

El Museu-Molí Paperer de Capellades és un dels museus sobre paper més rellevants internacionalment.

Fou fundat fa 50 anys per iniciativa d'un grup d'industrials i tècnics paperers, i actualment és Secció del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

Ubicat en un antic molí paperer, compta amb una col·lecció d'eines i maquinària pròpia del segle XVIII. Cada any rep al voltant de 30.000 visitants, dels quals un 75-80 % és públic escolar. És un dels museus de Catalunya amb una quota d'autofinançament més elevada (un 70%).

QUÈ VOLEM FER

Malgrat això, degut a la difícil situació econòmica, trobem dificultats per restaurar una de les peces més apreciades: la roda hidràulica.

Es tracta d'una roda d'eix horitzontal que encara es pot posar en funcionament i és un dels principals atractius pels visitants. Amb el temps, la roda ha anat patint un desgast estructural que fa que avui en dia sigui molt difícil fer-la girar.

Experts en el camp de la restauració han diagnosticat que el seu estat és irreparable i que cal construir-ne una de nova.

Aprofitarem el fet que encara hi ha un fuster a Capellades que és l'última persona viva que encara havia construït rodes hidràuliques. Té més de noranta anys i ens servirem del seu coneixement per poder encarregar a un mestre d'aixa del Museu Marítim de Barcelona la construcció d'una nova roda.

OBJECTIU DE FINANÇAMENT

Amb la col•laboració del Museu Marítim de Barcelona i el seu mestre d’aixa reconstruir-me la roda hidràulica. Tot el procés es documentarà i s’enregistrarà per part del Centre de Documentació Marítim del Museu Marítim de Barcelona i ens cal pressupost per poder finançar els materials i la mà d'obra dedicada a la construcció de la nova roda hidràulica.

CALENDARI I RECOMPENSES

La construcció de la roda pot estar feta en un termini de 4-6 mesos, ja que cal recuperar tot un conjunt de tècniques de fusteria que fa moltes dècades que no s'han posat en pràctica i per això treballaríem assegurant molt bé cada un dels passos.

La festa d'inauguració tindrà lloc durant els darrers mesos de l'any 2013 - primers mesos del 2014, un cop la roda s'hagi pogut enllestir.

Les entrades es podràn fer servir al llarg de tot l'any 2013 i del 2014.

MÉS INFORMACIÓ
La web del museu / facebook / @mmp_capellades

El dibuix de Perico Pastor

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

1 comentario

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Asesores

    Asesores

    más de 10 años

    El teu projecte necessita finançament extra a part de la campaña de crowdfunding? startVal et pot ajudar a trobar finançament privat a través de la seva plataforma de finançament. Descobreix starVal.com

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies