❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

A l’escola, Terres de l’Ebre! Un brindis per la literatura

A l'escola, Terres de l'Ebre! és un projecte educatiu compost per una sèrie de contes que repassen els trets culturals, ambientals i lingüístics de les Terres de l'Ebre. Anem a pel cinquè conte!

Grup la Deriva

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
45
Aportaciones
1.837€
De 1.800€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Any 2016-2017. Segona fase del projecte

Des del setembre el Grup la Deriva estem treballant en l’elaboració del cinquè conte, del projecte A l'escola, Terres de l'Ebre! Aquest conte forma part de la col·lecció Llengua i literatura i ens dóna a conèixer els escriptors més importants de les Terres de l’Ebre i la seua obra.

Està destinat a infants a partir de 10 anys, però en realitat serà un conte per a tots els públics, en què us podreu endinsar en la literatura de les Terres de l’Ebre d’una manera amena i entretinguda.

Els protagonistes són la Martina, una xiqueta de 10 anys, i els escriptors Cristòfor Despuig, Sebastià Juan Arbó, Artur Bladé, Jesús Moncada, Gerard Vergés i Andreu Carranza. L’aventura està assegurada!

El projecte A l'escola, Terres de l'Ebre!

A l'escola, Terres de l'Ebre! és un projecte educatiu compost per una sèrie de contes que repassen els trets culturals, ambientals i lingüístics de les Terres de l'Ebre. Els contes estan pensats perquè els mestres puguen explicar el patrimoni de les comarques del Montsià, del Baix Ebre, de la Terra Alta i de la Ribera d'Ebre als xiquets.

Aquest treball es materialitza en cinc col·leccions de contes, i cadascuna d’elles està dedicada a una àrea de coneixement determinada: «Cultura i Tradicions», «Tradicions Orals i Llegendes», «Llengua i Literatura», «Història i Fets Històrics», i «Vida i Natura».

L’any 2016 el Grup la Deriva va publicar els quatre primers contes del projecte. Dos d’aquests contes pertanyien a la col·lecció «Cultura i Tradicions», i els altres dos a la col·lecció «Tradicions Orals i Llegendes».

Onada Edicions és l'editorial que edita i publica els nostres contes. Això significa que evitem les despeses d'edició i de distribució.

I ara? Anem a pel cinquè!

Qui som?

El Grup la Deriva està format per tres professionals de les Terres de l'Ebre, amb tres perfils diferenciats.

Andrea Ferreres és educadora infantil i és l'encarregada de vetllar perquè els continguts dels contes s’adeqüen a les necessitats dels xiquets. Neus Pons és geògrafa i una gran coneixedora del territori. Finalment, Núria Pons és periodista i correctora, i és qui s'ocupa de la qualitat lingüística dels textos.

A més, des de finals de 2016 comptem amb la col·laboració del dissenyador Andreu Castells, que va col·laborar en el conte Quina temor! i és l’encarregat de donar vida als personatges del nou conte.

Som un grup jove i molt dinàmic que ens movem per dinamitzar la cultura i el territori.

Per què necessitem la teua ajuda?

  1. Per a cobrir les despeses d’elaboració del material: documentació, redacció, il·lustració i correcció. El nostre material està fet amb el màxim rigor, i això té un preu.

  2. Necessitem arribar a més centres educatius. Aquest any hem començat a arribar a les primeres escoles. La majoria de centres educatius de les Terres de l’Ebre ja tenen els contes, però volem establir una relació més forta i eficaç. Això necessita més temps i diners per visitar els centres, parlar amb els mestres i conèixer els alumnes.

  3. Hem d’aconseguir una implicació més intensa de l’administració pública. Aquest any hem realitzat una forta campanya de comunicació i contacte amb les administracions locals, provincials i autonòmiques. Hem passat d’un ajuntament col·laborador a quatre, però necessitem una mica més d’ajuda per acabar d’arrodonir el projecte.

És per tot això que demanem la teua ajuda, és imprescindible per a poder continuar!

Les recompenses

Aquest projecte és una realitat gràcies a mecenes com tu, però a més tenim la sort de tindre empreses del territori que també ens ajuden a tirar endavant.

En aquesta campanya hem decidit incloure alguns dels seus productes com a recompenses. Així apostem per una economia col·laborativa.

Les recompenses són un detall simbòlic per a totes aquelles persones que creuen en el projecte A l'escola, Terres de l'Ebre! Gràcies als mecenes podrem cobrir una part de les despeses associades a la creació del conte, que tindrà un preu de 12 euros. L'entrega prevista de les recompenses és just abans de la presentació oficial del conte, durant el mes d'abril.

Conte

Amb la teua ajuda els infants s’endinsaran en el meravellós món de la llengua i la literatura. En aquesta ocasió, la Martina viurà aventures apassionants amb els escriptors més rellevants de les Terres de l’Ebre. Un llibre per a tots els públics que us convida a descobrir el patrimoni literari de les Terres de l’Ebre.

Punts de llibre

Impresos sobre paper d'alta qualitat, cadascun dels dissenys és una al·lusió a algun dels personatges d’aquest conte.

Activitat d’ecoturisme a La Calafa. Agricultura ecològica a les Terres de l’Ebre

Tradició i nous cultius, diferents maneres de degustar-los i ecoturisme defineixen aquest jove projecte.

Situats a Alcanar, a la falda de la serralada del Montsià, ens aproparan al cultiu ecològic de les Terres de l’Ebre.

Amb aquesta recompensa podreu gaudir d’una activitat per a dues persones a la finca. Hi descobrireu el cultiu centenari de la mandarina, la producció dels alvocats ecològics i la gran biodiversitat d’una finca familiar.

La Calafa

Lot de productes ebrencs de La botiga del riu

Descobreix les quatre comarques de les Terres de l’Ebre degustant els seus productes.

La botiga del riu, situada en un lloc privilegiat de la ciutat d’Amposta, just al costat del riu Ebre, dóna a conèixer la cultura, les tradicions i, sobretot, la gastronomia de les Terres de l’Ebre.

Els seus propietaris seran els encarregats de preparar un meravellós lot amb oli del Montsià, pastissets de la Ribera d’Ebre, cervesa del Baix Ebre i vi de la Terra alta.

La botiga del riu

Dinar per a dues persones al restaurant L’Estany Casa de Fusta

El restaurant l’Estany Casa de Fusta és un dels primers restaurants que es va instal·lar al delta de l’Ebre.

S’encarreguen d’arrelar les tradicions dels nostres avantpassats i recuperar i mantindre la tradició de la cuina deltaica. Us delectaran amb menjars típics del delta de l’Ebre.

Restaurant Estany Casa de Fusta

+ Info

Si vols conèixer més detalls sobre aquest projecte seguix-nos a Facebook o entra al nostre web.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies