❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Reformes per l'adequació de l'espai de l'Escola Popular de Manresa

L'Escola Popular de la PAHC Bages és un projecte sorgit de la necessitat d'oferir un suport educatiu a les infants de les famílies més necessitades. Hem tingut una rebuda impressionant i per això ara cal ampliar l'espai per a poder acollir més infants i donar-los l'acollida i el suport que mereixen.

0
segundos
307
Aportaciones
8.780€
De 6.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Nou objectiu!! Moltes gràcies a les més de 200 mecenes que heu fet possible que l'Escola Popular segueixi creixent! Però això no acaba aquí...Si arribem a 9.000€ podrem fer també realitat dues coses que ens fan molta falta: un lavabo adequat i material didàctic per fer el suport acadèmic.

Un segon objectiu igual de necessari: Ara mateix el lavabo del que disposem a l'Escola no està adaptat a les necessitats de les infants ni té les comoditats bàsiques que pensem que es mereixen les petites de l'Escola. Així, poder-ne fer un de nou amb condicions segueix sent una prioritat bàsica per nosaltres i veient l'èxit d'aquest projecte a verkami tot ens fa pensar que amb l'ajuda de totes hi podrem posar solució ben aviat! Ens hi ajudes? Al mateix temps també ens cal material didàctic nou per a fer els acompanyaments. Material didàctic que vagi en línia amb el nostre projecte pedagògic i que ajudi a les infants a aprendre d'una manera diferent i més inclusiva on ells i elles siguin el centre i les protagonistes d'allò que aprenen a l'Escola Popular.

L' Escola Popular de Manresa és una aposta que neix de la PAHC Bages el curs passat, durant l'estiu es comença a gestar el projecte i obre les portes el passat mes d'octubre.

Neix de la necessitat de moltes infants de les famílies més empobrides de poder accedir un suport escolar per fer el possible per garantir-los un futur amb les mateixes possibilitats que la resta d'infants.

L'escola està situada als baixos d'un bloc okupat per l'obra social de la PAH on hi viuen 4 famílies, al bell mig del barri antic de Manresa, un barri que s'ha deixat degradar durant molts anys i on pensem que cal generar estructures que cobreixin -des de l'autogestió- les necessitats de les classes populars que l'habiten.

L'Escola està oberta cada tarda de dilluns a divendres i cada setmana 40 infants de 1r a 6è de primària poden gaudir d'un acompanyament extraescolar de proximitat, ja que el projecte compta amb 20 acompanyants per tal de que l'infant sigui el protagonista i el que marqui el camí del seu propi aprenentatge.

Així, intentem també fer un acompanyament emcional i crear vincles afectius entre les acompanyants i els infants. Partim de les necessitats i ritmes de les participants i amb una vocació de construcció i reactivació de processos comunitaris i no assistencialista.

Gairebé la totalitat dels infants de l'Escola són fills de famílies migrants que per una banda no es poden permetre el luxe d'un suport particular de repàs i per l'altra els pares i mares no els poden donar aquest recolzament començant per la barrera de l'idioma i acabant per les condicions socials que fan que moltes famílies amb prou feines puguin sobreviure.

Moltes de les infants de l'Escola també pateixen condicions d'infrahabitatge, és per això que pensem que és bàsic i totalment necessari poder tenir un espai acollidor on s'hi sentin còmodes, i així l'espai vagi en línia amb el projecte pedagògic de proximitat, vincle i caliu.

La gran empenta inicial ha fet que moltes més famílies del barri s'interessin per portar els seus infants a l'Escola i també que moltes persones s'apropin al projecte per tal d'aportar el granet de sorra en aquesta tasca comunitària. Tenint la necessitat i la força per cobrir-la, és moment de fer créixer el projecte i adequar l'espai per a poder encabir més infants i poder encabir noves idees al voltant de l'educació popular que sorgeixin del projecte.

A què destinarem les vostres aportacions

Ens cal aconseguir 6.000€ per poder ampliar l'espai de l'Escola. Ara mateix, només podem utilitzar la meitat del local, doncs l'altra part no es troba en condicions acceptables per poder realitzar la nostra tasca amb les infants. Ens cal doncs arreglar aquest espai.

Hem de fer el terra nou, arreglar les parets, baixar el sostre i deixar l'espai apte per poder omplir l'escoleta amb més vida.

Per realitzar aquestes obres contractarem a la cooperativa Mall construccions per tal de donar suport a l'economia social i solidària.

Us detallem el cost de la campanya de micromecenatge:

  • 1.500€: Verkami + samarretes + enviaments

  • 1.000€: Fer sostre de pladur i ficar punts de llum

  • 1.700€: nivelar el terra i posar paviment

  • 800€: enguixar les parets

  • 1000€: parquet i porta de fuesta per separar els espais

Sobre les recompenses

A Manresa hem pres la decisió d'atrapar els nostres somnis organitzant espais comunitàris per la defensa dels drets socials i la construcció d'alternatives de confrontació i al marge del sistema capitalista.

És per això que hem creat aquesta samarreta que reflecteix un dels camins que el moviment popular de Manresa hem decidit emprendre.

A més a més, oferirem una jornada de portes obertes per a mecenes on podreu recollir la vostra recompensa al mateix temps que coneixeu més d'aprop l'espai, veieu com avancen les obres i coneixeu de primera mà el projecte de l'Escola Popular. I perquè les petites victòries del moviment popular s'han de celebrar, també una festa per a mecenes i col·laboradores del projecte que haureu fet possible que el projecte segueixi creixent!

Calendari previst

Un cop ens indiqueu tipus de samarreta, talla i ens feu arribar la vostra direcció farem els enviaments de les samarretes. Així, dues setmanes després de tancar el verkami comptem poder fer tots els enviaments.

+ Info

hashtag: #CreixLescoleta
facebook
twitter
instagram

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

3 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Cesc

    Cesc

    7 años

    Hi ha talla infantil de les samarretes? Merci! Cesc

  • Escola Popular de Manresa

    Escola Popular de Manresa
    Autor/a

    7 años

    Bon dia Jordi! Les aportacions inclouen les despeses d'enviament, moltes gràcies i una forta abraçada!

  • Jordi

    Jordi

    7 años

    Bon dia,

    Les aportacions de 15, 20 i 30€ inclouen 1 samarreta i despeses d'enviament?

    Gràcies

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies