❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

PANTHER, la novel·la dels panteres negres

Panther és la primera novel·la sobre el Black Panther Party escrita per un dels seus protagonistes. Volem que sigui l'aportació en llengua catalana a la commemoració del 50é aniversari de la fundació del Partit Pantera Negra per l'Autodefensa.

Tigre de Paper

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
247
Aportaciones
6.933€
De 5.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

PANTHER


Panther és la primera novel·la sobre el Black Panther Party escrita per un dels seus protagonistes. Volem que sigui l'aportació en llengua catalana a la commemoració del 50é aniversari de la fundació del Partit Pantera Negra per l'Autodefensa. Per això necessitem aconseguir els diners per poder pagar els drets d'autor, la traducció i poder fer una presentació molt potent.

SINOPSI


És 1966, els EUA estan en guerra al Vietnam, però al gueto d'Oakland els negres s'estan organitzant, amb jaquetes de cuir, boines, guants i punys alçats. Ha nascut el Partit Pantera Negra d'Autodefensa, ha començat la REVOLUCIÓ!

Judge és un jove tornat de la guerra, juntament amb altres joves del gueto s'unirà als panteres. Esmorzars gratuïts, diaris, armes, manifestacions, infiltracions policials, drogues... el gueto és un conflicte permanent però els negres han dit prou.

Al crit de "Poder pel poble!", el gueto desperta, les dones comencen a deixar-se el cabell afro, patrulles de panteres vigilen els abusos policials, el soul i el funk inunden els carrers: Volen terra, pa, habitatge, educació, vestit, justícia i pau. Tens a les mans la història dels panteres negres escrita per ells mateixos en una novel·la trepidant que es mou a ritme de funky.

L'AUTOR


MELVIN VAN PEEBLES, (Chicago, 1932), és un escriptor, actor, director, guionista, dramaturg i compositor afroamericà. El 1957 debuta amb la novel·la The Big Heart (Fearon, 1957). El 1968 dirigeix el seu primer llargmetratge, The Story of Three-Day Pass amb el que crida l'atenció de Hollywood. És el 1971 quan saltà a la fama amb el film Sweet Sweetback's Baadasssss Song. Film que dirigeix, escriu i en compon la BSO. Aquesta pel·lícula va ser la iniciadora del gènere Blaxploitation i la primera pel·lícula nord-americana on tots els personatges eren negres. El 1994 escriu Panther, que és portada al cinema el següent any. Com a músic ha estat un dels precursors juntament amb Gill Scott Heron del gènere del hip-hop i un referent en el jazz, R&B i el soul. La seva cançó Love, that's America s'ha convertit en un dels himnes del moviment Occupy Wall Street.

Més informació: aquí

FITXA DEL LLIBRE


Títol: Panther

Autor: Melvin Van Peebles

Pròleg: Gil Scott-Heron

Traducció de l'anglès: Daniel Escribano

Correcció: Eduard Seoane

Pàgines: 232

Preu: 18€

Format: 14,5 x 22,5 cm (edició rústica amb solapes i guardes)

A què destinarem les vostres aportacions


Recompenses: 1.118,17 €

Llibre: 6.926,1 € (impressió, traducció, correcció, edició i maquetació)

Presentació: 500€

Publicitat: 100€

Despeses de gestió: 300€

TOTAL: 8.944,27 €

  • Volem cobrir almenys un 60% de les despeses del llibre amb les vostres aportacions.

Les recompenses


  • Llibre, edició rústica amb solapes, 232 pàgines

  • Bossa de cotó

  • Pòster 50 x70 del llibre

  • Samarreta de cotó (unisex o entallada)

  • Projecció de la pel·lícula "Panther" de Mario Van Peebles

Calendari previst


Les recompenses s'entregaran el divendres 4 de novembre a l'acte de presentació del llibre a l'Ateneu L'Harmonia de Sant Andreu.

I s'enviaran durant les setmanes posteriors per correu ordinari a aquelles persones que no vinguin.

+ Info


Tigre de Paper
Facebook
Twitter
Instagram

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

8 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Tigre de Paper

    Tigre de Paper
    Autor/a

    más de 7 años

    Hola,

    si ja ens has omplert el formulari avui farem els darrers enviaments que ens queden, sino omple el següent formulari: https://drive.google.com/open?id=16how4yGLtr57vnLXsAcZxuIhAD-glXw507DoOcBLJpQ

    Salutacions,

  • Xesko

    Xesko

    más de 7 años

    Bon dia. Quan enviareu les recompenses per correu?

  • Tigre de Paper

    Tigre de Paper
    Autor/a

    más de 7 años

    Hola,

    si ja ens has omplert el formulari avui farem els darrers enviaments que ens queden, sino omple el següent formulari: https://drive.google.com/open?id=16how4yGLtr57vnLXsAcZxuIhAD-glXw507DoOcBLJpQ

    Salutacions,

  • Paz Pérez

    Paz Pérez

    más de 7 años

    Hola! ja us vaig enviar el formulari amb la meva adreça postal per rebre la recompensa fa un parell de setmanes...Quan es preveu que la enviareu?

  • Tigre de Paper

    Tigre de Paper
    Autor/a

    más de 7 años

    Bon dia,

    aviat us passarem un formulari perquè ens doneu la vostra adreça i poder efectuar l'enviament.

    Salut!

  • uriroots

    uriroots

    más de 7 años

    bon dia panteres!

    Els que no podem venir (ja que som de Lleida), quan us donem l'adreça per rebre-ho per correu?

  • Tigre de Paper

    Tigre de Paper
    Autor/a

    más de 7 años

    Hola, Joan Marc,

    per recollir les recompenses donarem un dia a Barcelona (el 4 de novembre) i després us demanarem les dades a aquelles persones que no hagueu pogut venir. No pateixis, ja t'enviarem el formulari.

    Salutacions,

    Tigre de Paper edicions.

  • Joan marc

    Joan marc

    más de 7 años

    Bon dia he fet una donació peró he canviat d adreça la meua nova adreça: 35 avinguda de rivesaltes 66240 Saint Esteve França.

#03 / Panther Slam&Jazz + Recollida de recompenses 4 nov. 20h L'Harmonia

Panther Slam&Jazz

Divendres 4 de novembre a les 20h

Ateneu L'Harmonia / Sant Andreu / Carrer Sant Adrià, 20

A l'estil del poetry slam conspirant a ritme de jazz us convidem a fer camí per la història de les Panteres negres de la mà de quatre dels millors rapsodes de l'escena actual, Gerard Horta, Aina Torres, Carles Rebassa i Joanarman.

Un trio de jazz acompanyarà les lectures dramatitzades de fragments del llibre Panther de Melvin Van Peebles i de poemes de Gill Scot-Heron amb projeccions de la història del Black Panther Party.

En aquesta aventura poètica-musical ens guiaran el veterà poeta barceloní Gerard Horta, la jove poetessa penedesenca Aina Torres, el consagrat poeta mallorquí Carles Rebassa i el raper Joanarman.

*En aquest esdeveniment s'entregaran les recompenses del crowdfunding del llibre de Panther. *

#02 / Una sorpresa, un cop superat el 50%

Amigues i amics,

ja hem superat la meitat del camí, és per això que us volem fer partíceps d'una troballa de primer ordre que hem fet des de l'editorial.

Com ja sabeu els Panteres tenien un programa de 10 punts sobre el que basaven la seva acció política. Aquest programa va ser el que els va fer influents als guetos dels EUA. Doncs hem trobat l'auca del Programa dels 10 punts, un auca senzilla per fer entendre els 10 punts també entre aquells que no sabien llegir ni escriure.

L'hem extret d'un número del The Black Panther del 19 de juliol de 1969.

  1. Volem la llibertat, volem el poder de determinar el destí de la nostra comunitat negra.

  2. Volem treball per la nostra gent.

  3. Volem la fi del robatori a la nostra comunitat negra per part dels blancs.

  4. Volem habitatges decents, adaptats a l'ésser humà.

  5. Volem per a la nostra gent una… leer más

#01 / Panther avança a bon ritme!

Hola mecenes!

us volem agraïr molt la vostra confiança en el projecte. També us volem comunicar que ja som més de 70 mecenes i hem aconseguit més de 2000€ tot un èxit en els dos primers dies.

I és per això que us demanem que ens ajudeu amb la difusió amb el boca-orella i per les xarxes socials compartint l'enllaç del projecte a les vostres amistats.

Una abraçada!

Power to the people!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies