❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Poder i llengua. Les llengües de l’ensenyament al País Valencià. #demos10

El #demos10, "Poder i llengua. Les llengües de l'ensenyament al País Valencià" L’obra es centra en el terreny de l’educació, on es presta una atenció singular al programa de plurilingüisme educatiu del govern de la Generalitat de 2012.

Fundació Nexe

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
95
Aportaciones
1.620€
De 1.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

PODER I LLENGUA. LES LLENGÜES DE L’ENSENYAMENT AL PAÍS VALENCIÀ és un llibre d’Anselm Bodoque i Vicenta Tasa Fuster sobre la política lingüística valenciana. L’obra es centra en el terreny de l’educació, on es presta una atenció singular al programa de plurilingüisme educatiu del govern de la Generalitat del 2012.

Els autors consideren que aquesta iniciativa obeïa a una voluntat conscient del partit en el govern de minoritzar el valencià davant del castellà, amb l’excusa de millorar el coneixement d’anglés en la població.

Per això, la intenció de fons és fer una reivindicació tranquil·la del pluralisme i la diversitat inherents a la condició humana, i, en coherència amb això, defensar el dret dels valencianoparlants a usar la pròpia llengua en totes les dimensions de la seua vida i l’obligació dels poders públics de garantir aquest dret.

El treball està fet des de l'òptica combinada de la ciència política i el dret, uns àmbits acadèmics poc freqüents en l’estudi de les polítiques lingüístiques de l’àmbit lingüístic valencianocatalà. La intenció és que l’obra tinga un valor divulgatiu i fàcilment comprensible, per contribuir així a fer més difícil l’extensió de l’ombra de Babel i a què els valencians puguem seguir sent “aldeans” i cosmopolites.

Sobre l'autora i l'autor

Vicenta Tasa Fuster és doctora en Dret Constitucional i professora de la Universitat de València; investiga en projectes de canvi social i innovació, drets lingüístics, polítiques públiques i estudis de gènere.

Anselm Bodoque és doctor en Ciència Política i professor de la Universitat de València i investigador de l’Institut de Desenvolupament Local; fa recerca en polítiques públiques, elits i comportament electoral.

#DEMOS10

El quadern serà editat en paper i PDF per a la seua distribució per la xarxa. Comptarà amb ISBN propi.

ELS #DEMOS

Demos, fulls de recerca i de divulgació és una col·lecció de documents de treball científics i tècnics que volen obrir debats i oferir propostes i respostes als reptes que té platejats la societat valenciana. Els últims números ja estan disponibles en paper i també en pdf per a la lliure descàrrega, al nostre web

A què destinarem les vostres aportacions

Els diners del verkami aniran destinats al finançament de l’edició i la impressió del llibre, així com a l’organització de la presentació d’aquest a València i, d’acord amb els diners que s’aconseguisquen, en altres pobles del territori valencià.

Calendari previst

3-6 de novembre: recollida dades verkamistes

7-13 de novembre: edició i impressió del llibre

16 de novembre: presentació del llibre a València

21-25 de novembre: enviament de recompenses

+ Info

Pàgina de la Fundació Nexe
Facebook de la Fundació Nexe
Twitter de la Fundació Nexe

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

#01 / "El Poder contra el valencià" per Vicenta Tasa

La llengua va unida al Poder i el Poder sempre té una política lingüística i aferma un sistema de jerarquia lingüística. Al País Valencià, en els darrers 300 anys, el poder polític ha actuat habitualment contra el valencià; tot afirmant que hi ha unes llengües més importants que unes altres, i situant sempre el valencià en una posició subalterna.

Més recentment, hi ha hagut propostes que han utilitzat l’anglés i la necessitat social del multilingüisme com una forma de minoritzar el valencià. La solució no és promoure l’anglés contra el valencià, ni ignorar la necessitat del coneixement de llengües internacionals; sinó un model de multilingüisme autocentrat que tinga el valencià com a llengua principal i de referència.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies