❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

La Santa Seu, Catalunya i l'Estat de la Ciutat del Vaticà

En el llibre, que no és de teologia, s'expliquen les diferències entre la Santa Seu i l'Estat de la Ciutat del Vaticà, dos dels subjectes de dret internacional més influents del món, i la relació que Catalunya ha tingut històricament i hi té actualment.

Xavier Tudela

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
6
Aportaciones
180€
De 3.200€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

El llibre "La Santa Seu, Catalunya i l'Estat de la Ciutat del Vaticà" té dues parts:

  • Una primera que ens permet conèixer el què és la Santa Seu i el què és l’Estat de la Ciutat del Vaticà, dos subjectes de dret internacional plenament reconeguts.

  • I una segona part en la qual s’explica la relació que Catalunya ha tingut i té amb la Santa Seu i l’Estat de la Ciutat del Vaticà.

Moltes vegades es creu que la Santa Seu i l’Estat de la Ciutat del Vaticà és el mateix, o són sinònims, però en realitat són ens diferents i tenen orígens diferents.

La Santa Seu té els seus orígens en els primers anys del cristianisme. L’Estat de la Ciutat del Vaticà neix l’any 1929.

Hi ha un munt de curiositats que s’expliquen en el llibre, per exemple:

  • És el mateix la guàrdia suïssa que la gendarmeria vaticana? De qui depenen?

  • De qui és el territori físic on està la Basílica de Sant Pere? De la Santa Seu o de l’Estat de la Ciutat del Vaticà?

  • De qui és la residència d’estiu de Castelgandolfo?

  • La Santa Seu té relacions diplomàtiques amb gairebé dos-cents estats o organismes internacionals del món. Les seves ambaixades s’anomenen “Nunciatures”. Però l’Estat de la Ciutat del Vaticà també té relacions diplomàtiques, com a subjecte de dret internacional que és Quines diferències i coincidències hi ha doncs entre la Santa Seu i el Vaticà en aquest àmbit?

  • De qui és propietat L'Osservatore Romano i Ràdio Vaticana?

  • Que van ser els Estats Pontificis?

  • Qui va signar els pactes del Laterà, que donen origen a l’Estat de la Ciutat del Vaticà?

  • Qui és el “Primer Ministre” de la Santa Seu?

  • És el Papa cap d’Estat de la Santa Seu i del Vaticà?

  • És pot accedit a l’Arxiu Secret Vaticà?

De la seva banda, Catalunya, amb més de mil anys d’història, treballa per a ser reconegut com a subjecte de dret internacional.

  • Quina importància té que Catalunya tingui relacions tant amb la Santa Seu com amb l’Estat de la Ciutat del Vaticà?

  • Tenir bones relacions amb l’Estat més petit del món pot ajudar al procés català?

Totes aquestes i moltes més preguntes tenen resposta en el llibre, que no és de teologia, i que de ben segur sorprendrà al lector.

Sobre l'autor

Xavier Tudela i Penya (Barcelona, 1958), autor del llibre, és llicenciat en Ciències de la Informació, llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia i màster en estudis europeus.

Va ser el primer periodista a començar a divulgar l’existència de la Catalunya Exterior, l’any 1984, publicant una secció setmanal a l’aleshores “El Punt Diari”.

Posteriorment ha publicat cinc llibres sobre la presència catalana en el món.

D’altra banda, va co-crear els premis “Josep Maria Batista i Roca-Memorial Enric Garriga Trullols” que des de fa vint-i-vuit anys ininterrompudament s’atorguen cada any a deu catalans o catalanòfils que s’han distingit per la seva feina de promoció de Catalunya i la cultura catalana en la seva àrea d’influència.

En l’àmbit internacional va crear i està desenvolupant des de fa gairebé vint anys la Capital Americana de la Cultura. També ha col.laborat amb diferents països del món per a posar en marxa les seves pròpies capitals culturals. En l’àmbit català va crear i desenvolupa la Capital de la Cultura Catalana des de fa prop de quinze anys.

Per què necessitem les vostres aportacions

Si arribem a l'objectiu bàsic de recaptació podrem editar el llibre.

Si superem l'objectiu bàsic de recaptació podrem fer arribar exemplars del llibre a les escoles.

Com serà el llibre

El llibre es publicarà des de l'Editorial Auriga, que en el passat ha publicat l'obra monumental "Nissaga catalana del món clàssic".

Calendari previst

Està previst que el llibre s'editi dos mesos després d'acabar la campanya de micromecenatge.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Fernando Sanchez😮 Planasc

    Fernando Sanchez😮 Planasc

    más de 7 años

    Unavmentira repetida hadta la saciedad, llega a creerse como una verdad. Y está de los 1000 años de Cataluña, y lo sabéis muy bien, es otra AMEJTIRA. Y VAN.....

  • Fernando Sánchez Planas

    Fernando Sánchez Planas

    más de 7 años

    La respuesta no me satisface. El conde de BARCELONA no lo era de Catalunya. Lo que hoy es Cataluya en aquel tiempo no exustia. Quien dominaba las tierras de Lerida y del Delta Del Ebro?. Es la manía de mentir y mentir como Satalin y Gooebels: una men

  • Xavier Tudela

    Xavier Tudela
    Autor/a

    más de 7 años

    El Mil·lenari de Catalunya es va celebrar el 1988 partint de la data en que el compte Borrell II de Barcelona deixà de prestar homenatge als reis de França (988) després de no haver rebut ajut davant l’atac sarraí d’Almansor.

  • Fernando Sánchez Planas

    Fernando Sánchez Planas

    más de 7 años

    De donde saca Ud. Que Catalunya ya existía hace 1000 años? No m'ho puc creure. Está documentado? La unió ñ de Aragón y el Condado de Barcelona es una farsa? Debimos decir unió de Aragón y Cataluña?

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies