❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

EDUCAR EN LLIBERTAT

"Educar en llibertat" és un documental que narra l'aventura d'una escola catalana, activa i laica nascuda en l'entorn advers del franquisme. Escrit i dirigit per Santi Suárez Baldrís i produït per Un Capricho.

Creado en

0
segundos
88
Aportaciones
5.070€
De 5.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

"Educar en llibertat" és un documental que narra l'aventura d'una escola catalana, activa i laica nascuda en l'entorn advers del franquisme.

L’any 1965, un grup de mestres de Reus van unir-se per crear una escola. La seva proposta divergia perillosament del model establert per l’Església catòlica i sostingut per la dictadura franquista. L’Escola Mowgli suposava tot un desafiament, no només pedagògic, sinó també polític i cultural. L’escola recuperava alguns aspectes claus del model de l’Escola Nova, assajat per la Mancomunitat catalana. Conceptes com laïcitat, coeducació o pedagogia activa són només alguns dels que van caracteritzar aquesta iniciativa pionera.

Tot i la tolerància inicial del Régimen, les dificultats plantejades pel Ministerio de Educación van obligar l’equip directiu de l'escola a ser imaginatius. Cada vegada que un inspector visitava l’escola, i no eren poques, mestres i alumnes havien de fer mans i mànigues per amagar el material pedagògic i simular que aplicaven el programa oficial. A poc a poc, gràcies a la tenacitat i la passió de l’equip docent, a la confiança dels pares d’alumnes que van donar suport econòmic i ideològic al projecte, i a la complicitat d’alguns membres de la societat, l'Escola Mowgli es va consolidar com un referent pedagògic a Catalunya.

Aquesta és la història de com, entre tots, van fer possible un centre on nens i nenes poguessin educar-se en llibertat. Una història que, tot i ser particular, ens permet entendre per què aquesta mena d'escoles va proliferar a tot el país durant els anys 60, i també per què es van convertir, a partir dels 80, en un model a seguir per part de les autoritats educatives del país.

Mestres

Montse Buixeda, M. Angels Ollé, M. Dolors Esquerda, Pere Moyano, Eloi Mariné, Josep M. Martí, Isabel Cassadó, M. Josepa Garcia, Albert Masdeu...

Pares i Mares

Xavier Amorós, Maria Pallach, M. Dolors Quadrada...

Alumnes

Elena Aran, Gari Mariné, Salvador Batlle, Iban Pàmies, Vanessa Molner, M. Rosa Vilella...

Santi Suárez va anar a la Mowgli. És guionista i director de televisió des de fa més de 20 anys. Ha treballat a programes com "A pèl", "A pèl Tour", "Una Altra Cosa" (TV3), "Buenafuente" (Antena3), "La Tira" (LaSexta)... I ha estat responsable de programes de Canal Reus TV. També ha creat continguts per a altres suports, com internet, ràdio o cinema. En aquest darrer cas, ha fet de guionista del llargmetratge documental "Priorat", produït per TV3, Lastor Media i la seva productora Un Capricho de producciones. Enguany, estrenarà un programa de televisió, "Joc d'Amfitrions" (La Xarxa), i dues pel.lícules: "Priorat" i "Educar en Llibertat". Respecte a aquesta última, té la sort de veure's acompanyat per un equip de gent professional, amb talent i un gran entusiasme pel projecte.

Educar en Llibertat ja està gairebé acabada d'enregistrar, però encara tenim molta feina: hem de fer tota la postproducció d'imatge i so.

Fins ara, hem invertit el nostre temps i recursos, i hem cuidat molt la realització de la pel.lícula. I no ens podem aturar-nos aquí: volem que el resultat final sigui estèticament impecable, perquè puguis gaudir d'un audiovisual de bona qualitat i perquè la història dels qui van aixecar aquesta escola 'diferent' pugui arribar a més gent.

La pel·lícula només té sentit si la fem entre tots i si podem veure-la junts, tal i com l'hem viscut. Si t'agrada el que has vist i el que t'oferim, ajuda'ns a fer el darrer esforç!

A què destinarem les vostres aportacions

Amb els 5.000€, que demanem per al projecte, podrem assegurar l'edició i la postproducció de imatge -el retoc de color professional, la incorporació de gràfics dinàmics...-, i la postproducció d'àudio del documental.

Les vostres aportacions les invertirem en pagar salaris, músiques, el cost de les recompenses i en llogar un bonic espai de Reus per fer-hi l'estrena, compartir bons records... i potser un vermut i tot!

Si arribem als 7.500€, podrem assegurar una promoció i distribució de la pel.licula més enllà de Reus. Creiem que és una història prou universal, que pot ser útil per altres col.lectius interessats en l'educació i/o en la història recent d'aquest país, i volem donar-li la màxima visibilitat.

Ens han ajudat a arribar fins aquí l'equip directiu i l'AMPA de l'Escola Mowgli, Canal Reus TV, la Fundació Privada Reddis, Reddis Assesorament i Servei, i Vermuts Miró. També han estat clau les aportacions d'alguns exalumnes, com el Salvi Batlle o l'Armand Pascual. I la col.laboració de l'Associació de Mestres Rosa Sensat.

Moltes gràcies a tots ells. I moltes gràcies per la seva generositat a tots els que ens han explicat vivències i anècdotes i s'han atrevit a posar-se davant les càmeres. I també gràcies per la seva col.laboració a tots els que ens han confiat les seves fotos i pel·lícules antigues.

**Si tu també vols compartir els teus records, pots fer-ho a través del nostre facebook

O al correu electrònic: [email protected]

Això quedarà per sempre. Anima't!**

Sobre les recompenses

La millor recompensa és el visionat del llargmetratge amb vosaltres i la reflexió posterior amb els protagonistes i l'equip.

Per això, les nostres recompenses bàsiques són el visionat de la pel.lícula (digital o DVD), l'estrena amb col.loqui i totes les projeccions posteriors.

Les il.lustracions de Pere Prats Sobrepere, dibuixant del logotip original de l'escola, formen part de l'imaginari de quelsevol alumne de la Mowgli i de molts nens i nenes que han après a llegir en català des de finals dels 70 i fins avui dia.

Fes click a la recompensa que t'agradi més de la columna dreta i segueix les instruccions. En menys de 3 minuts hauràs fet l'aportació. Si no ets usuari/a de la plataforma, t'hauràs de registrar abans, i podràs pagar amb targeta de crèdit. És molt fàcil!

Si tens algun dubte o no trobes la teva recompensa ideal, contacta'ns a [email protected]

Calendari previst

Hem estat treballant en aquest projecte des del començament de 2015 i el nostre objectiu sempre ha estat estrenar la pel·lícula enguany, que l'Escola Mowgli fa 50 anys.

La nostra intenció és fer l'estrena abans d'acabar el 2016 a Reus (tot i que dependrà de la disponibilitat d'espais adients, és clar). Llavors, entregarem gairebé totes les recompenses.

+Info

[email protected]
Facebook @aniversariMowgli

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Un Capricho de Producciones

    Un Capricho de Producciones
    Autor/a

    más de 7 años

    Si, possarem subtítols en anglès i en castellà.

  • mcollpalombi

    mcollpalombi

    más de 7 años

    Teniu programat possar-hi subtitols en angles?

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies