2015 — VERKAMI: 5 years of crowdfunding
×
Project in CatalàCastellano

Project description

Què volem?

Volem participar a les juntes d’accionistes dels principals bancs espanyols per denunciar les seves inversions en el negoci de les armes.

Què és la Campanya Banca Armada?

La campanya Banca Armada cerca crear una opinió pública que afavoreixi un canvi actitud de les entitats financeres per tal que que trenquin tota relació amb empreses socialment irresponsables, especialment les que produeixen i comercialitzen armes.

Per això, des del 2007 denunciem les inversions en armes dels principals bancs a l’Estat Espanyol. Aquesta denúncia basada en informació rigorosa, es fa visible a través de l’activisme en les Juntes d’Accionistes d'aquestes entitats financeres i d'una tasca de sensibilització mitjançant materials de divulgació i les pròpies webs de la campanya.

L’impulsa el Centre Delàs d'Estudis per la Pau, Setem, l'ODG, RETS i Justícia i Pau i es manté gràcies a la implicació d’activistes per la pau i els drets humans.

En el marc d’aquesta campanya, s’inclouen les subcampanyes BBVA sense armes, Banco Santander sense armes, Caixabank sense armes i Banc Sabadell sense armes.

Per què volem anar a les juntes d’accionistes dels bancs?

Tot i que les entitats financeres declaren que respecten els drets humans en les seves estratègies de negoci, BBVA va destinar a la indústria d’armament en el període 2005- 2013, un total de 3.262 milions d’euros d’inversió, el Banco Santander 1.723 milions, Caixabank més de 37 milions i el Banc Sabadell a prop de 27 milions d’euros en empreses productores d’armes nuclears des de gener de 2011.

El qualificatiu banca armada és utilitzat doncs per referir-se als bancs i caixes que formen part del negoci armamentista, ajudant a les empreses d’armes, de manera directa mitjançant participacions en accions sobre elles, o indirecta, si els concedeixen serveis financers per facilitar la seva expansió o permetre la seva supervivència.

Considerem imprescindible seguir denunciant aquelles entitats financeres que són protagonistes de pràctiques poc ètiques, com és obtenir beneficis de la fabricació i exportació d’armes. Per allò, volem incidir directament a través de l’activisme en les seves juntes d’accionistes i més enllà generar una reflexió i debat en la opinió pública sobre el finançament de la indústria armamentística per tal que sigui més gran la pressió ciutadana per a que la banca tradicional deixi d’enriquir-se a costa del negoci d’armes.

Intervenció a l'assemblea del Banco Santander el 2015:

Com aconseguim tenir veu a les Juntes d’Accionistes?

Les activistes de la campanya que hi participen adquireixen una acció com a mínim per poder accedir a l’assemblea anual de cada banc. La Campanya rep milers d’accions cedides per accionistes de cada entitat financera que comparteixen els objectius de la Campanya.

A què destinarem les vostres aportacions

Cobrirem les despeses vinculades a la participació de 2 activistes en cada Junta d’Accionistes dels principals bancs de l’Estat (BBVA, Banco Santander, Caixabank, Banc Sabadell, …), incloent les despeses de transport, manutenció i allotjament. Els activistes intentaran gravar les seves intervencions si els és possible, per poder difondre els vídeos en les xarxes socials. Es cobriren les despeses derivades de les recompenses, les comissions bancàries i les pròpies de Verkami.

Qualsevol aportació, per petita que sigui, ens ajudarà a seguir desemmascarant i denunciant els que es beneficien del negoci de les armes i de la guerra i avançar cap a una societat desarmada i una cultura de pau en la qual els drets humans i el respecte del medi ambient prevalguin sobre els interessos econòmics i polítics.

Què farem si aconseguim superar l’objectiu inicial?

Si aconseguim recaptar més de 1200 euros, ens permetrà pagar el domini i el manteniment de les webs de la campanya.

Si arribem a més de 2500 euros, volem editar nous materials divulgatius, amb infografíes sobre cada banc en format paper i digital incloent dades i arguments claus de l’informe Banca Armada 2016.

Si aconseguim recaptar 5000 euros, volem editar un material audiovisual de denúncia de la Banca Armada.

Tot contribuirà al objectiu final, que és incrementar la mobilització social i la incidència de la Campanya per dir NO a la Banca armada!

Calendari previst

 • Llançament de la campanya Verkami: el 10 de febrer de 2016;

 • Finalització de la campanya de recaptació: el 21 de març de 2016;

 • Participació a les juntes anuals d’accionistes dels bancs entre març i maig del 2016 (posteriorment es publicaran els vídeos de les intervencions en youtube i xarxes socials;

 • El llibre “Banca armada vs Banca ètica” ja està publicat i de aquí al juny de 2016 el nou informe sobre banca armada 2016 estarà també maquetat e imprès, per tan les recompenses als mecenes es faran abans de l’estiu 2016.

+ Info

Web Banca Armada
Web BBVA sense armes
Web Banco Santander sense armes
Web Caixabank sense armes
Web Banc Sabadell sense armes

Twitter
Twitter Centre Delàs
Twitter Setem
Twitter ODG
Twitter RETS
Twitter Justícia i Pau

Facebook
Facebook Centre Delàs
Facebook Setem
Facebook ODG
Facebook RETS
Facebook Justícia i Pau

 

Share the project with your friends

Publish the project widget
Select the best widget for your website. Simply copy and paste!


Q&A(3)

 • Buenos días, las aportaciones realizadas son desgravables en renta?

  Hola, No lo sé de manera segura, pero diría que no.

 • Hola, No vais a recoger este año convocatorias de Juntas de Accionistas para mayor representación?

  Made by Cristina

  Hola Cristina, Sí, como cada año pedimos la cesión de acciones para poder acceder a las juntas de accionistas y tener más voz. Justamente ayer envíamos un mailing solicitando acciones del BBVA y Banco Santander, cuyas juntas de accionistas tendrán lugar pronto (en marzo).

 • Buenos dias, Estaba pensando participar y invertir algo de dinero en el proyecto, pero querria saber si los libros que son parte de la "recompensa" por invertir tambien pueden ser enviados al extranjero (Holanda) o solo en España. Gracias y suerte!!

  Made by Xabi

  Hola Xabi, Muchas gracias por tu interés en apoyar el proyecto! Te confirmo que sí, podremos enviar el informe y/o libro de recompensa al extranjero. Gracias de nuevo!

If you want to know more, Ask a question.

Veus contra la banca armada

Veus contra la banca armada

Voces contra la banca armada

Raised €5,250
of €1,200
100% funded Conseguido!
Des de la campanya Banca Armada volem participar a les juntes d’accionistes dels principals bancs espanyols per denunciar les seves inversions en el negoci de les armes.
Des de la campanya Banca Armada volem participar a les juntes d’accionistes dels principals bancs espanyols per denunciar les seves inversions en el negoci de les armes.
Desde la campaña Banca Armada queremos participar en las juntas de accionistas de los principales bancos españoles para denunciar sus inversiones en el negocio de las armas.
Created in: Barcelona

Thanks! This crowdfunding campaign ended on March 21, 2016.

 
 • Pledging €5
  24 PATRONS

  Agraïments

 • Pledging €10
  64 PATRONS

  El nou informe de Banca Armada 2016 en format digital en primícia
  + Agraïments

 • Pledging €20
  42 PATRONS

  1 exemplar del nou informe de Banca Armada 2016 en paper enviat al teu domicili
  + Agraïments

 • Pledging €30
  24 PATRONS

  1 exemplar del nou informe de Banca Armada 2016 en paper enviat al teu domicili
  + Agraïments
  + 1 exemplar del llibre “Banca armada vs Banca Ètica” de Jordi Calvo Rufanges en format digital

 • Pledging €40
  47 PATRONS

  1 exemplar del nou informe de Banca Armada 2016 en paper enviat al teu domicili
  + Agraïments
  + 1 exemplar del llibre “Banca armada vs Banca Ètica” de Jordi Calvo Rufanges

 • Pledging €60
  7 PATRONS

  2 exemplars del nou informe de Banca Armada 2016 en paper (un per tu i l'altre l'enviarem a la biblioteca o adreça que ens indiquis)
  + Agraïments
  + 1 exemplar del llibre “Banca armada vs Banca Ètica” de Jordi Calvo Rufanges

 • Pledging €90
  7 PATRONS

  3 exemplars del nou informe de Banca Armada 2016 en paper (un per tu, un que enviarem a la biblioteca o adreça que ens indiquis i un altre que dirigirem al director del banc que ens indiquis)
  + Agraïments
  + 2 exemplars del llibre “Banca armada vs Banca Ètica” de Jordi Calvo Rufanges

Thanks! This crowdfunding campaign ended on March 21, 2016.

 

Featured project by Vilaweb

Project blog (6)

6 more updates, See all

Project creator

Foto de Campaña Banca Armada
Campaña Banca Armada
La Campaña Banca Armada es una iniciativa de sensibilización y denuncia de las inversiones de los principales bancos españoles (BBVA, Banco Santander, Caixabank, Banc Sabadell) en el negocio de las armas. La impuls... Read more
Campaña Banca Armada has 0 other projects in Verkami. You can find more information at http://www.bancaarmada.org/