❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Aspectes de l'art popular d'Andorra

Aquest llibre de Sergi Mas Balaguer és un recull indispensable i irrepetible sobre l'art popular del Pirineu, i d'Andorra en particular, recomanable tant per a neòfits com per a coneixedors i estudiosos de la matèria.

Creado en

Andorra la Vella, Andorra
0
segundos
119
Aportaciones
5.610€
De 2.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Aspectes de l'art popular d'Andorra

Sergi Mas Balaguer (Barcelona, 1930) ens ofereix en aquesta obra molt més que un resum de tot el seu coneixement dels diversos àmbits de l’art popular d’Andorra. Seguint el seu impuls creador, l’artista acompanya totes i cadascuna de les seccions del llibre, dedicades a qüestions tan diverses com la forja, el vidre, els salers de pastor, els tupins o la coberteria, amb il·lustracions originals d’objectes provinents de la seva col·lecció particular.

Aquest volum és una petita joia que us permetrà apropar-vos a aquests camps de la mà d'algú molt estimat i respectat al Principat, una de les grans veus autoritzades en l’estudi i preservació de la cultura popular a Andorra i a tot el Pirineu.

Sergi Mas Balaguer

Durant els molts anys que porta establert a Andorra, ha conreat la ceràmica, la talla, l’escultura, el gravat, el dibuix o la pintura. A més, ha estat fundador de diversos col·lectius artístics i culturals, ha col·laborat en diverses publicacions periòdiques i ha dedicat també bona part de la seva vida professional a la docència.

Hom pot trobar obra seva a París i Mònaco, entre altres enclavaments a l’estranger, i arreu del Principat d’Andorra, així com a diverses sales de tota Catalunya. Al llarg de dècades, personatges com ara De Gaulle, Pompidou, Giscard d’Estaing, Mitterrand, Joan XXIII o Pau VI han estat obsequiats amb el seu art.

A banda de la seva àmplia producció pròpiament artística, en Sergi ha deixat palès el seu impuls narratiu en diversos reculls de relats. Ha estudiat en profunditat el moble a Andorra i fa anys i panys que recopila amb passió dades, notes i esbossos per a un treball dedicat al pa.

Com és el llibre?

Aspectes de l'art popular d'Andorra consta de 138 pàgines i incorpora 120 il·lustracions originals.

Taula de continguts

Pòrtic - Art popular i artesania tradicional

I - Els pastors sabien que eren artesans?

II – Els esclops d’en Pau

III – Vulcà no va forjar el Pirineu

IV – Dalla, dalla, la gran dalla

V – El vidre, un líquid sòlid enlluernador

VI – Paners i cistells, rebesavis de l’artesania

VII – El saler: nau insígnia de l’art del pastor

VIII – Andorra o els homes d’aram

IX – Sant Josep, la serra i el dimoni

X – Que es faci la llum...

XI – L’art de fer fum

XII – Els tupins s’assemblen a les olles

XIII – La balanguera fila, fila, la balanguera filarà

XIV – Les senyores culleres i forquilles amb altres parents

XV – Les tenebres i els sons

XVI – El jou del bou

XVII – De lloses i de pissarres

XVIII – Caps de biga amb caps de gat

XIX – Serviu-nos de nord i guia

XX – Tanca la porta i porta la clau

A què destinarem les vostres aportacions?

La totalitat de les vostres contribucions anirà destinada exclusivament a l'edició del llibre. En principi tenim previst fer-ne una tirada de sis-cents exemplars, però esperem poder ampliar-la si l'èxit de la campanya supera les nostres expectatives.

Recompenses

Tots aquells que contribuïu al nostre projecte rebreu unes recompenses en funció de la vostra aportació. Els que no pugueu assistir a l’acte de presentació del llibre les rebreu per tramesa postal uns dies més tard.

  • El llibre - Rebràs un o més exemplars del llibre, en funció de la teva aportació.

  • El teu nom als agraïments - Si ho desitges, el teu nom sortirà recollit a la llista d’agraïments del llibre.

  • Dedicatòria - En les opcions d’aportació de 120€ i 250€, els sumadors rebran les còpies amb una dedicatòria manuscrita amb el nom de les persones indicades.

  • Postal – Sèrie exclusiva per a aquest projecte. Reproducció d’una de les il·lustracions de llibre consistent en el baix relleu que decora la tapa d’una capsa de fusta, exemple d’art popular.

  • Auca de Ntra. Sra. de Merixtell, de Sergi Mas -il·lustracions- i David Gálvez -text- (35,5cm x 50,5cm – b/n).

  • Catàleg de l’exposició Sergi Mas – Antologia 1995-2015.. Centre d’art d’Escaldes-Engordany (15cm x 21cm – 48pp, color).

  • Il·lustració Sèrie de jous (DIN-A4) – Reproducció signada d’un conjunt d’il·lustracions de jous que apareixen al llibre.

  • El ruc de la remunta marcant-se un rigodó – Gravat a la veta de la fusta. Sèrie limitada de vint-i-cinc exemplars signats (35 x 33cm – b/n). Aquesta peça forma part de la sèrie exposada en la darrera mostra de l'autor al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany.

Calendari

El llibre es presentarà divendres 22 d'abril de 2016, a les set de la

tarda, a l'antiga Casa Comuna de Sant Julià de Lòria.

Us hi esperem!

+ Info

festivalullnu.com
revistaportella.com
facebook.com/festivalullnu

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Hector Mas & Txema Díaz-Torrent

    Hector Mas & Txema Díaz-Torrent
    Autor/a

    casi 8 años

    Hola, Iria,

    llàstima que no hi puguis ser. Però no pateixis.

    Tots aquells que ens heu facilitat les dades postals rebreu el llibre per correu.

    Gràcies, i fins aviat!

  • Iria Amigo

    Iria Amigo

    casi 8 años

    Bona tarda, no puc anar-hi a la presentació del llibre. Com he de fer per obtenir el libre? Gràcies

#08 / Presentació

Benvolgudes, benvolguts,

Ens complau anunciar-vos que Aspectes de l'art popular d'Andorra es presentarà el proper divendres 22 d'abril, a les 19 hores, a l'antiga Casa Comuna de Sant Julià de Lòria.

Recordeu que allà podreu recollir les vostres recompenses. Si no us és possible assistir-hi (alguns de vosaltres ja ens heu avisat, i ho tenim en compte) us les trametrem per correu.

Si no és que ens cal contactar individualment amb alguns de vosaltres per temes de gestió, aquest és el nostre darrer missatge general. Seguirem, és clar, atenent els vostres correus, si és que us cal fer-nos alguna consulta.

Gràcies de nou per haver fet possible aquest projecte. Esperem poder saludar-vos personalment en uns dies.

#06 / Mil gràcies a totes i a tots!

Mil gràcies per haver contribuït a tancar la nostra campanya de la millor manera possible. A més d’assolir amb escreix el nostre objectiu inicial hem aconseguit garantir també la publicació del següent llibre d’en Sergi Mas.

En breu ens posarem en contacte amb vosaltres, de forma individualitzada, per acabar de tancar la gestió de les vostres recompenses i per tal d'informar-vos sobre la presentació del llibre.

De nou, el nostre agraïment més sincer per haver-nos ajudat a aconseguir, plegats, que el mestre Sergi Mas segueixi tirant endavant els seus projectes!

#05 / Millores a l'edició

Com veieu, gràcies al vostre suport hem aconseguit superar amb escreix el nostre objectiu inicial.

Això ens permetrà, tal i com us vam anunciar fa uns dies, introduir una sèrie de millores en l’edició. A banda d’ampliar el nombre d’exemplars fins a set-cents cinquanta, la coberta s’imprimirà a dues tintes (i no a una, com estava previst inicialment) i el relligat serà millor que el que s’havia projectat.

I no només això. Després de cobrir aquestes noves despeses, la vostra generositat i la vostra participació faran possible que el Sergi pugui tirar endavant un segon volum sobre musicadures en fusta. Aquest és un treball en el que fa temps que treballa, i li fa molta il·lusió poder donar-lo a conèixer.

Mil gràcies de nou a totes i tots!

#04 / Sergi Mas parla d'"Aspectes de l'art popular d'Andorra"

Us oferim un breu vídeo que recull fragments d'una conversa més llarga amb en Sergi a propòsit de la gestació del llibre, els seus continguts i l'impuls que l'ha dut a publicar-lo.

Trobareu el vincle a la caràtula de presentació del projecte, just a sobre del títol.

Esperem que en gaudiu!

#03 / Algunes millores

Amb la vostra participació la campanya ha anat molt bé fins ara, i ja estem en disposició d'anunciar-vos que es podran fer algunes millores en l'edició.

Tal i com vam comentar al principi, la idea inicial era augmentar-ne la tirada. Gràcies al bon ritme que portem estem estudiant aquesta i altres opcions. La propera setmana podrem concretar és aquest punt.

Gràcies a totes i a tots!

#02 / Objectiu aconseguit!

Com potser haureu vist alguns de vosaltres, ahir ja vam aconseguir assolir el nostre objectiu. A dia d'avui, gràcies a la vostra generositat i empenta, ja comptem amb el pressupost necessari per poder editar el llibre d'en Sergi.

Ens queden molts dies per seguir promocionant la nostra campanya i per seguir sumant, i ara és important que el projecte no decaigui. Com més suport aconseguim més millores podrem afegir-hi, com ara augmentar-ne la tirada. És per això que us animem a continuar donant-li per tal de poder assolir noves fites.

Gràcies de nou, i enhorabona!

#01 / Petit dossier de premsa

Aquí us deixem alguns vincles a articles relacionats amb la nostra campanya i amb el llibre:

Bon Dia Andorra (25/04/2016) - Ressaca de Sant Jordi: de Sergi Mas a Albert Pla, de Roser Porta.

El Periòdic d'Andorra (25/04/16) - Dalvadó i Tohà, mossèn Ramon, Sergi Mas i Moles, els més venuts

Bon Dia Andorra (20/04/2016) - Oficis d'ahir: una guia il·lustrada

El Periòdic d'Andorra (20/04/16) - Sergi Mas perfila les eines i l’ofici d’artesà.

Ara.ad (19/04/2016) - Sergi Mas dóna vida als oficis d'Andorra.

Bon Dia Andorra (16/03/2016) - Quan l'art era vida, d'Alexandra Grebennikova i Jordi Casamajor.

Fòrum.ad (14/03/2016) - Un setmana per finalitzar el projecte de micro-mecenatge del nou llibre de Sergi Mas.

El Periòdic d'Andorra (16/02/16) - Sergi Mas assoleix amb escreix la xifra per editar el volum il·lustrat, d'Ester Jover.

Bon Dia Andorra (12/02/16) - Sergi Mas: el pou sense fons, d'Andrés Luengo.

El Periòdic d'Andorra (12/02/16) - leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies