❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

DictadÒc Valéncia 2012

Occitans, occitanistes i occitanòfils, necessitem el vostre suport per a celebrar la Dictada Occitana més ambiciosa que s'ha fet mai al sud dels Pirineus: a canvi, barat a donar 5, 10, 15, 20, 25 o 50 eurets rebreu un llibre o un disc i així podrem convidar un conferenciant i fer un concert i tot!

Òc Valéncia

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
16
Aportaciones
265€
De 250€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

VALENCIÀ APITXAT

| +*| La Dictada Occitana és un acte públic i popular de promoció de la llengua occitana originat l'any 1998 a Castres (Llenguadoc) que se celebra tots els anys l'últim dissabte de gener a migdia: des de la segona edició, en la qual Barcelona s'afegí al tuacte, cada any la Dictada Occitana té lloc simultàniament a diferents ciutats i pobles d'Occitània i la seua àrea d'influència. A Valéncia, després d'una primera dictada l'any 2006 a Catarroja (l'Horta), s'ha celebrat ininterrompudament des de l'any 2009 a l'Alcúdia (la Ribera), Ca Revolta en 2010, a l'Aula Magna de la UV en 2011 i, la pròxima, a Burjassot, vila natal de Vicent Andrés Estellés.

| +*| La XVena Dictada Occitana –la 5a occitanovalenciana- serà dissabte 28 de gener del 2012 en paral·lel a les altres seus d'Arle, Barcelona, Canes, Foix o Niça (entre més de trenta confirmades) i servirà de prolegomen a la manifestació que hi haurà a finals de març a Tolosa. Ací, la jornada es farà a l'ateneu cultural burjassoter de Ca Bassot on, a banda de l'acte principal –un dictat en occità obert a tot lo món-, farem altres activitats relacionades amb la cultura occitana: enguany, un parlament de Jem Cabanes, traductor i corrector de VilaWeb, sobre el continuu occitanocatalà; un recital del jove grup tolosà Primaël e los del Tiwizi, que presentarà el seu primer disc; i l'habitual sopar de germanor, entre d'altres propostes per concretar, com un ball folk per a concloure la vetlada.

| +*| La col·lecta d'esta mampresa, evidentment, anirà destinada en la totalitat a sufragar les despeses del desplaçament dels artistes i el conferenciant i, en cas de superar el mínim necessari, a ampliar el cartell de l'acte amb algun altre incentiu. L'assistència, com sempre, serà gratuïta i les recompenses per als col·laboradors seran exemplars signats i dedicats dels llibres i les publicacions editades per Òc Valéncia, oferits per a l'ocasió pels seus autors a preu de cost per a sufragar el comboi.

LENGADOCIAN TOLZAN

| +*| La Dictada Occitana es un eveniment public e popular de promocion de la lenga occitana creat en 1998 a Castras (Lengadòc) e qu'escai tots les ans le darrèr dissabte de genièr a miegjorn : dempuèi la segonda edicion, dins la quala Barcelona se junhèc a l'entrepresa, cada an la Dictada Occitana escai simultanèament dins diferentas vilas e vilatges d'Occitània e son aira d'influéncia. A Valéncia, aprèp una primièra dictada l'annada 2006 a Catarròja (l'Òrta), se passèc sense interrupcion dempuèi l'annada 2009 a l'Alcúdia (la Ribera), Entà Revolta en 2010, a l'Aula Magna de la UV en 2011 e, la seguenta, a Borjaçot, vila natala de Vicent Andrés Estellés.

| +*| La XVena Dictada Occitana – la 5ena occitanovalenciana – escaserà le dissabte 28 de genièr de 2012 en parallèl als autres d'Arle, Barcelona, Canas, Fois o Niça, entre mai de trenta confirmadas e servirà de prolegomen a la manifestacion que i aurà a la fin de març a Tolosa. Ací, la jornada se ferà a l'atenèu cultural borjaçotièr d'Entà Bassòt ont, en mai de l'eveniment principal – una dictada en occitan dobèrta a tot le monde – ferem d'autras activitats ligadas a la cultura occitana, ongan, una presentacion de Jem Cabanes, traductor catalan e corrector de VilaWeb, sul continùum occitanocatalan; un recital del jove grop tolzenc Primaël e Los del Tiwizi, que presentarà le seu primièr disc; e l'abitual sopar d'afrairament, entre d'autras prepausicions de precisar, coma un bal fòlc per acabar.

| +*| La collecta d'aquesta iniciativa, evidentament, serà destinada a finançar le còst dels desplaçament dels artistas e del conferenciat, e en cas de mai, a apondre a l'aficha del eveniment d'autras iniciativas. L'assisténcia serà, com totjorn, a gratis, e las recompensas per les collaborators seràn d'exemplars signats e dedicats dels libres e de las publicacions editadas per Òc Valéncia, ofrits per l'ocasion pels seus autors a prètz de còst per remborsar le carreg.

JOUAL MONTRÉALAIS

| +*| La Dictada Occitana est un événement public et populaire de promotion d'la langue occitane originé le 1998 à Castres (Languedoc). Elle a lieu chaque année l'dernier samedi de janvier à l'après-midi: depuis la deuxième édition, à laquelle Barcelone s'additiona, chaque année la Dictada Occitana se donne simultanéement dans differentes villes ou villages d'Occitanie pis son aire d'influence. À Valence, après une première dictée célébrée le 2006 à Catarroja (l'Horta), l'événement a continué sans interruption depuis le 2009 à l'Alcúdia (la Ribera), à Ca Revolta en 2010, à l'Aula Magna d'l'UV en 2011, étant la prochaine à Burjassot, lieu de naissance de Vicent Andrés Estellés.

| +*| La XVena Dictada Occitana –la 5ème occitanovalencienne- aura lieu le samedi 28 janvier 2012 parallèlement aux autres sièges d'Arles, Barcelone, Cannes, Foix ou Nice (entre les plus de trente lieux qui ont eté confirmés) et précedera la manif qui aura lieu à la fin du mois d'mars à Toulouse. Icitte, l'événement se déroulera au siège culturel Chez Bassot où, outre que l'acte principal –une dictée en occitan ouverte a tout l'monde-, y aura d'autres activités relatives à la culture occitane: une conférence de Jem Cabanes, traducteur catalan et correcteur à VilaWeb, sur le continuum occitanocatalan; un récital du jeune quatuor toulousain Primaël e Los del Tiwizi, qui présentera son premier album; et l'habituel souper fraternel, parmi d'autres propositions à confirmar, comme un bal folk à la fin d'la soirée.

| +*| La totalité d'la récollection de cette entreprise, naturellement, sera destinée à supporter les frais de déplacement des artistes et du conférenciant et, au cas de surpasser le minimum necessaire, nous amplierions la liste d'actes avec quelconque autre activité. L'assistance, comme d'habitude, est gratuite et les prix pour les collaborateurs sont exemplaires signés et dédiés des livres et des revues édités par Òc Valéncia, oferts à l'occasion pour les auteurs sans bénéfices à fin de payer les dépenses.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Òc Valéncia

    Òc Valéncia
    Autor/a

    12 años

    Home (o dona), clar! Millor si veniu el dia eixe, negocieu els llibres en persona i trieu de la paradeta, però si no podrà ser de cap de les maneres, t'ho enviaríem fins i tot a la Gàrdia, sense cap de cost afegit.

  • Mi Sostingut

    Mi Sostingut

    12 años

    Si no puguérem anar el 28 a Ca Bassot, ens ho enviaríeu per correu?

  • Òc Valéncia

    Òc Valéncia
    Autor/a

    12 años

    Home (o dona), fes-los comprendre que la transacció és segura, que no han de donar el PIN, que no els tocaran un duro del compte fins que no s'acabe el plaç i que si no aplegàrem al mínim fixat no se li cobraria res a ningú... la qual cosa seria un fracàs per a l'organització i, més encara, per als convidats. Però no patiu: el dia D tindrem un portatilet o dos allí i una hostessa occitana per a informar o acabar de convéncer els indecisos, que ausades!

  • anicolca

    anicolca

    12 años

    Tinc amics que també volen col·laborar però no gosen donar numerets de la targeta per Internet: com ho fem?

#08 / Açò s'acaba

Esta nit a les 9 i busques s'acaba la pròrroga del plaç per a col·laborar en la multitudinària DictadÒc de dissabte passat a Ca Bassot: evidentment, encara no hem aplegat al mínim necessari per a satisfer els costs del sojorn de conferenciant i artistes; i, encara, que al llarg del dia afegirem la poca caixa que vam fer de vendre un drapèu i uns quants llibres allí, ens faltaran potser un parell d'aportacions més per a assolir la fita ajustada de dos-cents cinquanta euros de res, dels quals un 5% se'l quedaran els amics de Verkami i un altre 1 i escaig els amics del banc. Per això, si compreu mas que siga el disquet de Primaël e los del Tiwizi, fareu que la seua visita haja sigut més especial encara, que els companhs de Tolosa s'han quedat mocats de com els hem acollit, tant a ca Llorenç o a ca Pau com al Cau d'Almenara, al Bassot de Burjassot o a la Taverna de la… leer más

#07 / Un èxit occità

Això d'ahir va ser un èxit: els afiliats, els novençans i el públic assidu del Bassot es van papar el docu Patrimòni, escrigueren en occità de Tolosa, aplaudiren l'erudició de Jem Cabanes, es van xuplar els dits amb l'aligot i els entrepans del lloc i, en acabant, feren que Primaël i els del Tiwizi se sentiren com a casa. Si sou dels que vinguéreu, no cal que vos donem més detalls; si, a més, compràreu discs o llibres de la paradeta, sapiau que tots els diners són per a pagar el viatge als músics i al conferenciant; i, si encara voleu ajudar-nos a sufragar la mampresa, tindreu de temps fins dimarts que ve a la nit. Mentrestant, si esta vesprada esteu lliures podeu arrimar-vos a Sagunt, que Primaël i companyia faran l'últim concert d'esta roda en la Taverna de la Serp, al costadet del teatre neoromà.

#06 / Com sona l'oc...?

«Com si fóra valencià, però no acabes d'entendre-ho.» Això sol dir tot lo món quan sent parlar occità per primera volta, que també depén de la proximitat dialectal i el grau d'interferència del francés, major en les noves generacions: escolteu, per exemple, esta rondalla clàssica de Joan Bodon (l'Enric Valor llenguadocià) o les cançons dels carcassonencs Mans de Breish o Claudi Martí. Est últim, verbigràcia, és un cas com un cabàs: nét d'emigrants aragonesos de la Franja de Ponent, dels quals va aprendre català, castellà i àdhuc un poc d'aragonés, encapçalà la Nòva Cançon occitana a imitació de la d'ací, especialment influit pel xativí del carrer Blanc. Una altra cantant de Carcassona, Josiana, adaptà De l'òme te cal mirar las mans en el seu primer disc, però a tota Occitània triomfa més L'estaca, de la qual hi ha quasi una versió en cada dialecte: Lo pal de Lou Dalfin dels Alps piemontesos o les revisitacions electròniques dels gascons Ba'al i Familha Artús...

leer más

#05 / Per a ofrenar noves glòries

Hui entrem en la recta final: el DictadÒc Valéncia 2012 serà este dissabte sí o sí (òc), però de vosaltres depén que siga un èxit i el ressò aplegue a tots els racons on encara es parla i s'escriu en occità. Fins i tot l'equip de Verkami ha triat el nostre projecte per a eixir tota esta setmana en la portada de VilaWeb en forma de cibertires, una col·laboració entre les dos empreses per a promoure projectes destacats. Així que, a banda de fer aportacions i vindre a este tuacte -va, que només són dos-cents cinquanta eurets!-, si ens feu el favor de difondre'l des dels vostres llocs web (bloqs, perfils, planes...), Occitània tota vos ho agraïrà. Reproduïm la nota de premsa que hem enviat als mitjans, en aranés i en valencià, per si vos fera paper:

Este dissabte, 28 de gener, tindrà lloc a Ca Bassot (Burjassot) la DictadÒc Valéncia 2012, una jornada… leer más

#04 / Paraula de qui?

Paraula d'Òc és la publicació aperiòdica de l'associació cultural que hi ha darrere d'açò, CIRdÒc Valéncia: editada per primera volta l'any 1996 dins de l'àmbit acadèmic universitari, els huit primers números són introbables a hores d'ara si no és regirant entre els nostres arxius. D'aquella primera època -de la qual encara ens queden alguns números solts, si en voleu-, el contingut era tant de lingüística i filologia com d'assaig antropològic, històric o geopolític: a part dels escrits de membres actius de l'associació com Lluís Fornés, Josep-Carles Laínez, Roger Mira o l'enyorat Artur Penella, amb col·laboracions il·lustres com les d'Abelard Saragossà, Francho Nagore, Jacques Allières o Jordi Colomina.

Inclús per als profans en occitanisme o filologia pura i dura, estos llibrets en A5 de vora cent planes són interessants per al públic en general en reproduir curiosos escrits del metge Francesc Torrent i Guasp, de l'aragonesista Gaspar Torrente, del quasi oblidat Josep Giner o l'leer más

#02 / Què vol dir això d'occità?

Occità és el nom unitari per a tots els dialectes que formen la llengua d'oc: alvernés, gascó, llemosí, llenguadocià, provençal i vivaroalpí, cada un amb la seua identitat local i les seues particularitats diferencials, però amb una ortografia unitària -malgrat el pragmatisme felibrenc- inspirada en la dels seus clàssics: l'ús dels dígrafs lh i nh on ací escrivim ll i ny aplegà en l'època fins Portugal i és un dels trets més característics de la llengua portuguesa; amb sh i ch en compte de x i tx, el sistema gràfic occità és convergent amb l'ús internacional. I un parell de curiositats fonètiques: regularment, totes les o tancades es pronuncien u, siguen àtones o monosíl·labs, per això escriuen montanha o Catalonha; i, ara ve la bona, les a finals àtones es pronuncien o, per això diuen muntanyo i Catalunyo (excepte a Niça o la Vall d'Aran). Est últim… leer más

#01 / Occitània, això què és?

Occitània és, tècnicament, el territori lingüístic on encara es parla -a dures penes, tot s'ha de dir- l'occità o llengua d'oc, més conegut potser pel nom de dos dels sis o set dialectes principals: llemosí o provençal. La llengua d'oc és el «patués» que potser hagen escoltat els que han anat a la verema al sud de França: eixe «sud de França» és, per tant, el gros d'un territori atlànticomediterrani que inclou les valls occidentals del Piemont i l'enclavament calabrés de La Gàrdia dins la República Italiana, l'arxiconegut Principat de Mónec i, al Principat de Catalunya, la Vall d'Aran, l'únic territori on l'aranés -el subdialecte gascó local- és llengua cooficial junt amb el castellà i el català. Per tant, són occitanes ciutats i llocs tan coneguts com Arle, Bordeus, Canes, Lorda, Marsella, Menton -on morí Blasco Ibáñez- Montcarles, Niça, Nimes, Tolosa de Llenguadoc, Valença, que no és la mateixa que Valéncia la Granda.

leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies