❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Centre de natura i fauna Vimferri

Ajuda'ns a construir la zona dels aviaris per a les aus rapinyaires del nou Centre de Natura i Fauna "Vimferri". El nou centre tindrà un doble objectiu, de preservació del medi ambient per una banda, i educatiu per l'altra.

0
segundos
117
Aportaciones
9.930€
De 6.900€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

A la Granja Escola la Manreana sempre hem volgut oferir experiències molt properes a l’educació, la natura i els animals.

Actualment estem treballant en la construcció d’un Centre de Natura i Fauna. El nou centre, de nom Vimferri, tindrà un doble objectiu: un medioambiental i l’altre educatiu

  • En l’àmbit medioambiental, el centre vol acollir els animals que arribin als centres de fauna del nostre territori (com per exemple el Centre de Fauna de Vallcalent de Lleida) i que un cop atesos i guarits, no es puguin tornar a alliberar al medi perquè no es puguin valdre per ells mateixos per viure en llibertat. En aquest sentit, per a nosaltres és molt important que aquests animals estiguin en unes instal•lacions adequades i el màxim de naturalitzades possible.

  • Per altra banda, en l’àmbit educatiu, aprofitarem que tenim cura d’aquests animals per què els nens i nenes i el públic en general puguin aprendre i gaudir d’aquests animals salvatges tan difícils d’observar en llibertat. També oferirem les nostres instal·lacions a persones que realitzin estudis universitaris i/o d’investigació d’aquestes espècies d’animals que acollirem.

D’on sorgeix la idea del Centre de Natura i Fauna?

Des de bon començament ha estat ben marcada la nostra vocació a aprendre i tenir cura dels animals. En tenim de tota mena a la granja i la sala de mascotes. A més, convivim i treballem amb ells en el dia a dia de la granja i els tallers.

En el cas dels cavalls, afegim un important element social ja que els utilitzem per treballar les teràpies a la Fundació la Manreana.

Aquest cop hem volgut donar un pas més i endinsar-nos en el món de la fauna salvatge. Al mateix temps que volem col·laborar a preservar el Medi Ambient i a tenir cura d’aquests animals que la necessiten; ho aprofitarem per conèixer molt més d’aprop aquestes espècies animals i a saber com tenir-ne cura i com preservar el seu hàbitat perquè puguin viure dignament i en llibertat.

Realitzarem tallers a l’aula de Natura i al propi centre que ens permetran aprendre moltes coses sobre el nostre entorn proper i sobretot de la fauna que ens envolta a les nostres terres. I tot això sempre de la manera més vivencial i divertida!

Per fer-ho hem hagut de plantejar la construcció d’un centre de natura i fauna. Aquest, tot i estar dins l’espai físic de la granja Escola, estarà ubicat en un indret separat, molt tranquil i apropiat per a les espècies que hi viuran.

A què destinarem les vostres aportacions?

El Centre de Natura i Fauna ocupa un ampli terreny dins de l’entorn de la Manreana. Això ha implicat tenir que fer molts moviments de terres, construir un vial adaptat per tot el centre (com el que tenim que recorre la granja escola), fer uns tancats molt grans i naturalitzats (amb zones arbrades, un estany, elevacions de terra,...) i una sala on poder endinsar-nos més a fons en el coneixement d’aquest animals.

Les aportacions que ens agradaria aconseguir amb aquesta iniciativa serviran per a construir la zona dels aviaris per a les aus rapinyaires. Tenim completa la zona dels voltors però ens manca acabar la zona dels aviaris o voladors.

Es tracta de dues bateries de gàbies grans amb un passadís central per als cuidadors. En aquestes gàbies s’hi podran acollir tota mena d’aus rapinyaires del territori que no puguin volar correctament o que hagin d’estar en captivitat per alguna raó. Aquestes aus poden ser per exemple: el duc, el falcó, l’àguila marcenca, el mussol banyut, el milà reial,...

Les gàbies estan dissenyades i ubicades de tal manera que els animals puguin ser observats sense estressar-los ni molestar-los gaire. A més, comptaran amb una zona de seguretat per resguardar-se i amb tota mena d’elements naturals que els faran més fàcil i agradable la seva estada al centre.

La zona central per als cuidadors és molt important perquè actua com a espai de seguretat per a alguna possible fuga i a més és una zona que els animals no veuen i des d’ on se’ls dóna el menjar de la forma menys molesta per a ells.

Calendari i retorns als mecenes

Durant el proper mes de març tenim previst d’acabar la primera fase del Centre de Natura i Fauna.

La construcció dels aviaris per als rapinyaires la volem començar a partir del mes d'abril. Per tant, calculem que podeu passar a recollir les recompenses a partir de mitjans del mes de maig.

Durant aquest període de construcció, us convidem a venir a veure l’evolució i si voleu donar un cop de mà sempre sereu benvinguts. Igualment us convidem a venir a gaudir de totes les nostres ofertes i activitats!

Moltes gràcies, salut!!!

Més info

www.granjaescoladejuneda.com
facebook.com/LaManreana
@LaManreana

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies