❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Acorar, el fenomen

Projecte documental que analitza un dels fenomens teatrals dels darrers anys a les Illes Balears i a Catalunya. La matança del porc és el fil argumental, l’excusa perfecta per parlar i reflexionar sobre la identitat d’un poble, Mallorca, i la seva relació amb el món.

Joan Martí Mir

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
55
Aportaciones
2.285€
De 2.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Projecte documental que analitza un dels fenomens teatrals dels darrers anys a les Illes Balears i a Catalunya. D’ençà de la seva estrena l’any 2011 a l’Auditòrium Sa Màniga de Cala Millor (Sant Llorenç des Cardassar), Acorar ha estat sempre en cartellera arreu del territori de parla catalana. Avui, quatre anys després, no ha acabat el fenomen.

El passat mes d’octubre la vam poder veure a Reus, també al festival Temporada Alta de Girona (que ja ha visitat tres cops) i ara (febrer i març) torna a La Seca-Espai Brossa de Barcelona. També cada divendres es representa al Teatre Mar i Terra de Palma. Fins ara 50 mil espectadors han vist l’obra.

Toni Gomila, autor i actor, proposa i posa sobre l’escenari un dia de matances, que recrea al detall. Dirigit per Rafel Duran, Gomila en té prou amb la interpretació i les paraules perquè l’espectador observi com en un quadre imaginari una jornada de matances.

Acorar no és només la recreació d’un gest popular i ancestral. La matança del porc és el fil argumental, l’excusa perfecta per parlar i reflexionar sobre la identitat d’un poble, Mallorca, i la seva relació amb el món.

"Avui al suplement del diari Ara, Capdevila entrevista l’actor Toni Gomila on fa una sèrie de declaracions que a mi m’han resultat molt, molt atractives sobre identitat, cultura, teatre i aspectes populars com la matança del porc. Una festa que a mi m’agrada moltíssim i que he viscut a les balears amb gran passió."

Són paraules del periodista Joaquim Maria Puyual durant la transimissió per Catalunya Ràdio del partit entre FC Barcelona i Atlètic de Madrid de la temporada 2012/13. Puyal com molts altres periodistes, escriptors i crítics de les Balears i de Catalunya s’han referit a Acorar. El documental vol recollir aquestes i altres reflexions.

És important veure com reaccionen els espectadors de diferents edats, però també de diferents llocs, davant les reflexions, moltes vegades punyents, que fa Gomila.

De fet el terme acorar significa “matar una bèstia, traspassar-li el cor” (Diec).

Gomila traspassa el cor de l’espectador. Però no tothom queda igual de ferit.

Volem veure com reacciona una persona de 20 anys i una altra de 70 davant la mateixa obra. Quines coses criden l’atenció a uns i quines criden l’atenció a altres. Comprovarem també com reacciona un espectador de l’Eixample de Barcelona i un altre de Búger, per exemple.

Però qui és Antoni Gomila? Un escriptor? un actor? És per això que, arribat aquest punt, hem trobat convenient, no només entrevistar-lo, sino també observar l’actor dins aquest dia de matances. Mitjançant la interacció amb els seus entenem el perquè de tot plegat. És una manera de descobrir que el que Gomila fa dalt l’escenari és recrear el que sempre ha vist a casa seva. Aquí, per tant, establim un joc entre l’actor íntèrpret, és a dir, entre la literalitat de l’obra i la realitat del que l’obra explica.

A què destinarem les vostres aportacions

El pressupost necessari és de 2000 euros que destinarem al lloguer de material de rodatge (il.luminació, so, etc...) També serviran per pagar els diferents professionals que col.laboren en el projecte. Destinarem una part a cobrir els desplaçaments entre Mallorca i Barcelona per dur a terme algunes de les entrevistes.

Sobre les recompenses

Els mecenes (a partir de 25 euros) rebran les invitacions a l'estrena una setmana abans. La previsió és fer la presentació el mes de desembre de 2015. Serà en una sala de teatre o en un auditori encara per determinar de Mallorca. Primer veurem la funció i després l'estrena del documental.

Els mecenes podran recollir el llibre, el dvd i la samarreta el dia de l'estrena.

El llibre Acorar, és el text de l'obra escrita també per Toni Gomila.

Aquells que no venguin a l'estrena rebran les recompenses a casa.

La jornada de matances amb els mecenes de 100 i 300 euros serà a Manacor. Aquesta festa amb Toni Gomila i tot l'equip de rodatge serà el desembre o el gener, en aquest cas de 2016.

Calendari previst

La major part dels rodatges, tant de ficció com les entrevistes, es faran entre el mes de febrer, març i abril entre Mallorca i Catalunya.

+ Info

twitter.com/AcorarDoc
facebook.com/acorarelfenomen
www.deferro.org

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

6 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Joanf90

    Joanf90

    9 años

    Enhorabona per aconseguir el vostre propòsit i endavant amb els últims dies de campanya al Verkami!

  • Raquel Moreno

    Raquel Moreno

    9 años

    ¡Hola soy FlashGirl!

    ¿Puedo ayudarle con su campaña?

    Por $ 5 compartiré su enlace de campaña en Facebook + Twitter + Google +
    Si quiere saber más sobre mis servicios, visite este enlace:

    https://es.fiverr.com/s/6m4ovq

  • Joan Martí Mir

    Joan Martí Mir
    Autor/a

    9 años

    Faltaria més!! ;)

  • V

    V

    9 años

    Hi haurà cremadillos a ses matances? :*

  • Joan Martí Mir

    Joan Martí Mir
    Autor/a

    9 años

    Hola, bon dia. Sí, es faran enviaments fora de les illes, despeses incloses. Salut i moltes gràcies.

  • Joanf90

    Joanf90

    9 años

    Hola! Voldria demanar si fareu enviaments de les recompences amb adreça fora de les Illes Balears en cas que no es poguessin recollir el dia de la presentació. Gràcies per adelantat, enhorabona per la iniciativa i molt sort en el projecte!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies