❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Històries d'una Itàlia amagada

Un bloc que pretén explicar l'Itàlia que se'ns escapa, a través d'històries personals que superin els símbols, els prejudicis i aquella gran imatge de bellesa d'un país, que com amb tot, no sempre es correspon amb la realitat.

Josep Prat

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
8
Aportaciones
290€
De 1.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Què és 'Dietro a la bellezza'

"Dietro a la Bellezza", 'Darrere de la bellesa', és un bloc que pretén ser un aparador de l'Itàlia desconeguda, un lloc on posar en interrogant cada símbol.

Sovint ens deixem emportar pel pensament generalitzat que hi ha la mamma i la màfia, que si ets jutge ja pots fer les maletes, que si obres un negoci donaràs el pizzo i que la política és un circ per naturalesa.

Aquest bloc vol ser un combat contra el simplisme, un combat contra els prejudicis i una lluita pel bon periodisme.

Per què un crowdfunding

En un moment en què els mitjans espanyols cauen en ingressos i aposten cada cop menys pel risc, les noves plataformes digitals ofereixen la possibilitat i el compromís d'avançar, encara que sigui des de la base, cap a la imprescindible consolidació del bon periodisme que s'ha posat en dubte i de la conscienciació de la necessitat de pagar-lo.

Què vull fer

La idea és recaptar els fons necessaris perquè, amb base a Bolonya, durant 5 mesos pugui fer un 5 reportatges extensos que expliquin un país que és tan proper, però alhora desconegut. Abandonaré qualsevol primera línia de la política per anar a explicar històries concretes que expliquin l'Itàlia d'avui.

Per posar un exemple

Carnaval de Venècia. Febrer del 2015. Primer reportatge.

La idea és, a partir d'una metàfora amb què s'amaga darrere d'Itàlia, explicar qui hi ha darrere la careta, de la disfressa. Com a periodista em sorgeixen moltes preguntes que poden explicar determinats estils de vida, d'entendre i interactuar amb el món, símbols, molt importants de cara a conèixer la societat italiana.

Què se'n farà dels diners

Qui aporta posa el seu granet de sorra en pagar el següent:

  • Transport (tren + autobús)

  • Allotjament (albergs)

Si es supera allò recaptat

Si es supera allò recaptat, seria interessant poder fer un reportatge d'anònims sobre com es viu avui la Màfia a Sicília. Un clar referent el trobem amb Tele Jato, però no tant agafat des de la vessant combativa sinó des de la passiva. Entendre la tolerància social, el gir de la màfia en els últims temps i com es transmet i es desenvolupa el sistema.

Calendari previst

Amb els diners recaptats, i segons càlculs fets a mà alçada, els diners donarien per una peça mensual -reportatge-, acompanyada d'extres segons les aportacions, com poden ser el recull d'anècdotes del viatge (sovint és prou interessant) i fotografies.

Cada reportatge s'enviaria a finals de cada mes, començant per febrer.

+ Informació

BLOC 'DIETRO LA BELLEZZA'
EL MEU TWITTER

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies