❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

El mas El Negre, un alberg singular

El mas El Negre veurà la llum ben aviat. I serà gràcies a persones com tu que ens hauran ajudat en el darrer tram de la seva rehabilitació. Serà el primer alberg d'El Camí dels Països Catalans i un centre irradiador de continguts transformadors. El voleu descobrir i fer-vos-el vostre?

Fundació Vidabona

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
179
Aportaciones
10.008€
De 8.700€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en English

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

EL PRIMER ALBERG D’EL CAMÍ

Al Mas El Negre li falta una última empenta per esdevenir el primer alberg

d’El Camí dels Països Catalans.

El Camí és una ruta de senderisme cultural que s’està definint de forma participativa, poble a poble d'arreu dels Països Catalans, estrenyent els vincles entre la gent i el territori.

Són 5.000 quilòmetres de Camí, en procés de senyalització, que recorren totes les comarques de parla catalana.

EL MAS EL NEGRE, UN ALBERG SINGULAR

Ubicat en un paratge únic d’Ogassa (Ripollès), El Negre serà un alberg singular. A banda d’oferir allotjament als caminants, el mas es convertirà en seu d’aprenentatges innovadors. Disposarà de biblioteca per autoformació, s’hi impartiran tallers formatius de democràcia participativa, acció no-violenta, i diàleg i consens i s'hi difondran llegats altament transformadors com el de Lluís M. Xirinacs, Gandhi, Agustí Chalaux o Ramon Llull.

També s’hi organitzaran activitats culturals i de natura dirigides tant a famílies com a instituts i grups d’educació en el lleure. Alhora, serà un espai obert a estades de recés i recerca creativa, així com un espai de descans i de contacte amb la natura, la riera i passejades de tota mida a fer pel teu compte.

Actualment, el mas es troba en l’última fase de la seva rehabilitació. Un cop finalitzada, el centre d’activitats El Negre promourà l’enxarxament amb altres centres afins d’arreu del país, convertint-se en una peça més del procés que estem vivint cap a un nou model social.

QUÈ S’HI FARÀ AL MAS EL NEGRE?

El mas El Negre oferirà activitats i serveis en base als següents eixos centrals:

  • Hospedatge, recessos i estades de recerca creativa.

  • Activitats culturals i de natura per a totes les edats.

  • Cursos, seminaris, diàlegs i tallers per a promoure eines socials participatives i d’acció no-violenta col·lectiva.

  • Difusió i guiatge pel Camí de Vidabona, el brancal d'El Camí del Ripollès que ens fa descobrir el Santuari de Santa Maria de Vidabona i que constitueix el tram de més càrrega simbòlica de tot el traçat. El Camí de Vidabona es pot recórrer com un camí iniciàtic cap a la plenitud individual i col·lectiva, entesa com el procés de deseiximent que ens mena a la descoberta de la vocació i a donar el propi fruit a la vida.

  • Vivència de mites nacionals i universals ancestrals i de nova generació.

  • Formació, estudi i divulgació del Globàlium, model filosòfic global ideat per Lluís Mª Xirinacs. El Globàlium és una eina filosòfica que ens ajuda a fer global la nostra ment, disposant d'un mapa mental privilegiat per moure'ns per la vida (Fundació Randa-Xirinacs).

  • Centre d'Informació d'El Camí i difusió del turisme senderista i cultural del Ripollès.

PER QUÈ UN VERKAMI?

El projecte es va iniciar el 2010 i s’ha tirat endavant gràcies a la col·laboració de moltes persones i institucions en forma de donacions, préstecs, subvencions, jornades de voluntariat, professionals que aporten part dels seus serveis desinteressadament, subministres a preu de cost, etc.

Ara és el moment de donar l'empenta final al projecte, per això necessitem de la col·laboració de tothom. El micromecenatge és l'eina idònia per un projecte com aquest, de dimensió col·lectiva i participativa. A través del Verkami, podeu contribuir a que El Negre sigui una realitat molt aviat i sentir-vos-el també vostre.

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS

L’alberg i centre El Negre té previst obrir portes a la primavera del 2015. Per tal que estigui operatiu en el termini fixat, els propers mesos són clau per enllestir les darreres tasques estructurals.

Actualment manquen 22.400 € per portar la llum a El Negre. La corrent de l’alberg es produirà majoritàriament amb energia solar fotovoltaica.

Els 8.700€ recaptats a través de Verkami es destinaran a adquirir les bateries per aplicacions fotovoltaiques i a cobrir part del costos de les recompenses que oferim.

Si assolim aquesta fita, fixarem un segon objectiu: la compra de les plaques fotovoltaiques. Ambdós objectius són vitals per tal que El Negre vegi la llum.

El finançament restant per poder comprar els inversors, quadres elèctrics i el generador de reforç, es cobrirà amb préstecs, aportacions de particulars i entitats col·laboradores.

QUI SOM?

Fundació Vidabona:

La seva finalitat és fomentar els valors d’arrelament al país, la democràcia participativa, la no-violència, el diàleg i el consens, i l’evolució de la societat vers la seva plena responsabilitat, maduresa i plenitud.

La Fundació, que s’impulsa des de l'associació Pas, contribueix a implantar El Camí, a promoure el brancal del Camí de Vidabona i a gestionar el centre El Negre.

Pas - Amics del Camí:

Associació sense afany de lucre que coordina el projecte El Camí, una ruta de senderisme cultural que relliga totes les comarques dels Països Catalans, implicant entitats, veïns i institucions de cada municipi per definir el seu tram de Camí.

El Pas organitza caminades, camps de treball i altres activitats obertes a tothom i arreu del territori. També edita guies turístico-culturals amb aportacions singulars dels habitants de cada poble.

Sobre les recompenses

Carnet del Camí

El Carnet del Camí serveix per recollir els segells de les etapes que es van completant i ofereix descomptes a allotjaments, restaurants, bars i botigues acreditats amb la marca cultural xeC, Xarxa d’Establiments del Camí.

Postals artesanals d’El Negre

2 postals estampades artesanalment una a una, amb il·lustracions sobre el Negre.

Samarreta del Camí

Pots triar model per home (màniga curta) o per dona (tirants).

Guia del Camí

A les guies del Camí hi trobaràs la informació necessària per a fer cada tram d'El Camí pel teu compte (mapes, allotjaments, informació turística...) A més, podràs descobrir la cultura i el teixit social de cada poble per on passis.

Actualment hi ha publicades les guies dels següents trams: Montseny, Garrotxa-Ripollès, Baix Llobregat-Barcelona, Capcir-Andorra-Alt Urgell, Marina Alta, Ribagorça-Pallars Jussà-Noguera.

Estada al Negre amb esmorzar sota la perera

Volem que us feu vostre el Negre i no hi ha millor manera que pujar a fer-hi nit!

Hem estat pensant diferents opcions, ajustant-nos a butxaques i interessos diversos. Per això algunes recompenses no inclouen àpats, per si voleu anar tot el dia d'excursió i venir a dormir o per si voleu portar menjar de casa i cuinar allà mateix (hi haurà cuina comunitària). Tanmateix, si quan arriba el moment teniu ganes de deixar-vos cuidar, podreu encarregar un bon menú als masovers.

Això si, en qualsevol cas, no volem que ningú marxi sense fer un esmorzar en un dels racons més especials de la casa: la terrasseta sota la perera, amb una vista magnífica a tota la vall.

Un cop allà, podreu descansar, gaudir del seu silenci o d'una bona conversa vora el foc, i fer passejades per l'entorn descobrint itineraris de tota mida.

Estada al Negre per a famílies

Per a les famílies amb més d'una criatura (tant és que en tingueu 2, 3 o 4) us oferim l'opció de passar un cap de setmana (de dues nits!) amb l'opció de cuinar vosaltres mateixos a la cuina comunitària.

Estades per a grups

Al Negre també volem facilitar un espai de treball per a grups i entitats, en un entorn tranquil, silenciós i respectuós. L’alberg disposa de de dues sales de treball independents, amb terra de fusta, a més de la biblioteca i una sala petita a les golfes. És ideal per a grups de yoga, taichi, o per a entitats que necessiteu unes jornades de treball de cap de setmana, etc. Si us interessa podeu consultar-nos els detalls de les sales.

L'opció de 300 € és per a grups de fins a 15, amb disposició de la cuina comunitària perquè us prepareu els vostres àpats. En tota recompensa que no ho inclogui, es podran encarregar els àpats desitjats afegint-hi el cost corresponent (a confirmar, compteu uns 12 € els dinars i els sopars, i uns 6 euros els esmorzars).

El Negre per a tu en exclusiva

En agraïment a les butxaques més grosses o a la suma de moltes butxaques col•laboratives, el Negre s’oferirà sencer per a vosaltres sols. Una casa especial per a celebrar una ocasió especial. Un cap de setmana (2 nits) per a ús exclusiu d’un grup (màx.20 pers.) ideal per a celebracions i trobades especials que requereixin d’intimitat.

El Camí de Vidabona

L'alberg El Negre és el principal punt de referència d'El Camí de Vidabona (brancal del Camí a la Garrotxa Ripollès). Es tracta d’un camí cultural, de natura i també iniciàtic que simbolitza l’avanç cap a la plenitud personal i nacional, en base a mites geogràfics inspirats per Xirinacs i Ramon Llull.

Us convidem a conèixer els punts simbòlics del Camí de Vidabona en un recorregut guiat en vehicles. Des de Sant Joan de les Abadesses fins a Ogassa, Sant Martí d'Ogassa passant per Coll de Jou i el Pla de cal Pegot, indret on va ofrenar la vida en Lluís M. Xirinacs.

Inclou 1 nit amb sopar i esmorzar.

Taller de fauna i flora

El Negre està situat en un entorn privilegiat del Prepirineu. Boscos, pastures, cingles i una riera són l'habitat d'una gran varietat de mamífers, rapinyaires i amfibis. Acompanyats per un biòleg, podrem descobrir i observar qui s'amaga rere les petjades i els crits que sovint no som capaços de reconèixer.

Inclou 1 nit amb sopar i esmorzar.

Taller GLOBÀLIUM

Taller introductori al Globàlium, model filosòfic global ideat per Lluís Mª Xirinacs. Fer una primera capbussada al Globàlium suposa entrar en contacte amb una eina d’autoconeixement insòlita: un mapa mental que ens reordena la ment de manera global i esfèrica, que ens facilita navegar per la vida amb molta més harmonia, coneixent i integrant tot allò que existeix i canalitzant de manera molt més eficient l'energia que sovint perdem en contradiccions no resoltes. Un model mental global és el gran regal de Xirinacs al món per afrontar els reptes personals i col·lectius amb èxit i amb trajectòries d'alta volada.

Inclou 1 nit al Negre amb sopar i esmorzar.

Calendari previst

Lliurarem les recompenses materials (postals, samarretes, guies i carnets del Camí) a partir de l’obertura del centre El Negre a la primavera del 2015. Oferirem les estades i activitats acordades entre juny i desembre de 2015.

+ Info

Facebook El Negre
Facebook El Camí
Twitter El Camí
El Camí dels Països Catalans

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

15 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Fundació Vidabona

    Fundació Vidabona
    Autor/a

    más de 9 años

    Hola Alejandra!

    Si la segona persona també vol acollir-se al pack del Globàlium, haurieu de fer dues aportacions independents per la mateixa recompensa. Si, en canvi, l'altra persona no participaria al taller, aleshores us recomanem que o bé s'agafi el pack individual de cap de setmana de 60€ (1 nit al Negre amb pensió completa) o bé la recompensa d'1 nit al Negre amb esmorzar (20€), que no inclou els àpats però que permet fer ús de la cuina comunitària.

    Si tens qualsevol altra pregunta, no dubtis a consultar-nos-la.

    Gràcies!

  • Alejandra bech

    Alejandra bech

    más de 9 años

    Hola, jo es tic interesada en comprar el pack amb la introducció Globalium peró amb la possibilitat de venir amb una segó na persona. Seria possible?

  • Fundació Vidabona

    Fundació Vidabona
    Autor/a

    más de 9 años

    Hola Jordi,

    Hi haurà una habitació per a dues persones, que és la que, de fet, té la millor vista a tota la vall!

    La resta tenen una capacitat per a 3, 5, 6 i 8 persones, respectivament. A l'entrada més recent del blog, hi trobaràs una descripció de com és l'alberg per dins.

    Salut!

  • Jordi

    Jordi

    más de 9 años

    Hi haurà habitacions individuals o per a dos persones ?

  • Fundació Vidabona

    Fundació Vidabona
    Autor/a

    más de 9 años

    Hola Daniel!

    De fet, el pack complet inclou pensió completa per a dues persones. De tota manera, a l'alberg hi ha cuina comunitària per tal que qui ho vulgui sempre tingui l'opió de cuinar-se el menjar :)

  • Daniel

    Daniel

    más de 9 años

    Hola,

    el PACK COMPLET no inclou el menjar. Com a alberg, la gent hi pot cuinar o escalfar-se el menjar?

    Gràcies

  • casualnova

    casualnova

    más de 9 años

    The English text should be revised. It contains many syntactic inaccuracies and some very strange turns of phrase, e.g., one does not 'bring light' to a building.

  • Fundació Vidabona

    Fundació Vidabona
    Autor/a

    más de 9 años

    Hola Jordi!

    Les guies, les samarretes i les postals les enviarem per correu postal.

    Salut!

  • Jordi

    Jordi

    más de 9 años

    Les recompenses de guies o samarretes, com les penseu entregar?

  • Fundació Vidabona

    Fundació Vidabona
    Autor/a

    más de 9 años

    Hola Alba,

    Al Negre s'hi arriba amb cotxe i compta amb un lavabo per minusvàlids. Hi ha previst comptar amb una rampa per accedir a les habitacions.

    Si necessites més informació sobre l'accessibilitat del mas i les seves característiques, no dubtis a consultar-nos-la.

    T'esperem al Negre amb moltes ganes!

#05 / Entre bardisses

Quan el 2010 vam descobrir El Negre, el mas jeia mig amagat entre bardisses. Era una construcció del s.XIV que semblava estar-nos esperant per fer-la renéixer...

Després de quatre anys d'un llarg i curós procés de rehabilitació, estem a punt de començar a gaudir de tot el seu potencial.

I en aquest darrer tram de Camí, tots els mecenes haureu fet possible que hi arribi la llum i que ben aviat irradiï espurnes de Vidabona!

#04 / Com serà l'alberg per dins?

El Negre us espera! A partir de la primavera vinent, s'hi podran allotjar fins a 25 persones, distribuïdes en habitacions de diferents mides:

  • Dues habitacions grans (per a 8 i 6 persones, respectivament) ideals per a grups.

  • Una habitació per a 4, idònia per a famílies (hi puja la xemeneia, així que serà la més càlida de la casa).

  • Una habitació per a 3 i una habitació per a 2, que pressuposem que serà la més disputada ja que té una vista espectacular a tota la vall!

L'alberg està a 1.000 metres però no s'hi passarà mai fred: hi haurà calefacció i una bona llarg de foc on fer-la petar amb una infusió a les mans.

Coneixeu algun alberg que disposi de biblioteca? Aquest, sí. Hi trobareu material inèdit del llegat de Lluís Mª Xirinacs i d'altres llegats transformadors com Gandhi, Agustí Chalaux o Ramon Llull. Al costat de la biblioteca, hi haurà una petita aula d'estudi on desenvolupar-hi els vostres propis treballs de recerca o exploració creativa.

leer más

#03 / Què és el Globàlium?

El Globàlium és un instrument que ens ajuda a prendre consciència dels nostres patrons mentals. Els patrons mentals que tenim cadascú de nosaltres actuen com a mapes amb els quals cartografiem la realitat. Són la realitat filtrada per la nostra ment, la realitat mentalitzada.

El Globàlium va ser ideat i desenvolupat per Lluís Maria Xirinacs, en observar que la major part de conflictes són ocasionats per xoc de mentalitats (patrons mentals). Va crear un model globalitzador que integra conceptes oposats i contraris de manera pacificadora.

Xirinacs va pretendre fer una síntesi de tota la realitat existent ("hi ha de cabre des de Déu fins a una espardenya", afirmava). El resultat és una eina que col·loca cada concepte que pugui generar la ment en una singular pissarra corba de quatre dimensions. Voleu navegar-hi?

El taller que s'impartirà al… leer más

#02 / Com va començar tot?

El Camí a Vidabona es va començar a dibuixar, en una caminada d'exploració, l'agost de 2008, inspirats pel gest d'ofrena que va dur a terme en Lluís Mª Xirinacs en aquella zona el 6 d'agost de 2007. Anys enrere, secretament havia decidit ofrenar just en aquella data la seva vida, jaient en meditació a la falda del Taga, prop del Santuari de Santa Maria de Vidabona d’Ogassa. Aquest gest va commoure el país i va interpel·lar a tots aquells que havien conegut de prop la seva trajectòria infatigable en defensa dels drets humans i de la llibertat del poble català

Per dibuixar aquest singular camí iniciàtic, ens vam inspirar en els mites tant de Ramon Llull i de nova creació que Xirinacs va reflectir en el seu darrer llibre publicat en vida, el Dietari final (Ed. Ara).

Dos anys més tard, vam crear la Fundació Vidabona amb l’objectiu de cercar un mas… leer más

#01 / Les llavors d'El Negre

La societat catalana s'està organitzant; està emprant eines de democràcia participativa que estan sembrant canvis profunds.

El mas El Negre neix amb vocació d'irradiar llavors del canvi que s'està gestant. Com? Donant l’oportunitat de conèixer a fons eines com el Globàlium, la democràcia participativa territorial, la teoria i pràctica de la no-violència o l’economia solidària, que van ser àmpliament treballades per Xirinacs i altres referents filosòfics com Gandhi o Agustí Chalaux.

Es tracta de continguts d’alt valor que ens poden orientar tant a nivell personal com col·lectiu per tal de consolidar un nou model de societat vertaderament responsable i equilibrada.

De ben segur que tots aquells que entreu en contacte amb aquests coneixements a l’entorn exuberant d’El Negre, us n’emportareu una llavor sorprenentment inspiradora i transformadora.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies